Nyd terrassen efter solnedgang 

Skrevet af: Martin Jørgensen

Det er sommer, og der er masser af grunde til at sidde ude på terrassen og nyde det gode vejr og de lyse sommeraftener. Men du har nok mærket, at der hurtigt bliver lidt køligt, efter solen er gået ned. Derfor kan du overveje en terrassevarmer til at holde varmen med. Så slipper du for at tage striktrøjerne ned fra loftet og kan trygt blive sidde i havestolen til den lyse morgen.     

Den danske sommer tilbyder lidt af det hele. Varme, fugtige dage med tropenætter, tordenbrag og regnskyl, ja selv gråvejret kan trænge sig på i juli måneden, når sommeren burde være på sit højeste. Men selvom vejret varierer, så behøver din terrasse ikke gøre det. Med en terrassevarmer kan du sidde på terrassen i al slags vejr. Selv i regn og blæst. 

Find den bedste terrassevarmer  

Du kan vælge mellem mange slags terrassevarmere til din terrasse. Denne terrassevarmer test giver dig et fuldt overblik over alle terrassevarmere på markedet. Du kan få modeller, der både kan stå på gulvet og bordet, og du få en du kan hænge den op, hvis du har lyst. Du kan også vælge mellem terrassevarmere, der kører på enten elektricitet eller gas. 

Der er fordele og ulemper ved alle slags terrassevarmere. En gasdreven terrassevarmer er i udgangspunktet dyrere og mindre miljøvenlig end en, der kører på elektricitet. Du tænker måske en elektrisk terrassevarmer er dårlig for miljøet og dyr i drift, men i forhold til en gasdreven er der både penge og CO2 at spare.  

Den gasdrevne terrassevarmer har dog den fordel, at den frigiver varme gennem en åben flamme, som skaber en dejlig hygge på terrassen, når mørket er faldet på. Desuden har den heller ingen ledning koblet til, så du slipper på at se dig for, når du bevæger dig rundt på terrassen. En elektrisk vil derimod frigive varme gennem stråling fra varmerør. Det skaber en god og intens varme, som du måske har oplevet på caféer rundt om i byen.  

Der er også forskel på forbruget, når det kommer til elektrisk og gasdrevne terrassevarmere. En elektrisk vil typisk brænde sine varmerør ud efter minimum 7.000 tændte timer – det er flere somre ude på terrassen. En gasdreven terrassevarmer kører igennem en beholder på godt og vel 11 timer, og så skal der tankes op igen.  

Alternativer til gas og el 

Der findes også masser af alternativer til elektriske og gasdrevne terrassevarmere på markedet. Eksempelvis kan du købe et bålfad, hvor du smider brænde på og tænder op – ligesom en brændovn. Det er enormt hyggeligt og skaber en god varme. Samtidig vækker det minder om de gode, gamle dage, hvor alting var lidt simplere. 

Du kan også få terrassevarmere, hvor du skal bruge brænde til at fyre op. Det fungerer lidt som en minipejs, der holder på varmen. Du skal bare huske at fylde på med brænde en gang imellem, men det er en del af den udendørs charme, der er forbundet med åben ild. I modsætning til et bålfad så holder den på varmen længere, fordi den lukker ilden inde.  

Uanset om du vælger en terrassevarmer med gas eller el eller noget helt tredje, så er den uden tvivl med til at gøre din sommer lidt lysere og lidt lunere. Der er masser af timer omkring solnedgang i vente, når du har fundet den terrassevarmer, der passer til dit hjem. Så selvom man både skal tage miljøet og prisen i betragtning, så er det ikke noget, der skal spolere hyggen. Find din helt egen terrassevarmer allerede nu i dag, og tag forskud på de lyse nætter i vente.   

Fra TopGunn til Tessa: Generator har det fulde line-up klar

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er småt med større arrangementer og events i Odense i disse Corona-tider.

Men et af årets helt store events holder fast, og for mange studerende i Odense – både nye og gamle – er startskuddet på studiestarts-festivalen Generator.

