Ny skøn specialforretning: T-House vil skille sig ud med deres produkter

Skrevet af: Daniel Poulsen

Sidst i november måned åbnede Jeppe Ottosen sin nye forretning, T-house.

Hverdagen er gået fra konsulent indenfor sygehusplanlægning til at arbejde fuldtid med at sælge te og dertil relaterede produkter.

Med en specialbutik handler det om at fokusere på at være unik, og især på et punkt kan T-house noget, som ingen andre kan, fortæller Jeppe Ottosen til MigogOdense.

“Jeg har nogle teer, som du ikke finder andre steder i byen, og så fokuserer jeg alene på te og ikke på kaffe, vin og hvad der ellers kunne være.

Jeg forsøger at lave en dedikeret te-butik, hvor man får muligheden for at købe speciel-teer, og på den måde kan jeg være med til at vise, hvor bredt te kan være.

Historien bagved teen skal komme i spil

Te er en unik vare, og der findes utallige smagsvarianter – også i det hyggelige lokale hos Jeppe Ottosen, hvor prikken over i’et er kunst fra den lokale kunstner Martin Helm Von Krohn Massenbach, der også er til salg som et ekstra element i butikken.

Med teens oprindelse i Asien og mangeårige historie er der i særdeleshed i Asien knyttet mange traditioner til tedrikning.

“De er vanskelige at oversætte og passe ind i vores kultur. Alligevel er der én japaner, Okakuro Kakuzo, som for godt 100 år siden forsøgte at finde fællesnævneren for tekultur i øst og vest.

De tanker finder jeg inspirerende, og jeg har adopteret nogle af de væsentlige elementer fra hans bog ”The book of tea”.

I den skriver Okakuro Kakuzo, at kulturen omkring te (teaism), handler om ’The art of life’, og særligt fire bærende elementer er vigtige her: Harmoni, respekt, ro og renhed.

De elementer har jeg taget til mig, som mit virksomhedsgrundlag. At have kunst i butikken er et lille tvist i betydningen af ’The art of life’,” siger Jeppe Ottosen med et smil.

Mystisk og mytisk

I den kommende tid vil Jeppe Ottosen have fokus på at fortælle den gode historie om, hvad te af høj kvalitet kan.

“Te er både lidt mystisk og lidt mytisk.

Det skyldes til dels den tusindårige historik, manglende kendskab til, hvordan selve teen (bladene) bliver til te, og at te ofte bliver solgt med oprindelsesland, sorteringskvalitet og tehandlerens navn som det primære.

Det at kunne spore teen tilbage til dens rødder, som med mange kaffeproducenter, skal være med til at afmystificere teen lidt,” fortæller han begejstret til MigogOdense.

Han fortsætter;

“Man kan kalde det for single estate te. Det er ikke alle af teerne, jeg kan gøre det ved, men jeg forsøger at få så mange teer som muligt, hvor du kan følge den hele vejen tilbage, da de fleste af de teer, som du kan købe i dag, er svære at have en idé om, hvor de kommer fra.”

Hjælper mindre producenter

Bæredygtig handel er en prioritet.

” Ved at handle direkte med mindre producenter og leverandører forsøger jeg at bidrage til en bæredygtig handel.

Samtidigt dyrker mange af disse producenter deres te økologisk, fordi de lever med og af naturen. Desværre har de ikke råd til at få deres teer certificeret som økologiske, så jeg kan ikke sælge dem som sådan,” forklarer han.

Den særlige oplevelse er desuden en ting, som T-house sigter efter at levere til alle potentielle kunder, der træder ind ad døren.

Indretningen med velvalgte produkter, dufte fra teen og visuelle ting som kunst på væggene skal samlet set gøre noget ekstra, og samtidig kan fortællingen om den enkelte te fås helt lokalt.

Specialbutikker på stribe skal give en effekt

Det er ikke helt tilfældigt, at Jeppe Ottosen har udvalgt Nørregade som stedet, hvor T-house er åbnet med te af god kvalitet.

