Ny fernisering hos Galleri Sandberg: Fyldt med personlighed og detaljer

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Foto: Galleri Sandberg.
Foto: Galleri Sandberg.

Annonce

Torsdag den 8. marts inviterer Galleri Sandberg til fernisering på Betty Cristine Fogs soloudstilling ”Blackboard Memories”.

Ferniseringen foregår fra klokken 17 til 20, hvor du kan opleve alle de smukke værker og få en snak med kunstneren over et glas lækker vin.

Inspiration fra barndommen

Inspirationen til udstillingens navn ”Blackboard Memories” har Betty Cristine Fog hentet fra sin folkeskoletid i Gram, hvor hendes klasselærer allerede dengang spottede hendes talent. Når klokken ringede til frikvarter, og de andre børn løb ud for at lege, fik Betty lov til at blive indenfor og tegne på skolens tavler.

Ved højtider eller for at opsummere emner i historie- og religionstimerne dekorerede hun tavlerne med kreative collager, som derefter også kunne bruges i undervisningen.

Betty mindes især en collage om Afrika, hvor hun tegnede en hel afrikansk landsby med lerhytter, palmer, afrikanske dyr og en lille dreng med et stort kruset hår. Hun elskede rollen som klassens tavledekoratør, og de første frø til en dygtig kunstner blev sået her.

Foto: Galleri Sandberg.

Personlig udstilling

Det er i høj grad på grund af den personlige historie bag udstillingen, at Galleri Sandberg har valgt at bringe den:

“Det, der tiltaler mig mest ved Bettys udstilling, er, at den er så personlig og er inspireret af hendes barndom. Og så har jeg altid været helt vildt forelsket i hendes værker, for hendes kunst er helt særlig, anderledes og spændende,” siger galleriejer Marie-Louise Sandberg.

Foto: Galleri Sandberg.

Ingen grænser for valg af materialer

Værkerne på ”Blackboard Memories” er helt nye og produceret i 2017/2018, og i dag har Betty skiftet tavlen ud med blandt andet fotocollager med partiel maling, glaskunst og original digital grafik. Og hendes værker er fyldt med detaljer, som man kan bruge lang tid på at dykke ned i:

“Der ligger så meget arbejde i Bettys værker, og det betyder, at der er virkelig mange detaljer i alle lagene. Det gør det spændende at dykke ned i værkerne og historierne bag,” siger galleriejer Marie-Louise Sandberg og fortsætter:

“Hendes værker indeholder ofte smuk arkitektur, natur, silhuetter af mennesker eller biler tilsat overraskende og nogle gange skjulte elementer. Man kan finde noget genkendeligt fra hele verden i Bettys værker, og det er meget karakteristisk for hendes arbejde.”

Kunst der fanger

Et andet karakteristika for Bettys kunst er det forfinede og feminine touch og den måde, hvorpå hendes værker formår at fange folk:

“Bettys kunst er virkelig stærk i udsmykninger af virksomheder, men hendes værker kan også skabe et blikfang og noget helt særligt i et privat hjem. Det er desuden også muligt at få Bettys værker som akustikværker,” siger Marie-Louise Sandberg.

Foto: Galleri Sandberg.

Betty Cristine Fogs soloudstilling ”Blackboard Memories” kan ses frem til og med lørdag den 7. april, og det er muligt at få værkerne med hjem, før showet afsluttes, men der kan være lidt ventetid.

Galleri Sandberg ligger Ny Vestergade 2, og du kan gå på opdagelse på deres hjemmeside og Facebook-side.

Her kan du desuden læse hele historien bag Galleri Sandberg.

Charmetrold har indtaget Odense: Ny hansøløve skal på vigtig mission

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Odense Zoo
Foto: Odense Zoo

I dag kunne gæsterne i Odense Zoo hilse på et helt nyt bekendtskab.

En hansøløve er flyttet fra Tyskland, nærmere betegnet Stuttgart, til Odense. Planen var, at han lige skulle bruge nogle dage i buret for sig selv for at vænne sig til nye omgivelser.

Men allerede i løbet af fredagen var han i fuldt firspring. Han kommer sandsynligvis til at hedde Pedro, oplyser Odense Zoo til MigogOdense.

Skal hjælpe med unger til Zoo

Det er faktisk ni år siden, at Odense Zoo sidst havde en hansøløve i anlægget, og nu er planen, at når charmetrolden om et par år er kønsmoden, så skal han på en vigtig mission.

