MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Brunner – move over!: Odense-bager klar med blondsvigeren

Af Christina Frederiksen

Det nærmer sig blasfemi, hvis en bager så meget som overvejer at ændre på opskriften for en brunsviger.

Men du kan roligt gøre klar til at ringe til brunner-politiet!

For det er præcis, hvad Baker Boys på Edisonsvej har gjort.

I disse dage kan du nemlig sætte tænderne i en blondsviger.

Og ja, du gætter rigtigt:

Blondsvigeren er den lyse udgave af brunsvigeren.

Eller som vi kalder den her på redaktionen: Brunnerens blege søster.

Som de indfødte fynboer vi er, mødte vi nyheden om blondsvigeren med voldsom skepsis.

Det erkender vi – for der skal bare overhovedet ikke pilles ved brunsvigeren.

På Fyn har vi jo alle hørt skrækhistorierne om, og nogen er måske lige frem stødt på, de såkaldte kagemænd og -koner, som de serverer i Jylland.

Hvordan man med rimelighed har forventet brun farin og lækker gærdejsbund, når man fik stillet en “kagemand eller -kone” i udsigt vest for Lillebælt.

Og til sin skræk og rædsel har modtaget vandbakkelse formet som menneske!

Nå, så galt er det dog ikke hos Baker Boys.

For det skal selvfølgelig understreges, at blondsvigereren ikke er en erstatning for, men et supplement til den klassiske brunsviger.

Derfor besluttede vi med nogenlunde åbne sind at teste blondsvigeren.

Er den gal eller genial?

“Det er ikke dumt”

Udseendet er, som det er. Nej, den er ikke nogen skønhedsåbenbaring idet, at den jo er ret bleg – og ikke lækker “solbrændt” som en rigtig brunner.

Omvendt dufter den virkelig godt, da vi får åbnet æsken.

Kardemomme og vanilje i rigelige mængder rammer næseborene. Vores nysgerrighed er vakt!

Da vi skærer kagen ud, kan vi konstatere, at den er lige som en ordentlig kage skal være: Snasket!

Og da vi tager første bid, kigger vi – lidt overrasket på hinanden: Det er ikke dumt, siger vi i munden på hinanden.

“Mmm. Det var faktisk ikke, hvad jeg havde forventet. Den smager virkelig godt,” lyder den første dom.

Blondsvigeren føles ikke som et skørt påfund men som et naturligt supplement, der egentlig bør findes i et hvert kageudsalg.

Og det er nemt at smage og fornemme, at dette er en kage, der er i familie med brunneren.

Ligesom på en almindelig brunner er remoncen/sukkermassen knasende.

Men på blondsvigeren er kagen ikke så tung og fed – og man kan potentielt spise flere stykker af kagen, end hvis den havde været i den brune udgave.

Baker Boys’ blondsviger er lavet på almindelig sukker i stedet for brun farin.

Og så har den fået et godt drys kardemomme og en smule vanilje.

Og den smager virkelig godt.

Det må vi bare indrømme.

Og vi er faktisk enige om, at kagen udmærket kunne blive en fast del af inventaret hos byens bagere.

Selvfølgelig ikke på bekostning af brunsvigeren – men som et supplement!

Og du kan roligt smutte forbi Baker Boys og anskaffe dit eget stykke af kagen, som lige nu kun er med i sortimentet på forsøgsbasis.

Men hvem ved – måske brunnerens blege søster kan blive accepteret som en fast del af kagefamilien på sigt?

Det har hun i hvert fald fortjent!

Blondsvigeren koster: 18 kroner pr. styk/60 kroner for en hel kage til 4-6 personer.

Del artikel

Andre læser også