Forleden blev de første navne til dette års fest 3., 4. og 5. september meldt ud – Malte Ebert, Lydmor, Høker og mags – til Benjamin Hav, Emil Kruse, Pind, Nonsens, Lokedeph og BERLIN ZOO.

Nu er man så klar med det fulde lineup, og her til sidst har man præsenteret to sværvægtere i dansk musik lige nu. For både TopGunn og Tessa som topper diverse hitlister kommer til Generator.

TopGunn kommer d. 3. september og Tessa slutter af som kronen på værket 5. september.

Der er desuden annonceret en 90’erne fest og en 00’erne fest.

Og vil du med til denne sommers store fest – der er jo ikke så mange på grund af corona-faren – så er det en god idé allerede nu at sikre sig billet.

Billetsalget finder du lige her.

PR-foto

Coronatilpasset fest – men ligeså fed, som den plejer

Årets slogan er “We Celebrate music – Generate your own experience”, og arrangørerne bag Generator har gjort en dyd ud af at tilpasse årets festivaloplevelse, så den overholder alle gældende retningslinjer i forhold til smittespredning af coronavirussen og samtidig stadig er den fede fest, den plejer at være.

Generator sælger i år ikke partoutbilletter grundet corona-restriktioner, men derimod billetter til hvert venue, så du har mulighed for at sammensætte din egen unikke festivaloplevelse.

På de forskellige venues er der plads til 500 siddende gæster.

Der vil være 2 kvm. pr. gæst, der enten kan sidde på de allerede arrangerede tæpper, sponsoreret af Stimorol, eller ved borde/bænkesæt, hvorpå Albani har tape-inddelt zoner til gæsterne.

Hvert venue præsenterer et sammensat program af flere kunstnere, og har en samlet varighed på tre timer. Hvert venues line-up starter sharp henholdsvis kl. 15 og kl. 20, og dørene åbner en halv time før.

Kommer bordservering

Tiden imellem koncerterne bliver brugt til at rengøre festivalområderne efter gældende corona-restriktioner, så pladsen er klar til det næste hold festivalgæster. I år vil der være bordservering, så gæsterne kan blive siddende i de grupper de ankom sammen med.

Generator opfordrer alle deres gæster til at ankomme samlet og i god tid i de grupper de gerne vil sidde sammen med, og så sørger festivalens medarbejdere for at anvise pladser, så I kan sidde i samlet flok og feste.

Generator arrangeres af We Celebrate Odense, som er et samarbejde mellem Studenterhus Odense, Musikhuset Posten, Ungdomshuset og Slagteriet. Festivalen er arrangeret med støtte fra Odense Kommune og Albani.

Hvad: Generator
Hvor: Forskellige steder i Odense C
Hvornår: 3-5 september 2020
Du kan se datoer, tidspunkter – artister og booke billet lige her

Pas på selv den mindste glød: Odense ligger lige nu højt på farlig skala

Skrevet af: Michael Qureshi

De glohede temperaturer får lige nu folk til at valfarte ud i naturen.

Lige nu er der rigtig mange, som nyder at grille og lave bål på offentlige arealer, men man skal være varsom lige for tiden især i Odense-området.

Det melder Beredskabsstyrelsen, der har hjemmesiden brandfare.dk. Her kan man løbende følge med i, hvordan ens eget område ligger på det såkalde brandfare-indeks.

Brandfare-indeks mandag d. 10. august

Ligger utrolig højt på skalaen

Her kan man konstatere, at Odense-området ligger utrolig højt på skalaen.

Den ligger mellem høj og ekstrem høj, hvilket betyder at antændelse ved glød eller mindre flamme sker meget nemt og i de helt tørre områder ekstremt nemt.

I foråret er det især aske og cigaretskodder, afbrænding af haveaffald og brug af ukrudtsbrænder, der forårsager naturbrandene.

Senere på året er det i højere grad uforsigtighed med grill og bål i naturen, som sender de danske beredskaber på opgaver.

