MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

OB sigter mod comeback til toppen af dansk fodbold

Af Redaktionen

2020 er hidtil alt andet end et jubelår for dansk fodbold. Corona-krisen satte pludselig hele Superligaen i stå, og alt det klubberne har arbejdet for i sæsonen 2019-2020 er rimelig spildt.

Det er vist rimeligt sikkert, at FC Midtjylland henter mesterskabet, og det spår samtlige eksperter også. Hvis man i øvrigt vil guides rundt til de bedste Betting Sider DK så man er helt klar til, at Superligaen sparkes i gang igen, så findes der rigtig flere gode muligheder online.

Ellers blæser de store spørgsmål i vinden, og man må konstatere, at for de fleste klubber handler det blot om at få hældt sæsonen ud med badevandet.

Kigger man isoleret på Odenses stolthed OB, så har det været en blandet omgang i denne sæson. Træner Jakob Michelsen har ikke helt formået at få rytme og balance ind i holdet, og man har leveret ustabile perioder.

Der har været højdepunkter såsom en flot 3-1 sejr over FC Nordsjælland, og så har man formået at tabe til Horsens og spille uafgjort med bundproppen Silkeborg.

Blandt Danmarks rigeste

Det ligger langt væk fra de ambitioner som OB-toppen med bestyrelsesformand og klubbens reelle ejer Niels Thorborg i spidsen.

De fleste er nok bekendt med Peter fra L’easy. Eller måske husker man den skøre Luffe i tv-reklamerne. Manden bag L’easy er Thorborg.

Han er Danmarks 11. rigeste mand og Odenses rigeste med en formue på omkring  tæt på 9 milliarder kroner.

Han ejer i dag 92 procent af aktierne i Odense Sport & Event. Det er ham, der bestemmer alt i OB. Så er det slået fast. Men Thorborg drømmer om et OB, der igen kæmper med om medaljer og måske endda mesterskabet.

Han spejder misundeligt mod Herning, hvor Matthew Benham i selskab med Rasmus Ankersen har ført midtjyderne til den stærkeste konkurrent i dansk fodbold til FC København.

Har fået ønsker opfyldt

Det burde også være muligt i Danmarks tredjestørste by og med de omgivelser Odense giver OB. Sportschef Michael Hemmingsen har et stort pres på skuldrene.

Der er blevet handlet meget, og han har stort set fået det, han har ønsket. Derfor skal resultaterne også leveres, og senest i næste sæson 2020-2021 skal OB have bidt sig fast i toppen af Superligaen.

I værste fald kan det betyde, at Niels Thorborg en dag bliver så træt af sit “barn”, at han overlader det til andre. Siden 2006 anslås det, at Thorborg har skudt over en kvart milliard kroner i OB. Det er nok ikke blevet billigere med en gigantisk økonomisk krise foranlediget af Corona-virus.

Exit kan ske på to måder

Så Thorborg kan med god grund forvente, at hans store investeringer snart bærer frugt.

“På et tidspunkt tror jeg gerne, at Niels Thorborg vil ud af det på et tidspunkt. Og det kan ske på to måder:

Enten bliver Odense Sport & Event solgt til udenlandske investorer, alternativt går virksomheden på Børsen efter et fantastisk sportsligt år. Det sidste anser jeg for relativt usandsynligt.

Jeg kan ikke se OB vælge at gå på Børsen,” har chefredaktør på chefredaktør på Økonomisk Ugebrev Morten W. Langer tidligere vurderet over for Ekstra Bladet.

På en måde er det lidt belejligt for både Jacob Michelsen og Michael Hemmingsen, at Corona-virus smadrede sæsonen 2019-2020. Det giver en smule arbejdsro og lidt mere tid til projektet.

Men der er ingen tvivl om, at hvis OB fortsat vader rundt i ubalance uden retning mod toppen, så vil det få store konsekvenser.