Odense-duo har åbnet eget test-center: Vil få flere til at træne rigtigt

Skrevet af: Morten Hopballe
Marie Tscherning Rasmussen og Morten Frydkjær vil gerne hjælpe folk med at opfylde deres mål og forbedre deres træning. Derfor har de åbnet M2 Sportslab.
Marie Tscherning Rasmussen og Morten Frydkjær vil gerne hjælpe folk med at opfylde deres mål og forbedre deres træning. Derfor har de åbnet M2 Sportslab.

”Vi kan hjælpe folk med at opfylde deres mål og forbedre deres træning.”

Sådan siger Marie Tscherning Rasmussen og Morten Frydkjær. De er netop sprunget ud som iværksættere, og har slået dørene op for testcenteret M2 Sportslab, der laver fysiologiske træningstests.

”Hvis man lunter to ugentlige ture i skoven udelukkende for velværens skyld, så giver det ikke så meget mening af få lavet en fysiologisk test, men for alle andre – motionister og elitesportsfolk – er der masser af argumenter for at besøge os,” siger Marie Tscherning Rasmussen, og Morten Frydkjær fortsætter:

”Vi sørger for, at folk yder optimalt og træner rigtigt, og på den måde hjælper vi folk sikkert i mål og hjælpe dem til at indfri deres mål.”

For mange træner i blinde

Marie og Morten er begge to uddannet cand. scient’er i idræt og sundhed med speciale i iltoptagelsestest og træningsfysiologi fra Syddansk Universitet.

For dem er det vigtigt at fjerne mystikken omkring fysiologiske tests, som for eksempel bliver brugt meget blandt almindelige motionister i Sverige.

”Langt de fleste, der løber og cykler, har et mål med deres træning. De vil gerne forbedre sig, men når de ikke kender deres øjeblikkelige status, risikerer de at træne i blinde – og i værste fald risikerer de faktisk at nedbryde i stedet for at bygge op,” siger Marie Tscherning Rasmussen og fortæller, hvorfor fysiologiske tests ikke kun er for elitesportsfolk:

”En ting er at have et mål for sit løb, men som motionist kunne målet jo også være at komme godt i mål – altså at kroppen har det godt både under og efter løbet.”

En øjenåbner til bedre træning

For mange er en fysiologisk test også en øjenåbner, hvor man får tilstandsrapport på sine fysiske evner:

”Man får testet sin krop og finder ud af, hvor man står – en statusrapport, hvor man finder ud af, om man er i bedre eller dårligere form, end man troede.

For nogle kan det selvfølgelig være en kedelig nyhed, men vi bruger det til at fastlægge folks træningszoner, og ud fra det kan de komme til at træne mere optimalt,” siger Morten Frydkjær og tilføjer:

”For os er det ekstremt vigtigt, at man kan regne med vores tests. Vi har samme udstyr, som de har på Team Danmarks testcenter, vi ved, at det er indstillet korrekt – hvilket er afgørende for resultaterne – og så har vi begge to den rigtige uddannelse i forhold til at teste folk.”

Livskvalitet for motionister

Selv om udstyret er af højeste kvalitet, og selv om både Marie og Morten har stor erfaring med at arbejde med elitesportsfolk, så har de ikke åbnet M2 Sportslab med fokus på eliten.

”Vores mål er slet ikke at gøre alle til elitesportsfolk. Vi vil gerne give folk guidelines til en bedre træning, og for os handler motion rigtig meget om velvære og overskud til at nyde sin træning.

Det er det, der giver livskvalitet – det gør det ikke, når man enten bliver skadet af forkert træning, eller man ikke oplever fremskridt i sin træning, fordi man træner forkert,” siger Marie Tscherning Rasmussen, og Morten Frydkjær tilføjer:

”Vi synes ganske enkelt, at det er synd og skam, at folk bruger så meget tid på træning og penge på løbeure og andre gadgets og så ikke får det optimale ud af det. Med en fysiologisk test får man mere ud af både træning og gadgets.”

Hos M2 Sportslab kan man få lavet løbetest, cykeltest, triathlontest og sundhedstest. Det hele foregår i Pakhusgården 1B i Åløkke-kvarteret, og du kan læse meget mere om centeret og deres tests på deres hjemmeside eller på deres Facebook-side.

