Odense bliver snart magisk: Så meget sker der i byen til Magiske Dage

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Magiske dage Odense
Foto: Magiske dage Odense

Over 15.000 gæster var en del af Magiske Dage i Odense sidste år.

Den magiske festival er transformeret fra tidligere at hedde Harry Potter Festival til det nuværende navn. Antallet af besøgende kom fuldstændig bag på Odense Bibliotekerne, som står bag den store festival.

I år bliver den større og bedre end nogensinde. Der er rigtig meget at se frem til i efterårsferien, når gaderne i Odense forvandles til noget der minder om filmscener.

Festivalen løber fra torsdag d. 17. oktober til og med lørdag d. 19. oktober.

Nye navne og karakterer er på programmet, men magien i byen antager uformindsket styrke.

Både gratis og betalte aktiviteter

Trolddomstoget vil køre, trylleformularer vil fyge gennem luften, og der vil være rig mulighed for at udfolde sine magiske og kreative talenter.

Endnu engang leger byen – og erhvervsliv og en række af kultur- og uddannelsesinstitutioner med.

Det er vigtigt at bemærke at undtaget Trædrejerens Værksted, så kræver de aktiviteter der foregår torsdag, billet eller tilmelding.

De åbne aktiviteter der foregår på gadeplan starter først op fredag den 18. oktober og foregår også lørdag den. 19. oktober.

Vi har fundet en række højdepunkter i programmet, som vi tror, at de bliver trækplastre.

Foto: Magiske dage

Zoolomagisk sejltur

Oplev Odense Å og Odense Zoo på en helt ny og helt igennem magisk måde – hvis du tør!

Træd ombord på én af de mageløse magiske både ved åens bred i Munke Mose. Her kan du undervejs lytte til spændende fortællinger og opleve den mystiske stemning på åen.

Når du og andre modige troldmænd og hekse ankommer til menneskenes Zoologiske have, skal I demonstrere jeres kunnen og samtidig vise, hvilket stof I er gjort af.

Bestil billetter her

Magiske cocktails på Privaten

Magiske Cocktails for de ældste troldmænd og hekse på Privaten

Når de sidste lyse timer af dagen går på hæld, alle festivalens aktiviteter afprøvet og nattens mørke kommer ulmende, så er det tid for hekse og troldmænd at gå mod Privaten, hvor magiske cocktails venter på at blive indtaget.

Bestil billet her

Eventyrhaven

I Eventyrhaven er der både lagt op til træning af fysikken, så alle magikere har udholdenhed nok til at bekæmpe de onde kræfter, men også ro og eftertænksomhed er der mulighed for sammen med de smukke ugler hos Ugleriet.

Mini-Quidditch

Der er fart over feltet når der bliver spillet Quiddtich for de mindste. Det gyldne lyn skal fanges, der skal scores point og holdes styr på kosten. Kig forbi, så finder de dygtige trænere en plads til dig.

Svævebane

Har du lidt ekstra krudt i kosten, så kan du prøve den fantastiske svævebane. Nærmest som ved magi svæver du over vandet med fuldt fart. Har du modet der skal til?

Kosteværksted

Der er et ordentlig skud krudt i kosten, når den bliver bygget i Kosteværkstedet. For både hekse, troldmænd og andet magisk godtfolk, er der hjælp at hente hos de dygtige kostekyndige, så når du hopper på din færdige kost, og flyver derfra, er du sikker på at du sidder på en kost af bedste kvalitet.

Ugleriget

Hos Ugleriget kan du beundre de smukkeste og klogeste ugler i alle magiske riger. Uglerne har en helt særligt interesseres i de kostekyndige i Kosteværkstedet, så hvis du vil opleve en ugle helt tæt på, bør du kigge forbi. For helt særlige magikere er der også mulighed for at holde en af uglerne – hvis du altså tør…

Kamparena

Det er for de aller modigste, når der trænes kampteknikker med den magiske verdens dygtigste sværdkæmpere i Eventyrhaven. Du vil blive testet i din styrke, din tro på dig, og dit mod under træningen, men hvis du klarer den, vil ingen ond magt nogensinde kunne bekæmpe dig.

Læs hvornår og hvor du finder Eventyrhaven

Den tossede slikmager

Slikbutikken er tilbage og i år er det Den Tossede Slikmager, der er klar til at fylde magiske maver, store som små, med alskens sukkersøde sager.

Det foregår i Brandts Klædefabrik.