Opgaven lyder nok ikke så slem. For han skal være behjælpelig med at skaffe søløveunger til Odense Zoo, og der er to hunsøløver at gå i “krig” med.

Odense Zoo lover desuden, at der snart kommer videoer med den nye unge hansøløve, og ellers er man velkommen til at kigge forbi i weekenden og “møde” Pedro.

Brun sovs i lange baner: Burger Anarchy fejrer fødselsdag med særlig burger

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Burger Anarchy
Foto: Burger Anarchy

Et af Odenses bedste burgersteder fylder år, og det skal selvfølgelig fejres.

Burger Anarchy åbnede en afdeling i Storms Pakhus for to år siden, og det fejrer de hele dagen i morgen.

For lørdag den 18. januar inviterer de til fødselsdagfest fra kl. 11.00 til 22.00 med gratis brunsviger og gode tilbud på deres Birthday Special burger.

Burgeren er ekstra saftig og indeholder to bøffer, to slags ost og BA’s hjemmelavede brune sovs – alt dette til en pris på 120 kr i dagens anledning.

Vil du også sikre dig et stykke brunsviger, er det en god idé at tage ned til streetfood-boden på Storms Pakhus allerede ved 11-tiden, før alt bliver spist.

En af Odenses bedste

Sidste år blev Anarchy’s burgere kåret blandt Odenses bedste, da den store internationale rejseportal Big 7 Travel rejste rundt for at finde landets bedste burgere.

De skrev bl.a., at de usædvanlige ingredienser – der inkluderer vildesvinekød og Applewood cheddarost – vil “blow your mind”.

Læs mere om fødselsdagsfejringen her.

Hvad: 2-års fødselsdagfest på Burger Anarchy Streetfood med brunsviger og Birthday Special burger

Hvor: Storms Pakhus, 5000 Odense

Hvornår: 18. januar, kl. 11.00-22.00

Fra Toy Story til Find Nemo: Pixar får deres helt egen udstilling i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

Listen af globale hits er lang.

Toy Story, Monsters Inc., De Utrolige, Biler, Find Nemo m.fl.

Pixar er filmens animationskonger, og har været det i 30 år. De har på mange måder revolutioneret den måde, vi ser tegnefilm på, og de fortjener faktisk en stor hyldest.

Jamen, den kommer så faktisk lige her i eventyrbyen nummer et.

Og det er faktisk helt unikt, at en amerikansk gigant i den størrelse leverer materiale til en udstilling i lille Danmark.

Fri entré på åbningsdagen

H.C. Andersen ville have lettet på hatten over Pixars skønne figurer og univers de har skabt. Noget som de yngste generationer i dag har et nært forhold til.

I næste uge åbner så en udstilling dedikeret til Pixar på Kunstmuseum Brandts.

Der er faktisk fri entré på åbningsdagen torsdag d. 23. januar.

Mod det uendelige univers!

Sådan lød de første ord, da Toy-Story i 1995 erobrede det store lærred.  30 år – og utallige grin, tårer og filmpriser senere – har det magiske PIXAR-univers bjergtaget børn og voksne verden over med dets ikoniske animationskunst og medrivende storytelling.

Tidlig tegning til Monsters Inc

Se de allerførste skitser

Med denne udstilling inviterer Kunstmuseum Brandts til et kig bag kulissen ved at udfolde den visuelle proces bag det animerede univers.

Udstillingen rummer over 200 unikke skitser og kunstværker, som har ført til de endelige designs i filmene.

Tag derfor med på 30 års filmeventyr sammen med blandt andre “Ratatouille”, “Find Nemo”, “WALL•E” samt de mere kuriøse short-films.

Fra de spæde animerede prototyper til levendegørelsen af de fascinerende verdener, historier og karakterer.

Udstillingen løber helt frem 23. august.

Hvad: Pixar udstilling
Hvor: Kunstmuseum Brandts
Hvornår: 23.1 – 23.8. 2020

Åbningsevent 23. januar 2020

PROGRAM
Kl. 16:30 Velkomstdrink (Brandts Café)

Kl. 17:00 Åbningstaler (Brandts Café)
Direktør Ellen Drost, Kunstmuseum Brandts
Bestyrelsesformand Bolette Christensen, Kunstmuseum Brandts
Ambassadør Carla Sands, USA

Kl. 17:30 Udstillingen er åben

Der er fri entré og alle er velkomne.