Nye navne afsløret: Liam Gallagher kommer til Tinderbox

Skrevet af: Redaktionen

Han spiller i Forum i København i aften faktisk.

Og nu kan Tinderbox også afsløre ham som et af hovednavnene til dette års festival. Der er tale om den tidligere Oasis-forsanger Liam Gallagher, som kommer til Tinderbox 2020.

Årets første tilføjelser til musikplakaten på Tinderbox er hermed offentliggjort, og foruden den tidligere Oasis-forsanger, byder Tinderbox også velkommen til blandt andre disco-fællesskabet Village People, soul-talentet Michael Kiwanuka og det danske hip hop-es, Kesi.

”Wonderwall” er mere end rigelig information, når lyden af Liam Gallaghers upolerede og ikoniske stemme skal frembringes for det indre øre.

På notorisk nonchalant vis stod han i 90’erne i spidsen for britpop-fænomenet Oasis, og hans fængende vokal er til stadighed synonym med udødelige hits som ”Don’t Look Back In Anger” og ”Champagne Supernova”. Selvom Oasis er fortid, omfavner Gallagher stadig datidens mesterværker, i tæt forening med egne anmelderroste solo-værker, når han går på scenen i eget navn.

At Liam Gallagher er one of a kind understregede MTV, da de i 2019 overrakte den parka-klædte ener en ”Rock Icon Award” som den første nogensinde.

Skal synges med på YMCA

Det bliver en fænomenal, festlig og forenende fest, når legendariske Village People går på scenen og skruer op for megahits som ”In the Navy”, ”Macho Man” og ”YMCA” iført karakteristiske alter-ego-outfits som blandt andet motorcyklist, indianer – og ikke mindst som politimand.

Sidstnævnte bæres af bandets originale forsanger, Victor Willis, der står i front for festen efter mere end 30 års pause. 100 millioner solgte albums på verdensplan taler for sig selv, og nu kan det ikoniske band helt sensationelt opleves på dansk jord til sommer.

Siden debutalbummet ”Love & Hate” fra 2012 har den britiske soul-sensation Michael Kiwanuka tryllebundet sit publikum med kompositioner, hvor et detaljespækket musikalsk univers komplementerer hans næsten meditative stemme til perfektion.

At opleve Kiwanuka live er en omsluttende og inderlig oplevelse, hvor perler som ”Home Again” og ”Cold Little Heart” smyger sig direkte ind i sjælen og leder tankerne i retning af både Otis Redding og Bill Withers.

Med britiske Bring Me The Horizon er der lagt op til et brag af en metalcore-energiudladning på Tinderbox. Bandet udgav sidste år deres sjette studiealbum ”Amo”, som byder på en eklektisk blanding af hedonistisk pop, elektronik og hårdtpumpet rock. Bring Me The Horizon er garant for store armbevægelser på både lyd- og scenografisiden.

Siden debuten med singlen ”Født i Dag” i 2011 har rap-fænomenet Kesi taget Danmark med storm. Som en del af rapkollektivet B.O.C er han et af de altdominerende navne i ny dansk urbanmusik og ikke mindst kunstneren bag kæmpehits som ”Mamacita” og ”Su Casa”.

Snoh Aalegra er med sit unikke hiphop-inspirerede univers i pirrende forening med en sprød R&B-vokal garant for en storslået musikoplevelse. Det svensk-fødte stortalent er rykket til Los Angeles, og står netop på vippen til sit helt store internationale gennembrud, hvor parallellerne oplagt kan drages til smooth-soul-operatøreren, Sade.

Fede navne også til Magicbox

På Magicbox er der yderligere tre sublime tilføjelser til årets DJ-line-up. DallasK er hjernen bag ”In The name Of Love”-remixet, og har siden 2010 produceret et utal af hits og samarbejdet med blandt andre Tiësto og Martin Garrix. Den hollandske trance-duo W&W fik deres store kommercielle gennembrud i 2014 med singlen ”Bigfoot”, og sammen med Regard, som strøg direkte til tops i hele verden i 2019 for sit house-cover af ”Ride It”, er der endnu en massiv runde navne til Magicbox-festen.

“Vi glæder os over dagens tilføjelser til programmet. Fra sjove og samlende Village People, som uden tvivl vil skabe verdens største fest foran scenen, til det flabede rockikon Liam Gallagher med sin palette af udødelige rockklassikere fra Oasis-tiden til den nye soul-diva Shoh Aalegra, som jeg personligt ser meget frem til at se .

Jeg synes, vi viser, hvad Tinderbox kan med sin musikalske bredde, og glem så ikke Magicbox-programmet, som med de seneste tilføjelser ser ud til at blive noget af det stærkeste, vi har præsenteret til dato,” siger festivalchef for Tinderbox, Brian Nielsen.