Store biografdag på søndag i Odense: Alle film koster en 50’er

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto Kollision film
PR-foto Kollision film

Årstiden indbyder for alvor til filmhygge og lune popcorn.

Så er det jo meget heldigt, at Nordisk Film Biografer på søndag, d. 17. november, fejrer filmglæden og afholder Den Store Biografdag.

Her kan du kurere tømmermændene, hygge med kæresten eller tage familien med i Nordisk Film Biografer i Odense Banegård Center for en flad 50’er.

Du skal nok være hurtig på tasterne, hvis du vil have lige præcis din yndlingsplads … eller være sikker på at kunne se lige netop din favoritfilm.

Tilbuddet gælder alle billetter og til alle forestillinger dagen igennem.

“En biografoplevelse er oplagt måde at være sammen om en fælles oplevelse. Både med dem, man har med i biografen, og med de andre gæster i biografsalen.

Og den fælles oplevelse skal have de allerbedste rammer. Derfor arbejder Nordisk Film Biografer altid på at matche de mange, gode film med den højeste kvalitet i både service, komfort og biografteknik,” skriver Nordisk Film i en pressemeddelelse.

PR-foto Nordisk Film Biografer

Det kan du se i biografen på søndag

På Den Store Biografdag kan biografgæsterne opleve film for enhver smag, og valget er dit:

Du kan blandt andet se den højspændte og anmelderroste danske film Kollision med fantastisk skuespil af blandt andre Nikolaj Lie Kaas og Cecilie Stenspil.

Der er også underholdning i vente for de mindste i familien, som kan se tegnefilmen Familien Addams, som byder på masser af grin og monsterballade.

Er du i det romantiske hjørne kan du se frem til den den romantiske julefilm Last Christmas, der handler om Kate, som arbejder i en julebutik i London og møder den fremmede mand Tom, som sætter hjertet i brand.

For de fartglade er en mulighed filmen Le Mans ’66, som handler om optakten til Le Mans-løbet i 1966 med Christian Bale og Matt Damon i hovedrollerne.

Derudover vises der også film som Midway, Downton Abbey, Ser du Månen, Daniel, Jagtsæson, Joker, Zombieland, og den nye Terminator med Arnold Schwarzenegger tilbage i sin glansrolle.

Gratis kaffe til folket

I år præsenteres Den Store Biograf i samarbejde med L’OR kaffekapsler, og det betyder, at der på selve dagen vil blive uddelt prøver på L’OR kaffekapsler i alle Nordisk Film Biografer.

Hvad: Den Store Biografdag
Hvor: Alle Nordisk Films biografer (I Odense: Odense Banegård Center)
Hvornår: Søndag d. 17 november hele dagen.

Du finder billetinfo her.

 

Fyldt med smukke ting til hjemmet: Ny charmerende butik er åbnet i Odene

Skrevet af: Michael Qureshi

Vi elsker, når mindre specialbutikker slår dørene op i Odense.

Sådan en af slagsen så dagen lys i fredags, da butikken Atelier K  åbnede på adressen Nedergade 10.

Bag den gamle sorte facadedør med sprossede vinduer præsenteres kunderne for et sortiment af nøje udvalgte varer.

Et atelier er kunstens værksted og frirum, og åbningen af Atelier K er netop rundet af en drøm om at skabe et sted med plads til ting, hvor smukt håndværk kombineres med hverdagens behov.

Fællesnævneren er æstetik, kærlighed til detaljen og ikke mindst godt håndværk. Om det er et hårspænde, en lampe, en kalender eller porcelæn, så går disse værdier igen.

Forlod jobbet som lægesekretær

Bag navnet og butikken Atelier K står Kathrine Anna Fjordside, der helt fra barnsben har søgt og fundet fine ting og sager.

Dengang foregik det ved udklip fra magasiner, der blev samlet og sat sammen i ringbind og bøger.

Siden kom de sociale medier på banen, og det er faktisk der, at Atelier K starter.

På Instagram som en profil, der samler både smuk kunst, inspirerende indretning, poesi og dragene stemninger.

Profilen startede uden noget som helst kommercielt sigte. Kathrine kunne bare ikke lade være.

Drømmen om selv at skabe et stykke af det univers i den virkelige verden voksede, og i sommeren 2019 blev beslutningen om at forlade jobbet som lægesekretær taget.

Drømmen skulle følges, og da muligheden bød sig i det charmerende lokale på Nedergade 10 var det tiden at tage springet.

