Odense elsker hans flæskestegsburgere: Umut kigger på nye muligheder i byen

Skrevet af: Michael Qureshi

Køen var flere hundrede meter lang, da kendis-kokken Umut Sakarya åbnede Guldgrillen Pop Up i Odense i slutningen af oktober.

Siden er der langet massevis af flæskestegsburgere over disken i lokalerne på Anarkist Food & Beer Lab, der både i november og her i december har været omdannet til en klassisk dansk kro.

På lørdag er det så allersidste chance i denne omgang for at smage Umuts legendariske flæskestegsburgere på Anarkist.

Både i morgen fredag samt lørdag er Umut selv at finde på spisestedet.

Har været en kæmpe succes

Men hvad så når det slutter lørdag aften?

MigOgOdense fangede Umut Sakarya til en snak om fremtidige muligheder i Odense.

“Der er ingen tvivl om, at det har været en kæmpe succes.

Vi havde budgetteret med, at vi ville sælge omkring 100 flæskestegssandwich om dagen, og så ville det være fint nok. Men  det er stukket helt af.

Der har været dage, hvor vi har solgt langt over 1000.

Efter alene de første otte dage havde vi solgt over 2 tons flæsk, og vores leverandør var ved at gå ud af sit gode skind,” siger Umut med sit klassiske grin man kender fra hans sociale medier og naturligvis Vild med Dans.

Foto: Guldgrillen

Har kigget på mulige lokaler

Han udelukker bestemt ikke, at det kan blive til en permanent løsning i Odense, hvor han selv har boet i mange år som ung.

“Vi har da været ude og kigge på forskellige lokaler i byen, men der er ikke taget en endelig beslutning. Nu trænger vi til en god juleferie, og så kigger vi nærmere på det efter nytår.

Vi kaster os heller ikke bare ud i hvad som helst, og Odense er en svær by at klare sig i.

Mange restauranter drejer nøglen om, men vi har da set, at odenseanerne er vilde med det vi serverer. Så det er en god start på noget længerevarende,” forklarer Umut.

Han glæder sig til en fed afslutning i Odense på et par fede måneder i Guldgrillen Pop Up.

“Det har været sjovt, og folk har taget så godt imod det. Nu slutter vi af med et brag i weekenden, og går så på juleferie.”

Unikt fund: 11 ukendte Gasolin-bånd er dukket op i Odense

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

I Danmark bliver det ikke meget større end Kim Larsen og Gasolin.

Og selvom vi er beriget med masser af ikoniske sange fra en gylden tid i dansk musikhistorie, kan der stadig dukke uventede skatte op.

Hvis du elsker vinyl, kender du helt sikkert Record Pusher her i Odense.

Bo Ellegaard driver til dagligt forretningen, og han har for nyligt gjort et vaskeægte kup, da han sammen med to venner, har købt et vaskeægte stykke danmarkshistorie.

Han har nemlig købt 11 helt ukendte kassettebånd, hvor de optræder på koncertoptagelser fra 1976 til 1977.

Det skriver Ekstra Bladet fredag.

“Der er masser af guld på båndene. Blandt andet kan man høre, hvordan især Kim Larsen og guitaristen Franz Beckerlee står og bider af hinanden på scenen, når de drejer hovedet væk fra mikrofonerne. Det er ikke ond snak. Men sætninger som ‘ du var ikke rar i går’.

Man skal her tænke på, at bandets medlemmer dengang altid var sammen i døgnets 24 timer. Så der var da irritationer og konflikter undervejs. Man får også et klart indtryk af, at Søren Berlev forsøger at holde sammen på bandet og gyde olie på vandene, siger Bo Ellegaard til Ekstra Bladet.

Når du er sulten for sjov: Kom til kæmpe åbningsfest i KiMS Outlet

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: KIMS
Foto: KIMS

Når du er sulten for sjov.

Reklame-sloganet over dem alle, behøver næppe nogen nærmere introduktion, og det gør figuren bag heller ikke.

Chipskongen Jørgen har været en fast del af KiMs – og danskernes sendeflade – siden 1998, og her 22 år senere er han klar til at gå på pension.

Nu får du mulighed for at sige farvel og tak til Jørgen, når den nye KiMs Outlet slår dørene op i Odense til en stor åbningsfest fredag den 31. januar fra kl. 14.00 til 20.00.

KiMs Outlet går de ind for “undgå snackspild”, så her finder du sprøde tilbud på chips, snacks, nødder, chokolade og dip, der f.eks. har kort holdbarhedsdato eller skønhedsfejl i emballagen.

Sprøde tilbud og smagsprøver

Når Chipskongen er involveret, går tingene sjældent stille for sig, og åbningen af outlet-butikken er ingen undtagelse.

Efter butikkens indvielse kl. 14.00, kan man mellem 14.00-15.00 få taget billeder med Jørgen og hilse på ham en sidste gang før hans pension er en realitet.

Derudover vil der være sprøde tilbud, sjove konkurrencer og masser af smagsprøver på chips og nødder.

Læs mere her.

Hvad: Åbningsfest i KiMs Outlet

Hvor: Ejlskovsgade 13, 5000 Odense

Hvornår: 31. januar, kl. 14.00-20.00

Quiz, kaffe og kage for de morgenfriske: Odense Aafart holder Nostalgi-quiz på vandet

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Odense Aafart.
Foto: Odense Aafart.

Foråret er praktisk talt rundt om hjørnet, hvis du spørger os, og så er det jo passende at begynde at glæde sig til nogle af årstidens mange aktiviteter.

Nogen, der allerede har en masse planlagt for odenseanerne, er Odense Aafart, som snart starter bådene op til en ny sæson på Odense Å.

I år bliver det med et særligt tiltag for de morgenfriske, når der fra den 5. maj kl. 10.00 – og hver efterfølgende tirsdag, onsdag og torsdag i hele maj måned – afholdes “Nostalgi-quiz”.

Odense Aafart lover, at formiddagssejlturerne bliver indbegrebet af forårshygge med kaffe, kage og quiz – og forhåbentligt masser af solskin.

Nostalgiske spørgsmål om Odense

Inden afgang får gæster udleveret et ark med spørgsmål, der omhandler Odense by, betydningsfulde personer fra Odense samt historien bag Odense Å, og så er det ellers bare i gang med at quizze.

Undervejs kan man nyde en kop kaffe, der er inkluderet i prisen og også tilkøbe et stykke kage.

Er man god til at quizze og har styr på sin lokalhistoriske paratviden, kan man vinde nogle af de fine præmier, som er på højkant.

Deltagere bestemmer selv, om de vil quizze alene eller i en gruppe.

Billetter koster 95 kr og kan købes her.

Hvad: Nostalgi-quiz på Odense Å

Hvor: Odense Aafart, Filosofgangen 30, 5000 Odense

Hvornår: 05-28. maj, kl. 10.00-11.00