Bring Me The Horizon, Kesi, Snoh Aalegra, W&W og Regard spiller torsdag den 25. juni.
Village People, Liam Gallagher og DallasK spiller fredag den 26. juni.
Michael Kiwanuka spiller lørdag den 27. juni.

Tinderbox 2020 finder sted i Tusindårsskoven i Odense den 25.-27. juni 2020. Billetter kan købes på Tinderbox.dk.

 

Ny corona-undersøgelse afslører: Fire ud af fem virusramte er symptomfri

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der har været tvivl lige siden udbruddet tog sin begyndelse.

Hvordan smittede den? Hvor hurtigt smittede den? Og hvor kraftigt reagerede de smittede på virussen?

Symptomerne på corona-virussen er ifølge sundhed.dk som ved en almindelig influenza: Feber, ondt i halsen, ondt i musklerne og hoste.

Infektionen går ofte over af sig selv, men i nogle tilfælde udvikles en livstruende virus-lungebetændelse, der giver så alvorlige vejrtrækningsproblemer, at patienterne i værste tilfælde skal lægges i respirator.

Af samme årsag skal du – efter regeringens retningslinjer – holde dig hjemme, hvis du oplever de mindste former for symptomer.

Nu viser en ny undersøgelse lavet i Kina dog, at smittespredningen måske er helt så nem at holde i skak.

Undersøgelser kan ifølge forskere være et gennembrud i den måde, den globale epidemi bliver bekæmpet. Det skriver Politiken.dk.

Virussen kan være overalt

Den 1. april begyndte de kinesiske myndigheder at offentliggøre tal for, hvor mange coronapatienter der reel set udviser symptomer – og resultatet var chokerende.

I de første 24 timer af undersøgelsen blev 166 personer testet positiv for virusset. Kun 36 af de 166 havde symptomer.

Er disse tal repræsentative, sætter Tom Jefferson – forsker ved Oxford University – spørgsmålstegn ved, om en nedlukning overhovedet gjorde nogen gavn.

“Testgrundlaget er lille, og der vil komme mere data,” siger han.

“Men lad os sige, at tallene er repræsentative – selv med en fejlmargin på ti procent – så tyder det på, at virussen er overalt.

Bliv hjemme – symptomer eller ej

Selvom undersøgelsen er foretaget blandt en meget lille gruppe, er der allerede flere gange blevet stillet spørgsmålstegn ved, om der skulle symptomer til, før at man kunne betragte sig selv som smittede.

Flere og flere uafhængige undersøgelser peger dog på, at denne overbevisning ikke er den mest sandsynlige.

Derfor er det altså vigtigt, at du – symptomer eller ej – holder afstand, overholder hygiejnereglerne, og generelt følger regeringens vigtigste anbefaling: Bliv hjemme.

Lækker mad lige til døren: Her får du god takeaway i Odense leveret med Just Eat

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis der er noget, man har særligt brug for under disse corona-tider, så er det selvforkælelse.

Og hvem gider egentlig lave morgenmad, frokost og aftensmad selv, når man kan få det bragt til døren og så endda samtidig støtte de lokale spisesteder i sit nærområde.

MigogOdense har kigget nærmere på, hvor du kan få opfyldt dine mange take away-cravings her i byen.

Når man går ind på Just Eat, er det lidt som at være på et godt Street Food-marked med de mange smagsmuligheder.

Der er noget for enhver, og man kan i ro og mag hjemme i sofaen beslutte sig og bestille.

Derfra er det bare at afvente, at det ringer på døren. I disse tider er det muligt, at få budet til blot at stille maden foran døren og gå igen.

Her er vores inspirationsguide til lækker take away med Just Eat i Odense.

Pizza

Bella Roma
Sidste år lavede vi en guide over de bedst anmeldte pizzeriaer i Odense hos Just Eat. Her skilte Bella Roma sig blandt andet ud ved at 60 % af anmeldelserne var hele seks stjerner.

Hos Bella Roma får du gode, gedigne pizzaer med tilpas tynde bunde, som smager af noget.
Bestil her

Pizza Delicato
I Benediktsgade ligger en af byens pizza-perler. De sprøde pizzabunde bages i en ægte italiensk stenovn, og der kræses for detaljerne. Pizza er dog ikke det eneste på menuen.

Hos Pizza Delicato kan du nemlig også få forrygende pastaretter.
Bestil her

Sushi

Bar Sushi
Der skal selvfølgelig sushi til en take away-guide, og her rejser Bar Sushi sig som en af byens bedste steder. Den første åbnede i 2005 i Læssøegade.

Siden er stedet vokset til en af Odenses mest populære kæder. Her får du sushi, der er lækkert anrettet og med fuld smæk på smagen.
Bestil her

SushiMania Odense
Danmarks største sushi-kæde stormer frem i hele landet. Her i Odense har man også fået rigtig godt fat med det populære bland-selv koncept.

