MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nye regler fra i dag: Her skal du ikke længere vise coronapas

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Odense Zoo
Foto: Odense Zoo

Den store genåbningsplan af Danmark har nået den næste store milepæl, og i dag, søndag d. 1. august, bortfalder endnu en del af de restriktioner, der har været en del af hverdagen i det danske samfund.

Det er især ændringer på corona-pas området, som træder i kraft fra i dag.

Disse ændringer gælder fra i dag

Det er fra i dag, søndag d. 1 august, ikke længere et krav at vise coronapas på museer, spillesteder, teatre og biografer med færre end 500 tilskuere.

Derudover ophæves passet også for forlystelsesparker, zoologiske haver, markeder samt for indendørs og udendørs idrætsarrangementer som for eksempel fodboldkampe.

Det er heller ikke længere et krav, at fitnesscentre systematisk skal tjekke coronapas.

Du slipper dog ikke for at vise coronapasset, hvsi du skal på bar, café eller restaurant (og sidde indenfor). Du skal nemlig fremvise gyldigt coronapas på restauranter og barer frem til 1. september.

Flere lempelser

Derudover er der en række andre lempelser i dag. Du behøver ikke længere have pladsbillet i regionaltog, og så er der godt nyt til alle Superliga-fans.

Det er igen tilladt for fodboldklubber at åbne op for billetsalget til udebanetribunerne.

Arealkravet bliver også lempet, så der nu gælder to kvadratmeter pr. person. Det skal efter planen udfases helt d. 1. september.

Mange elever på diverse uddannelsesinstitutioner har været vant til at blive testet løbende på uddannelserne, men det er heller ikke længere et krav. Det gælder både daghøjskoler, efterskoler, ungdoms- og voksenuddannelser samt videregående uddannelser.

Deltagerbegrænsningen ophæves for dyrskuer, mens det hæves fra 500 til 3000 for udendørs markeder. For indendørs markeder hæves det fra 100 til 500.

For udendørs motionsevents stiger det maksimale deltagerantal fra 5000 personer inddelt i grupper à 500 til 10.000 inddelt i grupper à 500.

Indendørs arrangementer med stående gæster åbner igen med maksimalt 3000 gæster i grupper à 500.

Du kan læse hele aftaleteksten her.

Del artikel

Andre læser også