Overfor MigogOdense uddyber han placeringen nede ad Nørregade, hvor der er mange muligheder.

“Det har dog været lidt en overraskelse, at selv inkarnerede Odenseanere ikke er opmærksomme på, at Nørregade knækker ned mod gågaden ved Gastroteket, og at folk derfor kan have lidt svært ved at finde butikken

“Det er et hyggeligt kvarter, og der ligger nogle andre specialbutikker.

Jeg tænker, at det kunne være fedt, hvis vi kunne få denne del af gaden til at blive Odenses svar på Værnedamsvej. Hvis vi på den måde kan forstærke hinanden, så er det bare godt.

Hvad: T-house er åbnet

Hvornår: Tirsdag-fredag fra 11:00-17:30 (mulighed for lukket mellem 14:30-15:30, hvis der hentes børn).

Lørdag fra 10:00-13:00

Hvornår: Nørregade 15, 5000 Odense C

Find mere info her:

https://www.t-house.dk/

https://www.facebook.com/T.House.Odense

 

Lukkeloven sættes på pause: Dagligvarebutikker må holde åbent to dage i påsken

Skrevet af: Michael Qureshi

Normalt er påsken hellig, og stort set alt er lukket ned i Danmark.

Men regeringen lægger op til midlertidigt dispensation for lukkeloven og giver dermed hele dagligvarehandlen mulighed for at holde åbent to dage i påsken for at mindske smittefare af corona-virus.

Dagene op til og under påsken er særligt travle dage for dagligvarehandlen, da danskerne strømmer til for at handle til påskedagene.

Kødannelser er dårlige i en tid, hvor regeringen og myndighederne forsøger at mindske smittespredningen af corona-virus.

Derfor lægger regeringen nu op til at dispensere for lukkeloven midlertidigt, så hele dagligvarehandlen, uanset omsætning, kan holde åbent skærtorsdag og 1. påskedag fra klokken 10-17.

Giver mulighed for at handle på forskellige tidspunkter

Normalt skal de større butikker holde lukket.

“Medarbejderne og dagligvarehandlen har allerede taget et stort ansvar i at mindske smittespredningen og holde hjulene i gang, så alle danskere fortsat kan få mad på bordet.

Det vil jeg gerne sige stort tak for. Det arbejde skal vi fortsætte, og derfor vil regeringen nu give mulighed for, at hele dagligvarehandlen kan holde åbent to ekstra dage i påsken.

Det giver os alle større mulighed til at handle på forskellige tidspunkter, og det giver kortere køer og mindre smitteeksponering.

Samtidig vil jeg gerne opfordre til, at der tages hensyn til det i forvejen høje arbejdspres i butikkerne, når vagterne i påske skal planlægges,” siger erhvervsminister Simon Kollerup og fortsætter:

Kun midlertidigt med pause af lukkeloven

“Det her er kun midlertidigt, og lukkeloven gælder stadig fremover.

Jeg vil gerne opfordre danskerne til at bruge deres sunde fornuft, når de handler.

Hold afstand, overvej en ekstra gang om den liter mælk kan vente til dagen efter. Og giv kassemedarbejderen et ekstra smil med på vejen og husk at holde afstand, så medarbejderne føler sig trygge..”

Onsdagen op til påsken er traditionelt en af de største handelsdage i supermarkederne, særligt for de mellemstore og store butikker, mens de mindre butikker ligeledes oplever en stor omsætningsstigning i påskedagene, hvor de større butikker holder lukket.

Politiet skal hjælpe: I morgen genåbner Odenses genbrugsstationer

Skrevet af: Redaktionen

Det kan godt være, at hverdagen langt fra er normal her midt under Corona-krisen.

Men det har i den grad været savnet for mange at komme en tur på genbrugsstationen med alt sit ragelse.