Hvor de fleste sushi-steder har menuer, så kan man selv vælge enkelte stykker hos SushiMania. Konceptet er veltænkt, og maden er altid lækker, når den bringes ud.
Bestil her

Asiatisk

Restaurant Sieu
Vi elsker asiatisk mad, og kan vi få den bragt lige til døren, så er det en kæmpe gevinst. Restaurant Sieu serverer autentisk thai- og vietnamesisk mad.

Her er både råvarekvalitet og smagen i top, og så er bedømmelserne skyhøje på Just Eat.
Bestil her

Wokshop
I maj sidste år åbnede kæden Wokshop i Jernbanegade, der er kendt for deres lækre, velsmagende thairetter.

Vi er virkelig glade for, at Wokshop stadig kan tilfredsstille vores cravings efter rødkarry og stegte ris med levering lige til døren i disse tider.
Bestil her

Indisk

Ammi Jees
Vel nok Odenses mest populære indiske restaurant. Her kæles der for detaljerne i de autentiske indiske retter, de sender ud af huset. Menukortet rummer alle de klassiske retter og lidt til.

Du kan blandt andet bestille Chicken Korma, Chicken Curry og selvfølgelig lækkert Naan-brød.
Bestil her

The South Indian Odense
Populær indisk restaurant, der har flere steder i hele landet. Konceptet er skarpt, og man er god til at ramme den autentiske smag.
Bestil her

Burger

Halifax
I marts 2019 rykkede den københavnske burgerkæde Halifax Burgers over Storebæltsbroen og etablerede sig i Odense. Her har de på rekordtid fået godt fat i odenseanerne med deres store fyldige burgere.

Så er det jo heldigt, at man også kan få deres burgere og fritter leveret varme direkte til døren.
Bestil her

The Burger Concept
Et relativt nyt spisested i Odense, der åbnede i slutningen af 2019. Deres burgere er dejlig greasy og godt stegt på den saftige måde. Man kan få alt fra deres signatur burger til en trøffelburger.

Det kan være svært at vælge mellem menukortets mange lækre tilbud.
Bestil her

Kæder

Burger King
Vi elsker at støtte de små uafhængige spisesteder i Odense. Men nogle gange er det også bare et sikkert valg at bestille fra en af de velkendte kæder.

Her er Burger King et fortræffeligt valg, hvor man ved, hvad man får.
Bestil her

KFC
Hvem kan ikke bruge en søndag med nedrullede gardiner og en kæmpe Bucket af Crispy Chicken eller Hot Buffalo Wings?

KFC har noget til hele familien og er ofte et populært valg, når der skal bestilles take away.
Bestil her

Specialiteter

Krofætters
Det er sjældent, at du finder god gammeldags dansk kromad som take away. Men det kan man heldigvis i Odense fra Krofætters.

Her kan du bestille alt fra stegt flæsk, karbonader, tarteletter og flæskesteg leveret varmt hjem til døren. Det bliver et kæmpe ja tak herfra.
Bestil her

Mauritz Burger Café
Det er en af Odenses klassiske caféer, der også har kastet sig over take away. De gjorde det faktisk længe før corona-krisen, og derfor har de god erfaring med mad ud af huset.

Her kan du bestille deres populære burgere, nacho’s eller måske den glade gris-menu med flæskestegsburger.
Bestil her

Kastede grene ud fra motorvejsbro: Politiet efterlyser nu drengegruppe

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Arkivfoto: E20 Motorvejen. Læs i artiklen, hvor hændelserne i går fandt sted.
Arkivfoto: E20 Motorvejen. Læs i artiklen, hvor hændelserne i går fandt sted.

Det kan være svært at finde på aktiviteter i øjeblikket.

Desværre var en gruppe drenge en anelse for kreative, da de i går ved 18-tiden valgte at kaste grene ned fra en motorvejsbro syd for Odense.

Det skriver TV2 Fyn, der har snakket med Fyns Politi i morges.

Politiet fortæller, at der var tale om en gruppe drenge på 11-13 år, der nu er efterlyst af politiet for to gange at have kastet grene ned på motorvejen fra en gangbro ved Højby.

Den første anmeldelse tikkede ind kl. 18.27 i går, men politiet nåede ikke at fange dem. Anden gang var kl. 20.30, hvor der nu blev kastet grene ned på vejen fra gangbroen tæt ved afkørsel 52.

“De slap også væk, selvom der faktisk var en bilist, der løb efter dem,” siger Sten Nyland til TV2 Fyn.

Politiet fortæller desuden, at de ser meget alvorligt på den slags hændelser – især efter at en kvinde i 2016 blev dræbt, efter at en betonklods havde ramt hendes bil. Denne sag er endnu uopklaret.

Har du oplysninger, der kan hjælpe politiet med at finde drengegruppen, bedes du kontakte 114.