Nybyggeri på den gamle COOP-grund: Rift om de nye lejligheder

Skrevet af: Redaktionen

I starten af året blev udlejningen af de første af de i alt 240 lejligheder Topdanmark-byggeriet i Odense-bydelen Østerlund skudt i gang.

Og de 59 – 108 kvm store lejligheder er blevet revet væk.

Byggeriet finder sted på det tidligere erhvervsområde med blandt andet Coop-lager i Odense-bydelen Østerbro.

De 2 første udlejningsetaper var endda i hus allerede inden indflytningsdatoerne i foråret, og 3. udlejningsetape er nu også næsten i mål.

Stor universitetsby

Det fortæller Morten Nancke, der er partner og afdelingsleder for EDC Poul Erik Bech i Odense C og forestår udlejningen.

“Odense er en stor universitetsby, som vokser, og der er hele tiden mennesker fra hele landet, som enten fast eller periodevis flytter til Odense, hvilket vi også mærker på efterspørgslen.

Der er nu kun 16 ledige lejligheder tilbage ud af 61 i tredje udlejningsetape med indflytning den 1. november,” siger Morten Nancke i en pressemeddelelse.

Kenneth Nielsen er som projektdirektør i EDC Projekt Poul Erik Bech ansvarlig for udlejningen i samarbejde med de 2 lokale Odense-boligbutikker på Østre Stationsvej og Hjallesevej.

Højeste frekvens i Odense

Han fremhæver også det gunstige marked for lejeboliger i Odense, hvor efterspørgslen er høj, selvom der bygges på livet løs.

“Der bygges rigtige meget i Odense, og de seneste tal fra Ejendom Danmark viser, at Odense har den laveste tomgangsprocent for udlejningsboliger blandt landets 4 største byer.

Selvom udbuddet af ledige lejeboliger i nybyggeri stiger år for år, så er der intet, der tyder på, at markedet er mættet, hvis man bygger målrettet efterspørgslen.

Det er Østerlunden et skoleeksempel på, da projektet har den højeste udlejningsfrekvens i hele Odense,” siger Kenneth Nielsen.

“Det handler dels om, at der er tale om velindrettede lejligheder både til børnefamilier, par og enlige med eller uden børn – såvel unge som ældre, og at byggeriet har en central beliggenhed tæt på den kommende letbane og Odense Banegård Center.

Men man har også ramt den rigtige kombination, hvor lejerne får høj kvalitet til fornuftige penge. Og så er der en fordel, at der er mange 2-værelses lejligheder, som der er stor efterspørgsel efter,” uddyber han.

Et overset marked

Topdanmark Ejendom står bag opførelsen af de 240 lejeboliger i Østerlunden.

Thomas Guldborg er Chief Portfolio Manager i Topdanmark Ejendom. Han fremhæver også, at den rekordhøje udlejningsfrekvens i Østerlunden hænger sammen med, at de er indtrådt på markedet i Odense på et godt tidspunkt.

“Vi valgte at satse på Odense, hvor behovet for fornyelse af boligmassen var stort, og som har været et lidt overset marked. Og det har også vist sig at holde stik, da mange efterfølgende har fået øjnene op for, at der sker rigtig meget i byen.

Vi er indstillede på at opføre mere, hvis det rigtige byder sig. Men vi er meget bevidste om, at det største marked er for 2-værelses-lejligheder,” siger Thomas Guldborg.

Thomas Guldborg fremhæver også, at den høje udlejningshastighed i Østerlunden er et resultat af, at de med nøjagtige analyser har ramt, hvad folk efterspørger i lejeboliger – også i forhold til prisniveauet.

Og hvad er barnets navn?: Disse navne hitter i Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

På Fyn blev der i alt født 4.634 drenge og piger i 2019 – heraf 2.306 i Odense – og nu her et halvt år efter har alle de nye små fynboere fået sine navne.

Og er du blevet moster/faster/onkel eller andet til en lille nyfødt i 2019, så er der en vis chance for, at barnet hedder Noah eller Clara.

Det er i hvert fald de absolutte topfavoritter her i Odense blandt nybagte mødre og fædre, når man spørger Danmarks Statistik.

