Ny fotoudstilling på Brandts stiller skarpt på den manipulerede virkelighed

Skrevet af: Jens Erik Møller
Kelli Connell, Lakeside 2016 - Hvad er vikelighed, hvad er ikke? Oplev manipulrede fotos på Brandts. Pressefoto
Kelli Connell, Lakeside 2016 - Hvad er vikelighed, hvad er ikke? Oplev manipulrede fotos på Brandts. Pressefoto

Du har lært at være kritisk over for det, du læser, men hvad med det, du ser? Over 20 kunstnere udfordrer dit blik på fotomanipulation med Fotobiennalen 2018 – Photography to end all Photography. En udstilling, der åbner på Brandts 31. august.

De fleste tænker, at fotografiet har nogle særlige egenskaber, som formidler af virkeligheden. Dette er på trods af, at mediet alle dage har været konstrueret. I dag er det endda nemmere end nogensinde at manipulere med fotos ved hjælp af nogle få tryk på en smartphoneapp. Visse fotografer benytter ikke engang et kamera, men fremstiller værker ud fra materiale fundet på internettet.

Spørgsmålet er derfor, hvad skal der til, for at vi kan tale om et fotografi? Det vil udstillingen forsøge at besvare sammen med dig, når du oplever Fotobiennalen 2018 på Brandts.

Udstillingen præsenterer 21 kunstnere fra hele verden. Deres værker er alle dybt originale, kunstneriske projekter, men de har det tilfælles, at de alle arbejder med fotografiet som konstruktion.

Hvor det klassiske fotografi i sagens natur viser et bestemt sted i et bestemt øjeblik, kan det konstruerede og manipulerede fotografi tage sig helt andre friheder. Med vore dages teknologi kan virkeligheden uden problemer efterlignes eller bearbejdes i det uendelige.

Men hvad gør det ved vores måde at se på fotografiet på – og måske endnu vigtigere at se virkeligheden på? Hvis du ser godt efter, vil billederne i udstillingen vise dig de mest overraskende detaljer, der får dig til at stille spørgsmåltegn ved, om det er virkelighed eller redigeret på en computer – præcis som de utallige billeder, vi er omgivet af på sociale medier og andre platforme.

Udstillingen åbner officielt 31. august, men allerede aftenen før, er der stor åbningsfest på Brandts, hvor du blandt andet kan høre nogle af kunstnerene tale om deres manipulerede fotos. Læs mere her

Fotobiennalen 2018 kan ses frem til og med 30. december.

Du kan læse mere om den nye udstilling her.

Vildt hattrick: Odense-restaurant vandt Schiøtzprisen for tredje år i træk

Skrevet af: Michael Qureshi
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen

Hele ugen har en af Danmarks største madfestivaler SPIS! Odense Festival fyldt rigtig meget i bybilledet.

Søndag kulminerede det traditionen tro med Fyns største kokkekonkurrence, Schiøtzprisen 2019.

Her dystede kokke fra hele landet om æren og hovedpræmien til en samlet værdi af 70.000 kr.

Helt fantastisk blev det for tredje år i træk Odense-favoritten Restaurant Fynboen, som løb med et usædvanligt hattrick og en præmie 30.000 kr. plus den gigantiske gære.

Var oppe imod stærke navne

Fynboen var på forhånd udråbt som favorit, men de var oppe imod stærke navne blandt andet måske Danmarks hotteste restaurant lige nu, Alchemist.

I front havde Fynboen sendt de to kreative kokkehjerner Stefano Foschi og hans assistent Frederik Hedegård på Anarkist

Kokkene havde 90 minutter til at fremstille den bedste ret, med smag, håndværk, innovation og visuel præsentation som målestok for retterne.

Undervejs hyldede Fynboen-teamet afdøde Kim Larsen ved at afspille nogle af hans sange og ved at mixe noget Kim Larsen favoritter ind i maden.

Havde hyldest til Kim Larsen

Restaurant Fynboen jublede naturligvis over deres fornemme hattrick.

