Michelin-kok rykker ind: Fyns nye gourmet-restaurant får kun plads til 20 gæster

Det er én af Danmarks mest anerkendte kokke, der kommer til at stå i spidsen for den nye restaurant.
Hotel Hesselet i Nyborg kunne tidligere i år fortælle, at Jeppe Foldager bliver gastronomisk chef i stedets restaurant, der ligesom hotellet er i gang med en nænsom fornyelse og opgradering.
Og nu er der nyt om planerne for restauranten.
Det skriver Hotel Hesselet på sin hjemmeside.
“Midt i hotellets naturskønne rammer opføres en ny pavillonrestaurant med tårnhøje ambitioner. (…) Den nye restaurant får navnet Restaurant Hi – et navn med dobbelt betydning:
På japansk betyder “hi” ild, mens det på dansk betyder ly. Med ildsted og åbent køkken som omdrejningspunkt bliver restauranten et intimt samlingspunkt, hvor gæster oplever mad og værtskab helt tæt på,” står der på hjemmesiden, hvor Jeppe Foldager også udtaler sig om sine ambitioner:
“Restaurant Hi bliver et sted, hvor oplevelser, perfektion og hygge smelter sammen. For mig er atmosfæren lige så vigtig som gastronomien – vi skaber en personlig restaurant med tårnhøje ambitioner, båret af både kokke og tjenere, der arbejder tæt sammen som ét hold.
Med få åbningsdage kan vi sikre, at det altid er det samme dedikerede team, der leverer oplevelsen. Når hjertet, historien og produktet er på plads, så kommer anerkendelsen af sig selv,” siger Jeppe Foldager, der i 2013 vandt sølv ved Bocuse d’Or og har været souschef på Søllerød Kro.
I Restaurant Hi vil der kun være plads til 20 gæster, og menuen er sæsonbaseret, hvor nordiske råvarer møder japansk æstetik.
“Ild, røg og grill bliver bærende elementer i køkkenet, mens haven omkring pavillionen udvides med et rislende vandløb, der skaber balance mellem ild og vand,” lyder det på hjemmesiden.
Her fremgår det også, at Restaurant Hi åbner i marts 2027, og at man forventer kun at kunne betjene cirka 60 gæster om ugen.