Ny gourmet- og delikatessebutik til Odense: Unikt sortiment

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Arkadens Delí vil bl.a. servere italienske ispinde fra Olufs is.
Arkadens Delí vil bl.a. servere italienske ispinde fra Olufs is.

Når Arkaden Food Market åbner fredag den 8. december, får Odense også en ny gourmet- og delikatessebutik, som vil sælge råvarer, man ikke finder andre steder i Odense.

Navnet på delikatessebutikken er Arkadens Delí, som byder på en masse lækre specialiteter.

Brænder for lækre råvarer

Bag Arkadens Delí står veninderne Lene Larsen og Lone Hanfgarn, som begge brænder for maden og de lækre råvarer.

Der vil være noget for enhver smag:

“Vi vil bestræbe os efter at tilbyde delikatesser i mange afskygninger, som man ikke kan få alle steder. Til den søde tand vil vi f.eks. servere italienske ispinde fra Olufs is samt chokoladespecialiteter fra Anker Chokolade, der er en nystartet chokoladeforretning i København,” siger Lene Larsen til MigogOdense, og hun fortsætter:

“Arkadens Delí kommer også til at tilbyde lækre oste, spansk og italiensk charcuteri af bedste kvalitet, friske oliven, kompotter, nødder og marmelade. Desuden får vi kød fra Nr. Søby Kød og fra det økologiske principlandbrug Steensgaard, som er en garanti for, at dyrene har haft det godt, samt at kvaliteten er i top.”

Men det er ikke kun madvarer, man kan købe hos Arkaden Delí. De vil nemlig også sælge kvalitetsdrikkevarer som vin og spiritus fra H.J.Hansen, spændende øl fra Bøgedahl Brew og lækre økologiske sodavand fra Anton. Derudover kan man købe kvalitets-te fra Teministeriet og friskmalet kaffe fra Te og Kaffespecialisten samt fra det lokale økologiske risteri Holy Bean. 

Tag det med hjem, eller nyd det i Arkaden

Det er muligt at købe delikatesserne med hjem, men Arkadens Delí tilbyder også, at man kan nyde deres lækre charcuteritallerken i Arkaden Food Markets hyggelige omgivelser:

“Indholdet af vores charcuteritallerken vil variere alt efter, hvad der er sæson for, samt hvad vi løbende finder af spændende delikatesser. Men den vil bestå af udvalgte oste og charcuteri med brød og forskelligt tilbehør som f.eks. pesto, kompot, oliven og nødder,” fortæller Lene Larsen.

Få gode råd og vejledning

Lene og Lones interesse for madlavning vil komme butikkens gæster til gode, for de vil nemlig stå klar med opskrifter og gode råd og vejledning til, hvordan man kan anvende deres produkter derhjemme.

Og så har de deres eget olie og balsamico tapperi, hvor man har mulighed for at få genfyldt sin flaske samt smage på de forskellige varianter.

Arkadens Delí vil desuden altid have et stort udvalg af gavekurve til forskellige priser.

Starter i morgen: Fortryllende feer fylder Odenses gader

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Sommerferien er skudt i gang, og det kræver et par tons underholdning, hvis de yngste skal holdes beskæftiget de næste par uger.

Heldigvis er der masser af fantastiske aktiviteter i Odense, der kan vække glæden i selv de mindste øjne.

Eksempelvis fra i morgen, når Magiske Dage Odense sammen med Odense Hovedbibliotek går sammen om en vaskeægte fe-workshop.

Workshoppen finder sted i Vintapperstræde, hvor fortryllende feer og sommermagi vil fylde gaderne.

Det hele starter kl 10, hvor I kan lægge vejen forbi strædet og møde de smukke, magiske væsner og deres venner – som ellers sjældent lader sig se af mennesker.

I feernes workshop kan I for eksempel lave en drømmefanger eller din helt egen fe-stav, så du kan tage magien med hjem til hele sommerferien.

Arrangementet er for børn og barnlige sjæle, hvis hjerter banker for fantasi og fe-trylleri.

Det koster 25 kr. at være med i det kreative værksted, som har åbent kl. 10.00-16.00 indtil d. 18. juli.

Læs mere her

Stærkt line-up: Kulturmaskinen inviterer til corona-venlig festival

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Da coronaen kom, tegnede 2020 til at blive en sommer helt uden festivaler.

Sådan går det dog heldigvis ikke, og her i weekenden – fredag 17 juli og lørdag 18. juli – får du et lille plaster på det åbne festivalsår.

Kulturmaskinen byder nemlig velkommen til Parasol på Farvergården.

En helt ny todags – og corona-venlig – festival midt i byen. Den beskrives som en komplet gårdfest med kulørte lamper og klapstole, lækker musik, kunst og performance, læskende drinks, og høj solskin – what’s not to like?

Gårdfest med engagement

Når Parasol åbner hegnet på klem for et lille festivalhungrende publikum, sker det med et stærkt line-up af især lokale helte.

