Ny skøn specialforretning: T-House vil skille sig ud med deres produkter

Skrevet af: Daniel Poulsen

Sidst i november måned åbnede Jeppe Ottosen sin nye forretning, T-house.

Hverdagen er gået fra konsulent indenfor sygehusplanlægning til at arbejde fuldtid med at sælge te og dertil relaterede produkter.

Med en specialbutik handler det om at fokusere på at være unik, og især på et punkt kan T-house noget, som ingen andre kan, fortæller Jeppe Ottosen til MigogOdense.

“Jeg har nogle teer, som du ikke finder andre steder i byen, og så fokuserer jeg alene på te og ikke på kaffe, vin og hvad der ellers kunne være.

Jeg forsøger at lave en dedikeret te-butik, hvor man får muligheden for at købe speciel-teer, og på den måde kan jeg være med til at vise, hvor bredt te kan være.

Historien bagved teen skal komme i spil

Te er en unik vare, og der findes utallige smagsvarianter – også i det hyggelige lokale hos Jeppe Ottosen, hvor prikken over i’et er kunst fra den lokale kunstner Martin Helm Von Krohn Massenbach, der også er til salg som et ekstra element i butikken.

Med teens oprindelse i Asien og mangeårige historie er der i særdeleshed i Asien knyttet mange traditioner til tedrikning.

“De er vanskelige at oversætte og passe ind i vores kultur. Alligevel er der én japaner, Okakuro Kakuzo, som for godt 100 år siden forsøgte at finde fællesnævneren for tekultur i øst og vest.

De tanker finder jeg inspirerende, og jeg har adopteret nogle af de væsentlige elementer fra hans bog ”The book of tea”.

I den skriver Okakuro Kakuzo, at kulturen omkring te (teaism), handler om ’The art of life’, og særligt fire bærende elementer er vigtige her: Harmoni, respekt, ro og renhed.

De elementer har jeg taget til mig, som mit virksomhedsgrundlag. At have kunst i butikken er et lille tvist i betydningen af ’The art of life’,” siger Jeppe Ottosen med et smil.

Mystisk og mytisk

I den kommende tid vil Jeppe Ottosen have fokus på at fortælle den gode historie om, hvad te af høj kvalitet kan.

“Te er både lidt mystisk og lidt mytisk.

Det skyldes til dels den tusindårige historik, manglende kendskab til, hvordan selve teen (bladene) bliver til te, og at te ofte bliver solgt med oprindelsesland, sorteringskvalitet og tehandlerens navn som det primære.

Det at kunne spore teen tilbage til dens rødder, som med mange kaffeproducenter, skal være med til at afmystificere teen lidt,” fortæller han begejstret til MigogOdense.

Han fortsætter;

“Man kan kalde det for single estate te. Det er ikke alle af teerne, jeg kan gøre det ved, men jeg forsøger at få så mange teer som muligt, hvor du kan følge den hele vejen tilbage, da de fleste af de teer, som du kan købe i dag, er svære at have en idé om, hvor de kommer fra.”

Hjælper mindre producenter

Bæredygtig handel er en prioritet.

” Ved at handle direkte med mindre producenter og leverandører forsøger jeg at bidrage til en bæredygtig handel.

Samtidigt dyrker mange af disse producenter deres te økologisk, fordi de lever med og af naturen. Desværre har de ikke råd til at få deres teer certificeret som økologiske, så jeg kan ikke sælge dem som sådan,” forklarer han.

Den særlige oplevelse er desuden en ting, som T-house sigter efter at levere til alle potentielle kunder, der træder ind ad døren.

Indretningen med velvalgte produkter, dufte fra teen og visuelle ting som kunst på væggene skal samlet set gøre noget ekstra, og samtidig kan fortællingen om den enkelte te fås helt lokalt.

Specialbutikker på stribe skal give en effekt

Det er ikke helt tilfældigt, at Jeppe Ottosen har udvalgt Nørregade som stedet, hvor T-house er åbnet med te af god kvalitet.

Overfor MigogOdense uddyber han placeringen nede ad Nørregade, hvor der er mange muligheder.

