MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Odense boomer af aktiviteter: Det skal du opleve i weekenden

Af Betina Vestergård Jepsen
Fra Harry Potter koncerten sidste år.
Foto: Finn Wraae.
Fra Harry Potter koncerten sidste år. Foto: Finn Wraae.

Odense er spækket med aktiviteter denne weekend, så det er bare med at tjekke listen ud!

Oplev alt lige fra Harry Potter Festival og yoga i ODEON til secondhandmarked i Storms Pakhus og diverse teaterforestillinger på Odenses teatre.

Musik

 

Fredag den 20. oktober kl. 21: Pede B på Posten
I morgen kan du opleve rapperen Pede B, som gennem de sidste mange år har imponeret det danske publikum med udsolgte koncerter, anmelderroste albums og ikke mindst en imponerende evne til konstant at forny sig.

Læs mere, og find billetter her.

Lørdag den 21. oktober kl. 21: The Sandmen på Posten
Oplev bandet The Sandmen på Posten. De har bl.a. spillet en koncert på Tinderbox, som af musikmagasinet GAFFA, blev kaldt “en intens seance”.

Læs mere, og find billetter her.

 

Event

 

Fredag-søndag: Denmark Open i Odense Idrætspark
Hele weekenden kan du se verdensklasse badminton og møde de store stjerner, når Odense for 11. gang er vært for Denmark Open (Danisa Denmark Open presented by Victor).

Denmark Open er en af verdens fem største badmintonturneringer, og det er dermed den mest prestigefyldte turnering i Danmark – med de højeste pengepræmier på spil.

Du kan bl.a. møde verdens nummer 1 Viktor Axelsen samt damedoublen Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen, som fik en flot bronzemedalje til VM i august.

Læs mere i vores artikel her, og find billetter her.

Fredag den 20. september kl. 16-22: FredagsSlatter i Café ODEON Social
Du kender sikkert godt det med at have nogle gode vine stående, som der er drukket lidt af? Det kender de også i Café ODEON Social, og slatterne skal ikke gå til spilde. Derfor inviterer ODEON indenfor til en aften, hvor der skal drikkes slatter. Det koster 50 kr. pr. person, uanset vinens navn, alder og drue.

Læs mere her.

Fredag den 20. oktober kl. 17-20: Flæskegilde på Restaurant Cro’n
Tre gange om året holder Restaurant Cro’n flæskegilde, og på i dag er en af gangene.

Så kom og spis stegt flæsk i lange baner serveret med hjemmesyltede rødbeder, fynske kartofler og persillesovs.

Ad libitum pr. kuvert 195 kr.
OBS: Bordbestilling nødvendigt.

Læs mere her.

Hver dag kl. 18: Fællesspisning i Café ODEON Social
Hver aften kan du alle ugens dage komme til fællesspisning i Café ODEON Social. Du sidder ved langborde, og dagens ret serveres på fade, som alle deler med hinanden.

Det koster fast 85 kr. pr. voksen og 55 kr. pr. barn (2-10 år) at deltage, og det er ikke nødvendigt at bestille bord. Du kan læse mere her, og du kan også læse vores artikel om arrangementet her.

Fredag og lørdag kl. 19-24: Horrornights på Valdemars Slot
Til og med den 4. november 2017 kan du komme til Europas største Halloween event, nemlig de populære (og berygtede) Horrornights på Valdemars Slot i Svendborg.

Her kan du bl.a. møde mumier, vampyrer og skræmmende klovne i de uhyggelige Horrorzoner og få læst dine tanker ved et mind-blowing horrorshow.

Læs mere i vores artikel her, og køb billet her.

Lørdag den 21. oktober kl. 23: American Pie fest på Nunchi
I morgen kan du rejse tilbage i tiden til 1999, hvor vi for første gang kunne opleve teenagefilmen American Pie.

Odenses nye natklub Nunchi lover en fest, som gik vi på college, med alt hvad det indebærer af BeerPong, BeerBong, AirPong og Red Cups. Så på med collagejakken, dine Conversesko og cowboybukserne, og kom til fest på Nunchi.

Søndag den 22. oktober kl. 16-17.30: Søndagsyoga i ODEON
Café ODEON Social byder indenfor til en omgang afslappende yoga på søndag.
Mød op i tøj, du kan bevæge dig i, og vær med til at dyrke yoga i foyeren på Odeon.

Medbring yogamåtte/træningsmåtte og gerne et tæppe eller en trøje, så du ikke kommer til at fryse under afspændingen.

Det koster kr. 50 at være med. Du møder bare op og betaler i Café ODEON Social.

Læs mere her.

For familien

 

Fredag og lørdag: Harry Potter Festival
I går begyndte dette års Harry Potter Festival, som for 15. gang har forvandlet Odense til et magisk univers. Harry Potter Festivalen er en festival for hele familien. De fleste aktiviter henvender sig til børn i alderen 8-12 år, men der er også aktiviteter for unge og for magiske mugglere uanset alder.

Så find kappen, tryllestaven og brillerne frem, og deltag i de mange arrangementer rundt omkring i byen.

Læs mere i vores artikel her, eller på Harry Potter Festivalens hjemmeside.

Fredag-søndag kl. 10-17: Lav popcorn og skumfiduser over åben ild ved Storms Pakhus
I anledning af efterårsferien kan du hele weekenden poppe dine egne popcorn eller riste dine egne skumfiduser i bålfadene foran Storms Pakhus.

