MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny skøn specialforretning: T-House vil skille sig ud med deres produkter

Af Daniel Poulsen

Sidst i november måned åbnede Jeppe Ottosen sin nye forretning, T-house.

Hverdagen er gået fra konsulent indenfor sygehusplanlægning til at arbejde fuldtid med at sælge te og dertil relaterede produkter.

Med en specialbutik handler det om at fokusere på at være unik, og især på et punkt kan T-house noget, som ingen andre kan, fortæller Jeppe Ottosen til MigogOdense.

“Jeg har nogle teer, som du ikke finder andre steder i byen, og så fokuserer jeg alene på te og ikke på kaffe, vin og hvad der ellers kunne være.

Jeg forsøger at lave en dedikeret te-butik, hvor man får muligheden for at købe speciel-teer, og på den måde kan jeg være med til at vise, hvor bredt te kan være.

Historien bagved teen skal komme i spil

Te er en unik vare, og der findes utallige smagsvarianter – også i det hyggelige lokale hos Jeppe Ottosen, hvor prikken over i’et er kunst fra den lokale kunstner Martin Helm Von Krohn Massenbach, der også er til salg som et ekstra element i butikken.

Med teens oprindelse i Asien og mangeårige historie er der i særdeleshed i Asien knyttet mange traditioner til tedrikning.

“De er vanskelige at oversætte og passe ind i vores kultur. Alligevel er der én japaner, Okakuro Kakuzo, som for godt 100 år siden forsøgte at finde fællesnævneren for tekultur i øst og vest.

De tanker finder jeg inspirerende, og jeg har adopteret nogle af de væsentlige elementer fra hans bog ”The book of tea”.

I den skriver Okakuro Kakuzo, at kulturen omkring te (teaism), handler om ’The art of life’, og særligt fire bærende elementer er vigtige her: Harmoni, respekt, ro og renhed.

De elementer har jeg taget til mig, som mit virksomhedsgrundlag. At have kunst i butikken er et lille tvist i betydningen af ’The art of life’,” siger Jeppe Ottosen med et smil.

Mystisk og mytisk

I den kommende tid vil Jeppe Ottosen have fokus på at fortælle den gode historie om, hvad te af høj kvalitet kan.

“Te er både lidt mystisk og lidt mytisk.

Det skyldes til dels den tusindårige historik, manglende kendskab til, hvordan selve teen (bladene) bliver til te, og at te ofte bliver solgt med oprindelsesland, sorteringskvalitet og tehandlerens navn som det primære.

Det at kunne spore teen tilbage til dens rødder, som med mange kaffeproducenter, skal være med til at afmystificere teen lidt,” fortæller han begejstret til MigogOdense.

Han fortsætter;

“Man kan kalde det for single estate te. Det er ikke alle af teerne, jeg kan gøre det ved, men jeg forsøger at få så mange teer som muligt, hvor du kan følge den hele vejen tilbage, da de fleste af de teer, som du kan købe i dag, er svære at have en idé om, hvor de kommer fra.”

Hjælper mindre producenter

Bæredygtig handel er en prioritet.

” Ved at handle direkte med mindre producenter og leverandører forsøger jeg at bidrage til en bæredygtig handel.

Samtidigt dyrker mange af disse producenter deres te økologisk, fordi de lever med og af naturen. Desværre har de ikke råd til at få deres teer certificeret som økologiske, så jeg kan ikke sælge dem som sådan,” forklarer han.

Den særlige oplevelse er desuden en ting, som T-house sigter efter at levere til alle potentielle kunder, der træder ind ad døren.

Indretningen med velvalgte produkter, dufte fra teen og visuelle ting som kunst på væggene skal samlet set gøre noget ekstra, og samtidig kan fortællingen om den enkelte te fås helt lokalt.

Specialbutikker på stribe skal give en effekt

Det er ikke helt tilfældigt, at Jeppe Ottosen har udvalgt Nørregade som stedet, hvor T-house er åbnet med te af god kvalitet.

Overfor MigogOdense uddyber han placeringen nede ad Nørregade, hvor der er mange muligheder.

“Det har dog været lidt en overraskelse, at selv inkarnerede Odenseanere ikke er opmærksomme på, at Nørregade knækker ned mod gågaden ved Gastroteket, og at folk derfor kan have lidt svært ved at finde butikken

“Det er et hyggeligt kvarter, og der ligger nogle andre specialbutikker.

Jeg tænker, at det kunne være fedt, hvis vi kunne få denne del af gaden til at blive Odenses svar på Værnedamsvej. Hvis vi på den måde kan forstærke hinanden, så er det bare godt.

Hvad: T-house er åbnet

Hvornår: Tirsdag-fredag fra 11:00-17:30 (mulighed for lukket mellem 14:30-15:30, hvis der hentes børn).

Lørdag fra 10:00-13:00

Hvornår: Nørregade 15, 5000 Odense C

Find mere info her:

https://www.t-house.dk/

https://www.facebook.com/T.House.Odense

 

Del artikel

Andre læser også