Odense bliver snart magisk: Så meget sker der i byen til Magiske Dage

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Magiske dage Odense
Foto: Magiske dage Odense

Over 15.000 gæster var en del af Magiske Dage i Odense sidste år.

Den magiske festival er transformeret fra tidligere at hedde Harry Potter Festival til det nuværende navn. Antallet af besøgende kom fuldstændig bag på Odense Bibliotekerne, som står bag den store festival.

I år bliver den større og bedre end nogensinde. Der er rigtig meget at se frem til i efterårsferien, når gaderne i Odense forvandles til noget der minder om filmscener.

Festivalen løber fra torsdag d. 17. oktober til og med lørdag d. 19. oktober.

Nye navne og karakterer er på programmet, men magien i byen antager uformindsket styrke.

Både gratis og betalte aktiviteter

Trolddomstoget vil køre, trylleformularer vil fyge gennem luften, og der vil være rig mulighed for at udfolde sine magiske og kreative talenter.

Endnu engang leger byen – og erhvervsliv og en række af kultur- og uddannelsesinstitutioner med.

Det er vigtigt at bemærke at undtaget Trædrejerens Værksted, så kræver de aktiviteter der foregår torsdag, billet eller tilmelding.

De åbne aktiviteter der foregår på gadeplan starter først op fredag den 18. oktober og foregår også lørdag den. 19. oktober.

Vi har fundet en række højdepunkter i programmet, som vi tror, at de bliver trækplastre.

Foto: Magiske dage

Zoolomagisk sejltur

Oplev Odense Å og Odense Zoo på en helt ny og helt igennem magisk måde – hvis du tør!

Træd ombord på én af de mageløse magiske både ved åens bred i Munke Mose. Her kan du undervejs lytte til spændende fortællinger og opleve den mystiske stemning på åen.

Når du og andre modige troldmænd og hekse ankommer til menneskenes Zoologiske have, skal I demonstrere jeres kunnen og samtidig vise, hvilket stof I er gjort af.

Bestil billetter her

Magiske cocktails på Privaten

Magiske Cocktails for de ældste troldmænd og hekse på Privaten

Når de sidste lyse timer af dagen går på hæld, alle festivalens aktiviteter afprøvet og nattens mørke kommer ulmende, så er det tid for hekse og troldmænd at gå mod Privaten, hvor magiske cocktails venter på at blive indtaget.

Bestil billet her

Eventyrhaven

I Eventyrhaven er der både lagt op til træning af fysikken, så alle magikere har udholdenhed nok til at bekæmpe de onde kræfter, men også ro og eftertænksomhed er der mulighed for sammen med de smukke ugler hos Ugleriet.

Mini-Quidditch

Der er fart over feltet når der bliver spillet Quiddtich for de mindste. Det gyldne lyn skal fanges, der skal scores point og holdes styr på kosten. Kig forbi, så finder de dygtige trænere en plads til dig.

Svævebane

Har du lidt ekstra krudt i kosten, så kan du prøve den fantastiske svævebane. Nærmest som ved magi svæver du over vandet med fuldt fart. Har du modet der skal til?

Kosteværksted

Der er et ordentlig skud krudt i kosten, når den bliver bygget i Kosteværkstedet. For både hekse, troldmænd og andet magisk godtfolk, er der hjælp at hente hos de dygtige kostekyndige, så når du hopper på din færdige kost, og flyver derfra, er du sikker på at du sidder på en kost af bedste kvalitet.

Ugleriget

Hos Ugleriget kan du beundre de smukkeste og klogeste ugler i alle magiske riger. Uglerne har en helt særligt interesseres i de kostekyndige i Kosteværkstedet, så hvis du vil opleve en ugle helt tæt på, bør du kigge forbi. For helt særlige magikere er der også mulighed for at holde en af uglerne – hvis du altså tør…

Kamparena

Det er for de aller modigste, når der trænes kampteknikker med den magiske verdens dygtigste sværdkæmpere i Eventyrhaven. Du vil blive testet i din styrke, din tro på dig, og dit mod under træningen, men hvis du klarer den, vil ingen ond magt nogensinde kunne bekæmpe dig.

