Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyd terrassen efter solnedgang 

Af Redaktionen

Det er sommer, og der er masser af grunde til at sidde ude på terrassen og nyde det gode vejr og de lyse sommeraftener. Men du har nok mærket, at der hurtigt bliver lidt køligt, efter solen er gået ned. Derfor kan du overveje en terrassevarmer til at holde varmen med. Så slipper du for at tage striktrøjerne ned fra loftet og kan trygt blive sidde i havestolen til den lyse morgen.     

Den danske sommer tilbyder lidt af det hele. Varme, fugtige dage med tropenætter, tordenbrag og regnskyl, ja selv gråvejret kan trænge sig på i juli måneden, når sommeren burde være på sit højeste. Men selvom vejret varierer, så behøver din terrasse ikke gøre det. Med en terrassevarmer kan du sidde på terrassen i al slags vejr. Selv i regn og blæst. 

Find den bedste terrassevarmer  

Du kan vælge mellem mange slags terrassevarmere til din terrasse. Denne terrassevarmer test giver dig et fuldt overblik over alle terrassevarmere på markedet. Du kan få modeller, der både kan stå på gulvet og bordet, og du få en du kan hænge den op, hvis du har lyst. Du kan også vælge mellem terrassevarmere, der kører på enten elektricitet eller gas. 

Der er fordele og ulemper ved alle slags terrassevarmere. En gasdreven terrassevarmer er i udgangspunktet dyrere og mindre miljøvenlig end en, der kører på elektricitet. Du tænker måske en elektrisk terrassevarmer er dårlig for miljøet og dyr i drift, men i forhold til en gasdreven er der både penge og CO2 at spare.  

Den gasdrevne terrassevarmer har dog den fordel, at den frigiver varme gennem en åben flamme, som skaber en dejlig hygge på terrassen, når mørket er faldet på. Desuden har den heller ingen ledning koblet til, så du slipper på at se dig for, når du bevæger dig rundt på terrassen. En elektrisk vil derimod frigive varme gennem stråling fra varmerør. Det skaber en god og intens varme, som du måske har oplevet på caféer rundt om i byen.  

Der er også forskel på forbruget, når det kommer til elektrisk og gasdrevne terrassevarmere. En elektrisk vil typisk brænde sine varmerør ud efter minimum 7.000 tændte timer – det er flere somre ude på terrassen. En gasdreven terrassevarmer kører igennem en beholder på godt og vel 11 timer, og så skal der tankes op igen.  

Alternativer til gas og el 

Der findes også masser af alternativer til elektriske og gasdrevne terrassevarmere på markedet. Eksempelvis kan du købe et bålfad, hvor du smider brænde på og tænder op – ligesom en brændovn. Det er enormt hyggeligt og skaber en god varme. Samtidig vækker det minder om de gode, gamle dage, hvor alting var lidt simplere. 

Du kan også få terrassevarmere, hvor du skal bruge brænde til at fyre op. Det fungerer lidt som en minipejs, der holder på varmen. Du skal bare huske at fylde på med brænde en gang imellem, men det er en del af den udendørs charme, der er forbundet med åben ild. I modsætning til et bålfad så holder den på varmen længere, fordi den lukker ilden inde.  

Uanset om du vælger en terrassevarmer med gas eller el eller noget helt tredje, så er den uden tvivl med til at gøre din sommer lidt lysere og lidt lunere. Der er masser af timer omkring solnedgang i vente, når du har fundet den terrassevarmer, der passer til dit hjem. Så selvom man både skal tage miljøet og prisen i betragtning, så er det ikke noget, der skal spolere hyggen. Find din helt egen terrassevarmer allerede nu i dag, og tag forskud på de lyse nætter i vente.   

Del artikel

Andre læser også