Nye navne afsløret: Liam Gallagher kommer til Tinderbox

Skrevet af: Redaktionen

Han spiller i Forum i København i aften faktisk.

Og nu kan Tinderbox også afsløre ham som et af hovednavnene til dette års festival. Der er tale om den tidligere Oasis-forsanger Liam Gallagher, som kommer til Tinderbox 2020.

Årets første tilføjelser til musikplakaten på Tinderbox er hermed offentliggjort, og foruden den tidligere Oasis-forsanger, byder Tinderbox også velkommen til blandt andre disco-fællesskabet Village People, soul-talentet Michael Kiwanuka og det danske hip hop-es, Kesi.

”Wonderwall” er mere end rigelig information, når lyden af Liam Gallaghers upolerede og ikoniske stemme skal frembringes for det indre øre.

På notorisk nonchalant vis stod han i 90’erne i spidsen for britpop-fænomenet Oasis, og hans fængende vokal er til stadighed synonym med udødelige hits som ”Don’t Look Back In Anger” og ”Champagne Supernova”. Selvom Oasis er fortid, omfavner Gallagher stadig datidens mesterværker, i tæt forening med egne anmelderroste solo-værker, når han går på scenen i eget navn.

At Liam Gallagher er one of a kind understregede MTV, da de i 2019 overrakte den parka-klædte ener en ”Rock Icon Award” som den første nogensinde.

Skal synges med på YMCA

Det bliver en fænomenal, festlig og forenende fest, når legendariske Village People går på scenen og skruer op for megahits som ”In the Navy”, ”Macho Man” og ”YMCA” iført karakteristiske alter-ego-outfits som blandt andet motorcyklist, indianer – og ikke mindst som politimand.

Sidstnævnte bæres af bandets originale forsanger, Victor Willis, der står i front for festen efter mere end 30 års pause. 100 millioner solgte albums på verdensplan taler for sig selv, og nu kan det ikoniske band helt sensationelt opleves på dansk jord til sommer.

Siden debutalbummet ”Love & Hate” fra 2012 har den britiske soul-sensation Michael Kiwanuka tryllebundet sit publikum med kompositioner, hvor et detaljespækket musikalsk univers komplementerer hans næsten meditative stemme til perfektion.

At opleve Kiwanuka live er en omsluttende og inderlig oplevelse, hvor perler som ”Home Again” og ”Cold Little Heart” smyger sig direkte ind i sjælen og leder tankerne i retning af både Otis Redding og Bill Withers.

Med britiske Bring Me The Horizon er der lagt op til et brag af en metalcore-energiudladning på Tinderbox. Bandet udgav sidste år deres sjette studiealbum ”Amo”, som byder på en eklektisk blanding af hedonistisk pop, elektronik og hårdtpumpet rock. Bring Me The Horizon er garant for store armbevægelser på både lyd- og scenografisiden.

Siden debuten med singlen ”Født i Dag” i 2011 har rap-fænomenet Kesi taget Danmark med storm. Som en del af rapkollektivet B.O.C er han et af de altdominerende navne i ny dansk urbanmusik og ikke mindst kunstneren bag kæmpehits som ”Mamacita” og ”Su Casa”.

Snoh Aalegra er med sit unikke hiphop-inspirerede univers i pirrende forening med en sprød R&B-vokal garant for en storslået musikoplevelse. Det svensk-fødte stortalent er rykket til Los Angeles, og står netop på vippen til sit helt store internationale gennembrud, hvor parallellerne oplagt kan drages til smooth-soul-operatøreren, Sade.

Fede navne også til Magicbox

På Magicbox er der yderligere tre sublime tilføjelser til årets DJ-line-up. DallasK er hjernen bag ”In The name Of Love”-remixet, og har siden 2010 produceret et utal af hits og samarbejdet med blandt andre Tiësto og Martin Garrix. Den hollandske trance-duo W&W fik deres store kommercielle gennembrud i 2014 med singlen ”Bigfoot”, og sammen med Regard, som strøg direkte til tops i hele verden i 2019 for sit house-cover af ”Ride It”, er der endnu en massiv runde navne til Magicbox-festen.