Popcornene køber du for 10 kr. hos Det Fynske Spisekammer, mens du kan købe skumfiduser, kiks og chokolade hos Hindsholm Gårdbutik.

Fredag-søndag kl. 10-17: Halloween på Egeskov Slot
Den gamle grev Dracula skaber rigtig dårlig stemning på Egeskov. Han lurer i skyggerne og skræmmer Egeskovs gæster. I kan hjælpe med at få ham tilbage i krypten, hvor han hører hjemme.

Kom med på en spøgefuld skattejagt til de uhyggeligste steder, hvor I skal finde kodeordet, der giver fred fra den blodtørstige greve. På jeres vej møder I mystiske væsner, hekse og en masse krible kable. Tør I?

Læs mere her.

Fredag-søndag: Nørregårds Teater
Besøg Nørregaards Teater i Odense, som i efterårsferien tilbyder tre forskellige teaterforestillinger for børn i alle aldre. Forestillingerne er henholdsvis “Hov”, som handler om livets mange overraskelser, “1-2-3-4-5-6-7-8-9-10”, som handler om en engel, der hjælper en stakkels mand, og “Knud Romers ABC”, hvor alfabetet bliver rusket rundt og sammensat i en ny kakafoni af farverige billeder, musik og dans.

Du kan se på deres hjemmeside her, hvornår de forskellige forestillinger spiller.

Fredag-sødag: (U)hygge på Danmarks Jernbanemuseum
Hele weekenden breder uhyggen sig på Danmarks Jernbanemuseum. Damplokomotivet B 45 er pludselig blevet overdækket med spindelvæv, skeletter og edderkopper, ligesom der kommer lyde og damp fra det – et ægte spøgelsestog.

Ved hjælp af gamle filmoptagelser fra toget kan dine børn være med til at få svar på, hvorfor toget er blevet til et spøgelsestog. Museet ønsker nemlig, at toget bliver sig selv igen.

Det er gratis at løse mysteriet, når entréen til museet er betalt.

Læs mere her.

Fredag-søndag: Sanseudstilling på Brandts
Tag hele familien med på en eventyrlig ekspedition til ukendte og underlige verdener i Sanseudstillingen “Krystalgrotten” på Brandts. Kæmp jer igennem den tætte skov, udforsk grotten med de magiske krystaller, forsøg at krydse den glødende lavasø uden at brænde jer, og tag turen gennem universets vægtløse mørke, hvor de mange stjerner lyser. Måske ender rejsen tilbage på jordens overflade. Måske ikke. For det er ikke sikkert, at verden ligner sig selv, til trods for at solsorten fløjter, som den plejer i solnedgangen.

Sanseudstillingen er i år skabt af den danske billedkunstner Bjørn Pierri Enevoldsen.

Læs mere her.

 

Shopping

 

Hver lørdag (og onsdag) kl. 8-13: Torvedag
Året rundt er der torvedag lørdag og onsdag formiddag på Sorte Brødre Torv, som ligger ved Claus Bergs Gade. Tag på grønttorvet, og køb alt fra frisk frugt og grønt til nyfanget fisk og friskrøget rygeost.

Lørdag-søndag kl. 10-17: Åbent i Rosengårdcentret
Rosengårdcentret holder åbent hver lørdag og søndag fra kl. 10-17. Der kan dog være enkelte butikker, som holder søndagslukket.

Hver søndag kl. 9-15: Loppemarked på havnen
På søndag er sidste mulighed for at komme til loppemarked på Odense Havn, Londongade, og gå på opdagelse i de mange boder. Du kan også selv opstille en bod. Se mere her.

Søndag den 22. oktober kl. 10-16: Secondhandmarked i Storms Pakhus
På søndag kan du komme til kæmpe secondhandmarked i Storms Pakhus for både mænd og kvinder.
Du kan gå på opdagelse i de mange spændende secondhandboder og gøre ugens kup, samtidig med du udforsker de mange spændende madboder og nyder den hyggelig atmosfære i pakhuset.

På markedet vil du kunne finde tøj, sko, accessories, skønhed og pleje samt mindre interiør og nips-ting. Standepladserne er fuldstændig udsolgte, så der skal nok være en masse at vælge imellem!

 

Kultur

 

Fredag den 20. oktober kl. 19.30: “NATIONEN” i ODEON
Forestillingen NATIONEN sætter tekster fra Ekstra Bladets debatplatform, Nationen, på scenen.

Uanset om man læser nyheder på Ekstra Bladets hjemmeside eller ej, er der ikke mange, der ikke kender nationen – debatplatformen på Ekstra Bladets hjemmeside, hvor brugerne kommenterer passioneret på stort, småt, relevant og kulørt.

Læs mere om forestillingen og find billetter her.

Fredag og lørdag: “BYEN” på Odense Teater
En by. Et hus. Et par. 

’BYEN’ er en mareridtsagtig og morsom psyko-gyser med bl.a. Claes Bang, som spiller en hovedrolle i en af Cannes-vinderfilmene.

Du kan se forestillingen i Odense Teater fredag kl. 19.30 og lørdag kl. 16.

Læs mere om forestillingen, og køb billetter her.

 

Rigtig god weekend!

Del artikel