Odense-duo har åbnet eget test-center: Vil få flere til at træne rigtigt

Skrevet af: Morten Hopballe
Marie Tscherning Rasmussen og Morten Frydkjær vil gerne hjælpe folk med at opfylde deres mål og forbedre deres træning. Derfor har de åbnet M2 Sportslab.
Marie Tscherning Rasmussen og Morten Frydkjær vil gerne hjælpe folk med at opfylde deres mål og forbedre deres træning. Derfor har de åbnet M2 Sportslab.

”Vi kan hjælpe folk med at opfylde deres mål og forbedre deres træning.”

Sådan siger Marie Tscherning Rasmussen og Morten Frydkjær. De er netop sprunget ud som iværksættere, og har slået dørene op for testcenteret M2 Sportslab, der laver fysiologiske træningstests.

”Hvis man lunter to ugentlige ture i skoven udelukkende for velværens skyld, så giver det ikke så meget mening af få lavet en fysiologisk test, men for alle andre – motionister og elitesportsfolk – er der masser af argumenter for at besøge os,” siger Marie Tscherning Rasmussen, og Morten Frydkjær fortsætter:

”Vi sørger for, at folk yder optimalt og træner rigtigt, og på den måde hjælper vi folk sikkert i mål og hjælpe dem til at indfri deres mål.”

For mange træner i blinde

Marie og Morten er begge to uddannet cand. scient’er i idræt og sundhed med speciale i iltoptagelsestest og træningsfysiologi fra Syddansk Universitet.

For dem er det vigtigt at fjerne mystikken omkring fysiologiske tests, som for eksempel bliver brugt meget blandt almindelige motionister i Sverige.

”Langt de fleste, der løber og cykler, har et mål med deres træning. De vil gerne forbedre sig, men når de ikke kender deres øjeblikkelige status, risikerer de at træne i blinde – og i værste fald risikerer de faktisk at nedbryde i stedet for at bygge op,” siger Marie Tscherning Rasmussen og fortæller, hvorfor fysiologiske tests ikke kun er for elitesportsfolk:

”En ting er at have et mål for sit løb, men som motionist kunne målet jo også være at komme godt i mål – altså at kroppen har det godt både under og efter løbet.”

En øjenåbner til bedre træning

For mange er en fysiologisk test også en øjenåbner, hvor man får tilstandsrapport på sine fysiske evner:

”Man får testet sin krop og finder ud af, hvor man står – en statusrapport, hvor man finder ud af, om man er i bedre eller dårligere form, end man troede.

For nogle kan det selvfølgelig være en kedelig nyhed, men vi bruger det til at fastlægge folks træningszoner, og ud fra det kan de komme til at træne mere optimalt,” siger Morten Frydkjær og tilføjer:

”For os er det ekstremt vigtigt, at man kan regne med vores tests. Vi har samme udstyr, som de har på Team Danmarks testcenter, vi ved, at det er indstillet korrekt – hvilket er afgørende for resultaterne – og så har vi begge to den rigtige uddannelse i forhold til at teste folk.”

Livskvalitet for motionister

Selv om udstyret er af højeste kvalitet, og selv om både Marie og Morten har stor erfaring med at arbejde med elitesportsfolk, så har de ikke åbnet M2 Sportslab med fokus på eliten.

”Vores mål er slet ikke at gøre alle til elitesportsfolk. Vi vil gerne give folk guidelines til en bedre træning, og for os handler motion rigtig meget om velvære og overskud til at nyde sin træning.

Det er det, der giver livskvalitet – det gør det ikke, når man enten bliver skadet af forkert træning, eller man ikke oplever fremskridt i sin træning, fordi man træner forkert,” siger Marie Tscherning Rasmussen, og Morten Frydkjær tilføjer:

”Vi synes ganske enkelt, at det er synd og skam, at folk bruger så meget tid på træning og penge på løbeure og andre gadgets og så ikke får det optimale ud af det. Med en fysiologisk test får man mere ud af både træning og gadgets.”

Hos M2 Sportslab kan man få lavet løbetest, cykeltest, triathlontest og sundhedstest. Det hele foregår i Pakhusgården 1B i Åløkke-kvarteret, og du kan læse meget mere om centeret og deres tests på deres hjemmeside eller på deres Facebook-side.

Starter i morgen: Fortryllende feer fylder Odenses gader

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Sommerferien er skudt i gang, og det kræver et par tons underholdning, hvis de yngste skal holdes beskæftiget de næste par uger.

Heldigvis er der masser af fantastiske aktiviteter i Odense, der kan vække glæden i selv de mindste øjne.

Eksempelvis fra i morgen, når Magiske Dage Odense sammen med Odense Hovedbibliotek går sammen om en vaskeægte fe-workshop.

Workshoppen finder sted i Vintapperstræde, hvor fortryllende feer og sommermagi vil fylde gaderne.

Det hele starter kl 10, hvor I kan lægge vejen forbi strædet og møde de smukke, magiske væsner og deres venner – som ellers sjældent lader sig se af mennesker.

I feernes workshop kan I for eksempel lave en drømmefanger eller din helt egen fe-stav, så du kan tage magien med hjem til hele sommerferien.

Arrangementet er for børn og barnlige sjæle, hvis hjerter banker for fantasi og fe-trylleri.

Det koster 25 kr. at være med i det kreative værksted, som har åbent kl. 10.00-16.00 indtil d. 18. juli.

Læs mere her

Stærkt line-up: Kulturmaskinen inviterer til corona-venlig festival

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Da coronaen kom, tegnede 2020 til at blive en sommer helt uden festivaler.

