MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyt i Sundhedshuset Engsbye: Få livsmod med Living Yolates

Af Nicoline Møller Harlyk

Mange af os kender til en travl hverdag, hvor job og familieliv stiller store krav.

Tempoet er højt, og man må præstere.

Det resulterer i en stresset hjerne og krop, og man glemmer sig selv. Det er her, det nye hold i Sundhedshuset Engsbye, Living Yolates, kommer til undsætning.

Sundhedshuset Engsbye tilbyder mange forskellige træningsformer, blandt andet det tempofyldte og populære Jumping Fitness. Iben Gryholt Finnmann Engsbye, der er indehaver af Sundhedshuset Engsbye, ser dog et nyt behov blandt kunderne. 

”Både unge og ældre vakler i livet. Vi har brug for at styrke vores krop, men også at få mental bevidsthed. Folk er så stressede i dag, og derfor er det ikke altid godt bare at banke derudaf,” forklarer Iben.

Hun understreger, at der stadig er behov for de tempofyldte hold, men at der skal være et alternativ til dem, der har brug for en mere rolig tilgang til træningen.

Living Yolates er en terapeutisk træningsform, der giver en pause i hverdagen. Formålet er at bringe krop og sind i en afslappet tilstand og genoplive den indre urkraft med naturlige og intuitive bevægelser. Træningen forøger livsglæden og healer kroppen for ubalancer.

”Det bliver mere og mere vigtigt at finde ind til sig selv og stille spørgsmålet ’Hvad er det, jeg har brug for?’. Hvis livet og arbejdet skal gå stærkt, og vi hele tiden skal skynde os, så får man meget ud af træning, hvor der er fokus på ro og kvalitet.”    

Sådan foregår et Living Yolates-hold 

Holdet varer cirka 1,5 time.

Living Yolates er en sammensmeltning af mindfullness, meditation, yoga, pilates og fri dans. Sammen skaber de en holistisk helkropsoplevelse, hvor hele kroppen styrkes med funktionelle bevægelser.

Undervisningen starter med en guidet meditation, så kroppen kommer helt i ro.

Når deltagerne har fundet roen, går træningen stille og roligt i gang. Med yoga og pilates trænes både styrke og smidighed, og man kommer til at svede. 

En stor del af Living Yolates er at arbejde med kroppens muskler, sener og led, så der på den måde åbnes op for kroppens essens, indre kerne og forskellige energifelter. Dertil kommer den frie dans, der skal lære dig at give slip, blive afstresset og finde glæden. 

Mod slutningen er der en liggende, guidet meditation, også kaldet savasana. På den måde er der garanti for ro i krop og sind, når man går derfra.

Til sidst inviteres deltagerne til at trække et rosenkort, der giver spirituel vejledning og inspiration.

Målet med timen er, at man kommer til at stå stærkt i sit eget lys, og at man føler sig fornyet med livsmod og genfinder roen. 

En selvkærlig praksis

At gå til Living Yolates er at være selvkærlig og tillade sig selv at få en pause. Det åbner op for, at man finder ind til sig selv. Med respekten til sig selv kommer også energien. I denne filosofi er det et fokus, at forandringen starter indefra. 

”I Danmark er vi konstant i vores hoveder. Vi tænker altid på næste skridt og glemmer at være i nuet. Vi kommer aldrig ned i kroppen. Med Living Yolates får man mulighed for at blive opmærksom på sin krop,” siger Iben. 

Living Yolates bygger på en kinesisk tradition.

Her siger man, at mennesker har samme cyklus som naturen. Man arbejder med de fem elementer, så man opnår en forbindelse til naturen og årstiderne. Når man får åbnet op for sin essens, får man rørt de dybeste steder i en selv, og på den måde kan man få sine følelser ud.  

”Vi har mange, der går til Living Yolates, som siger ’Det var lige det, jeg manglede’. Living Yolates kan virkelig noget helt andet end de tempofyldte fitnesshold.” 

Den frie dans, som er en del af Living Yolates-konceptet, er der, hvor Iben oplever den største udvikling hos sine holddeltagere både fysisk og mentalt. 

”På de første hold var deltagerne lidt reserverede. For hvornår danser man lige? Måske når man er fuld. Men der er utrolig meget egenomsorg i det.

Det er en selvkærlig praksis, hvor man passer på krop, sind og sjæl. På andet hold dansede deltagerne helt intuitivt. Det er så livsbekræftende.”Der findes kun få uddannede Living Yolates-instruktører på Fyn.

I Sundhedshuset Engsbye er der derfor en unik mulighed for at stifte bekendtskab med træningsformen. Iben glæder sig til at byde velkommen til alle nye Living Yolates-deltagere.

Hvor kan man prøve Living Yolates? 

Sund i kroppen ved Sundhedshuset Engsbye

Hvilehøjvej 29

5220 Odense

Del artikel

Andre læser også