Ny skøn specialforretning: T-House vil skille sig ud med deres produkter

Skrevet af: Daniel Poulsen

Sidst i november måned åbnede Jeppe Ottosen sin nye forretning, T-house.

Hverdagen er gået fra konsulent indenfor sygehusplanlægning til at arbejde fuldtid med at sælge te og dertil relaterede produkter.

Med en specialbutik handler det om at fokusere på at være unik, og især på et punkt kan T-house noget, som ingen andre kan, fortæller Jeppe Ottosen til MigogOdense.

“Jeg har nogle teer, som du ikke finder andre steder i byen, og så fokuserer jeg alene på te og ikke på kaffe, vin og hvad der ellers kunne være.

Jeg forsøger at lave en dedikeret te-butik, hvor man får muligheden for at købe speciel-teer, og på den måde kan jeg være med til at vise, hvor bredt te kan være.

Historien bagved teen skal komme i spil

Te er en unik vare, og der findes utallige smagsvarianter – også i det hyggelige lokale hos Jeppe Ottosen, hvor prikken over i’et er kunst fra den lokale kunstner Martin Helm Von Krohn Massenbach, der også er til salg som et ekstra element i butikken.

Med teens oprindelse i Asien og mangeårige historie er der i særdeleshed i Asien knyttet mange traditioner til tedrikning.

“De er vanskelige at oversætte og passe ind i vores kultur. Alligevel er der én japaner, Okakuro Kakuzo, som for godt 100 år siden forsøgte at finde fællesnævneren for tekultur i øst og vest.

De tanker finder jeg inspirerende, og jeg har adopteret nogle af de væsentlige elementer fra hans bog ”The book of tea”.

I den skriver Okakuro Kakuzo, at kulturen omkring te (teaism), handler om ’The art of life’, og særligt fire bærende elementer er vigtige her: Harmoni, respekt, ro og renhed.

De elementer har jeg taget til mig, som mit virksomhedsgrundlag. At have kunst i butikken er et lille tvist i betydningen af ’The art of life’,” siger Jeppe Ottosen med et smil.

Mystisk og mytisk

I den kommende tid vil Jeppe Ottosen have fokus på at fortælle den gode historie om, hvad te af høj kvalitet kan.

“Te er både lidt mystisk og lidt mytisk.

Det skyldes til dels den tusindårige historik, manglende kendskab til, hvordan selve teen (bladene) bliver til te, og at te ofte bliver solgt med oprindelsesland, sorteringskvalitet og tehandlerens navn som det primære.

Det at kunne spore teen tilbage til dens rødder, som med mange kaffeproducenter, skal være med til at afmystificere teen lidt,” fortæller han begejstret til MigogOdense.

Han fortsætter;

“Man kan kalde det for single estate te. Det er ikke alle af teerne, jeg kan gøre det ved, men jeg forsøger at få så mange teer som muligt, hvor du kan følge den hele vejen tilbage, da de fleste af de teer, som du kan købe i dag, er svære at have en idé om, hvor de kommer fra.”

Hjælper mindre producenter

Bæredygtig handel er en prioritet.

” Ved at handle direkte med mindre producenter og leverandører forsøger jeg at bidrage til en bæredygtig handel.

Samtidigt dyrker mange af disse producenter deres te økologisk, fordi de lever med og af naturen. Desværre har de ikke råd til at få deres teer certificeret som økologiske, så jeg kan ikke sælge dem som sådan,” forklarer han.

Den særlige oplevelse er desuden en ting, som T-house sigter efter at levere til alle potentielle kunder, der træder ind ad døren.

Indretningen med velvalgte produkter, dufte fra teen og visuelle ting som kunst på væggene skal samlet set gøre noget ekstra, og samtidig kan fortællingen om den enkelte te fås helt lokalt.

Specialbutikker på stribe skal give en effekt

Det er ikke helt tilfældigt, at Jeppe Ottosen har udvalgt Nørregade som stedet, hvor T-house er åbnet med te af god kvalitet.

Overfor MigogOdense uddyber han placeringen nede ad Nørregade, hvor der er mange muligheder.

“Det har dog været lidt en overraskelse, at selv inkarnerede Odenseanere ikke er opmærksomme på, at Nørregade knækker ned mod gågaden ved Gastroteket, og at folk derfor kan have lidt svært ved at finde butikken

“Det er et hyggeligt kvarter, og der ligger nogle andre specialbutikker.

Jeg tænker, at det kunne være fedt, hvis vi kunne få denne del af gaden til at blive Odenses svar på Værnedamsvej. Hvis vi på den måde kan forstærke hinanden, så er det bare godt.

Hvad: T-house er åbnet

Hvornår: Tirsdag-fredag fra 11:00-17:30 (mulighed for lukket mellem 14:30-15:30, hvis der hentes børn).