“Jeg har arbejdet som lægesekretær i 10 år på OUH, men følte nu, at det var tiden at forfølge min drøm om at åbne en butik.

Livet bringer altid udfordringer, og det har det også gjort for mig, men præcis det kan få en til at stoppe op og mærke efter i maven, om ikke der skal ske noget nyt,” siger hun til MigOgOdense og fortsætter;

“Jeg har altid haft et øje for æstetik og en drøm om at skabe og have mit eget sted. Tilfældigt opdagede jeg, at lokalet i Nedergade blev ledigt og kunne mærke, at nu skulle drømmen realiseres.”

Smukt design og godt håndværk

Det er typisk ikke de største og mest kendte brands, der har fundet vej til hylderne i Atelier K, og det er helt i butikkens ånd.

Udvælgelsen af varer er båret af indehaverens personlige smag og æstetiske sans for detaljer og stemninger.

“Butikken Atelier K er realiseringen af at skabe et sted, der samler nogle af mine yndlingsting.

Jeg har en stor passion for smukt design kombineret med godt håndværk, hvilket ses i butikkens sortiment.

Mange af varerne er lavet i hånden eller efter gamle traditioner på små familievirksomheder. Der er tale om slow fashion under ordentlige forhold,” forklarer indehaveren af den charmerende butik.

“Jeg er overbevist om, at god kvalitet, lækre materialer og bæredygtighed er vejen frem, og at det forhåbentlig tager mere og mere over i vore brug-og-smid-væk samfund,” slutter Kathrine Fjordside.

Atelier K
Nedergade 10
5000 Odense C
Man kan se butikkens Instagram-profil her

Den ikoniske Whopper uden kød: Burger King lancerer helt ny særlig burger

Skrevet af: Redaktionen

Det er ikke kun veganere og vegetarer, der undsiger sig kødet og sætter tænderne i kødfri alternativer. Danskerne vælger plantebaseret kost som aldrig før, og nu er turen også kommet til én af de mest ikoniske burgere i verden.

Den har været ventet længe, men nu lancerer Burger King endelig deres kødfri Rebel Whopper i Danmark.

Det skriver Burger King tirsdag i en pressemeddelelse.

Den indeholder alt det, man kender fra den klassiske Whopper – frisk tomater, salat, mayonnaise, ketchup, sprøde pickles og løg serveret med en flammegrillet, men plantebaseret, bøf. Bøffen ligner, smager og har tekstur som kød, men er baseret på planter.

Kan fås allerede fra i dag

Rebel Whopper er på menuen i alle 56 danske Burger King-restauranter heriblandt den i Odense fra den 12. november.

“Vi er sikre på, at Rebel Whopper er burgeren, mange danskere har ventet på, og at den falder i god smag hos vores gæster. Den giver det ultimative plantebaserede alternativ, kombineret med den ikoniske Whoppers smag og indhold.

Vi glæder os til at lade Rebel Whopper tale for sig selv og se, om danskerne rent faktisk kan smage forskel,” fortæller Daniel Schröder, nordisk marketingchef for Burger King.

Burger King har allerede stor succes med de kødfri burgere i USA, hvor den er kendt under navnet Impossible Burger, og Sverige, hvor Rebel Whopper har været på menuen siden juni i år.

Rebel Whopper giver alle mulighed for at tage det kødfri valg, men stadig nyde smagen af den klassiske og velkendte Whopper.

Vegetarisk slagter står bag bøffen

Burger King samarbejder med The Vegetarian Butcher, der står bag den vigtigste del af burgeren – plantebøffen. Sammen har de to virksomheder udviklet et produkt af særlig høj kvalitet, der meget vel kan udvikle og sætte skub i fastfood-branchen.

”Det har været fantastisk at arbejde sammen med Burger King om den nye burger Rebel Whopper, og jeg glæder mig meget til, at alle Burger King-gæster smager og nyder den”, udtaler Jaap Korteweg, stifter af The Vegetarian Butcher – en vegetarisk ”slagter, der laver grønne alternativer til kød.

Rebel Whopper lanceres i hele Europa den 12. november. Med en premiere i over 25 lande og over 2.500 restauranter, bliver Rebel-lanceringen én af de største i Burger Kings historie.

Burger King bliver tilmed den største restaurantkæde, der tilbyder en plantebøf på tværs af Europa.