Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vækker allerede opsigt: Odense Teater åbner med teaterstykke om 11. september

Af Michael Qureshi
PR-foto Odense Teater
PR-foto Odense Teater

Stort, nyt og ambitiøst projekt på Store scene åbner den nye sæson på Odense Teater.

Forestillingen markerer og beskriver, hvordan hele verden med et slag ændrede sig for tyve år siden.

Den 11. september 2021 er det præcis 20 år siden, at terrorister valgte at kapre fire passagerfly og flyve dem direkte ind i hjertet af New York – nemlig tvillingetårnene World Trade Center og det amerikanske forsvarsministerium Pentagon.

I asken var tusindvis af døde og en verden, der aldrig mere blev den samme.

Og det er netop derfor, at det stadig er relevant at lave en forestilling om angrebet den dag i dag, fortæller instruktør Sargun Oshana.

“Angrebet ændrede verden på én dag. De fleste husker tydeligt, hvor de var, og hvad de lavede, da angrebet fandt sted. Det var en dag, der slog skår i virkeligheden.

Det var ikke bare et angreb mod USA, men mod hele den vestlige verden, og tilbage står billederne af de to ikoniske tårne, der symfonisk styrter i grus,” siger han.

Første i rækken for ny teaterdirektør

Forestillingen på Odense Teater tager udgangspunkt i øjenvidneberetninger fra folk, der var i New York, da det skete, og i mange samtaler med eksperter inden for terrorisme.

For netop 11. september var startskuddet til en verden med utryghed, og siden da har terroren skiftet ansigt, fortæller instruktøren.

“Fjenden er ikke længere langskæggede hulemænd i grotter, men en usynlig civilklædt medborger, der kan dukke op ved siden af dig i metroen. Hvad gør denne utilregnelighed ved os som samfund og som individer?,” siger han.

Forestillingen bliver den første i rækken med Jacob Schjødt som teaterdirektør, og det er helt bevidst, at det netop er denne forestilling, Odense Teater lægger ud med.

“For mig har det været vigtigt at sætte barren højt, og ikke bare fortsætte i det spor, vi kender.

Vi skal selvfølgelig spille det velkendte, men også turde eksperimentere og udfordre formerne.

Eksperimenter skal ikke altid være på vores lille scene Værkstedet, de skal også have plads på de større scener, hvor der er mere plads og flere ressourcer.

Og jeg har fuld tillid til, at Sargun og resten af holdet kan løfte opgaven, så det bliver en smuk, rørende og perspektivskabende forestillinger,” siger Jacob Schjødt og tilføjer:

“Og så er det en vigtig begivenhed i historien, som vi markerer og ser nærmere på.”

Resten af Jacob Schjødts nye repertoire offentliggøres i forbindelse med forsalget for stjernekunder, der starter 3. maj.

Det almindelige billetsalg begynder 1 juni.

Del artikel

Andre læser også