MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bæredygtige værdier: Ny designbutik er åbnet i Brandts Passage

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: Arkiv
Foto: Arkiv

Corona er tiden, hvor der både lukkes ned og åbnes op – i mere end én forstand.

I Brands Passage i Odense er der lige nu tale om sidstnævnte: Her er butikken Le Pirol og Von Linné nemlig åbnet i den charmerende gade.

Det er to odenseanske designvirksomheder, der på hver deres måde arbejder med bæredygtighed, der nu er gået sammen om den nyåbnede butik i nr. 23.

Her kan du som forbruger blive klogere på bæredygtighed, og hvordan den grønne omstilling også kan se ud gennem disse danske designs.

Interiør møder strik

I butikken kan du blandt andet finde smukke og bæredytige strikke, der foruden at være dansk produceret også er perfekte til de kolde vinterdage. Derudover kan du få boliginspiration til, hvordan du kan dække op til vennemiddage med blomstrende borddekorationer.

At åbne en helt ny butik midt i en pandemikrise kræver selvfølgelig masser af mod – og det er lige, hvad de to designere har.

“Vi er glade og stolte af at kunne støtte op om at skabe liv i Odense midtby,” udtaler Morten Underbjerg, der er designer og indehaver af det bæredygtige strikmærke LE PIROL.

“Specielt denne sommer, hvor så mange holder ferie i Danmark, er det vigtigt, at vores by fremstår som en vital og spændende by”, fortsætter han.

For nogle er ordet “bæredygtighed” det mest sexede og hippe, man kan komme i tanke om – for andre er det et begreb, som man stadig er ved at lære at kende. Noget som de to indehavere håber at kunne hjælpe på vej.

“Vi ønsker at vise, hvordan vi implementerer bæredygtighed i vores designs, og hvordan mode og interiør kan se lækkert, interessant og eksklusivt ud på samme tid,” fortæller Nathalie Gaia Dahl fra VON LINNÉ, der er den anden halvdel af butikken i Brandts Passage.

Bæredygtige værdier

Den første kollektion fra LE PIROL så dagens lys i august 2018 og består af få styles, som alle er skabt ud fra brandets tre grundprincipper: Lokal produktion, økologisk uld og bomuld samt tidløst design.

Materialet er øko-certificeret merinould og øko-certificeret bomuld fra Italien, som bliver designet og produceret i Danmark.

”Jeg er virkelig glad for og stolt af, at vi kan producere vores strik herhjemme. Vi er førende inden for bæredygtig og lokalt produceret strik, og vores tøj er lavet til at holde i lang tid, så vi kan være med til at skåne miljøet,” siger Morten Underbjerg om LE PIROL.

Designer Nathalie Gaia Dahl driver egenhændigt den grønne designvirksomhed VON LINNÉ.

Her skabes bæredygtigt interiør med unika plantetryk håndlavet lokalt i eget værksted i Odense.

Konceptet bygger på cirkulære designprincipper, hvor kasserede tekstiler fra den danske industri upcycles til bæredygtigt boliginteriør samt kunstneriske værker så som vægtæpper, kunstpuder, opspændte tekstilbilleder etc.

Netop brugen af spildressourcer er VON LINNÉs kerneværdi.

Sammen er de to designere med til at vise vejen for den grønne omstilling og formidle, hvordan bæredygtighed vil blive en større del af vores hverdag og danskerne forbrug.

Butikken er eksklusivt indrettet af Skageraks og Le Klints nye kollektion, begge brands, der er kendt for kvalitetsmaterialer i en klassisk nordisk design, og som er en virksomhed, der også arbejder aktivt med bæredygtighed og cirkulær økonomi.

Du kan besøge LE PIROL og VON LINNÉ i Brandts Passage 23.

Del artikel

Andre læser også