“Vi vandt fandme!
Det lykkedes os igen for tredje gang i træk at hjemtage sejren i Schiøtzprisen 2019.

Tak til dommerne. Vi er glade for at I forstod vores hyldest til Kim Larsen

Vi er trætte, glade og en lille smule fulde. Vi glæder os til at se jer på besøg på Fynboen.

Tak til alle vores dygtige ansatte, vores dedikerede venner og familie og alle andre der har støttet os i vores hårde kamp. Både på Fynboen og på vores søsterrestaurant Ristorante Capri.

Og tak til SPIS Odense Food Festival for at skabe noget af det fedeste, der er sket for Odense de sidste 10 år,” skrev de på Facebook efter sejren.

Sdr. Bjert Kro og Restaurant Hesselet kom på henholdsvis anden- og tredjeplads i konkurrencen.

 

Starter mandag: Vejarbejde spærrer motorvejstilkørsel ved Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Vejdirektoratet
Foto: Vejdirektoratet

Som om at mandag morgen ikke er hektisk nok i forvejen, så har Vejdirektoratet nu meldt ud, at den kommende mandag måske kan blive lidt mere frustrerende end normalt.

En ny 1600 meter lang støjskærm skal nemlig etableres langs den Fynske Motorvej, hvilket kommer til at medføre, at tilkørselsrampe 52 skal delvist spærres i tre uger.

Det kan derfor kun betale sig, at du allerede nu er opmærksom og planlægger en anden rute, hvis du normalt benytter dig af tilkørsel 52.

Benyt en anden tilkørsel

Rampen vil være delvist spærret allerede fra mandag morgen, mens den spærres fuldstændigt fra 19.30 om aftenen til 6.00 om morgenen, hvor etableringsarbejdet finder sted.

Spærringen for konsekvenser for de bilister, der kommer fra Odense C ad Assensvej og skal i retning mod Jylland. Her anbefaler Vejdirektoratet, at trafikanterne i stedet sætter kurs mod tilkørsel 51 eller 53.

Men det er selvfølgelig ikke uden en god grund, at vejarbejdet startes op.

Den nye støjskærm skal nemlig være med til at reducere støjgener fra motorvejen for boligområdet vest for Assensvej.

Eventyrligt løb for store og små: HCA Marathon vender tilbage til Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For 20. gang kan odenseanerne se frem til, at byens gader forvandles til eventyrlige løberuter, når HCA Marathon vender tilbage.

Maratonet tiltrækker altid tusindvis af både løbere og tilskuere, og du kan stadig nå at tilmelde dig – uanset om du er garvet løber eller modig debutant.

Med de mange forskellige løb og ruter er der i høj grad mulighed for, at alle kan få en god og eventyrlig oplevelse.

Løberuter for alle

Som med H.C. Andersens eventyr, der tit kan forstås på flere niveauer, er dette løb også opdelt sådan, at både små og store ben kan følge med.

Som en del af arrangementet afvikles DM Marathon for 14. gang til Nordens 5. største maraton. Derudover er der også mulighed for at deltage i ½ Marathon og “Løb de sidste 10”.

Børn og unge kan skrive deres eget eventyr ved MiniMarathon og Klassedysten på 1/10 maraton, dvs. 4,2 km.

Der vil være eventyrlige medaljer til alle deltagere.

Det store deltagerantal vidner om, at HCA Marathon ikke blot er en lokal begivenhed, men også tiltrækker løbere på et internationalt plan.

Eventyrene hepper på dig

Foruden at være opkaldt efter byens berømte forfatter så vil omgivelserne også understøtte det eventyrlige navn. Der vil blandt andet være eventyrfigurer ved hvert kilometermærke.

Du kan altså næsten mærke historiens vingesus, når du selv flyver igennem Odenses gader.

Ruten vil være trafikfri i seks timer.

Læs mere og tilmeld dig her – tilmelding lukker 26. september 2019 kl. 12:00

Hvad: HCA Marathon
Hvor:Odense Idrætspark
Hvornår: 29. september 2019