Odense bliver snart magisk: Så meget sker der i byen til Magiske Dage

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Magiske dage Odense
Foto: Magiske dage Odense

Over 15.000 gæster var en del af Magiske Dage i Odense sidste år.

Den magiske festival er transformeret fra tidligere at hedde Harry Potter Festival til det nuværende navn. Antallet af besøgende kom fuldstændig bag på Odense Bibliotekerne, som står bag den store festival.

I år bliver den større og bedre end nogensinde. Der er rigtig meget at se frem til i efterårsferien, når gaderne i Odense forvandles til noget der minder om filmscener.

Festivalen løber fra torsdag d. 17. oktober til og med lørdag d. 19. oktober.

Nye navne og karakterer er på programmet, men magien i byen antager uformindsket styrke.

Både gratis og betalte aktiviteter

Trolddomstoget vil køre, trylleformularer vil fyge gennem luften, og der vil være rig mulighed for at udfolde sine magiske og kreative talenter.

Endnu engang leger byen – og erhvervsliv og en række af kultur- og uddannelsesinstitutioner med.

Det er vigtigt at bemærke at undtaget Trædrejerens Værksted, så kræver de aktiviteter der foregår torsdag, billet eller tilmelding.

De åbne aktiviteter der foregår på gadeplan starter først op fredag den 18. oktober og foregår også lørdag den. 19. oktober.

Vi har fundet en række højdepunkter i programmet, som vi tror, at de bliver trækplastre.

Foto: Magiske dage

Zoolomagisk sejltur

Oplev Odense Å og Odense Zoo på en helt ny og helt igennem magisk måde – hvis du tør!

Træd ombord på én af de mageløse magiske både ved åens bred i Munke Mose. Her kan du undervejs lytte til spændende fortællinger og opleve den mystiske stemning på åen.

Når du og andre modige troldmænd og hekse ankommer til menneskenes Zoologiske have, skal I demonstrere jeres kunnen og samtidig vise, hvilket stof I er gjort af.

Bestil billetter her

Magiske cocktails på Privaten

Magiske Cocktails for de ældste troldmænd og hekse på Privaten

Når de sidste lyse timer af dagen går på hæld, alle festivalens aktiviteter afprøvet og nattens mørke kommer ulmende, så er det tid for hekse og troldmænd at gå mod Privaten, hvor magiske cocktails venter på at blive indtaget.

Bestil billet her

Eventyrhaven

I Eventyrhaven er der både lagt op til træning af fysikken, så alle magikere har udholdenhed nok til at bekæmpe de onde kræfter, men også ro og eftertænksomhed er der mulighed for sammen med de smukke ugler hos Ugleriet.

Mini-Quidditch

Der er fart over feltet når der bliver spillet Quiddtich for de mindste. Det gyldne lyn skal fanges, der skal scores point og holdes styr på kosten. Kig forbi, så finder de dygtige trænere en plads til dig.

Svævebane

Har du lidt ekstra krudt i kosten, så kan du prøve den fantastiske svævebane. Nærmest som ved magi svæver du over vandet med fuldt fart. Har du modet der skal til?

Kosteværksted

Der er et ordentlig skud krudt i kosten, når den bliver bygget i Kosteværkstedet. For både hekse, troldmænd og andet magisk godtfolk, er der hjælp at hente hos de dygtige kostekyndige, så når du hopper på din færdige kost, og flyver derfra, er du sikker på at du sidder på en kost af bedste kvalitet.

Ugleriget

Hos Ugleriget kan du beundre de smukkeste og klogeste ugler i alle magiske riger. Uglerne har en helt særligt interesseres i de kostekyndige i Kosteværkstedet, så hvis du vil opleve en ugle helt tæt på, bør du kigge forbi. For helt særlige magikere er der også mulighed for at holde en af uglerne – hvis du altså tør…

Kamparena

Det er for de aller modigste, når der trænes kampteknikker med den magiske verdens dygtigste sværdkæmpere i Eventyrhaven. Du vil blive testet i din styrke, din tro på dig, og dit mod under træningen, men hvis du klarer den, vil ingen ond magt nogensinde kunne bekæmpe dig.

Læs hvornår og hvor du finder Eventyrhaven

Den tossede slikmager

Slikbutikken er tilbage og i år er det Den Tossede Slikmager, der er klar til at fylde magiske maver, store som små, med alskens sukkersøde sager.

Det foregår i Brandts Klædefabrik.

Magikere elsker slik, det er almen viden, og selvfølgelig kan du fylde din mave med alskens lækkerier under Magiske Dage Odense. Det er dog ikke en helt alminde slikbutik og i år bliver den invaderet af Den Tossede Slikmager

Læs mere her

Fafners Prøve – Escape Room

Tør du bevæge dig ned i Fafners gamle bankboks? Dernede kan du nemlig blive en del af det magiske politi; Seiderne. Men kun hvis du og dine medaspiranter klarer Fafners Prøve – en prøve der ikke er for sarte sjæle.

