Har været på Falsled Kro: Stærk profil hentet til ny Odense-restaurant

Af Michael Qureshi
Tanja Webber
Tanja Webber

For en måned siden kunne vi fortælle, at H.C. Andersens Hus har allieret sig med mad- og måltidsvirksomheden Meyers, grundlagt af den danske kok og iværksætter Claus Meyer.

Sammen har museet og madentreprenøren sat sig for at udforske, hvordan Andersens eventyr og lækre måltider kan spille sammen, når prestigebyggeriet til 400 mio kr. snart afsluttes og dørene bliver slået op til Danmarks nye, store kulturoplevelse lige midt i vores by.

Som de første kan vi på MigogOdense løfte sløret for, hvem der skal styre gryderne på Meyers nye museums-spiseri DEILIG, der er navngivet efter et af H.C. Andersens mere ukendte eventyr.

Tanja Weber på 30 år er udlært på Fyns gastronomiske stolthed, Falsled Kro, og har senest arbejdet som køkkenchef på luksushotellet Stella Maris i Svendborg, der er ejet af Saxo Bank-stifter og milliardær Kim Fournais.

”Visualisering: Kengo Kuma & Associates, Cornelius Vöge og MASU planning”

Fra havudsigt til eventyr

Nu bliver havudsigten altså erstattet med en hverdag i en museumspavillon af glas og træ tegnet af den verdensberømte japanske stjernearkitekt Kengo Kuma, som står bag det nye H.C. Andersens Hus.

Og som om det ikke var nok, skal det kvindelige kokketalent samtidig stå i spidsen for Meyers anden restaurant i Odense: H.C. by Meyers på Hotel Odeon.

“Idéen er at få de to restauranter til at spille sammen på en måde, så vi kan lave god mad til endnu flere gæster.

På museet fokuserer vi mest på dagstimerne, og det er heller ikke verdens største lokale. Ovre hos HC på Hotel Odeon kan vi så byde større grupper indenfor,” siger Tanja Weber.

Lover at vi bliver forkælet

Selvom hun ikke er klar til at løfte sløret for det endelige menukort på det nye spiseri DEILIG, der slår dørene op som en del af nye H.C. Andersens Hus engang til juli, så er der lagt i kakkelovnen til en lækker oplevelse med fokus på gode råvarer:

“Jeg elsker at lave gedigen og ærlig mad. Tænk frisk fisk stegt på sekundet, sprudlende og saftige grøntsager og generelt bare lokale og gerne økologiske råvarer tilberedt med respekt,” siger Tanja, og slutter:

“Jeg glæder mig at udforske og fortolke det nye museum gennem et køkken, der skal fungere som en integreret del af oplevelsen. Jeg ser mig selv om en smagshåndværker, der har fået til opgave at vise, at selv en grim grøntsag eller en overset plante har en stemme og kan smage af eventyr.”

Der er ikke fastlagt en endelig åbningsdato for DEILIG, men ifølge Meyers satser man på en gang i slutningen af juli eller starten af august.

Deres anden odenseanske restaurant, H.C. by Meyers på Hotel Odeon, åbnede Meyers sammen med Odense Sport & Event tilbage i efteråret 2018.

Læs mere om Meyers nye spisested i H.C. Andersens Hus i vores artikel her