Nye navne afsløret: Liam Gallagher kommer til Tinderbox

Skrevet af: Redaktionen

Han spiller i Forum i København i aften faktisk.

Og nu kan Tinderbox også afsløre ham som et af hovednavnene til dette års festival. Der er tale om den tidligere Oasis-forsanger Liam Gallagher, som kommer til Tinderbox 2020.

Årets første tilføjelser til musikplakaten på Tinderbox er hermed offentliggjort, og foruden den tidligere Oasis-forsanger, byder Tinderbox også velkommen til blandt andre disco-fællesskabet Village People, soul-talentet Michael Kiwanuka og det danske hip hop-es, Kesi.

”Wonderwall” er mere end rigelig information, når lyden af Liam Gallaghers upolerede og ikoniske stemme skal frembringes for det indre øre.

På notorisk nonchalant vis stod han i 90’erne i spidsen for britpop-fænomenet Oasis, og hans fængende vokal er til stadighed synonym med udødelige hits som ”Don’t Look Back In Anger” og ”Champagne Supernova”. Selvom Oasis er fortid, omfavner Gallagher stadig datidens mesterværker, i tæt forening med egne anmelderroste solo-værker, når han går på scenen i eget navn.

At Liam Gallagher er one of a kind understregede MTV, da de i 2019 overrakte den parka-klædte ener en ”Rock Icon Award” som den første nogensinde.

Skal synges med på YMCA

Det bliver en fænomenal, festlig og forenende fest, når legendariske Village People går på scenen og skruer op for megahits som ”In the Navy”, ”Macho Man” og ”YMCA” iført karakteristiske alter-ego-outfits som blandt andet motorcyklist, indianer – og ikke mindst som politimand.

Sidstnævnte bæres af bandets originale forsanger, Victor Willis, der står i front for festen efter mere end 30 års pause. 100 millioner solgte albums på verdensplan taler for sig selv, og nu kan det ikoniske band helt sensationelt opleves på dansk jord til sommer.

Siden debutalbummet ”Love & Hate” fra 2012 har den britiske soul-sensation Michael Kiwanuka tryllebundet sit publikum med kompositioner, hvor et detaljespækket musikalsk univers komplementerer hans næsten meditative stemme til perfektion.

At opleve Kiwanuka live er en omsluttende og inderlig oplevelse, hvor perler som ”Home Again” og ”Cold Little Heart” smyger sig direkte ind i sjælen og leder tankerne i retning af både Otis Redding og Bill Withers.

Med britiske Bring Me The Horizon er der lagt op til et brag af en metalcore-energiudladning på Tinderbox. Bandet udgav sidste år deres sjette studiealbum ”Amo”, som byder på en eklektisk blanding af hedonistisk pop, elektronik og hårdtpumpet rock. Bring Me The Horizon er garant for store armbevægelser på både lyd- og scenografisiden.

Siden debuten med singlen ”Født i Dag” i 2011 har rap-fænomenet Kesi taget Danmark med storm. Som en del af rapkollektivet B.O.C er han et af de altdominerende navne i ny dansk urbanmusik og ikke mindst kunstneren bag kæmpehits som ”Mamacita” og ”Su Casa”.

Snoh Aalegra er med sit unikke hiphop-inspirerede univers i pirrende forening med en sprød R&B-vokal garant for en storslået musikoplevelse. Det svensk-fødte stortalent er rykket til Los Angeles, og står netop på vippen til sit helt store internationale gennembrud, hvor parallellerne oplagt kan drages til smooth-soul-operatøreren, Sade.

Fede navne også til Magicbox

På Magicbox er der yderligere tre sublime tilføjelser til årets DJ-line-up. DallasK er hjernen bag ”In The name Of Love”-remixet, og har siden 2010 produceret et utal af hits og samarbejdet med blandt andre Tiësto og Martin Garrix. Den hollandske trance-duo W&W fik deres store kommercielle gennembrud i 2014 med singlen ”Bigfoot”, og sammen med Regard, som strøg direkte til tops i hele verden i 2019 for sit house-cover af ”Ride It”, er der endnu en massiv runde navne til Magicbox-festen.

“Vi glæder os over dagens tilføjelser til programmet. Fra sjove og samlende Village People, som uden tvivl vil skabe verdens største fest foran scenen, til det flabede rockikon Liam Gallagher med sin palette af udødelige rockklassikere fra Oasis-tiden til den nye soul-diva Shoh Aalegra, som jeg personligt ser meget frem til at se .

Jeg synes, vi viser, hvad Tinderbox kan med sin musikalske bredde, og glem så ikke Magicbox-programmet, som med de seneste tilføjelser ser ud til at blive noget af det stærkeste, vi har præsenteret til dato,” siger festivalchef for Tinderbox, Brian Nielsen.