Især i en tid hvor man har ekstra tid til at få ryddet ud i garagen og gå i haven.

Men tirsdag d. 31. marts klokken 10.00 sker det så.

Hos Odense Kommune forventer man et større rykind, når portene åbnes igen.

Kun 10 biler ad gangen

Derfor har man lavet en vigtig begrænsning på kun 10 biler ad gangen på hver genbrugsstation.

Det er en restriktion, som selvsagt kommer til at give en del kødannelse, som også vil påvirke den øvrige trafik.

Odense Renovation, Odense Kommunes Vejmyndighed, Fyns Politi og Hjemmeværnet gør, hvad de kan for at få det hele til at glide.

Men forventningen er, at det kan give trafikale udfordringer omkring nogle af genbrugspladserne.

Gode råd før dit besøg

Her er de øvrige hensyn, man bedes tage, hvis man har planlagt en tur på genbrugsstationen i Odense.

  • Udskyd dit besøg, hvis ikke du har et akut behov.
  • Har du udelukkende haveaffald, du skal af med, så vent til weekenden, hvor Odense Nord Miljøcenter har åbent for indlevering af rent haveaffald til kompostfremstilling.
  • Hvis du tager af sted til genbrugsstationen, så husk handsker, og vær så få personer som muligt i bilen.
  • Medbring selv kost og skovl. De fælles redskaber er fjernet fra pladsen for at mindske smitterisikoen.
  • Er du en virksomhed med erhvervsaffald, så kør til genbrugsstationen i Havnegade. Her er der en speciel indkørsel kun for virksomheder.

Statsministeren: Vil måske åbne Danmark forsigtigt op efter påske

Skrevet af: Redaktionen

Statsminister Mette Frederiksen meddelte på et pressemøde mandag sent eftermiddag regeringens foreløbige planer.

Hun kunne fortælle, at det indtil videre ser ud til at gøre gavn, at Danmark har lukket ned og stået sammen ved at holde afstand.

Derfor arbejder regeringen på en plan om at åbne Danmark forsigtigt op efter Påske.

“Hvis vi danskere i de næste to uger hen over påsken fortsætter med at stå sammen med at holde afstand – og hvis tallene fortsat følger den nuværende kurve, så vil regeringen begynde med en kontrolleret åbning af vores samfund,” sagde Mette Frederiksen på pressemødet.

Vi må ikke begynde at slække kravene

Men hun advarede samtidig om, at de næste to uger bliver helt afgørende for, at vi kan få hverdagen lidt tilbage.

“Det værste der kan ske er, at hvis man begynder at slække på kravene, fordi det lysner. Vi skal gøre det modsatte. Vi skal holde ud. Vi skal hænge i. For vi kan se lyset forude. Vi kan komme godt igennem det vi kalder første halvleg.”

Hun fortsatte;

“Hvis danskere mødes og forsamles, så kan vi ikke åbne Danmark op efter påske. Så kan vi komme i den modsatte situation, hvor vi må stramme endnu mere.”

“Vi kigger ind i en meget mærkelig tid. Vi vil opleve, at flere bliver syge, men hvis vi står sammen, så kan vi se en gradvis åbning af samfundet,” sagde Mette Frederiksen.

Vil lave en plan for åbning

Der vil i de kommende dage være møder i regeringen om en plan for at åbne Danmark forsigtigt op igen. Men hverdagen bliver ikke helt som vi kender den med det samme.

“Når vi skal gå på arbejde, uddanne os og gå i skole, så skal det ske på forskellige tider af dagen. Vi skal undgå myldretidstrafik, og når vi skal gå på arbejde, så skal det være på en anden måde end hidtil,” forklarede Mette Frederiksen.

Hun siger, at indsatsen vil blive ‘justeret skridt for skridt’, så man ikke går for hurtigt frem.

“I andre lande har vi set tilbageslag, hvor man har måttet indføre tiltag, som vi helst ikke ønsker.”

Opdateres