Ny stjerne på plakaten: Tinderbox præsenterer stort rocknavn

Af Morten Hopballe

Så er Tinderbox klar med årets første offentliggørelse, hvilket er lidt af en musiklegende.

Det drejer sig om Iggy Pop, der har udsendt plader siden 1968, og enten som solist eller sammen med bandet The Stooges står bag klassikere som ”I Wanna Be Your Dog”, ”Search & Destroy”, ”Raw Power”, ”Nightclubbing”, ”The Passenger”, ”Lust for Life” og ”Real Wild Child”.

Senest har Iggy Pop allieret sig med yngre kræfter fra Arctic Monkeys og Queens of the Stone Age på det kritikerroste og Grammy-nominerede album ”Post Pop Depression”, der viste, at den 70-årige sanger fortsat er i absolut topform.

Iggy Pop er medlem af Rock ’n’ Roll Hall of Fame sammen med The Stooges, han har indspillet banebrydende plader med David Bowie, og så er han stadig den dag i dag en af de mest energiske og fængslende sangere nogensinde set på en scene.

Det var den danske anmelderstab enige i, da Iggy Pop sidste år gæstede festivalen Haven. Her takkede GAFFA, Soundvenue, BT og Ekstra Bladet for koncerten med 5-stjernede anmeldelser, der brugte ord som ”mageløs”, ”urkraft” og ”rockikon”.

Iggy Pop er uden tvivl en levende legende, og til juni skal han for første gang optræde på Tinderbox, som han besøger torsdag 28. juni.

17 navne på plakaten

Iggy Pop føjes til et line-up, der i forvejen inkluderer verdensstjerner som Depeche Mode, Prophets of Rage, Alanis Morissette, Wiz Khalifa og Tiësto, og allerede i næste uge vil disse navne få følgeskab af en stribe nye tilføjelser til programmet.

Programmet til Tinderbox 2018 er lige nu som følger: Alanis Morissette, Alex Vargas, C.V. Jørgensen, Carpark North, Depeche Mode, Dizzy Mizz Lizzy, French Montan, Iggy Pop, Julian Jordan, Lucas & Steve, Matoma, Nik & Jay, Pegboard Nerds, Prophets of Rage, Skunk Anansie, Tiësto og Wiz Khalifa.

Tinderbox 2018 afvikles i Tusindårsskoven i Odense i dagene 28.-30. juni, og billetter kan købes via Tinderbox.dk.