Odense-duo har åbnet eget test-center: Vil få flere til at træne rigtigt

Skrevet af: Morten Hopballe
Marie Tscherning Rasmussen og Morten Frydkjær vil gerne hjælpe folk med at opfylde deres mål og forbedre deres træning. Derfor har de åbnet M2 Sportslab.
Marie Tscherning Rasmussen og Morten Frydkjær vil gerne hjælpe folk med at opfylde deres mål og forbedre deres træning. Derfor har de åbnet M2 Sportslab.

”Vi kan hjælpe folk med at opfylde deres mål og forbedre deres træning.”

Sådan siger Marie Tscherning Rasmussen og Morten Frydkjær. De er netop sprunget ud som iværksættere, og har slået dørene op for testcenteret M2 Sportslab, der laver fysiologiske træningstests.

”Hvis man lunter to ugentlige ture i skoven udelukkende for velværens skyld, så giver det ikke så meget mening af få lavet en fysiologisk test, men for alle andre – motionister og elitesportsfolk – er der masser af argumenter for at besøge os,” siger Marie Tscherning Rasmussen, og Morten Frydkjær fortsætter:

”Vi sørger for, at folk yder optimalt og træner rigtigt, og på den måde hjælper vi folk sikkert i mål og hjælpe dem til at indfri deres mål.”

For mange træner i blinde

Marie og Morten er begge to uddannet cand. scient’er i idræt og sundhed med speciale i iltoptagelsestest og træningsfysiologi fra Syddansk Universitet.

For dem er det vigtigt at fjerne mystikken omkring fysiologiske tests, som for eksempel bliver brugt meget blandt almindelige motionister i Sverige.

”Langt de fleste, der løber og cykler, har et mål med deres træning. De vil gerne forbedre sig, men når de ikke kender deres øjeblikkelige status, risikerer de at træne i blinde – og i værste fald risikerer de faktisk at nedbryde i stedet for at bygge op,” siger Marie Tscherning Rasmussen og fortæller, hvorfor fysiologiske tests ikke kun er for elitesportsfolk:

”En ting er at have et mål for sit løb, men som motionist kunne målet jo også være at komme godt i mål – altså at kroppen har det godt både under og efter løbet.”

En øjenåbner til bedre træning

For mange er en fysiologisk test også en øjenåbner, hvor man får tilstandsrapport på sine fysiske evner:

”Man får testet sin krop og finder ud af, hvor man står – en statusrapport, hvor man finder ud af, om man er i bedre eller dårligere form, end man troede.

For nogle kan det selvfølgelig være en kedelig nyhed, men vi bruger det til at fastlægge folks træningszoner, og ud fra det kan de komme til at træne mere optimalt,” siger Morten Frydkjær og tilføjer:

”For os er det ekstremt vigtigt, at man kan regne med vores tests. Vi har samme udstyr, som de har på Team Danmarks testcenter, vi ved, at det er indstillet korrekt – hvilket er afgørende for resultaterne – og så har vi begge to den rigtige uddannelse i forhold til at teste folk.”

Livskvalitet for motionister

Selv om udstyret er af højeste kvalitet, og selv om både Marie og Morten har stor erfaring med at arbejde med elitesportsfolk, så har de ikke åbnet M2 Sportslab med fokus på eliten.

”Vores mål er slet ikke at gøre alle til elitesportsfolk. Vi vil gerne give folk guidelines til en bedre træning, og for os handler motion rigtig meget om velvære og overskud til at nyde sin træning.

Det er det, der giver livskvalitet – det gør det ikke, når man enten bliver skadet af forkert træning, eller man ikke oplever fremskridt i sin træning, fordi man træner forkert,” siger Marie Tscherning Rasmussen, og Morten Frydkjær tilføjer:

”Vi synes ganske enkelt, at det er synd og skam, at folk bruger så meget tid på træning og penge på løbeure og andre gadgets og så ikke får det optimale ud af det. Med en fysiologisk test får man mere ud af både træning og gadgets.”

Hos M2 Sportslab kan man få lavet løbetest, cykeltest, triathlontest og sundhedstest. Det hele foregår i Pakhusgården 1B i Åløkke-kvarteret, og du kan læse meget mere om centeret og deres tests på deres hjemmeside eller på deres Facebook-side.

Store ændringer på ringvej i Odense: Vejarbejde igangsættes mandag

Skrevet af: Michael Qureshi

Odense Kommune har igangsat en række initiativer for at forbedre trafikforholdene i myldretiden ind og ud af Odense.

Her ændrer man Kløvermosevej på strækningen mellem Roesskovsvej og Sdr. Boulevard, så der bliver 2 spor i retning mod Sdr. Boulevard og 1 spor i retning mod Roesskovsvej.

Ændringen vil forbedre rejsetiden for de bilister, der kører i retning mod Sdr. Boulevard – især i myldretiden.

Det skriver Odense Kommune i et informationsskriv til borgere og pressen.

Forbedringen betyder desuden, at alle køresporene bliver smallere, da der fremover vil være 3 spor i stedet for 2.

