ANNONCE
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Odense-duo har åbnet eget test-center: Vil få flere til at træne rigtigt

Af Morten Hopballe
Marie Tscherning Rasmussen og Morten Frydkjær vil gerne hjælpe folk med at opfylde deres mål og forbedre deres træning. Derfor har de åbnet M2 Sportslab.
Marie Tscherning Rasmussen og Morten Frydkjær vil gerne hjælpe folk med at opfylde deres mål og forbedre deres træning. Derfor har de åbnet M2 Sportslab.

”Vi kan hjælpe folk med at opfylde deres mål og forbedre deres træning.”

Sådan siger Marie Tscherning Rasmussen og Morten Frydkjær. De er netop sprunget ud som iværksættere, og har slået dørene op for testcenteret M2 Sportslab, der laver fysiologiske træningstests.

”Hvis man lunter to ugentlige ture i skoven udelukkende for velværens skyld, så giver det ikke så meget mening af få lavet en fysiologisk test, men for alle andre – motionister og elitesportsfolk – er der masser af argumenter for at besøge os,” siger Marie Tscherning Rasmussen, og Morten Frydkjær fortsætter:

”Vi sørger for, at folk yder optimalt og træner rigtigt, og på den måde hjælper vi folk sikkert i mål og hjælpe dem til at indfri deres mål.”

For mange træner i blinde

Marie og Morten er begge to uddannet cand. scient’er i idræt og sundhed med speciale i iltoptagelsestest og træningsfysiologi fra Syddansk Universitet.

For dem er det vigtigt at fjerne mystikken omkring fysiologiske tests, som for eksempel bliver brugt meget blandt almindelige motionister i Sverige.

”Langt de fleste, der løber og cykler, har et mål med deres træning. De vil gerne forbedre sig, men når de ikke kender deres øjeblikkelige status, risikerer de at træne i blinde – og i værste fald risikerer de faktisk at nedbryde i stedet for at bygge op,” siger Marie Tscherning Rasmussen og fortæller, hvorfor fysiologiske tests ikke kun er for elitesportsfolk:

”En ting er at have et mål for sit løb, men som motionist kunne målet jo også være at komme godt i mål – altså at kroppen har det godt både under og efter løbet.”

En øjenåbner til bedre træning

For mange er en fysiologisk test også en øjenåbner, hvor man får tilstandsrapport på sine fysiske evner:

”Man får testet sin krop og finder ud af, hvor man står – en statusrapport, hvor man finder ud af, om man er i bedre eller dårligere form, end man troede.

For nogle kan det selvfølgelig være en kedelig nyhed, men vi bruger det til at fastlægge folks træningszoner, og ud fra det kan de komme til at træne mere optimalt,” siger Morten Frydkjær og tilføjer:

”For os er det ekstremt vigtigt, at man kan regne med vores tests. Vi har samme udstyr, som de har på Team Danmarks testcenter, vi ved, at det er indstillet korrekt – hvilket er afgørende for resultaterne – og så har vi begge to den rigtige uddannelse i forhold til at teste folk.”

Livskvalitet for motionister

Selv om udstyret er af højeste kvalitet, og selv om både Marie og Morten har stor erfaring med at arbejde med elitesportsfolk, så har de ikke åbnet M2 Sportslab med fokus på eliten.

”Vores mål er slet ikke at gøre alle til elitesportsfolk. Vi vil gerne give folk guidelines til en bedre træning, og for os handler motion rigtig meget om velvære og overskud til at nyde sin træning.

Det er det, der giver livskvalitet – det gør det ikke, når man enten bliver skadet af forkert træning, eller man ikke oplever fremskridt i sin træning, fordi man træner forkert,” siger Marie Tscherning Rasmussen, og Morten Frydkjær tilføjer:

”Vi synes ganske enkelt, at det er synd og skam, at folk bruger så meget tid på træning og penge på løbeure og andre gadgets og så ikke får det optimale ud af det. Med en fysiologisk test får man mere ud af både træning og gadgets.”

Hos M2 Sportslab kan man få lavet løbetest, cykeltest, triathlontest og sundhedstest. Det hele foregår i Pakhusgården 1B i Åløkke-kvarteret, og du kan læse meget mere om centeret og deres tests på deres hjemmeside eller på deres Facebook-side.

Del artikel