Bring Me The Horizon, Kesi, Snoh Aalegra, W&W og Regard spiller torsdag den 25. juni.
Village People, Liam Gallagher og DallasK spiller fredag den 26. juni.
Michael Kiwanuka spiller lørdag den 27. juni.

Tinderbox 2020 finder sted i Tusindårsskoven i Odense den 25.-27. juni 2020. Billetter kan købes på Tinderbox.dk.

 

Og hvad er barnets navn?: Disse navne hitter i Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

På Fyn blev der i alt født 4.634 drenge og piger i 2019 – heraf 2.306 i Odense – og nu her et halvt år efter har alle de nye små fynboere fået sine navne.

Og er du blevet moster/faster/onkel eller andet til en lille nyfødt i 2019, så er der en vis chance for, at barnet hedder Noah eller Clara.

Det er i hvert fald de absolutte topfavoritter her i Odense blandt nybagte mødre og fædre, når man spørger Danmarks Statistik.

De har netop opgjort hvilke navne, der var de mest populære blandt nyfødte børn i Danmark i 2019.

På drengesiden er vi ikke så forskellige fra resten af landet, her ligger William helt i top, og det navn finder vi på den odenseanske andenplads sammen med navnet Arthur.

Det mest populære drengenavn i Odense – og hele Fyn – er dog Noah, når alle de forskellige stavemåder tælles sammen. På landsplan ligger Noah nummer fire.

De ti mest populære drengenavne i Odense:

1. Noah / Noa / Nóah (24)
2. William (23)
2. Arthur /Artur (23)
4. Valdemar / Waldemar (21)
4. Malthe / Malte (21)
6. Alfred (19)
7. Oscar / Oskar (16)
7. Carl / Karl (16)
9. Emil (15)
10. August (14)

De odenseanske piger er derimod ik’ som de andre pi’r.

Hos os er Clara (Klara) og Ellie (Elli, Elly) på en delt førsteplads over de mestpopulære navne til de små babypiger.

På landsplan er Clare nummer tre, mens vi skal helt ned til listens 17. plads for at finde navnet Ellie.

Ser vi på hele Danmark er Emma den store favorit blandt pigenavnene, men det er helt nede på en 14. plads i Odense Kommune. Ser man på hele Fyn, er Emma dog det tredje mest populære navn. Så vi må nok bare konkludere, at Emma ikke rigtig rimer på Odense.

De ti mest populære pigenavne i Odense:

1. Clara / Klara (23)
1. Ellie / Elli / Elly (23)
3. Agnes (21)
3. Ella (21
5. Ida (19)
6. Alberte (18)
6. Luna (18)
8. Alma (17)
8. Asta (17)
10. Lærke (15)
10. Olivia (15)

Kilde: Danmarks Statistik

Voldsomme skader på Odense Havn: Efterslukning er fortsat i gang

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: presse-fotos.dk
Foto: presse-fotos.dk

Bredskab Fyn har hele natten og onsdag været i gang med omfattende slukningsarbejde på Odense Havn efter en voldsom brand i flere industribygninger på havneområdet.

En brand så voldsom, at det har været nødvendigt med assistance fra beredskabsstyrelsen Sydjylland.

14 brandmænd herfra har blandt andet hjulpet med efterslukning, vandforsyning samt væltning af mure samt bidraget med ekstra slukningsudstyr.

Hvad årsagen til branden er, er forsat ukendt, da arbejdet med at efterslukke branden, ifølge vagtchefen ved Fyns Politi, Kenneth Taanquist, stadig er i fuld gang onsdag eftermiddag.

”Og før det sidste træ er dampet af, kan politiet ikke gå i gang med efterforskningen af brandårsagen,” udtaler han til MigogOdense.

Industribygningerne, der tidligere har været anvendt til opbevaring af foderstoffer, har taget voldsom skade, men ingen mennesker er kommet til skade i forbindelse med den omfattende brand.

Ild i lagerbygninger: Voldsom brand opstod i nat på Odense Havn

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: presse-fotos.dk
Foto: presse-fotos.dk

Klokken 01.06 i nat blev Fyns Politi kontaktet vedrørende en udbrudt brand på Odense Havn.

Det skriver EB.dk her til morgen.

Branden var opstået i nogle ubeboede gamle lagerbygninger og udviklede sig hurtigt voldsomt.

Brandvæsnet rykkede derned med det samme for at få styr på de store flammer. Her til morgen er der stadig ild tilbage i bygningerne, der stod til at skulle rives ned.

Lars Høg Schou, operativ chef i Beredskabsstyrelsen, skriver i dag på på Twitter, at der også har været tilkaldt beredskab fra andre landsdele.

“Beredskabsstyrelsen Sydjylland assisterer natten til onsdag Beredskab Fyn med 14 brandfolk, autosprøjte, slangegruppe, redningskran og højtrykskompressor ved industribrand på Odense Havn,” skriver han.

Man har på nuværende tidspunkt ingen oplysninger om, hvordan branden er opstået.

Ingen er kommet til skade.