MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny indbygger i Odense Zoo: Girafkalv kom til verden lørdag eftermiddag

Af Jens Erik Møller
Foto: Odense Zoo
Foto: Odense Zoo

Spændingen har næsten ikke været til at bære for ansatte i Odense Zoo, hvor man med længsel har ventet på, hvornår mon der kommer en lille ny beboer.

Helt tilbage i junimåned, nærmere bestemt 23. juni, skrev Odense Zoo på Facebook:

“Der er en lille ny girafkalv på vej! Under torsdagens besøg kom dyrlægen med et forsigtigt bud på en dato, og noget tyder på, at vi kan se frem til en giraffødsel i nær fremtid.”

Den fremtid har altså ladet vente lidt på sig. Men i dag til middag skete det endelig. En lille ny girafkalv kom til verden. Odense Zoo skriver på Facebook:

“Så skete det endelig! Lidt over middag kom denne hangiraf til verden. Ungen er kommet på benene og har diet ved sin mor, så begge har det godt ovenpå fødslen.”

Det er altid en barsk fødsel for girafkalve, da en giraf føder stående, og kalven derfor kommer dumpende ud på jorden. Men den nye girafkalv startede livet på ekstra dramatisk vis, oplyser Odense Zoo.

Normalt fødes en giraf med begge forben først, men den nye kalv havde kun fået det ene forben ud, og den sad derfor fast inde i moderen. Både dyrlæge og dyrepassere måtte derfor give en hånd med under fødslen, og man frygtede en kort overgang for girafkalvens liv. Heldigvis blev der handlet hurtigt, og girafkalven blev reddet. Resten af fødslen gik som planlagt, og den ‘lille’ han blev kort tid efter fødslen forenet med sin mor.

Både mor og unge har det godt og kan opleves i girafstalden.

Stort tilykke til Odense Zoo med den lille nye beboer.