De har netop opgjort hvilke navne, der var de mest populære blandt nyfødte børn i Danmark i 2019.

På drengesiden er vi ikke så forskellige fra resten af landet, her ligger William helt i top, og det navn finder vi på den odenseanske andenplads sammen med navnet Arthur.

Det mest populære drengenavn i Odense – og hele Fyn – er dog Noah, når alle de forskellige stavemåder tælles sammen. På landsplan ligger Noah nummer fire.

De ti mest populære drengenavne i Odense:

1. Noah / Noa / Nóah (24)
2. William (23)
2. Arthur /Artur (23)
4. Valdemar / Waldemar (21)
4. Malthe / Malte (21)
6. Alfred (19)
7. Oscar / Oskar (16)
7. Carl / Karl (16)
9. Emil (15)
10. August (14)

De odenseanske piger er derimod ik’ som de andre pi’r.

Hos os er Clara (Klara) og Ellie (Elli, Elly) på en delt førsteplads over de mestpopulære navne til de små babypiger.

På landsplan er Clare nummer tre, mens vi skal helt ned til listens 17. plads for at finde navnet Ellie.

Ser vi på hele Danmark er Emma den store favorit blandt pigenavnene, men det er helt nede på en 14. plads i Odense Kommune. Ser man på hele Fyn, er Emma dog det tredje mest populære navn. Så vi må nok bare konkludere, at Emma ikke rigtig rimer på Odense.

De ti mest populære pigenavne i Odense:

1. Clara / Klara (23)
1. Ellie / Elli / Elly (23)
3. Agnes (21)
3. Ella (21
5. Ida (19)
6. Alberte (18)
6. Luna (18)
8. Alma (17)
8. Asta (17)
10. Lærke (15)
10. Olivia (15)

Kilde: Danmarks Statistik

Voldsomme skader på Odense Havn: Efterslukning er fortsat i gang

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: presse-fotos.dk
Foto: presse-fotos.dk

Bredskab Fyn har hele natten og onsdag været i gang med omfattende slukningsarbejde på Odense Havn efter en voldsom brand i flere industribygninger på havneområdet.

En brand så voldsom, at det har været nødvendigt med assistance fra beredskabsstyrelsen Sydjylland.

14 brandmænd herfra har blandt andet hjulpet med efterslukning, vandforsyning samt væltning af mure samt bidraget med ekstra slukningsudstyr.

Hvad årsagen til branden er, er forsat ukendt, da arbejdet med at efterslukke branden, ifølge vagtchefen ved Fyns Politi, Kenneth Taanquist, stadig er i fuld gang onsdag eftermiddag.

”Og før det sidste træ er dampet af, kan politiet ikke gå i gang med efterforskningen af brandårsagen,” udtaler han til MigogOdense.

Industribygningerne, der tidligere har været anvendt til opbevaring af foderstoffer, har taget voldsom skade, men ingen mennesker er kommet til skade i forbindelse med den omfattende brand.

Ild i lagerbygninger: Voldsom brand opstod i nat på Odense Havn

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: presse-fotos.dk
Foto: presse-fotos.dk

Klokken 01.06 i nat blev Fyns Politi kontaktet vedrørende en udbrudt brand på Odense Havn.

Det skriver EB.dk her til morgen.

Branden var opstået i nogle ubeboede gamle lagerbygninger og udviklede sig hurtigt voldsomt.

Brandvæsnet rykkede derned med det samme for at få styr på de store flammer. Her til morgen er der stadig ild tilbage i bygningerne, der stod til at skulle rives ned.

Lars Høg Schou, operativ chef i Beredskabsstyrelsen, skriver i dag på på Twitter, at der også har været tilkaldt beredskab fra andre landsdele.

“Beredskabsstyrelsen Sydjylland assisterer natten til onsdag Beredskab Fyn med 14 brandfolk, autosprøjte, slangegruppe, redningskran og højtrykskompressor ved industribrand på Odense Havn,” skriver han.

Man har på nuværende tidspunkt ingen oplysninger om, hvordan branden er opstået.

Ingen er kommet til skade.