Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nye tiltag fra regeringen: Kommuner og regioner skal hjælpe erhvervslivet

Af Stine Kjølby Christensen

Corona-virussen går ikke kun hårdt ud over de mennesker, den rammer. Den går også udover Danmarks økonomi.

Derfor har regeringen løbende iværksat forskellige tiltag, der på den ene eller anden måde skulle hjælpe og støtte de virksomheder, der er hårdt ramt under covid-19-krisen.

I dag kl. 15 indkaldte Finansministeriet igen til et pressemøde, hvor fokus var på en række nye aftaler, der skal sikre, at kommuner og regioner kommer helskindede ud på den anden side.

Nicolai Wammen startede pressemødet med igen at slå fast, at de vidtgående skridt fra regeringens side ikke kun handler om at redde så mange liv som muligt – men også at holde hånden under dansk økonomi.

“Det er vores styrke; at vi kan gøre begge dele på én gang,” sagde han blandt andet.

“Vi vil gøre, hvad end, der skal til så længe, at det er nødvendigt.”

De nye tiltag er skabt i et samarbejde med Folketinget, der alle ønsker at hjælpe hinanden bedst muligt i en alvorlig situation.

Anlægsloftet fjernes

Denne gang er der tale om flere økonomiske løsninger, der kommer landets kommuner og regioner til gode.

I den forbindelse har regeringen indgået en aftale med Kommunernes Landsforening og Danske Regioner om, at investeringer fremrykkes i år for at give økonomien et ekstra rygstød.

Det vil altså sige, at kommuner og regioner er fri af anlægsloftet i resten af 2020.

“Det er projekter, som ellers skulle gennemføres i de kommende år, men som rykkes frem. Det gør, at vi kan give økonomien et ekstra rygstød nu, hvor der er brug for det,” siger Nicolai Wammen.

I praksis betyder denne aftale, at kommunerne kan få lov at gå i gang med både små og større renoveringsopgaver samt anlægsprojekter, der alligevel skulle ordnes på et tidspunkt, for at holde beskæftigelsen i gang.

Derudover står mange kommunale bygninger i øjeblikket tomme, og dermed kan arbejdet gennemføres uden at være til gene for dem, der normalt benytter bygningerne.

Aftalen mellem KL og regionerne vil sikre nye initiativer for i alt 10 milliarder kroner.

Regeringen tager regningen

En del af denne aftale bliver også at staten, regioner og kommuner også kan fremrykke betalinger til private leverandører.

“Helt konkret vil kommunerne fremrykke betalinger for fem milliarder kroner, og regioner vil fremrykke betalinger for 1,5 milliarder kroner.

På den måde håber vi at kunne skabe ro hos de firmaer, der leverer ydelser til det offentlige,” siger finansministeren.

Selvom der i øjeblikket bliver langet mange penge over disken hos regeringen, så slår Wammen dog fast, at det ikke kommer til at gå ud over vores velfærdssamfund – eller kommunernes budget.

“Vi tager regningen på os,” siger han blandt andet.

“Vi giver grønt lys for, at kommunerne fuldt ud kan koncentrere sig om at løse corona-virussen i det danske samfund.” slutter han.

Del artikel

Andre læser også