Lørdag fra 10:00-13:00

Hvornår: Nørregade 15, 5000 Odense C

Find mere info her:

https://www.t-house.dk/

https://www.facebook.com/T.House.Odense

 

Unikt fund: 11 ukendte Gasolin-bånd er dukket op i Odense

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

I Danmark bliver det ikke meget større end Kim Larsen og Gasolin.

Og selvom vi er beriget med masser af ikoniske sange fra en gylden tid i dansk musikhistorie, kan der stadig dukke uventede skatte op.

Hvis du elsker vinyl, kender du helt sikkert Record Pusher her i Odense.

Bo Ellegaard driver til dagligt forretningen, og han har for nyligt gjort et vaskeægte kup, da han sammen med to venner, har købt et vaskeægte stykke danmarkshistorie.

Han har nemlig købt 11 helt ukendte kassettebånd, hvor de optræder på koncertoptagelser fra 1976 til 1977.

Det skriver Ekstra Bladet fredag.

“Der er masser af guld på båndene. Blandt andet kan man høre, hvordan især Kim Larsen og guitaristen Franz Beckerlee står og bider af hinanden på scenen, når de drejer hovedet væk fra mikrofonerne. Det er ikke ond snak. Men sætninger som ‘ du var ikke rar i går’.

Man skal her tænke på, at bandets medlemmer dengang altid var sammen i døgnets 24 timer. Så der var da irritationer og konflikter undervejs. Man får også et klart indtryk af, at Søren Berlev forsøger at holde sammen på bandet og gyde olie på vandene, siger Bo Ellegaard til Ekstra Bladet.

Når du er sulten for sjov: Kom til kæmpe åbningsfest i KiMS Outlet

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: KIMS
Foto: KIMS

Når du er sulten for sjov.

Reklame-sloganet over dem alle, behøver næppe nogen nærmere introduktion, og det gør figuren bag heller ikke.

Chipskongen Jørgen har været en fast del af KiMs – og danskernes sendeflade – siden 1998, og her 22 år senere er han klar til at gå på pension.

Nu får du mulighed for at sige farvel og tak til Jørgen, når den nye KiMs Outlet slår dørene op i Odense til en stor åbningsfest fredag den 31. januar fra kl. 14.00 til 20.00.

KiMs Outlet går de ind for “undgå snackspild”, så her finder du sprøde tilbud på chips, snacks, nødder, chokolade og dip, der f.eks. har kort holdbarhedsdato eller skønhedsfejl i emballagen.

Sprøde tilbud og smagsprøver

Når Chipskongen er involveret, går tingene sjældent stille for sig, og åbningen af outlet-butikken er ingen undtagelse.

Efter butikkens indvielse kl. 14.00, kan man mellem 14.00-15.00 få taget billeder med Jørgen og hilse på ham en sidste gang før hans pension er en realitet.

Derudover vil der være sprøde tilbud, sjove konkurrencer og masser af smagsprøver på chips og nødder.

Læs mere her.

Hvad: Åbningsfest i KiMs Outlet

Hvor: Ejlskovsgade 13, 5000 Odense

Hvornår: 31. januar, kl. 14.00-20.00

Quiz, kaffe og kage for de morgenfriske: Odense Aafart holder Nostalgi-quiz på vandet

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Odense Aafart.
Foto: Odense Aafart.

Foråret er praktisk talt rundt om hjørnet, hvis du spørger os, og så er det jo passende at begynde at glæde sig til nogle af årstidens mange aktiviteter.

Nogen, der allerede har en masse planlagt for odenseanerne, er Odense Aafart, som snart starter bådene op til en ny sæson på Odense Å.

I år bliver det med et særligt tiltag for de morgenfriske, når der fra den 5. maj kl. 10.00 – og hver efterfølgende tirsdag, onsdag og torsdag i hele maj måned – afholdes “Nostalgi-quiz”.

Odense Aafart lover, at formiddagssejlturerne bliver indbegrebet af forårshygge med kaffe, kage og quiz – og forhåbentligt masser af solskin.

Nostalgiske spørgsmål om Odense

Inden afgang får gæster udleveret et ark med spørgsmål, der omhandler Odense by, betydningsfulde personer fra Odense samt historien bag Odense Å, og så er det ellers bare i gang med at quizze.

Undervejs kan man nyde en kop kaffe, der er inkluderet i prisen og også tilkøbe et stykke kage.

Er man god til at quizze og har styr på sin lokalhistoriske paratviden, kan man vinde nogle af de fine præmier, som er på højkant.

Deltagere bestemmer selv, om de vil quizze alene eller i en gruppe.

Billetter koster 95 kr og kan købes her.

Hvad: Nostalgi-quiz på Odense Å

Hvor: Odense Aafart, Filosofgangen 30, 5000 Odense

Hvornår: 05-28. maj, kl. 10.00-11.00