MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Græs og solceller på taget: Helt unik Netto-butik bygges i Odense

Af Michael Qureshi

Danmarks første Grønne Netto har i dag slået dørene op ved Bygholm i Bakker i Horsens.

Men selvom butikken er unik, bliver den ikke den eneste af sin slags. Tværtimod.

Netto har allerede taget hul på 2 nye projekter i henholdsvis Odense og Esbjerg.

Her er tale om 2 byggerier, som opføres ud fra nøjagtig samme principper som butikken i Bygholm Bakker. Og alle kommende, fritliggende Netto-butikker vil også blive bygget med samme æstetik, koncept og vision.

Byggeriet af Den Grønne Netto i Odense er allerede i gang, og efter planen åbner den i maj 2021, mens butikken i Esbjerg står færdig i 2. halvår af 2021.

Solceller på taget

Facaden på de nye Netto-butikker bliver opført i let adskillelige trækonstruktioner, der er skabt til genbrug.

Taget består af dansk produceret limtræ – et helt bevidst materialevalg, som har minimeret miljøpåvirkningen under fremstilling. Og de store vinduespartier, der pryder indgangspartiet, trækker dagslyset langt ind i butikken.

Udstyret med solceller på taget og et særligt energianlæg er butikken delvist selvforsynende med energi.

Det gør butikken i stand til at bruge så lidt energi som muligt, og den energi, den trods alt bruger, er grøn strøm, som primært kommer fra vedvarende energiproduktion – blandt andet strøm fra Nettos egne solceller, som gemmes i et stort batteri.

Det er blot nogle af de elementer, der har sikret butikken en DGNB Guld-certificering.

“Vi har brugt mange ressourcer på at udtænke denne butik, og forhåbentlig kan det inspirere til, hvordan nye dagligvarebutikker kan designes mere klimavenligt i Danmark,” siger Michael Løve.

Vil annoncere flere grønne Netto’er

I løbet af få måneder er Netto klar til at annoncere flere Grønne Netto’er over hele landet.

Foreløbig har knap 175 butikker fået et gennemgribende løft af både indretning, look-and-feel og et øget fokus på sunde alternativer, hvilket betyder, at de indvendige rammer nu er på plads.

Og med et nyt færdigt byggeri, opført med en lang række miljø- og energibesparende løsninger, er Netto efterhånden nået langt på rejsen mod en mere bæredygtig forretning.

“Allerede nu, hvor de første kunder kan fylde indkøbskurven i Den Grønne Netto ved Bygholm Bakker, er vi gået i gang med de næste butikker.

Vi er bevidste om vores særlige ansvar for både klimaet og samfundet omkring os, og vi tror på, at vores nye butikker kan gøre en positiv forskel.

Derfor er vi stolte over at have åbnet den første butik af sin slags, og vi glæder os til at åbne de næste i Odense og Esbjerg,” siger Michael Løve, direktør i Netto.

Fremtidens dagligvarebutik

Udviklingsselskabet Innovater, der er en mangeårig samarbejdspartner for Netto, har stået for opførelsen af Den Grønne Netto.

“Vi er stolte over at være en del af en grøn, innovativ nyskabelse, der viser, hvordan en miljørigtig og bæredygtig dagligvarebutik kan se ud.

Vores tekniske folk har sammen med Nettos byggeafdeling lagt utallige timer i at finde de rigtige løsninger, der kombinerer miljømæssige, sociale og økonomiske hensyn, så rammerne for en DGNB Guld-certificeret butik nu kan se dagens lys,” udtaler Morten Lykke, administrerende direktør hos Innovater.

Det er C.F. Møller Architects, der har slået stregerne til byggeriet i Bygholm Bakker. Arkitektvirksomheden hører til blandt Skandinaviens førende med projekter i hele Norden og er funderet i innovation og nordiske værdier.

Del artikel

Andre læser også