“Vi glæder os over dagens tilføjelser til programmet. Fra sjove og samlende Village People, som uden tvivl vil skabe verdens største fest foran scenen, til det flabede rockikon Liam Gallagher med sin palette af udødelige rockklassikere fra Oasis-tiden til den nye soul-diva Shoh Aalegra, som jeg personligt ser meget frem til at se .

Jeg synes, vi viser, hvad Tinderbox kan med sin musikalske bredde, og glem så ikke Magicbox-programmet, som med de seneste tilføjelser ser ud til at blive noget af det stærkeste, vi har præsenteret til dato,” siger festivalchef for Tinderbox, Brian Nielsen.

Bring Me The Horizon, Kesi, Snoh Aalegra, W&W og Regard spiller torsdag den 25. juni.
Village People, Liam Gallagher og DallasK spiller fredag den 26. juni.
Michael Kiwanuka spiller lørdag den 27. juni.

Tinderbox 2020 finder sted i Tusindårsskoven i Odense den 25.-27. juni 2020. Billetter kan købes på Tinderbox.dk.

 

Ny pop up-restaurant har indtaget Odense: Her får du asiatiske lækkerier til gode priser

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen

Vi skal helt tilbage til juli 2018, da vi første gang anmeldte Anarkist. Siden da er der sker ret meget på stedet – både i ølhanerne, i køkkenet og ikke mindst på eventfronten.

Anarkist virker meget mere etableret nu. Personalet virker imødekommende og til at være faldet til.

I det hele taget er det et meget uhøjtideligt sted, hvor man kan nyde en god øl og måske blive fristet af, hvad de laver i køkkenet.

Ikke den første pop-up hos Anarkist

Tilbage før nytår havde Guldgrillen en pop-up restaurant hos Anarkist med flæskestegssandwich, flæskevulkan og brun sovs i rigelige mængder.

Det varede så indtil januar, hvor et nyt koncept har fået lov til at have plads i Anarkists køkken – nemlig Red Tiger.

Læs også: Kendis-kok rykker til byen: Asiatisk pop up restaurant åbner i Odense

Konceptet bag Red Tiger er asiatisk street(comfort)food, og i spidsen finder vi kokken Henrik Jyrk.

Synes du navnet virker bekendt, så er det nok fordi, han bl.a. har været i TV flere gange og er også manden bag københavnske Restaurant Ibu – hvor der i øvrigt også serveres asiatisk mad.

Den slags kompetencer forpligter jo, så selvom Henrik har forladt hovedstaden, så forventes der samme høje standard her i provinsen.

Fornuftige streetfoodpriser

Red Tiger har valgt et ret overskueligt menukort.

Der er ribs, friteret kylling, salat, en burger med kylling og et par vegetarretter.

Desuden er der forskellige sides, som også kan bestilles alene, hvis man bare skal snacke lidt.

Anarkist kommer med forslag til øl, som passer godt til maden, og følg gerne deres anbefalinger.

Red Tiger x Anarkist
Muligheder er overskuelige.

Priserne bør ikke skræmme nogen væk, hvis vi sammenligner med prisniveauet hos f.eks. Storms Pakhus eller Arkaden.

Billigste servering koster 85 kr. (sides mellem 20-35 kr.) og dyreste servering er familiemenuen til 425 kr.

Du tænker måske, det er lidt pebret med de 425 kr., men der er ret meget mad, og man får lidt af det hele (undtagen burgeren). Ifølge menukortet er der nok til 2 voksne og 2 børn, og det passer nok meget godt.

Sweet, sticky n’ spicy

Som sagt er der en god størrelse på retterne, og den her “familieplatte” fungerer rigtig godt som delemad – så det bestiller vi.