Magikere elsker slik, det er almen viden, og selvfølgelig kan du fylde din mave med alskens lækkerier under Magiske Dage Odense. Det er dog ikke en helt alminde slikbutik og i år bliver den invaderet af Den Tossede Slikmager

Læs mere her

Fafners Prøve – Escape Room

Tør du bevæge dig ned i Fafners gamle bankboks? Dernede kan du nemlig blive en del af det magiske politi; Seiderne. Men kun hvis du og dine medaspiranter klarer Fafners Prøve – en prøve der ikke er for sarte sjæle.

Læs mere om det her

Magisk Markedsplads

I ly af det gamle franciskanerkloster har magikere siden Vikingetiden mødt hinanden på den gamle markedsplads for at købe og sælge magiske genstande.

Pladsen bliver blandt Fumlere kaldt for Gråbrødre Plads og her kan du opleve den magiske stemning, når handlende køber og sælger, svindler og lyver, mens heksebørn og troldmandslærlinge løber mellem boderne.

Kom og mærk markedsstemingen hvor der vil være besværgelser og mystiske spådomme, samt lyssky handler der ikke tåler dagens lys.

Læs mere om det her

Den store magiske quiz i Storms

Har du styr på dine yndlingshekse- og troldmænd fra magiens forunderlige verden? Så kan din viden veksles til point og derved præmier!

For de mest dedikerede og oplyste magikere er der fredag aften i efterårsferien mulighed for at vise deres overlegenhed, når vores faste quizmaster Michael Sørensen står for Den store magiske quiz i pakhuset.

Læs mere om det her

Det store slag

Magiske Dage Odenses dagsaktiviteter slutter med et brag, når lysets og mørkets magikere mødes i det endelige opgør! Vil lysets kræfter endegyldigt sejre over mørket?

Er du ung heks eller troldmand, kan du fatte din tryllestav og vælge side? Hvis ja, så er du klar til Det Store Slag!

Læs mere om det her

Du kan se hele programmet for alle tre dage her

Har du set det?: Dele af Odense Å er fuldstændig grønt

Skrevet af: Redaktionen

Det var et bemærkelsesværdigt syn forbipasserende fik ved et stykke af Odense Å tidligere i dag.

Her var vandet fuldstændig grønt, og det fik folk til at standse op for at kigge nærmere på fænomenet. Odense Kommune blev også kontaktet både af borgere og medier for at få svar på, hvad der gjorde, at dele af åen var helt grønt.

Det var i Eventyrhaven ved Bagåen, at man fik det usædvanlige syn, og der blev straks sat folk på sagen for at undersøge årsagen.

Drillenissen har været på spil

Efter flere forskellige konklusioner har man nu fundet frem til den rigtige årsag. Det fortæller Vandcenter Syd i en meddelelse.

“Drillenissen har været på spil.

Den såkaldte Bagå ved Eventryhaven er p.t. skrigende grøn.

Man skal dog ikke være bekymret, da den grønne væske ikke er giftig – for hverken mennesker eller dyr.

Efter alt at dømme har en nærliggende ejendom testet deres kloak for utætheder ved hjælp af grøn sporingsstof, der så er røget i åen.”

Man kan se video fra den grønne del af åen på TV 2 Fyns indslag herunder

Store navne afsløret: Her er programmet for Valdemars Slot Open-air

Skrevet af: Michael Qureshi

Danske darlings, retro-rock og kommende superstjerner – programmet for Valdemars Slot Open-air er netop offentliggjort.

Det vil for mange være rimelig klogt allerede nu at krydse datoen lørdag den 22. august 2020 af i kalenderen.

For denne dag byder Valdemars Slot nemlig på en eksklusiv oplevelse i det sydfynske:

“Det bliver lyden af sommer og smagen af Fyn i de smukkeste omgivelser. Med et så kraftigt udsving på lækkerheds-barometret, så bliver denne lørdag svær af slå, siger Rune Erbs Ledet, program- og kommunikationschef hos Live Culture.

Valdemars Slot er et af de mest pragtfulde spillesteder i landet. De idylliske omgivelser og den skønne natur skaber en helt unik ramme og et fællesskab, der hurtigt forvandler en stemningsfuld lørdag i august til en ren folkefest.

Lækker, lækker, lækker…

Øverst på plakaten til Valdemars Slot Open-air finder du Danmarks største pop-duo. Nik og Jay er kendt som et af landets bedste live-bands, og deres optræden bliver med garanti en kæmpe fest, når beatet får elmetræerne til at pulse i takt til alt fra boing boing til boom-bang-badanka-dang.

