MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Har fået en flyvende start: Fynske madeksperter står bag ny vinimport

Af Michael Qureshi

Respekt for naturen, balance og en gennemsyret begejstring for velsmag ligger til grund for vinimporten Vinifikant, som så dagens lys i september 2020.

Bag foretagendet står de to fynske mad- og vinnørder Mads Vindfeld Andersen og Martin Bundgaard Villumsen, som efter at have udviklet en fælles passion for umanipulerede vine besluttede sig for at importere vine fra morgendagens vinøse stjerneskud i deres to foretrukne vinlande, Frankrig og Tyskland.

Der er nogle mennesker, der gør ting, fordi de skal, og så er der dem, der gør det, fordi de bare ikke kan lade være.

Mads Vindfeld Andersen og Martin Bundgaard Villumsen hører indiskutabelt til i sidstnævnte afdeling.

Madblogs førte dem sammen

Det var deres respektive madblogs, madsvin.com og rigeligtsmør.dk, som førte dem sammen.

De er begge bosiddende i Odense, og med den begejstring for mad, der strålede ud af skærmen på deres blogs, var det indlysende for dem begge, at de nok kunne finde på noget at snakke om ved køkkenbordet.

Der blev lavet masser af mad, og den skulle naturligvis ledsages af noget ordentligt at drikke.

“Siden vi lærte hinanden at kende, har vi sammen været på en rejse ind i vinens verden, og efter flere år med et væld af smagninger, arrangementer, vinbarbesøg og lignende besluttede vi os for at etablere vores egen vinimport.

Den tager udgangspunkt i vores smagsmæssige præferencer og de dyrkningsmetoder, vi kan stå inde for,” fortæller Mads Vindfeld Andersen.

Høj på syre

Det førte til vinimporten Vinifikant, som slog dørene op i september 2020 med et udvalg baseret på de smagspræferencer, de to herrer deler.

“Vi er generelt begejstrede for vine med masser af syre – der skal være friskhed til stede.

Frugten er levende og legende, samtidig med at der et tydeligt aftryk af den jordbund, vinstokkene har stået i, i vores vine.

Alt i alt skaber det den balance, som i vores øjne er altafgørende for en god vinoplevelse. Samtlige vine er lavet af vinbønder, som arbejder med respekt for naturen.

Vi er ikke dogmatiske i forhold til certificeringer, men alle vores producenter arbejder uden brug af kemiske sprøjtemidler og har et stort fokus på bæredygtighed,” fortæller Martin Bundgaard Villumsen.

Begejstringen for friske, syrerige vine har naturligt ført de to mad- og vinnørder til de kølige vinområder i Europa.

Fokus ligger på Tyskland og Frankrig, nærmere bestemt Mosel, Rheinhessen og Baden såvel som Champagne og Jura.

Her er det lykkedes dem at finde en god håndfuld små producenter, som har gjort dem meget begejstrede.

“Vi er særligt stolte af at arbejde med Peter Wagner og Carsten Saalwächter fra henholdsvis Baden og Rheinhessen.

Begge producenter er blevet meget hypede, og især Saalwächter har fået etableret et stærkt renommé hos vinanmelderne i Tyskland.

Vi forventer, at efterspørgslen kommer til at eksplodere på hans vine henover de næste år. Fra Frankrig har vi også fundet Cellier Saint Benoit i Jura – et område, det kategorisk er svært at finde nye producenter i.

Alligevel er det lykkedes os at finde en – i vores øjne –  kommende stjerne i Benjamin Benoit, der i en alder af blot 25 år producerer magiske rød- og hvidvine,” fortæller folkene bag Vinifikant, som har besøgt samtlige producenter, der føres i webshoppen.

“Den stærke personlige relation til hver enkelt vinmager er altafgørende for os,” tilføjer de.

Sjove initiativer på vej

Den verserende coronasituation har selvsagt gjort det svært at stable fysiske arrangementer på benene i Vinifikants opstartsfase, men smagninger og winemaker’s dinners er noget af det, vininteresserede kan se frem til.

“Vores producenter vil alle meget gerne komme til Danmark, og vi glæder os til sammen med dem at vise folk, hvad de kan.

I mellemtiden har vi fået rigtig godt gang i vores webshop, hvor vi allerede har måttet melde udsolgt på flere af vinene fra første sending.

Sådan er det, når man arbejder med producenter, der producerer helt ned til 1.000 flasker årligt, og vi er selvfølgelig virkelig glade for den store interesse, der allerede har været for Vinifikant,” siger Mads Vindfeld Andersen og Martin Bundgaard Villumsen, som glæder sig til at præsentere flere umanipulerede vine fra deres foretrukne vinområder.

Stærk lokal forankring

Makkerparret er som nævnt bosiddende i Odense, og der er ingen tvivl om, at de ønsker at sætte deres vinøse aftryk på lokalområdet.

Foreløbig kan man finde et udvalg af deres vine på restauranterne Aro og Goma samt vinbarerne Lalou Vinbar og S’vineriet Vinapotek.

“Selvfølgelig vil vi gerne udbrede kendskabet til vores producenters vine i hele landet, men der skal ikke herske tvivl om, at vi har en særlig forhåbning om at kunne berige fynboerne med nogle gode vinoplevelser.

Gastronomien på Fyn er i stærk fremgang, og det vil vi gerne bidrage positivt til,” siger Martin Bundgaard Villumsen.

De to mad- og vinentusiaster er godt kendt i mad- og vinkredse på Fyn, hvor de begejstret har delt deres kulinariske oplevelser fra Fyns bedste spisesteder såvel som masser af opskrifter baseret på øens bedste råvarer på deres respektive blogs, rigeligtsmør.dk og madsvin.com.

Læs mere om vinifikant her

Du kan også følge Vinifikant på Instagram 

Del artikel


 


 


 


 


Udvalgte artikler

Top 3 i dag




 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien