MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nybyggeri på den gamle COOP-grund: Rift om de nye lejligheder

Af Redaktionen

I starten af året blev udlejningen af de første af de i alt 240 lejligheder Topdanmark-byggeriet i Odense-bydelen Østerlund skudt i gang.

Og de 59 – 108 kvm store lejligheder er blevet revet væk.

Byggeriet finder sted på det tidligere erhvervsområde med blandt andet Coop-lager i Odense-bydelen Østerbro.

De 2 første udlejningsetaper var endda i hus allerede inden indflytningsdatoerne i foråret, og 3. udlejningsetape er nu også næsten i mål.

Stor universitetsby

Det fortæller Morten Nancke, der er partner og afdelingsleder for EDC Poul Erik Bech i Odense C og forestår udlejningen.

“Odense er en stor universitetsby, som vokser, og der er hele tiden mennesker fra hele landet, som enten fast eller periodevis flytter til Odense, hvilket vi også mærker på efterspørgslen.

Der er nu kun 16 ledige lejligheder tilbage ud af 61 i tredje udlejningsetape med indflytning den 1. november,” siger Morten Nancke i en pressemeddelelse.

Kenneth Nielsen er som projektdirektør i EDC Projekt Poul Erik Bech ansvarlig for udlejningen i samarbejde med de 2 lokale Odense-boligbutikker på Østre Stationsvej og Hjallesevej.

Højeste frekvens i Odense

Han fremhæver også det gunstige marked for lejeboliger i Odense, hvor efterspørgslen er høj, selvom der bygges på livet løs.

“Der bygges rigtige meget i Odense, og de seneste tal fra Ejendom Danmark viser, at Odense har den laveste tomgangsprocent for udlejningsboliger blandt landets 4 største byer.

Selvom udbuddet af ledige lejeboliger i nybyggeri stiger år for år, så er der intet, der tyder på, at markedet er mættet, hvis man bygger målrettet efterspørgslen.

Det er Østerlunden et skoleeksempel på, da projektet har den højeste udlejningsfrekvens i hele Odense,” siger Kenneth Nielsen.

“Det handler dels om, at der er tale om velindrettede lejligheder både til børnefamilier, par og enlige med eller uden børn – såvel unge som ældre, og at byggeriet har en central beliggenhed tæt på den kommende letbane og Odense Banegård Center.

Men man har også ramt den rigtige kombination, hvor lejerne får høj kvalitet til fornuftige penge. Og så er der en fordel, at der er mange 2-værelses lejligheder, som der er stor efterspørgsel efter,” uddyber han.

Et overset marked

Topdanmark Ejendom står bag opførelsen af de 240 lejeboliger i Østerlunden.

Thomas Guldborg er Chief Portfolio Manager i Topdanmark Ejendom. Han fremhæver også, at den rekordhøje udlejningsfrekvens i Østerlunden hænger sammen med, at de er indtrådt på markedet i Odense på et godt tidspunkt.

“Vi valgte at satse på Odense, hvor behovet for fornyelse af boligmassen var stort, og som har været et lidt overset marked. Og det har også vist sig at holde stik, da mange efterfølgende har fået øjnene op for, at der sker rigtig meget i byen.

Vi er indstillede på at opføre mere, hvis det rigtige byder sig. Men vi er meget bevidste om, at det største marked er for 2-værelses-lejligheder,” siger Thomas Guldborg.

Thomas Guldborg fremhæver også, at den høje udlejningshastighed i Østerlunden er et resultat af, at de med nøjagtige analyser har ramt, hvad folk efterspørger i lejeboliger – også i forhold til prisniveauet.

Del artikel

Andre læser også