Red Tiger x Anarkist
Masser af mad med en Familiemenu.

Det første, mit øje fanger på på den store bakke, er nogle skinnende ribs.

De dufter lækkert, og er desuden lavet med en hemmelig marinade med Kissmeyer Ebony Love (en øl). Vi går straks ombord. Kødet er saftigt og mørt. Marinaden er med til at give et fornuftigt smagspunch.

Red Tiger x Anarkist
Husk vådservietter, når du går igang med sådan en bandit.

Efter mine fingre alligevel er godt fedtet ind i barbecuemarinade, kan jeg ligeså godt smage på fritterne.

Nu har jeg prøvet at få gode og mindre gode pommes fritter lavet på sødekartofler, og dem her ligger helt klart i den gode ende.

De er sprøde, søde, fornuftigt krydret, og de fungerer virkeligt godt sammen med den medfølgende sojamayo.

Det er sådan en snack, jeg sagtens kunne sidde med sammen med et par øl – absolut lækkert.

Red Tiger x Anarkist
Koreansk sauerkraut også kaldet Kimchi.

Til at skære igennem de fede retter er der en lille skål med kimchi.

For sig selv nok ikke noget man gider sidde og plukke i, men sammen med de søde og fede smage fungerer det supergodt. Smagen er stærk spicy med en sur eftersmag – som skabt til barbecuemad.

Red Tiger x Anarkist
Friteret kylling – absolut en af favoritterne.

Den friterede kylling både dufter og smager lidt af brunsviger, og det lyder måske knap så appetitligt, men her spiller det virkelig godt sammen.

Desuden er det lykkes godt med tilberedningen. Dejen omkring kyllingen er sprød og kødet af saftigt.

Ligesom med de marinerede ribs er der brugt øl – bare i dejen i stedet.

Igen er vi ude i sådan en lækker hapser-servering, som jeg sagtens kunne finde på at købe for sig selv som en lille snack.

Som nævnt indeholder menukortet også vegetariske muligheder. Faktisk er der reelt set kun tre kødretter ud af de 8 forskellige ting, du kan købe.

Den første vi kaster os over er en karryret med kartofler og forskellige andre grøntsager. Smagen er ok og meget mild.

Men oppe i mod de andre retter med mere power, bliver karryretten dog hurtigt lidt kedelig.

Omvendt kan den glæde de gæster, som ikke er så vild med krydret mad. Dog vil jeg lige slå fast, at ingen af retterne var ekstremt stærke.

Red Tiger x Anarkist
Vegetarkarry. Den mildeste ret, dog stadig veltilberedt.

Den asiatiske salat kan fås med eller uden laks. Den vi får med familiemenuen er med laks.

Selve salatten er frisk og grøntsagerne sprøde og friske. Her er det dressingen, som samler retten (og den er god!), for ellers var salaten måske også hurtigt blevet lidt kedelig.

Laksen virker veltilberedt, let røget og passer i det hele taget godt til både salat og dressing.

Red Tiger x Anarkist
Salat med laks.

Skynd dig inden d. 29. februar

Selvom der var to retter på familiemenuen, som måske ikke fik mig helt op at ringe, så er der ingen tvivl om, at Red Tiger får en anbefaling herfra.

Sammenhængen mellem øl og asiatisk-inspireret barbecue er super spændende, og kan helt sikkert noget særligt. Derudover var maden, selvom den er relativ simpel, bare tilsmagt og tilberedt godt.