“Det har dog været lidt en overraskelse, at selv inkarnerede Odenseanere ikke er opmærksomme på, at Nørregade knækker ned mod gågaden ved Gastroteket, og at folk derfor kan have lidt svært ved at finde butikken

“Det er et hyggeligt kvarter, og der ligger nogle andre specialbutikker.

Jeg tænker, at det kunne være fedt, hvis vi kunne få denne del af gaden til at blive Odenses svar på Værnedamsvej. Hvis vi på den måde kan forstærke hinanden, så er det bare godt.

Hvad: T-house er åbnet

Hvornår: Tirsdag-fredag fra 11:00-17:30 (mulighed for lukket mellem 14:30-15:30, hvis der hentes børn).

Lørdag fra 10:00-13:00

Hvornår: Nørregade 15, 5000 Odense C

Find mere info her:

https://www.t-house.dk/

https://www.facebook.com/T.House.Odense

 

Ild i lagerbygninger: Voldsom brand opstod i nat på Odense Havn

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: presse-fotos.dk
Foto: presse-fotos.dk

Klokken 01.06 i nat blev Fyns Politi kontaktet vedrørende en udbrudt brand på Odense Havn.

Det skriver EB.dk her til morgen.

Branden var opstået i nogle ubeboede gamle lagerbygninger og udviklede sig hurtigt voldsomt.

Brandvæsnet rykkede derned med det samme for at få styr på de store flammer. Her til morgen er der stadig ild tilbage i bygningerne, der stod til at skulle rives ned.

Lars Høg Schou, operativ chef i Beredskabsstyrelsen, skriver i dag på på Twitter, at der også har været tilkaldt beredskab fra andre landsdele.

“Beredskabsstyrelsen Sydjylland assisterer natten til onsdag Beredskab Fyn med 14 brandfolk, autosprøjte, slangegruppe, redningskran og højtrykskompressor ved industribrand på Odense Havn,” skriver han.

Man har på nuværende tidspunkt ingen oplysninger om, hvordan branden er opstået.

Ingen er kommet til skade.

Smag mere end 20 forskellige vine: Kom til kæmpe rosé-fest på Nelle’s

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Sommer og rosé hører uløseligt sammen, og selvom det først er 4. september, så er det ikke spor for tidligt at planlægge og booke billet til sommerens bedste og største roséfest.

Også i år holder Nelle’s Filosoffen – lige midt i Munke Mose og lige ved åen – nemlig kæmpe roséfest, hvor du bliver forkælet med lækker vin og god musik.

Du vil opleve et rosé-univers, som både udfordrer, imponerer og sikkert også overrasker dine rosétørstige smagsløg.

Til roséfesten er der nemlig mulighed for at smage mere end 20 forskellige rosévine, og så er der selvfølgelig lækre snacks og god stemning undervejs.

Roséfesten afholdes fredag 4. september, hvor du fra kl. 17 kan bytte din billet til et smagsglas. Og så er det ellers bare at gå i gang og smage løs frem til kl. 20.

For den karakteristiske lyserøde drik er en meget alsidig genre af vin, som faktisk kan drikkes til alt – fra kød og fisk til dessert eller som en aperitif.

Kan du ikke vente til september, så er der heldigvis også råd for det. Hos Nelle’s har de nemlig timeglas hver dag mellem kl. 17 og 18, hvor der er halv pris på alle vine. Og der er altid rosé på køl.

Billetten koster 349 kr., og du kan læse mere om roséfesten her, hvor du også kan købe billet til sommerens bedste roséfest.

Find det billigste lån 

Skrevet af: Martin Jørgensen

Et billigt lån kan gøre livet lidt lettere i hverdagen. Men det kan være svært at finde lige det lånetilbud, der passer bedst til ens privatøkonomi. Ny sammenligningsplatform gør det muligt for dig at finde ud af, hvilke lån der passer bedst til din privatøkonomi.   

I slutningen af måneden kan det være svært at få pengene til at slå til. Regningerne hober sig langsomt op, og pludselig har man ikke penge til det, man har brug for i hverdagen. Med en ny søgetjeneste fra Bankly kan du finde et lån, der passer til dig.  

