ANNONCE
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyeste trend i byen: Det kolde gys i Havnebadet

Af Morten Hopballe
Arkivfoto: pixabay
Arkivfoto: pixabay

Det er mindre end halvandet år siden, at Odense Havnebad første gang bød odenseanerne velkommen i bølgen blå.

Den invitation har odenseanerne taget til sig. Og det er ikke kun, når solen trækker folk til.

Odense Havnebad har nemlig også skabt en ny trend blandt odenseanere, der lystrer navnet Det Kolde Gys.

Vinterbadning har igennem de seneste år udviklet sig til at være ‘det nye sort’. Folk i alle aldre i hele landet dyrker de kølige svømmeture, og det gælder nu også odenseanerne, som med Odense Havnebad har fået en mulighed, som flere tusinde benytter sig af i vintermånederne.

Et par hundrede hopper i om dagen

I vintersæsonen har Odense Havnebad kun åbent i tre timer om dagen. Alligevel er der hver dag mellem 100 og 200 gæster, som hopper i det kolde vand. En af dem er Morten Wedel Berthelsen, formand for Vinterbadeklubben Odinsvig:

”Vintersæsonen startede allerede i september, men det er faktisk først nu, det begynder at være sjovt. Temperaturen skal gerne ned på 6 grader, før der er noget ved det. Det er først der, kroppen form alvor kommer på arbejde,” siger Morten Wedel Berthelsen

Ikke en nicheaktivitet

Det kan tydeligt ses på havnebadets besøgstal, at vinterbadningen er meget populært, og Vinterbadeklubben Odinsvig oplever, at vinterbadning ikke længere er en nicheaktivitet:

”Før, vi fik havnebadet, var det kun nogle få tosser, som hoppede i havet rundt omkring i vintermånederne. Nu er det blevet enormt trendy at udsætte kroppen for ekstrem kulde. Det kan vi blandt andet se på, at vi allerede har 300 medlemmer i vores klub på trods af, at klubben kun har eksisteret siden januar 2016,” siger Morten Wedel Berthelsen.

Motion for blodkarene

Undersøgelser viser, at en svømmetur i iskoldt vand har positiv virkning på vores sundhed, men vinterbadning er også en social aktivitet, som tiltaler mange:

”Det er ren motion for blodkarrene. Der er ingen tvivl om, at vinterbadning er en af de sundeste hobbyer, man kan have. Kroppen bliver presset til det yderste, og det er super sundt for kredsløbet. Et par minutter i isvand har samme effekt som 20 minutter på en motionscykel eller en løbetur”, siger Morten Wedel Berthelsen, og fortsætter:

”Derudover betyder fællesskabet også meget hernede. Man er en del af fællesskabet uanset, om man ligger i vandet i flere minutter eller man bare dypper kroppen og hopper ind i saunaen.”

Mere populært end ventet

I løbet af sidste års vintersæson var besøgstallet på 31.949, og ifølge Kim Wendel, der er teamleder for svømmehallerne i Odense Kommune, forventes der som minimum et tilsvarende besøgstal i vintersæsonen 2017/2018:

”Der er ikke noget, som tyder på, at der er nedgang i besøgstallet, da vi jo allerede har omkring 150 gæster om dagen. Havnebadet er blevet meget mere populært, end vi turde håbe på,” siger han.

Læs mere om havnebadets åbningstider her.

 

Del artikel

Andre læser også