Åbningstider

Fra onsdag d. 15. januar til 29. februar lyder deres åbningstider som følgende:

• Onsdag: kl. 15:00-22:00 (Køkkenet kl. 17:00 – 22:00)

• Torsdag: kl. 15:00-22:00 (Køkkenet kl. 17:00 – 22:00)

• Fredag: kl. 12:00 – luk (Køkkenet kl. 12:00 – 22:00)

• Lørdag: kl. 12:00 – luk (Køkkenet kl. 12:00 – 22:00)

Hvad: Red Tiger x Anarkist
Hvor: Anarkist Food & Beer Lab, Albanigade 20

Kage ad libitum: Café inviterer igen, igen til overdådig kagebuffet

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Café Odeon Social
Foto: Café Odeon Social

Ja … Vi ved godt, at vi næsten lige har skrevet om Café Odeon Socials geniale kagebuffet.

Men vi misser aldrig en mulighed for at skrive om kage ad libitum, og nu er det tid til at skrive en dato i kalenderen igen.

Kagebuffeten er nemlig tilbage lørdag den 7. marts fra kl. 13.00 – 15.00.

Du kan se frem til en overflod af både luftige og snaskede kager, hvor der hverken er sparet på sukker, fløde, creme eller chokolade.

Giv den gas i kagebuffeten for kun 100 kr.

Det bedste af det hele er, at hele fornøjelsen kun koster 100 kr.

Derudover får du selvfølgelig alm. kaffe og te ad libitum med i prisen, så du har noget at skylle alt det søde ned med.

For 20 kr. ekstra kan du tilkøbe en skål softice til din kage.

Du kan købe din billet til smovsefesten lige her.

Hvad: Kagebuffet
Hvor: Café Odeon Social, Odeons Kvarter 1, 5000 Odense
Hvornår: 7. marts, kl. 13.00-15.00

Uimodståelige gourmethotdogs: Devil Dogs åbner snart i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
En af de gourmet hotdogs Mik Fabricius har testet før åbningen.
En af de gourmet hotdogs Mik Fabricius har testet før åbningen.

Der var mange , der var kede af det, da Hotdog Heaven for lidt over et år siden drejede nøglen om i Storms Pakhus.

Madboden tilbød et fast-food-alternativ til pizza og burgere i form af gourmet hotdogs, der smagte lige så forrygende som de så ud.

Nu er der dog særdeles godt nyt, hvis du har savnet den raffinerede version af pølse i brød.

Devil Dogs med Mik Fabricius i spidsen er klar til at overtage tronen og åbner i Storms Pakhus onsdag den 1. april kl. 11.00 med gratis gourmet hotdogs til de første 100 gæster.

“Det er en drøm, der går i opfyldelse,” fortæller Mik om åbningen af Devil Dogs.

“Jeg har arbejdet som skolelærer i Vollsmose de seneste 11 år, men jeg har altid elsket at lave mad.

Nu går jeg fuldtid på det her, og selvom det bliver rigtigt hårdt, og jeg kommer til at arbejde 70 timer om ugen, gør jeg det, fordi jeg har lyst.”

En masse nyt og noget traditionelt

At Miks hjerte virkelig banker for projektet, er der ingen tvivl om, når man hører om den lange proces, han har været igennem for at forfine sine hotdogs.

“Jeg havde ni bagere i gang med at lave dej og til sidst, valgte jeg den lokale bager Fru Lund.

Vi skruede på smag og konsistens, så nu kan jeg servere det lækreste pølsebrød,” forklarer madentusiasten.

Pølsebrødet er bl.a. sødet med honning, krydret med kardemomme og blandet med kartoffelmos for at gøre det dejligt svampet.

En af de gourmet hotdogs Mik Fabricius har testet før åbningen.

Den eksperimenterende facon gennemsyrer hele konceptet, og man vil tit se udskiftninger på menukortet.

“Vi vil altid have mindst tre hotdogs på kortet, som bliver skiftet ud efter vind og vejr.

Det kommer an på sæson, hvad kunderne efterspørger, og hvad jeg lige er i humør til at lave,” siger Mik.

Han har bl.a. testet hotdogs med chipotle sauce, cheddar sauce, jalapeño relish, vagtelspejlæg og frisk koriander for at nævne nogle af de lidt usædvanlige ingredienser, Mik arbejder med.