Et af sommerens helt store nostalgiske navne er legendariske Malurt. Mange danske rockelskere har længe drømt om en gendannelse af det episke band – og nu, hvor drømmen er blevet til virkelighed, kan vi se frem til et fantastisk genhør med rendyrket dansk rock.

Folkekære Mads Langer kræver nærmest ingen introduktion. Han har knækket hitlisterne utallige gange, og fortsætter med at levere den ene klassiker efter den anden. Mads Langer er gaven, der bliver ved med at give – og vi pakker den gerne op igen og igen.

Barselona er på rekordtid blevet et af de mest lovende navne på den danske musikscene. De har spillet udsolgte koncerter over hele landet, og anmelderne drysser flittigt stjerner ud over de to unge fyre.

Svendborg-bandet Patina er tre trommeslagere, der skiftes til at være frontmand. Bandets specielle ramme er blevet fremhævet af anmeldere som ”skabt til den store scene” og ”blandt årets oplevelser”. Bandet vandt P3’s Karrierekanonen i 2019.

Noget for enhver smag

Med et koncertprogram, der sætter barren højt og bredt, har det været vigtigt for arrangøren, at resten af arrangementet følger den høje kvalitet. Det betyder blandt andet, at især maden bliver noget helt særligt.

“Det handler om hygge og velvære – men også høj kvalitet.

Med det brede og udsøgte udvalg inden for musikken og maden vil gæsterne hurtigt kunne mærke, at det her er en folkefest med fokus på forkælelse,” fortæller Rune Erbs Ledet.

Koncertpladsen bliver udvidet med et helt nyt område, Valdemars Foodcourt, hvor gæsterne vil kunne nyde mad og drikke hele dagen igennem fra forskellige madboder.

Køkkenerne vil have det tilfælles, at de alle har fokus på økologi, de gode råvarer og bæredygtighed.

Og vil du undgå madkøen og hellere bruge tiden på at synge med foran scenen, kan du allerede nu bestille en lækker picnickurv. Så er maden og underholdningen sikret.

Køb din billet allerede fra den 12. december til en helt særlig early bird pris på 495,- + gebyr. Prisen stiger 1. februar til 550,- + gebyr og igen 1. juni til 595,-.

Hvad: Valdemars Slot

Hvor: Valdemars Slot, Slotsalleen 100, 5700 Svendborg

Hvornår: Lørdag den 22. august 2020

Link: https://liveculture.dk/event/valdemars-slot-open-air/

 

Priserne stiger snart: Rock Under Broen satser på hurtigt udsolgt

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

Det var nærmest som, at det hele druknede i nyheden om Aerosmith.

Forleden kom det frem på et pressemøde, at organisationen bag Rock Under Broen henter det amerikanske megaband til Middelfart 21. juli 2020.

Billetsalget starter på fredag, og her regner man med, at alle billetter er solgt på få minutter. Men i kølvandet af Aerosmith blev hele plakaten for Rock Under Broen 2020 også afsløret.

Danmarks største endagsfestival har i den grad masser af fede navne klar igen. Den 13. juni løber festivalen af stablen for 32. gang, og det bliver i selskab med stjerner som Rasmus Seebach, Scarlet Pleasure, Hjalmer, Nik&Jay og mange flere.

Allerede før weekenden var der solgt over 7.000 billetter, og man forventer faktisk, at der bliver udsolgt i januar. Der er sat 20.000 billetter i salg, hvilket er 1200 flere end sidste år.

Per 1. januar stiger priserne til 600 kr. per billet.

Her er alle navnene til Rock Under Broen 2020

– Rasmus Seebach
– Scarlet Pleasure
– Alphabeat
– MALURT
– Carpark North
– Hjalmer
– Queen Machine
– Dizzy Mizz Lizzy
– MORTEN
– Nik&Jay

Drømmen om at afholde udendørskoncert under Lillebæltsbroen gik i opfyldelse i 1989, og siden er arrangementet blevet en helt fast bestanddel af den danske musiksommer.

“For det første har vi en både central og smuk placering under Lillebæltsbroen.

Så har vi også år efter år serveret en fantastisk musikprogram, og så har vi indretter vores festivalplads som om, det var en festival over flere dage. Det vil sige, at der er aktiviteter, masser af borde og bænke og områder, hvor man kan trække sig lidt væk fra musikken og slappe lidt af.

Det er jeg sikker på, at folk sætter pris på,” har festivalens formand Bent Frandsen tidligere fortalt MigogOdense.

Du kan købe billet her