MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyt hovednavn til Tinderbox: Virtuos rockpioner i Tusindårsskoven

Af Redaktionen
Foto: David James Swanson.
Foto: David James Swanson.

For første gang i fire år giver Jack White koncert i Danmark. Det sker, når han lørdag 30. juni spiller på årets Tinderbox.

Den virtuose rockpioner bliver et af hovednavnene på Tinderbox 2018, og det bliver et hovednavn, der både har revolutioneret garagerocken og skabt et basriff, der er så klassisk, at det kan høres hver uge på fodboldstadions, sportsarenaer og alle andre steder, hvor der er samlet tusindvis af mennesker. I løbet af sommeren er Jack White hovednavn på en lang række af de største europæiske festivaler, og hos Tinderbox er man stolte over, at han også har sagt ja til at være hovednavn i Odense:

“Der har gennem årene været stor efterspørgsel efter rock til programmet på Tinderbox og med tilføjelsen af Jack White, så opfylder vi i den grad det ønske. Han er en fantastisk guitarist, og så har han et imponerende katalog af hårdtslående klassikere, der helt sikkert kommer til at blæse folk bagover i Tusindårsskoven,” siger festivalchef, Brian Nielsen.

I front for banebrydende duo

Jack White startede karrieren i den banebrydende duo The White Stripes, der eksploderede ind i rockfolkets bevidsthed i 2001 med ”Fell in Love with a Girl”, der er en kort og præcis kraftudladning på det ellers meget alsidige album ”White Blood Cells”.

Jack og partneren Meg White nåede at udgive seks album som The White Stripes, inden de i 2011 opløste bandet. På det tidspunkt havde Jack White allerede udsendt plader med grupperne The Raconteurs og The Dead Weather samt produceret plader for en lang række andre musikere inklusive country-legenderne Loretta Lynn og Wanda Jackson.

Nyt album til foråret

Siden da har størstedelen af den produktive musikers opmærksomhed været rettet mod en solokarriere, der blev lanceret med det fremragende album ”Blunderbuss”. Siden da har vi fået albummet ”Lazaretto”, og til marts udsender Jack White albummet ”Boarding House Reach”. Så der er heldigvis nyt på vej fra den fantastiske sangskriver lige om lidt.

Koncerter med Jack White er altid en forrygende opvisning i musikalitet og en rejse gennem et exceptionelt katalog af sange som ”Steady As She Goes”, ”Hotel Yorba”, ”Dead Leaves and the Dirty Ground”, ”Love Interruption”, ”Lazaretto” og ”Seven Nation Army”. Jack White gæstede sidst Danmark i 2014, så den fynske musikfestival mener, at det er på høje tid, at den vanvittigt dygtige guitarist og sangskriver vender tilbage – denne gang for at male Tusindsårsskoven rød, hvid og sort.

33 navne er klar

Med dagens nye hovednavn er der nu i alt 33 navne på programmet, som lige nu ser ud som følger: Alanis Morissette, Alex Vargas, Bastille, Bisse, Bladtkramer, C.V. Jørgensen, Carpark North, Craig David TS5, Depeche Mode, Dizzy Mizz Lizzy, Editors, French Montana, IAMJJ, Iggy Pop, Jack White, Jamie Lawson, Julian Jordan, Kungs, Laidback Luke, Lucas & Steve, Matoma, Nause, Nik & Jay, Off Bloom, Pegboard Nerds, Prophets of Rage, R3hab, Scarlet Pleasure, Skunk Anansie, The Breeders, Tiësto, Velvet Volume og Wiz Khalifa.

Tinderbox 2018 afvikles i Tusindårsskoven i Odense i dagene 28.-30. juni, og billetter kan købes via Tinderbox.dk.