Ny sammenligningsplatform til dig 

På bankly.dk kan du bruge en helt ny sammenligningsplatform, hvor du kan se, hvilket lån, der passer allerbedst til dig. Bankly er en ny søgetjeneste, der sammenligner lån fra banker som Resurs Bank, Lånlet, Express Bank og Basisbank, og den finder automatisk det billigste i forhold til dine lånebehov.  

Om det er et forbrugslån, billån eller lån til en lejlighed, så findes der et lån til dig. Du skal bare lige finde det først. Bankly har med glæde hjulpet over 30.000 brugere med at finde et lån, der passer til dem og deres privatøkonomi. Det kan også blive dig. Hos Bankly ønsker vi, at du finder et lån, der giver dig råd til den hverdag du ønsker for dig og din familie. 

Det rette lån til dig 

Hvis du skal låne penge, er det vigtigt, du finder det rette lån til dig. Du har sikkert hørt skrækhistorier om kviklån og rykkerbreve, og gæld har fået et rigtigt dårligt rygte. Men når du optager lån i banken, må du først og fremmest spørge sig selv, hvilket lån du har råd til. Bankly tror på, at alle danskere kan optage et lån, de har råd til. Derfor har de stillet en sammenligningsplatform til rådighed, der hjælper lige præcis med det.  

Du kan søge på lånebeløber og lånetid, og derfra se hvor meget du skal afdrage for om måneden. Det har aldrig været lettere at overskue lån. Så slipper du for at spørge hver enkelt bank på egen hånd, for derefter at sætte dig hjem med lommeregneren og vurdere hver enkelt tilbud med, hvad der er billigst og bedst for dig eller ej. Bankly gør simpelthen det besværlige arbejde for dig.  

Få råd til det du har lyst til 

Savner du også at pleje parforholdet med en fin middag i ny og næ? Eller hvad med at invitere børnene i Legoland henover sommeren? Det koster penge at hygge sig sammen, og derfor kan et billigt lån gennem vores sammenligningstjeneste være en løsning for dig. Børnene, hustruen eller ægtemanden vil elske dig for det.  

Det kan også være, du står og skal renovere din lejlighed. Det flyder over med ting, der skal ordnes, og det går hårdt ud over din økonomi, for når du først er gået i gang, så hober udgifterne sig bare op. Her kan et billigt lån sagtens være en løsning på dine problemer. Bankly ønsker med deres søgetjeneste at hjælpe dem, der har behov for det med billige lån, de har råd til.  

Ansøg gratis om billigt lån 

Når du først har fundet et lån, der passer til din privatøkonomi, så kan du via vores sammenligningsplatform ansøge lån. Du udfylder bare en ansøgning hos Bankly, så tager de sig af besværet med bankerne. Det har aldrig været enklere at låne penge på en sund og ansvarlig måde, og det ønsker de selvfølgelig at hjælpe dig i gang med.   

De giver dig samtidig fuldt overblik over, hvad du betaler for. Vi sætter dig ind i alle vilkår, renter, gebyrer og alt det, der står med småt, så du slipper for at bekymre dig, om du nu også har optaget et lån, der passer bedst til dig. Bankly giver dig de bedste muligheder på et uoverskueligt lånemarked.  

Bankly hjælper dig med alt får lånetilbud til samlelån 

Ønsker du at samle dine lån et enkelt sted, frem for at de er fordelt hos mange forskellige udbydere? Det kan være en dyr fornøjelse at have lån flydende rundt omkring. Klatgæld er aldrig sjovt, og sådan nogle bekymringer sætter sig i alt fra maven til nattesøvnen. Det ønsker Bankly at hjælpe dig med, så du kan leve dit liv, som du ønsker, frem for at føle dig bundet af alle de faste udgifter, der ligger i postkassen om måneden.  

Bankly kan hjælpe dig med samlelån. Med deres sammenligningsplatform kan du finde en bank, der har det bedste tilbud om samlelån til dig. Du kan spare tusindvis af kroner på samlelån hver måned. Når du sender detaljerne til dem, så sørger de for at finde det bedste tilbud til dig. Derfra kan du selv vælge, om du vil gå videre med lånet. Det er gratis og uforpligtende at ansøge, og du kan gøre det i dag.