Læs mere om det her

Magisk Markedsplads

I ly af det gamle franciskanerkloster har magikere siden Vikingetiden mødt hinanden på den gamle markedsplads for at købe og sælge magiske genstande.

Pladsen bliver blandt Fumlere kaldt for Gråbrødre Plads og her kan du opleve den magiske stemning, når handlende køber og sælger, svindler og lyver, mens heksebørn og troldmandslærlinge løber mellem boderne.

Kom og mærk markedsstemingen hvor der vil være besværgelser og mystiske spådomme, samt lyssky handler der ikke tåler dagens lys.

Læs mere om det her

Den store magiske quiz i Storms

Har du styr på dine yndlingshekse- og troldmænd fra magiens forunderlige verden? Så kan din viden veksles til point og derved præmier!

For de mest dedikerede og oplyste magikere er der fredag aften i efterårsferien mulighed for at vise deres overlegenhed, når vores faste quizmaster Michael Sørensen står for Den store magiske quiz i pakhuset.

Læs mere om det her

Det store slag

Magiske Dage Odenses dagsaktiviteter slutter med et brag, når lysets og mørkets magikere mødes i det endelige opgør! Vil lysets kræfter endegyldigt sejre over mørket?

Er du ung heks eller troldmand, kan du fatte din tryllestav og vælge side? Hvis ja, så er du klar til Det Store Slag!

Læs mere om det her

Du kan se hele programmet for alle tre dage her

Stærkt line-up: Kulturmaskinen inviterer til corona-venlig festival

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Da coronaen kom, tegnede 2020 til at blive en sommer helt uden festivaler.

Sådan går det dog heldigvis ikke, og her i weekenden – fredag 17 juli og lørdag 18. juli – får du et lille plaster på det åbne festivalsår.

Kulturmaskinen byder nemlig velkommen til Parasol på Farvergården.

En helt ny todags – og corona-venlig – festival midt i byen. Den beskrives som en komplet gårdfest med kulørte lamper og klapstole, lækker musik, kunst og performance, læskende drinks, og høj solskin – what’s not to like?

Gårdfest med engagement

Når Parasol åbner hegnet på klem for et lille festivalhungrende publikum, sker det med et stærkt line-up af især lokale helte.

Blandt navnene findes Bisse, som senest har været aktuel som hofnar på Odense Teater, den lokale hitsmed Andreas Odbjerg, Jacobløberhjemmefra, Dopha, Angående Mig og mange andre.

Foruden lækre koncerter kan publikum også opleve radiobiograf, oplæsninger og andre overraskelser.

Flere ”kendte navne” fra Kulturmaskinen bidrager til Parasol, blandt andet præsenterer arrangørgruppen Røde Himmel et nyt band hver dag, Åben Scene Fyn åbner lørdagens program, og koncertarrangørgruppen DanceLikeAMoney stiller med frivillige begge dage.

”Det er skønt at se, hvordan Parasol har aktiveret hele Kulturmaskinen, på tværs af grupper,” fortæller faglig leder og koordinator for Program og PR, Niels Christian Geil, og uddyber:

”Baren, teknikken, eleverne og flere selvstændige brugergrupper arbejder sammen om at skabe noget nyt.
Det sprudler af energi!”

Corona-sikret

Parasol foregår på det store udendørsareal foran Kulturmaskinen, Farvergården.

Her indrettes området med alle nødvendige foranstaltninger for at imødekomme de udvidede sikkerhedskrav, som myndighederne har udstukket i forbindelse med corona-genåbningen af kulturen.

Der er stort fokus på køer og generel hygiejne, ligesom et hold af seatere anviser publikum, hvor man kan stille enten sin egen medbragte festivalstol eller den officielle Parasol merch festival stol, som kan bestilels sammen med køb af billet.

”Det er selvfølgelig vigtigt for os at gøre det her ordentligt, men vi har samtidig forsøgt at vende
benspændene til noget kreativt.

Jeg er sikker på, at stemningen og oplevelsen på dagen kommer til at
overdøve de mange nødvendige tiltag, så vi alle får nogle hyggelige dage!”, siger Niels Christian Geil.

Det er muligt at købe billet til fredag eller lørdag – eller en partoutbillet, så du får hele gårdfesten med.

Det sprøde Parasol-sommerprogram er:

Fredag 17. juli
15:00 – 16:00 // AKT1 & Teater Momentum: ”Til Eftertiden” (afspilning)
16:00 – 17:00 // Angående Mig
17:00 – 18:00 // Røde Himmel præsenterer Højkvist
18:00 – 19:00 // CH10
19:00 – 20:00 // Søn
20:00 – 21:00 // Bisse
21:00 – 22:00 // Andreas Odbjerg

Lørdag 18. juli
15:00 – 16:00 // Den Åbne Scene Fyn
16:00 – 17:00 // Dusin
17:00 – 18:00 // Røde Himmel præsenterer Infant Finches
18:00 – 19:00 // Ecstasy In Order
19:00 – 20:00 // Timur
20:00 – 21:00 // Jacobløberhjemmefra
21:00 – 22:00 // Dopha

Dagsbilletter koster 150 kr. + gebyr, mens en partoutbillet til begge dage fås fra 280 kr. + gebyr. Køber du en festivalstol med, koster det 50 kr. ekstra.