Læs hvornår og hvor du finder Eventyrhaven

Den tossede slikmager

Slikbutikken er tilbage og i år er det Den Tossede Slikmager, der er klar til at fylde magiske maver, store som små, med alskens sukkersøde sager.

Det foregår i Brandts Klædefabrik.

Magikere elsker slik, det er almen viden, og selvfølgelig kan du fylde din mave med alskens lækkerier under Magiske Dage Odense. Det er dog ikke en helt alminde slikbutik og i år bliver den invaderet af Den Tossede Slikmager

Læs mere her

Fafners Prøve – Escape Room

Tør du bevæge dig ned i Fafners gamle bankboks? Dernede kan du nemlig blive en del af det magiske politi; Seiderne. Men kun hvis du og dine medaspiranter klarer Fafners Prøve – en prøve der ikke er for sarte sjæle.

Læs mere om det her

Magisk Markedsplads

I ly af det gamle franciskanerkloster har magikere siden Vikingetiden mødt hinanden på den gamle markedsplads for at købe og sælge magiske genstande.

Pladsen bliver blandt Fumlere kaldt for Gråbrødre Plads og her kan du opleve den magiske stemning, når handlende køber og sælger, svindler og lyver, mens heksebørn og troldmandslærlinge løber mellem boderne.

Kom og mærk markedsstemingen hvor der vil være besværgelser og mystiske spådomme, samt lyssky handler der ikke tåler dagens lys.

Læs mere om det her

Den store magiske quiz i Storms

Har du styr på dine yndlingshekse- og troldmænd fra magiens forunderlige verden? Så kan din viden veksles til point og derved præmier!

For de mest dedikerede og oplyste magikere er der fredag aften i efterårsferien mulighed for at vise deres overlegenhed, når vores faste quizmaster Michael Sørensen står for Den store magiske quiz i pakhuset.

Læs mere om det her

Det store slag

Magiske Dage Odenses dagsaktiviteter slutter med et brag, når lysets og mørkets magikere mødes i det endelige opgør! Vil lysets kræfter endegyldigt sejre over mørket?

Er du ung heks eller troldmand, kan du fatte din tryllestav og vælge side? Hvis ja, så er du klar til Det Store Slag!

Læs mere om det her

Du kan se hele programmet for alle tre dage her

Vær vor gæst: Kom til kæmpe Disney Karaoke event i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Hvis der er Ingen bånd, der binder dig torsdag den 17. oktober kl. 20.00, og du gerne vil synge En tosset sang, skal du tage dine venner under armen og Føl hvordan dit liv bliver fyldt med glæde til Disney Karaoke på Studenterhus Odense. 

Arrangørerne sørger for Det rent og skært nødvendige; du skal bare komme ned til arrangementet med din sangstemme smurt og Lad det ske.

Karaoke-aftenen er gratis, så Når du ser et stjerneskud behøver du ikke ønske, at du havde råd til at deltage, men du opfordres til at tilkalde den gode fe og tilføje lidt Bibbidi bobbidi boo til dit outfit – de bedste kostumer vinder nemlig præmier.

Så tag det roligt! Karaoke er det bedste på jorden. Vælg en melodi, som gør dig fri, og lev efter mottoet Hakuna matata. 

En del af Magiske Dage

Disney Karaoke er en del af festivalen Magiske Dage, arrangeret af Odense Bibliotekerne, som løber fra torsdag den 17. oktober til og med lørdag d. 19. oktober.

Der vil være massevis af gratis og betalte aktiviteter rundt om i byen hele ugen; bl.a. mini-Quidditch, kosteværksted, escape rooms og en magisk markedsplads for blot at nævne et par eksempler.

Du kan finde programmet for den magiske festival på MigogOdense.

Læs mere om Disney Karaoke her.

Hvad: Disney Karaoke

Hvor: Studenterhus Odense, 5000 Odense

Hvornår: Torsdag d. 17 oktober, fra kl. 20.00

 

 

H.J. Hansen Vin fylder 190 år: Fejres med smagsprøver og gode tilbud

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

En ung forfatterspire var på besøg i hjembyen Odense, da købmandsgården H. J. Hansen for første gang slog dørene op i Vestergade.