Sådan går det dog heldigvis ikke, og her i weekenden – fredag 17 juli og lørdag 18. juli – får du et lille plaster på det åbne festivalsår.

Kulturmaskinen byder nemlig velkommen til Parasol på Farvergården.

En helt ny todags – og corona-venlig – festival midt i byen. Den beskrives som en komplet gårdfest med kulørte lamper og klapstole, lækker musik, kunst og performance, læskende drinks, og høj solskin – what’s not to like?

Gårdfest med engagement

Når Parasol åbner hegnet på klem for et lille festivalhungrende publikum, sker det med et stærkt line-up af især lokale helte.

Blandt navnene findes Bisse, som senest har været aktuel som hofnar på Odense Teater, den lokale hitsmed Andreas Odbjerg, Jacobløberhjemmefra, Dopha, Angående Mig og mange andre.

Foruden lækre koncerter kan publikum også opleve radiobiograf, oplæsninger og andre overraskelser.

Flere ”kendte navne” fra Kulturmaskinen bidrager til Parasol, blandt andet præsenterer arrangørgruppen Røde Himmel et nyt band hver dag, Åben Scene Fyn åbner lørdagens program, og koncertarrangørgruppen DanceLikeAMoney stiller med frivillige begge dage.

”Det er skønt at se, hvordan Parasol har aktiveret hele Kulturmaskinen, på tværs af grupper,” fortæller faglig leder og koordinator for Program og PR, Niels Christian Geil, og uddyber:

”Baren, teknikken, eleverne og flere selvstændige brugergrupper arbejder sammen om at skabe noget nyt.
Det sprudler af energi!”

Corona-sikret

Parasol foregår på det store udendørsareal foran Kulturmaskinen, Farvergården.

Her indrettes området med alle nødvendige foranstaltninger for at imødekomme de udvidede sikkerhedskrav, som myndighederne har udstukket i forbindelse med corona-genåbningen af kulturen.

Der er stort fokus på køer og generel hygiejne, ligesom et hold af seatere anviser publikum, hvor man kan stille enten sin egen medbragte festivalstol eller den officielle Parasol merch festival stol, som kan bestilels sammen med køb af billet.

”Det er selvfølgelig vigtigt for os at gøre det her ordentligt, men vi har samtidig forsøgt at vende
benspændene til noget kreativt.

Jeg er sikker på, at stemningen og oplevelsen på dagen kommer til at
overdøve de mange nødvendige tiltag, så vi alle får nogle hyggelige dage!”, siger Niels Christian Geil.

Det er muligt at købe billet til fredag eller lørdag – eller en partoutbillet, så du får hele gårdfesten med.

Det sprøde Parasol-sommerprogram er:

Fredag 17. juli
15:00 – 16:00 // AKT1 & Teater Momentum: ”Til Eftertiden” (afspilning)
16:00 – 17:00 // Angående Mig
17:00 – 18:00 // Røde Himmel præsenterer Højkvist
18:00 – 19:00 // CH10
19:00 – 20:00 // Søn
20:00 – 21:00 // Bisse
21:00 – 22:00 // Andreas Odbjerg

Lørdag 18. juli
15:00 – 16:00 // Den Åbne Scene Fyn
16:00 – 17:00 // Dusin
17:00 – 18:00 // Røde Himmel præsenterer Infant Finches
18:00 – 19:00 // Ecstasy In Order
19:00 – 20:00 // Timur
20:00 – 21:00 // Jacobløberhjemmefra
21:00 – 22:00 // Dopha

Dagsbilletter koster 150 kr. + gebyr, mens en partoutbillet til begge dage fås fra 280 kr. + gebyr. Køber du en festivalstol med, koster det 50 kr. ekstra.

Læs mere, og køb billet her

Efterforskningen fortsætter: Fyns Politi efterlyser ukendt fører fra gaderæset

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Lørdag aften endte et ulovligt gaderæs på Rugårdsvej fatalt, da den ene af de deltagende biler, en blå Volvo S60, stødte ind i en tilfældig modkørende Hyundai, som igen ramte en tredje bil.

Resultatet var syv tilskadekomne, hvoraf en alvorligt. Efterfølgende flygtede den anden deltager i gaderæset fra stedet.

Den bil er nu fundet, oplyser Fyns Politi, der samtidig efterlyser vidner til ulykken og optakten forud.

“Der er tale om en sort Volvo S60, som sent søndag aften blev fundet på Nyborgvej udfor nummer 283.

Den er nu indbragt til videre undersøgelse,” fortæller vicepolitiinspektør ved Fyns Poiliti, Sten Sørensen.

Fører efterlyses

Hvem føreren af den sorte Volvo 60S var lørdag aften under det, som videpolitiinspektøren kalder for vanvidskørsel, er dog stadig uklart.

“Det er med 100 % sikkerhed ikke ejeren af bilen, så vi ved endnu ikke helt, hvem der kørte bilen,” siger Sten Sørensen.

I den forbindelse efterlyser Fyns Politi derfor vidner til ulykken lørdag aften for at klarlægge hændelsesforløbet.

Så hvis du har set eller ved noget, der kan kaste lys over sagen, opfordrer Fyns Politi derfor til, at man kontakter politiet på 114.

Den 23-årige vanvidsbillist fra gaderæset blev efter ulykken indlagt på Odense Universitets Hospital, og mandag eftermiddag er hans tilstand ifølge Fyns Politi “stabil, men kritisk”.