Læs mere, og køb billet her

Efterforskningen fortsætter: Fyns Politi efterlyser ukendt fører fra gaderæset

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Lørdag aften endte et ulovligt gaderæs på Rugårdsvej fatalt, da den ene af de deltagende biler, en blå Volvo S60, stødte ind i en tilfældig modkørende Hyundai, som igen ramte en tredje bil.

Resultatet var syv tilskadekomne, hvoraf en alvorligt. Efterfølgende flygtede den anden deltager i gaderæset fra stedet.

Den bil er nu fundet, oplyser Fyns Politi, der samtidig efterlyser vidner til ulykken og optakten forud.

“Der er tale om en sort Volvo S60, som sent søndag aften blev fundet på Nyborgvej udfor nummer 283.

Den er nu indbragt til videre undersøgelse,” fortæller vicepolitiinspektør ved Fyns Poiliti, Sten Sørensen.

Fører efterlyses

Hvem føreren af den sorte Volvo 60S var lørdag aften under det, som videpolitiinspektøren kalder for vanvidskørsel, er dog stadig uklart.

“Det er med 100 % sikkerhed ikke ejeren af bilen, så vi ved endnu ikke helt, hvem der kørte bilen,” siger Sten Sørensen.

I den forbindelse efterlyser Fyns Politi derfor vidner til ulykken lørdag aften for at klarlægge hændelsesforløbet.

Så hvis du har set eller ved noget, der kan kaste lys over sagen, opfordrer Fyns Politi derfor til, at man kontakter politiet på 114.

Den 23-årige vanvidsbillist fra gaderæset blev efter ulykken indlagt på Odense Universitets Hospital, og mandag eftermiddag er hans tilstand ifølge Fyns Politi “stabil, men kritisk”.

Vi sejler op ad åen: Odense går sammen om fællessang på vandet

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Hvis der er noget som corona har lært os, så er det da genfinde glæden ved fællessang.

Igennem foråret mødtes danskerne i sangens fællesskab på kryds og tværs af alder, køn og geografi.

Selvom nedlukningen er et overstået kapitel, så er fællessangen det ikke.

Nu går Odense Aafart og Den Fynske Opera nemlig sammen om et nyt, storslået fællessangsprojekt, hvor både Aafartens turbåde, vandcykler og en enestående have på Langelinje kommer i spil fire sommeraftener i august.

I projektet får gæsterne (udover en enestående fællessangsoplevelse) også får en tur på åen, som de aldrig har oplevet det før.

Turen med turbådene går nemlig ikke som normalt til Fruens Bøge, men i stedet lægger de til ved en smuk have på Langelinje, hvorfra sangere og musikere står klar i haven til at give gæsterne en oplevelse udover det sædvanlige.

“Nu hvor vi ikke må samles inde og synge sammen mange mennesker, hvorfor så ikke rykke ud i det fri? Endda helt ud på åen! Her skal vi sammen træde i vandcyklernes pedaler og mærke den rolige vuggen i bådene, alt imens vi synger velkendte, danske favoritter sammen,” skriver de i en pressemeddelse.

Opsang fra operasangere

Men det er ikke kun deltagerne, der skal synge.

Undervejs kan de også læne sig tilbage og nyde et par skønne soloindslag med et hold dygtige operasangere, som synger for dem – det vil være både velkendte og erfarne sangere samt lovende, nye sangere, der netop har afsluttet deres uddannelse på Syddansk Musikkonservatorium.

Men bærende for dette skønne fællessangsprojekt er, at de professionelle sangere for en gangs skyld vil synge SAMMEN med publikum, hvorved fællessangen er i centrum.

”Vi glæder os helt enormt til dette nye samarbejde, og til at give en masse gæster en enestående oplevelse.

Det er en helt ny måde at opleve åen på, og jeg tror, at gæsterne kommer til at knibe en tåre eller to, når de ombord på to turbåde og alle vores vandcykler i fællesskab skal synge sange, som de kender, og som har en betydning for os alle.

Og samtidig er det første gang, at vi inddrager en have på Langelinje. Det bliver helt unikt” fortæller direktør for Odense Aafart, Eva Pasgaard.

Også Kunstnerisk Leder på Den Fynske Opera glæder sig til samarbejdet:

“Fællessang har været en hjælp under nedlukningen, men den skal ikke glemmes, når samfundet åbner igen! J

eg glæder mig til at se Odense samles ude på vandet og synge alt fra Kim Larsen til gamle danske sange – og vi synger sammen med operasangere, der guider os igennem en henrivende aften! Måske vi er heldige, de giver et enkelt nummer eller to?” udtaler Ida Fogh Kiberg.

Alle er velkomne til deltage; store som små, operakendere som nye i genren.

Det bliver uden tvivl en hyggelig, uhøjtidelig og skøn aften i fælleskabets, operaens og vandhundens tegn.

 

Du kan købe billetter her