MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny fernisering hos Galleri Sandberg: Fyldt med personlighed og detaljer

Af Betina Vestergård Jepsen
Foto: Galleri Sandberg.
Foto: Galleri Sandberg.

Annonce

Torsdag den 8. marts inviterer Galleri Sandberg til fernisering på Betty Cristine Fogs soloudstilling ”Blackboard Memories”.

Ferniseringen foregår fra klokken 17 til 20, hvor du kan opleve alle de smukke værker og få en snak med kunstneren over et glas lækker vin.

Inspiration fra barndommen

Inspirationen til udstillingens navn ”Blackboard Memories” har Betty Cristine Fog hentet fra sin folkeskoletid i Gram, hvor hendes klasselærer allerede dengang spottede hendes talent. Når klokken ringede til frikvarter, og de andre børn løb ud for at lege, fik Betty lov til at blive indenfor og tegne på skolens tavler.

Ved højtider eller for at opsummere emner i historie- og religionstimerne dekorerede hun tavlerne med kreative collager, som derefter også kunne bruges i undervisningen.

Betty mindes især en collage om Afrika, hvor hun tegnede en hel afrikansk landsby med lerhytter, palmer, afrikanske dyr og en lille dreng med et stort kruset hår. Hun elskede rollen som klassens tavledekoratør, og de første frø til en dygtig kunstner blev sået her.

Foto: Galleri Sandberg.

Personlig udstilling

Det er i høj grad på grund af den personlige historie bag udstillingen, at Galleri Sandberg har valgt at bringe den:

“Det, der tiltaler mig mest ved Bettys udstilling, er, at den er så personlig og er inspireret af hendes barndom. Og så har jeg altid været helt vildt forelsket i hendes værker, for hendes kunst er helt særlig, anderledes og spændende,” siger galleriejer Marie-Louise Sandberg.

Foto: Galleri Sandberg.

Ingen grænser for valg af materialer

Værkerne på ”Blackboard Memories” er helt nye og produceret i 2017/2018, og i dag har Betty skiftet tavlen ud med blandt andet fotocollager med partiel maling, glaskunst og original digital grafik. Og hendes værker er fyldt med detaljer, som man kan bruge lang tid på at dykke ned i:

“Der ligger så meget arbejde i Bettys værker, og det betyder, at der er virkelig mange detaljer i alle lagene. Det gør det spændende at dykke ned i værkerne og historierne bag,” siger galleriejer Marie-Louise Sandberg og fortsætter:

“Hendes værker indeholder ofte smuk arkitektur, natur, silhuetter af mennesker eller biler tilsat overraskende og nogle gange skjulte elementer. Man kan finde noget genkendeligt fra hele verden i Bettys værker, og det er meget karakteristisk for hendes arbejde.”

Kunst der fanger

Et andet karakteristika for Bettys kunst er det forfinede og feminine touch og den måde, hvorpå hendes værker formår at fange folk:

“Bettys kunst er virkelig stærk i udsmykninger af virksomheder, men hendes værker kan også skabe et blikfang og noget helt særligt i et privat hjem. Det er desuden også muligt at få Bettys værker som akustikværker,” siger Marie-Louise Sandberg.

Foto: Galleri Sandberg.

Betty Cristine Fogs soloudstilling ”Blackboard Memories” kan ses frem til og med lørdag den 7. april, og det er muligt at få værkerne med hjem, før showet afsluttes, men der kan være lidt ventetid.

Galleri Sandberg ligger Ny Vestergade 2, og du kan gå på opdagelse på deres hjemmeside og Facebook-side.

Her kan du desuden læse hele historien bag Galleri Sandberg.