MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Odense dominerer til VM i triathlon på Hawaii: Målet er en VM-medalje

Af Morten Hopballe
Michelle Vesterby er taget til Hawaii for at sikre en dansk VM-medalje.
Michelle Vesterby er taget til Hawaii for at sikre en dansk VM-medalje.

Om en uge bliver VM i triatlon afholdt på Hawaii. Blandt deltagerne er tre triatleter fra OTK, Odense Triathlon Klub – en af dem, Michelle Vesterby fra OTK, har kursen rettet mod en VM-medalje.

“Jeg blev nummer fire for to år siden og nummer seks sidste år til trods for en tidsstraf, så nu vil jeg sgu på det podium. Det er min helt store motivation at blive den første danske kvinde, der kommer på podiet til ironman-VM,” siger Michelle Vesterby, der tankede selvtillid ved at vinde KMD Ironman i København i slutningen af august:

Kæmpestort rygstød

“Det giver et kæmpestort mentalt rygstød og tro på mig selv, at jeg har en frisk sejr med i bagagen. Og endda ikke en hvilken som helst sejr, men en af den slags der virkelig lægges mærke til.

Nu gælder det så om at få kroppen til at vænne sig til forholdene her på Hawaii, og så ellers bygge kroppen op til at præstere optimalt,” siger Michelle Vesterby, der har sin gameplan klar:

“Jeg har selvfølgelig lagt en gameplan, og det vigtigste er ikke at lade sig rive med. Det vigtigste på Hawaii er at være smart – eller sagt på en anden måde; 80 procent handler om det mentale, mens kun 20 procent handler om fysik.”

Spændt fynsk debutant

Med sig til Hawaii har Michelle Vesterby landsmændene Camilla Pedersen, der også deltog sidste år, samt debutanten Maja Stage og svenskeren Åsa Lundström, der begge er mangeårige medlemmer af  OTK.

Maja Stage og Åsa Lundström har varmet op til VM på Hawaii i Arizona.

De to sidste, Maja Stage og Åsa Lundström, har de seneste uger været på træningslejr i Arizona og er først landet på Hawaii her i weekenden. Og debutanten er spændt inden sit første VM:

“Jeg er vildt spændt på at skulle være med på Hawaii. Det har været min store drøm, siden jeg startede i sporten. Jeg har set så mange billeder og live-dækning der fra, men føler alligevel ikke, at jeg har en realistisk ide om, hvordan det er, og hvad jeg kan forvente,” siger Maja Stage, der har mere fokus på oplevelsen end resultatet:

“Uanset hvad, bliver det en kæmpe oplevelse, og en oplevelse, jeg har tænkt mig at suge alt det ud af, jeg kan. Forhåbentlig kan jeg levere en god præstation og få nogle point med mig, så jeg kan kvalificere mig til Hawaii igen næste år.”

Har været afviklet siden 1978

Ironman på Hawaii har været afholdt siden 1978 og består af 3,8 kilometer svømning, 180 kilometer cykling og et marathonløb i høje temperaturer og stor luftfugtighed. Årets VM afvikles søndag 14. oktober.

De to danskere Maja Stage og Camilla Pedersen prøver benene af efter ankomsten til Hawaii.

 

Del artikel