Blandt navnene findes Bisse, som senest har været aktuel som hofnar på Odense Teater, den lokale hitsmed Andreas Odbjerg, Jacobløberhjemmefra, Dopha, Angående Mig og mange andre.

Foruden lækre koncerter kan publikum også opleve radiobiograf, oplæsninger og andre overraskelser.

Flere ”kendte navne” fra Kulturmaskinen bidrager til Parasol, blandt andet præsenterer arrangørgruppen Røde Himmel et nyt band hver dag, Åben Scene Fyn åbner lørdagens program, og koncertarrangørgruppen DanceLikeAMoney stiller med frivillige begge dage.

”Det er skønt at se, hvordan Parasol har aktiveret hele Kulturmaskinen, på tværs af grupper,” fortæller faglig leder og koordinator for Program og PR, Niels Christian Geil, og uddyber:

”Baren, teknikken, eleverne og flere selvstændige brugergrupper arbejder sammen om at skabe noget nyt.
Det sprudler af energi!”

Corona-sikret

Parasol foregår på det store udendørsareal foran Kulturmaskinen, Farvergården.

Her indrettes området med alle nødvendige foranstaltninger for at imødekomme de udvidede sikkerhedskrav, som myndighederne har udstukket i forbindelse med corona-genåbningen af kulturen.

Der er stort fokus på køer og generel hygiejne, ligesom et hold af seatere anviser publikum, hvor man kan stille enten sin egen medbragte festivalstol eller den officielle Parasol merch festival stol, som kan bestilels sammen med køb af billet.

”Det er selvfølgelig vigtigt for os at gøre det her ordentligt, men vi har samtidig forsøgt at vende
benspændene til noget kreativt.

Jeg er sikker på, at stemningen og oplevelsen på dagen kommer til at
overdøve de mange nødvendige tiltag, så vi alle får nogle hyggelige dage!”, siger Niels Christian Geil.

Det er muligt at købe billet til fredag eller lørdag – eller en partoutbillet, så du får hele gårdfesten med.

Det sprøde Parasol-sommerprogram er:

Fredag 17. juli
15:00 – 16:00 // AKT1 & Teater Momentum: ”Til Eftertiden” (afspilning)
16:00 – 17:00 // Angående Mig
17:00 – 18:00 // Røde Himmel præsenterer Højkvist
18:00 – 19:00 // CH10
19:00 – 20:00 // Søn
20:00 – 21:00 // Bisse
21:00 – 22:00 // Andreas Odbjerg

Lørdag 18. juli
15:00 – 16:00 // Den Åbne Scene Fyn
16:00 – 17:00 // Dusin
17:00 – 18:00 // Røde Himmel præsenterer Infant Finches
18:00 – 19:00 // Ecstasy In Order
19:00 – 20:00 // Timur
20:00 – 21:00 // Jacobløberhjemmefra
21:00 – 22:00 // Dopha

Dagsbilletter koster 150 kr. + gebyr, mens en partoutbillet til begge dage fås fra 280 kr. + gebyr. Køber du en festivalstol med, koster det 50 kr. ekstra.

Læs mere, og køb billet her

Efterforskningen fortsætter: Fyns Politi efterlyser ukendt fører fra gaderæset

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Lørdag aften endte et ulovligt gaderæs på Rugårdsvej fatalt, da den ene af de deltagende biler, en blå Volvo S60, stødte ind i en tilfældig modkørende Hyundai, som igen ramte en tredje bil.

Resultatet var syv tilskadekomne, hvoraf en alvorligt. Efterfølgende flygtede den anden deltager i gaderæset fra stedet.

Den bil er nu fundet, oplyser Fyns Politi, der samtidig efterlyser vidner til ulykken og optakten forud.

“Der er tale om en sort Volvo S60, som sent søndag aften blev fundet på Nyborgvej udfor nummer 283.

Den er nu indbragt til videre undersøgelse,” fortæller vicepolitiinspektør ved Fyns Poiliti, Sten Sørensen.

Fører efterlyses

Hvem føreren af den sorte Volvo 60S var lørdag aften under det, som videpolitiinspektøren kalder for vanvidskørsel, er dog stadig uklart.

“Det er med 100 % sikkerhed ikke ejeren af bilen, så vi ved endnu ikke helt, hvem der kørte bilen,” siger Sten Sørensen.

I den forbindelse efterlyser Fyns Politi derfor vidner til ulykken lørdag aften for at klarlægge hændelsesforløbet.

Så hvis du har set eller ved noget, der kan kaste lys over sagen, opfordrer Fyns Politi derfor til, at man kontakter politiet på 114.

Den 23-årige vanvidsbillist fra gaderæset blev efter ulykken indlagt på Odense Universitets Hospital, og mandag eftermiddag er hans tilstand ifølge Fyns Politi “stabil, men kritisk”.