ANNONCE
Nyt stort havnebyggeri: Butikker, restaurant og boliger på vej
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyt stort havnebyggeri: Butikker, restaurant og boliger på vej

Af Morten Hopballe

Butikker, en restaurant, masser af boliger og endnu flere parkeringspladser. Det er indholdet af det byggeri, som en privat investor er klar til at gå i gang med på Odense Havn – mere præcist i det område, der ligger ved Tværkajen, Londongade og Toldbodgade.

Byggeriet centrum bliver en bygning på 10 etager på hjørnet af Havnegade og Toldbodgade. Derudover vil byggeriet indeholde flere mindre bygninger på højst syv etager, hvor der blandt andet kommer dagligvarebutikker, en fastfoodrestaurant, mellem 55 og 60 nye boliger og et parkeringshus med 190 pladser. Samlet er der 18.000 kvadratmeter etageareal i byggeriet.

Ifølge den private investor vil byggeriet bidrage til byrådets ambition om at skabe en levende, tæt storby, og det er da også byrådet, der skal godkende byggeriet. Først skal By- og Kulturudvalget dog afgøre, om de vil sende et kommuneplantillæg og lokalplansforslag videre til byrådet. Den beslutning træffes på By- og Kulturudvalgets møde 6. juni.

– Jeg håber, at By- og Kulturudvalget sender sagen videre, for det er et meget spændende projekt. Det vil ikke alene løfte havnen yderligere med indkøbsmuligheder og flere boliger, men vi får også et nyt pejlemærke for området med bygninger på ti etager på hjørnet af Havnegade og Toldbodgade. Desuden indeholder projektet et grønt byrum samt flere parkeringspladser på havnen, så det er virkelig noget, som vil gøre en forskel, siger Venstres By- og kulturrådmand Jane Jegind til TV 2/Fyn.

Det nye byggeri skal ligge inde i den røde afgrænsning på billedet herover.

Del artikel

Seneste nyt