Hastighedsbegrænsningen vil fortsat være 60 km/t i begge retninger, og i retning mod Sdr. Boulevard vil der ikke længere være sammenfletninger. Dette skaber mere tryghed og bedre trafiksikkerhed.

For at få sat ændringerne i kraft igangsætter man et vejarbejde fra mandag, som midlertidigt vil påvirke trafikken.

Venstresvingsbanen til friluftsbadet og kolonihaverne ved Elsesmindevej nedlægges, så man fremover kun må køre højre ind og højre ud.

Dobbeltrettet cykelsti mellem Roesskovsvej og Elsesmindevej 

Derudover etableres der en dobbeltrettet cykelsti mellem Roesskovsvej og Elsesmindevej, så man kan cykle til og fra friluftsbadet/kolonihaverne uden at skulle krydse 3 kørespor på Kløvermosevej.

Arbejdet udføres frem til december 2019.

De første dele af arbejderne gennemføres som natarbejde på hverdage i tidsrummet 22.00-05.00.

Arbejdet flytter sig og vil ikke foregå samme sted hver nat:

  • Strækningen mellem Sdr. Boulevard og Falen udføres den 23/9-27/9
  • Strækningen mellem Falen og Roesskovsvej udføres den 30/9-8/10

Der etableres venstresvingsforbud til og fra Elsesmindevej fra mandag den 30. september. Venstresvingsforbuddet er permanent.

Anlægsarbejderne med cykelstien vil foregå i dagtimerne efter den 8/10.

 

Bliv billigt efterårsklar: Populære Veras Market vender retur i weekenden

Skrevet af: Michael Qureshi

Det populære Veras Market er tilbage på Storms Pakhus på søndag d. 22. september kl. 11-16

Som traditionen følger, indtager vintagemarkedet pakhuset hver 2. og 4. søndag i måneden.

Denne gang er det med skarpt fokus på efterårsgarderoben.

Smut forbi Storms Pakhus 22. september og bliv efterårsklar med loppefund fra 40 trendy stande.

Gør et kup

Selvom Veras især er kendt for vintagetøj, vil du finde et bredt udvalg af genbrugsskatte; både unikke vintagesager, mærkevarer i høj kvalitet og trendy high-street.

Veras er en bæredygtig start-up stiftet af iværksætteren Rebecca Vera, der har to faste tøjmarkeder i Odense og i København, to byttebutikker, en webshop og et digitalt genbrugsmagasin.

I Veras kan man forny sin garderobe bæredygtigt ved at bytte sit tøj til nyt i Veras tøjbytte, sælge ud med en stand på markedet eller købe unikke genbrugsvarer i butik og på marked.

Hvad: Veras Market Sneaker Edition

Hvor: Storms Pakhus. Seebladsgade 21. 5000 Odense

Hvornår: 22. september, 11.00-16.00

Stor dag på Væddeløbsbanen: Lørdag er der både galop og speedway

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto
Arkivfoto

I morgen lørdag d. 21. september er en af de allerstørste dage på Fyens Væddeløbsbane.

Her er der både de heste, vi normalt ser på en væddeløbsbane, men lørdag er der endnu flere hestekræfter i løbet af dagen.

Som noget helt særligt har man nemlig en anden type hestekræfter på banen denne dag, da der er speedway-opvisning med landsholdstalenterne Anders Thomsen, Peter Kildemand, Christian Thaysen og Benjamin Basso.

Fyens Væddeløbsbane har sørget for spændende spil, aktiviteter for børn, god mad og meget mere.

Vejret bliver godt

Vejret runder også de 20 grader lørdag, så der er god grund til udendørsaktivitet.

Tag gerne en picnickurv under armen og nyd en sensommerdag fyldt med gode oplevelser, stemning og spænding på lægterne.

McDonalds Odense uddeler cheeseburger vouchers ved indgangen.

Entréprisen for voksne er 50 kr.

Billetten kan benyttes i spilleboden og har en værdi af 20 kr.

Entrebilletten giver også adgang til væddeløbsbanen dagen efter, hvor der afvikles travløb samt adgang til Casino Odense + en lille fadøl.

Lørdagens program

Kl. 9.00-12.00: SpeedwayKids for børn og voksne – Børn kan prøve en minicrosser. Se også hvordan en speedwaykører bor i sin kassebil.
Kl. 12.00: Hoppeborg åbner og ponytræk starter.
Kl. 12.45: Løbsdagen starter – 1. galopløb.
Kl. ca. 14.00 (efter 3. løb) Deltagere i hattekonkurrence skal gå til vindercirkel.
Kl. 16.00: Speedway med landsholdstalenter Anders Thomsen, Peter Kildemand, Christian Thaysen og Benjamin Basso.

Tag din flotteste hat på og deltag i hattekonkurrencen. Der kåres dagens flotteste herre-, dame- og børnehat.

Besøg Rookies Corner og lær at spille på heste. På banen har de denne weekend lavet et Rookies Corner.

Har du aldrig været på en væddeløbsbane før eller leder du bare efter et ekstra staldtip, så kig forbi hjørnet for nybegyndere.