Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Odense bliver snart magisk: Så meget sker der i byen til Magiske Dage

Af Michael Qureshi
Foto: Magiske dage Odense
Foto: Magiske dage Odense

Over 15.000 gæster var en del af Magiske Dage i Odense sidste år.

Den magiske festival er transformeret fra tidligere at hedde Harry Potter Festival til det nuværende navn. Antallet af besøgende kom fuldstændig bag på Odense Bibliotekerne, som står bag den store festival.

I år bliver den større og bedre end nogensinde. Der er rigtig meget at se frem til i efterårsferien, når gaderne i Odense forvandles til noget der minder om filmscener.

Festivalen løber fra torsdag d. 17. oktober til og med lørdag d. 19. oktober.

Nye navne og karakterer er på programmet, men magien i byen antager uformindsket styrke.

Både gratis og betalte aktiviteter

Trolddomstoget vil køre, trylleformularer vil fyge gennem luften, og der vil være rig mulighed for at udfolde sine magiske og kreative talenter.

Endnu engang leger byen – og erhvervsliv og en række af kultur- og uddannelsesinstitutioner med.

Det er vigtigt at bemærke at undtaget Trædrejerens Værksted, så kræver de aktiviteter der foregår torsdag, billet eller tilmelding.

De åbne aktiviteter der foregår på gadeplan starter først op fredag den 18. oktober og foregår også lørdag den. 19. oktober.

Vi har fundet en række højdepunkter i programmet, som vi tror, at de bliver trækplastre.

Foto: Magiske dage

Zoolomagisk sejltur

Oplev Odense Å og Odense Zoo på en helt ny og helt igennem magisk måde – hvis du tør!

Træd ombord på én af de mageløse magiske både ved åens bred i Munke Mose. Her kan du undervejs lytte til spændende fortællinger og opleve den mystiske stemning på åen.

Når du og andre modige troldmænd og hekse ankommer til menneskenes Zoologiske have, skal I demonstrere jeres kunnen og samtidig vise, hvilket stof I er gjort af.

Bestil billetter her

Magiske cocktails på Privaten

Magiske Cocktails for de ældste troldmænd og hekse på Privaten

Når de sidste lyse timer af dagen går på hæld, alle festivalens aktiviteter afprøvet og nattens mørke kommer ulmende, så er det tid for hekse og troldmænd at gå mod Privaten, hvor magiske cocktails venter på at blive indtaget.

Bestil billet her

Eventyrhaven

I Eventyrhaven er der både lagt op til træning af fysikken, så alle magikere har udholdenhed nok til at bekæmpe de onde kræfter, men også ro og eftertænksomhed er der mulighed for sammen med de smukke ugler hos Ugleriet.

Mini-Quidditch

Der er fart over feltet når der bliver spillet Quiddtich for de mindste. Det gyldne lyn skal fanges, der skal scores point og holdes styr på kosten. Kig forbi, så finder de dygtige trænere en plads til dig.

Svævebane

Har du lidt ekstra krudt i kosten, så kan du prøve den fantastiske svævebane. Nærmest som ved magi svæver du over vandet med fuldt fart. Har du modet der skal til?

Kosteværksted

Der er et ordentlig skud krudt i kosten, når den bliver bygget i Kosteværkstedet. For både hekse, troldmænd og andet magisk godtfolk, er der hjælp at hente hos de dygtige kostekyndige, så når du hopper på din færdige kost, og flyver derfra, er du sikker på at du sidder på en kost af bedste kvalitet.

Ugleriget

Hos Ugleriget kan du beundre de smukkeste og klogeste ugler i alle magiske riger. Uglerne har en helt særligt interesseres i de kostekyndige i Kosteværkstedet, så hvis du vil opleve en ugle helt tæt på, bør du kigge forbi. For helt særlige magikere er der også mulighed for at holde en af uglerne – hvis du altså tør…

Kamparena

Det er for de aller modigste, når der trænes kampteknikker med den magiske verdens dygtigste sværdkæmpere i Eventyrhaven. Du vil blive testet i din styrke, din tro på dig, og dit mod under træningen, men hvis du klarer den, vil ingen ond magt nogensinde kunne bekæmpe dig.

Læs hvornår og hvor du finder Eventyrhaven

Den tossede slikmager

Slikbutikken er tilbage og i år er det Den Tossede Slikmager, der er klar til at fylde magiske maver, store som små, med alskens sukkersøde sager.

Det foregår i Brandts Klædefabrik.

Magikere elsker slik, det er almen viden, og selvfølgelig kan du fylde din mave med alskens lækkerier under Magiske Dage Odense. Det er dog ikke en helt alminde slikbutik og i år bliver den invaderet af Den Tossede Slikmager

Læs mere her

Fafners Prøve – Escape Room

Tør du bevæge dig ned i Fafners gamle bankboks? Dernede kan du nemlig blive en del af det magiske politi; Seiderne. Men kun hvis du og dine medaspiranter klarer Fafners Prøve – en prøve der ikke er for sarte sjæle.

Læs mere om det her

Magisk Markedsplads

I ly af det gamle franciskanerkloster har magikere siden Vikingetiden mødt hinanden på den gamle markedsplads for at købe og sælge magiske genstande.

Pladsen bliver blandt Fumlere kaldt for Gråbrødre Plads og her kan du opleve den magiske stemning, når handlende køber og sælger, svindler og lyver, mens heksebørn og troldmandslærlinge løber mellem boderne.

Kom og mærk markedsstemingen hvor der vil være besværgelser og mystiske spådomme, samt lyssky handler der ikke tåler dagens lys.

Læs mere om det her

Den store magiske quiz i Storms

Har du styr på dine yndlingshekse- og troldmænd fra magiens forunderlige verden? Så kan din viden veksles til point og derved præmier!

For de mest dedikerede og oplyste magikere er der fredag aften i efterårsferien mulighed for at vise deres overlegenhed, når vores faste quizmaster Michael Sørensen står for Den store magiske quiz i pakhuset.

Læs mere om det her

Det store slag

Magiske Dage Odenses dagsaktiviteter slutter med et brag, når lysets og mørkets magikere mødes i det endelige opgør! Vil lysets kræfter endegyldigt sejre over mørket?

Er du ung heks eller troldmand, kan du fatte din tryllestav og vælge side? Hvis ja, så er du klar til Det Store Slag!

Læs mere om det her

Du kan se hele programmet for alle tre dage her

Del artikel

Andre læser også