MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny vinbar favner bredt: Her kan du både få et glas til 50 kr. eller en flaske til 30.000

Af Christina Frederiksen

Vin skal ikke kun være for kendere.

Det skal også være for alle dem, der ikke ved så meget om druesorter og årgange. Det er i hvert fald filosofien på Odenses nye vinbar, Salute, i Overgade.

“Det skal ikke være for højtravende at gå på vinbar, og det er vigtigt for os at omfavne alle dem, der kommer her. Så hvad enten du kommer her for at nørde vin eller, fordi du bare gerne vil drikke et glas til 50 kroner, så er du velkommen,” siger Ulrik Rønlev, der er bestyrer af Salute.

Salute er til hverdag og fest. Det er vores vine også. Og du kan altså både få et glas vin til 50 kroner og en flaske til 30.000 kroner.

Ulrik Rønlev, bestyrer på Salute

Rent geografisk holder man sig til at servere europæiske vine på Salute, og især banker Ulrik Rønlevs hjerte for champagne (og bobler fra andre områder end Champagne) og portvin. Og med 22 års erfaring inden for vinbranchen er det altså en meget kyndig vinkender, gæsterne møder på Salute.

“Salute er til hverdag og fest. Det er vores vine også. Og du kan altså både få et glas vin til 50 kroner og en flaske til 30.000 kroner,” siger Ulrik Rønlev.

Salute holder til i Overgade 25.
Portvin er der særligt fokus på hos Salute.

Temaaftener med gode tilbud

Salute åbnede officielt 15. september, men på grund af en forsinket bevilling kan man stadig ikke gå ind og drikke et glas vin på stedet. Til gengæld er man velkommen til at komme ind og købe en flaske til at tage med hjem.

“5-10 sekunder efter, at vi modtager bevillingen er vi klar til at tage imod gæster,” siger Ulrik Rønlev, der vil være at finde på Salute sammen med Christian Møller Nielsen, der er uddannet sommelier og kommer fra den nu lukkede vinbar, Barrique.

Sammen med ham kommer Ulrik Rønlev blandt andet til at byde gæsterne velkommen til forskellige temaaftener.

Det kunne for eksempel være med Riesling, Pinot Noir eller Brunello som tema.

Ulrik Rønlev har arbejdet med vin i 20 år og er bestyrer på Salute.
Der kan både spises og drikkes på Salute.

“Der vil være tema hver uge – som i hver eneste uge. Det betyder, at man til en tema-aften om Riesling for eksempel vil kunne købe fire glas Riesling til 295 kroner, hvor prisen normalt er 480 kroner. Det kan også være, at vi kommer til at afholde vertikale smagninger. Det vil sige, hvor man smager de samme vine men fra forskellige årgange,” siger Ulrik Rønlev.

På grund af den manglende bevilling ved Ulrik Rønlev stadig ikke præcis, hvor lang tid der går før, Salute tager imod spisende (man kan få lækre delikatesser serveret til sin vin) og drikkende gæster, men han regner ikke med, at der går lang tid.

Han opfordrer til, at man holder øje med Salutes Facebookside, hvor det bliver meldt ud, så snart bevillingen er i hus.

Hvad: Salute åbner

Hvor: Overgade 25, 5000 Odense C

Hvornår: Er åbnet men venter på bevilling til drikkende og spisende gæster. Åben onsdag-torsdag kl. 11-18, fredag kl. 11-24, lørdag kl. 10-24

Del artikel

Andre læser også