Nyt stjerneskud i byen: Her er Odenses nye smørrebrødsbutik

Skrevet af: Daniel Poulsen

På Skibhusvej smækker 58-årige Jesper Hedman pose efter pose over disken.

I mandags d. 11. maj åbnede han sin smørrebrødsbiks, hvor der tidligere lå et andet sted, der serverede håndmadder to-go.

Jesper valgte at åbne selv om Corona har hærget i Danmark og resten af verden de seneste måneder. Men for Odenses nye smørrebrødsbutik har det mindre  betydning, da Hedmans Smørrebrød kun laver takeaway.

I denne omgang bliver det en mand med årelang erfaring i at drive forretning, der har overtaget stedet og vil servicere odenseanerne med smørrebrød, madpakker og dagens ret.

Jesper Hedman har været kok i mange år

 

Mad-entusiast lægger navn til

Det er ikke hr. hvem som helst, der har åbnet den nye forretning.

Smørrebrødsstedet i Odense hedder Hedmans Smørrebrød, og Jesper Hedman har i ni år drevet en populær restaurant i Hundested, der hed Den Blå Ansjos.

Til daglig vil der være et stort fokus på flere variationer af det klassiske smørrebrød, og de vil dominere menukortet. I øjeblikket vil det blandt andet være kartoffelmadder, hakkebøffer med spejlæg og bløde løg samt flæskesteg, men kortet vil løbende blive udskiftet.

“Som udgangspunkt har vi smørrebrød og det, der ikke findes i montren, spørger man om.

Vi har mulighed for at lave rigtig mange forskellige ting. Vi bager brød hver dag, har frugt og sælger lækre, hjemmelavede deller,” fortæller Jesper Hedman begejstret til MigogOdense.

Ugens ret og catering ud af huset

Hver uge sættes en ny lækker ret på menuen til en pris på 60 kroner.

Denne uge serverer Jesper Hedman flæskesteg med brun sovs, kartofler og rødkål.

I uge 20 kører stedet desuden et åbningstilbud, hvor du får et styks smørrebrød til kun 20 kroner.

I udgangspunktet har smørrebrødsentusiasten åbent i hverdagene. Jesper Hedman indskyder dog, at man har mulighed for at bestille til weekenden.

“Mod bestilling af smørrebrød eller andet kan man også afhente det hernede lørdag formiddag, hvis man nu har et selskab eller vil have noget ud af huset,” forklarer han.

Hjemmelavet hele vejen igennem

Noget af det vigtigste for Jesper Hedman er, at alting så vidt muligt er lavet selv.

Brødet er derfor hjemmelavet, mens fiskedellerne også er lavet i hånden. Den gode service overfor kunder er desuden essentiel for stedet.

“Det skal gerne være hyggeligt hernede, og vi vil gerne behandle folk pænt. Jeg vil gerne både vejlede folk og hjælpe dem og så fortælle en masse røverhistorier.

Dem har jeg en masse af,” siger Jesper Hedman til MigogOdense.

Indenfor en overskuelig fremtid vil der være vegetariske alternativer som grøntsagstærter på kortet, og folk kan blive forkælet til nytår, hvor en nytårsmenu med fisk og skaldyr vil være tilgængelig til bestilling.

Hvad: Hedmans Smørrebrød er åbnet

Hvor: Skibhusvej 104, 5000 Odense C

Åbningstider: Mandag til fredag fra 09:00-17:00

Facebook: https://www.facebook.com/skibhusvej104