Forfatteren hed H. C. Andersen, og H.J. Hansens grundlægger hed Jørgen Jacob Limkilde.

Søndag d. 20. oktober er det 190 år siden.

Det fejres med smagninger, smagsprøver og ikke mindst gode rabatter på bedste købmandsvis.

Det skriver HJ Hansen i en pressemeddelelse.

Smagsprøver i de autentiske rammer

HJ Hansen er en del af 50 Vinspecialisten-butikker over hele landet, og omfanget er mange gange større end dengang.

Derfor inviterer man også hele øen indenfor til denne særlige begivenhed.

“Vi vil give tilbage til de mennesker, der har muliggjort, at vi har kunnet eksistere i så mange år: Kunderne,” fortæller ejer af den gamle familievirksomhed, som i dag også er kendt som genvindingsvirksomhed, Jens Hempel-Hansen.

“Vi slipper aldrig den historik, vi kommer af og de værdier, der ligger heri. Og heldigvis bliver de også delt i Vinspecialisten-butikkerne på Fyn og i resten af landet.”

Hansen Vins jubilæum markeres d. 25. og 26. oktober i butikken på Vestergade 97.

Her vil bl.a. være små Riedelsmagninger, hvor man kan opleve glassenes store betydning for oplevelsen af vinen.

Der vil være smagsprøver og udskænkninger, og så giver butikken ikke mindre end 25% rabat på størstedelen af det store sortiment.

“Vi elsker simpelthen de produkter, vi sælger og synes, det er fascinerende, at der findes så mange små og større producenter, som kaster deres liv og sjæl ind i det, de laver.

Samtidig ser vi også fremad og følger med tiden, ikke mindst når vi tilpasser os klimadebatten. Vi sælger rigtig mange økologiske og biodynamiske produkter i butikkerne, ligesom selve princippet i genvinding, som har været en del af virksomheden siden 1880, jo netop er grønt og klimavenligt.”

Værdierne er vores DNA, og ved vores 100-års jubilæum i 1929 skrev Fyens Stiftstidende, at det var ’med hygge og tryghed’, at H. J. Hansen kunne fejre jubilæum ’i en tid med rastløshed’ og ’hvor traditioner sank i grus’.

Det er altså på ingen måde noget, vi lige har fundet på til lejligheden og jeg synes, at man skylder sig selv også at få sådan en indkøbsoplevelse.”

Hvad: 190 års fødselsdag med smagsprøver og 25 & rabat
Hvor: HJ Hansen, Vestergade 97
Hvornår: d. 25. og 26. oktober

Sker i weekenden: Odense Baby og Børnebazar vender retur med kæmpe marked

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Odenses største baby- og børnebazar vender stærkt tilbage i efteråret.

Søndag den 20. oktober afholdes det store børnemarked i FKS Hallen fra kl. 09.30 til 15.00, og der vil være rig mulighed for at forberede børnenes garderobe til de kolde efterårs- og vintermåneder.

Det er 14. gang, at det populære marked afholdes i Odense, og som altid vil der være både genbrug samt nye varer at vælge mellem.

Billetter koster 25 kr ved indgangen, mens børn under 12 år får indgangen gratis i følgeskab med voksne.

Husk kontanter eller MobilePay

Der vil være mellem 50 til 70 stande til markedet med en blanding af private og erhverv, som sælger ud.

Arrangørerne anbefaler gæster at tage kontanter med, da der ikke er mulighed for kontant udbetaling med Dankort, eller alternativt at installere MobilePay på telefonen.

Baby og Børnebazar afholdes kun to gange om året – i april og oktober – så det er med at komme afsted den 20. oktober, hvis der skal gøres et billigt og godt kup.

Læs mere her.

Hvad: Baby og Børnebazar
Hvor: FKS Hallen, Tranehøj 5, 5250 Odense
Hvornår: 20. oktober, 09.30-15.00