Man vil dog altid kunne bestille hotdog’en, med det meget passende navn, Crowd Pleaser, som er ganske traditionel med sennep, ketchup, remoulade, rå og ristede løg.

Djævlens musik og pølser

Hvis man (ligesom os) undrer sig lidt over navnet Devil Dogs, er der en ganske simpel forklaring.

Den tidligere skolelærer er stor metal- og rockelsker, og ligesom metalmusik ofte kaldes “djævlens musik”, er hotdogs også lidt “djævlens mad”.

“Hotdogs er jo lidt forbudt spise, fordi det er fastfood og ikke specielt sundt,” uddyber Mik til MigogOdense.

Metal- og rockverdenen går endvidere igen i retternes navne, da hver enkelt hotdog er opkaldt efter en musikalsk reference – f.eks. Black Sabbath, Groupie eller Headbanger.

Er man lidt nervøs for om en Crowd Pleaser eller Headbanger er mad nok til at blive mæt, vil Devil Dogs også tilbyde større retter som biksemad, chili con carne eller svensk pølsemix.

Generelt for al maden er selvfølgelig, at der er masser af smag og masser af smagfulde pølser.

Hvad: Devil Dogs åbner i Storms Pakhus
Hvor: Storms Pakhus, Lerchesgade 4, 5000 Odense
Hvornår: 1. april, kl. 11.00

Burger Shack-kæden fylder fire år: Fejrer det med en menu for en halvtredser

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

For fire år siden åbnede den første restaurant i Frederiksgade i Aarhus – en lille hyggelig Shack med kig direkte ind i køkkenet og til den store grill, hvor flere end 1 million flammegrillede burgere er blevet til gennem årene.

Det er siden gået stærkt – og ikke mindst det sidste års tid.

I dag tæller Burger Shack-kæden hele 15 restauranter fordelt ikke kun i Jylland, men også på Fyn og siden sidste sommer også i København, hvor burger-scenen altid har været præget af hård konkurrence.

6 stjerner i to store medier

Burger Shack’s indtog i Carlsberg Byen gik da heller ikke ubemærket hen.

De fik både en 6-stjernet anmeldelse i Jyllands Posten og 6 hjerter fra Politiken.

Nu er det tid til at fejre fødselsdagen i Burger Shack-kæden heriblandt i de to restauranter her i Odense på Vintapperstræde og Englandsgade.

Det sker på mandag d. 24. februar, hvor man hele dagen kan få en Shack Burger Menu for kun 50 kr.

Menuen består af deres signatur-burger Shack Burger med en bøf sammensat af kød fra 3 prisvindende gårde, økologisk salat, tomat og løg i en lækker smørbagt bolle med det karakteristiske “The Shack”-brændemærke.

Dertil fritter af danske kartofler med friske krydderurter og hjemmerørt dip, og så naturligvis en sodavand.

Kæden oplyser, at man denne dag ikke kan forudbestille online eller på telefon.

Bæredygtighed i fokus

For Burger Shack er ikke kun pris og smag vigtig, men også tilgangen til at servere Danmarks bedste burger.

“For os betyder især bæredygtighed, dyrevelfærd og økologi rigtig meget.

Det håber vi også gæsterne bemærker, når de træder ind ad døren hos os, og når de sætter tænderne i vores burger,” fortæller direktør Christoffer No, og fortsætter:

“Det er vigtigt for os, at råvarerne er af ordentlig kvalitet. At køerne, har levet under ordentlige forhold, at råvarerne så vidt muligt er økologiske, og ikke mindst, at vi forholder os til, at den energi vi forbruger, og affald vi genererer også er bæredygtigt.”

Hvad: Burger Shack 4 års fødselsdag
Hvor: Vintrapperstræde og Englandsgade
Hvornår: Mandag d. 24. februar kl. 11-21