Undgå naturbrand – følg disse enkle råd, når du opholder dig i naturen

  • Brug de dertil indrettede bålpladser, hvis du skal tænde et bål eller grill.
  • Efterlad aldrig et bål, der ikke er slukket helt.
  • Brug ukrudtsbrænderen med forsigtighed, og hvis du har vand i nærheden.
  • Smid ikke cigaretskod og lignende i naturen.
  • Tøm aldrig aske fra grill eller brændeovn i naturen, men i en askespand.
  • Efterlad ikke flasker i naturen, der kan reflektere i solen.
  • Ring hurtigt 1-1-2, hvis uheldet alligevel er ude.

Lækre specialøl og cocktails på dåse: Ny bottleshop åbner i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

På fredag d. 14. august slår Odenses nye bottleshop Holy Fridge dørene op i historiske lokaler i hjertet af Odense og byder på klassisk service, moderne øl og eksperimenterende spiritus.

Nu får Odenses ølentusiaster endnu et sted at slukke tørsten i den nye ølbutik Holy Fridge.

Bag butikken står erfarne kræfter fra cocktailbaren Bar Rar og nye ansigter fra byens restaurationsliv.

Butikken er en såkaldt bottle shop, der vil sælge specialøl – eller craftbeers – på flaske, som man ellers kan kan finde andre steder i Odense.

I køleskabene i den kun 16 kvm store butik vil man kunne finde et udvalg af øl fra mikrobryggerier som blandt andet To Øl, People Like Us, Omnipollo, Ebeltoft Gårdbryggeri og Mikkeller.

Dansk rom og spiritus

På hylderne vil der også være rom fra danske Phantom Spirits og spiritus fra destilleriet Empirical Spirits, som drives af den tidligere Noma-kok Lars Williams.

“For os har det været vigtigt at sammensætte et udvalg af øl, som odenseanerne normalt ikke stifter bekendtskab med. Vi kommer løbende til at skifte ud i sortimentet.

Det er sådan med mikrobryggerier, at når tanken er tom, så kommer der som oftest ikke mere af den samme øl. Det handler om at holde sig til,” fortæller Nicolaj Pasfall som står for den daglige drift i Holy Fridge.

Fejrer åbningsweekend med gratis lækkerier

Den nye ølbutik fejrer åbningsweekenden med mere end 100 forskellige specialøl, alkoholfrie øl, sodavand og mixere samt cocktails på dåse.

Desuden vil der være smagsprøver fra People Like Us til de hurtige.

Selvom kræfterne bag Holy Fridge har drevet bar i mere end et årti, så er det ikke nyt territorium, som holdet bag bevæger sig ud i.

“Da coronakrisen ramte, så vi, at rigtige mange af vores faste gæster gerne vil have noget ordentligt i glasset derhjemme – og den tendens ser ud til at fortsætte, så den service vil vi gerne blive ved med at tilbyde,” fortæller Claus Martin Nørgård som står bag cocktailbaren Bar Rar og nu også Holy Fridge.

Har tidligere huset tobakshandlere og guldsmede

De historiske lokaler på Vestergade 3 er opført i 1895 og har tidligere huset både tobakshandlere og guldsmede.

Af respekt for bygningen har Holy Fridge derfor også malet dele af lokalet i den originale irgrønne farve og pudset de oprindelige messinglister op, der indrammer facadens vinduesparti.

Og netop traditionerne bliver vægtet højt hos Holy Fridge

“Vi er stolte af, at kunne få lov til at skrive os ind i den tradition af steder i byen, som har slået et slag for at udvide danskerens øl-horisont.

Odense er en by med en stolt øltradition, og vi glæder os til at kunne bidrage med spændende nyheder fra ind og udland til denne.

Øllet er noget som samler folk på kryds og tværs,” siger Nicolaj Pasfall.

Hvad: Holy Fridge åbner
Hvornår: Fredag d. 14. august kl. 11.30
Hvor: Vestergade 3, 5000 Odense C
Se mere på deres Facebook-side her