Odense er vært for prestigefyldt badmintonturnering: Mød Viktor og de andre stjerner

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen

Fra i morgen og frem til på søndag kan du se verdensklasse badminton og møde de store stjerner, når Odense for 11. gang er vært for Denmark Open (Danisa Denmark Open presented by Victor).

En af verdens fem største turneringer

Denmark Open er en af verdens fem største badmintonturneringer, og det er dermed den mest prestigefyldte turnering i Danmark – med de højeste pengepræmier på spil.

Turneringen er en del af den internationale Super Series på i alt 13 turneringer, hvoraf tre afvikles i Europa. Her er Odense i selskab med storbyerne Paris og Birmingham.

Mød alle verdensstjernerne

Denmark Open foregår i Odense Idrætspark, hvor tilskuerne kommer helt tæt på nogle af verdens allerstørste badmintonstjerner.

Tidligere har danske spillere som Poul-Erik Høyer, Camilla Martin og Peter Gade vundet turneringen.

Og i år kan man naturligvis opleve vores lokale badmintonhelt Viktor Axelsen, som besejrede den kinesiske verdensstjerne Lin Dan ved VM-finalen i august. Dermed skal Viktor forsøge at forsvare sin førsteplads på verdensranglisten.

Man kan også møde den danske damedouble Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen, som fik en flot bronzemedalje til VM i august.

Hvis du vil være med til at heppe på vores danske stjerner, når de spiller på hjemmebane, kan du finde billetter her.

Turneringen bliver desuden vist på TV2 Sport.

Værtshusgæst blev slået ned: Påtalte manglende mundbind

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke alle, der har lige nemt ved de nye regler om mundbind. Det blev tydeligt i går aftes, da Fyns Politi måtte rykke ud til én af Odenses mindre værtshuse, Skandsen.

Det skriver Fyens.dk.

Her havde en gæst på stedet bedt en anden gæst om at tage mundbind på – og det havde fået det til at slå klik for den anden gæst.

Vedkommende blev så arrig over påtalen, at han slog manden ned med knytnæveslag og efterfølgende sparkede ham i siden, da han lå på gulvet.  Manden flækkede angiveligt det venstre øjenbryn.

Fyns Politi fortæller, at manden blev anholdt kl. 21.30 og sigtet for vold.

Tomme gader og god dialog: Fyns Politi roser odenseanerne

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi har alle (igen) skulle vænne os til en ny hverdag, hvor corona-restriktioner endnu engang sætter begrænsninger for os.

Blandt andet på byens restauranter, caféer og beværtninger, der fra i går er blevet pålagt at lukke kl. 22.

Der har derfor også været ekstra fokus på netop disse steder fra Fyns Politis side, men i går aftes var der stadig kun ros tilovers:

“Tak Fyn! Vores patruljer melder om rigtig godt samarbejde og god dialog med restauratører, erhvervsdrivende og borgere i forbindelse med de nye retningslinjer for Covid-19 på hele øen her til aften.

God weekend! Mvh Vagtchefen” skriver Fyns Politi på Twitter.

To timer forinden havde Fyns Politi også lagt et billede ud fra Odenses gågade, hvor der var helt tomt.

“Husk nu afstand og afspritning, når du går i byen eller til fest. Kun sammen kan vi bryde smittekæden og holde fast i livsglæden. Som i kan se på foto, så ser det flot ud i Odense gågade her i aften – hold fast i det.” skrev de.

Nye COVID-19-tal offentliggjort: Så mange er smittet i Odense Kommune

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Coronaen hærger igen i samfundet, og det får konsekvenser for både mennesker og virksomheder.

Efter en stille genåbning tidligere på sommeren har smittetallene været nogenlunde stabile – men siden starten af september er de kun gået én vej, og det er desværre opad.

Dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der i skrivende stund er 70 tilfælde af smittede i Odense. Incidensen ligger nu på 34 pr. 100.000 indbyggere.

Incidensen vurderes som kritisk, hvis tallet ligger på over 30.

På landsplan er der tale om 589 nye tilfælde siden i går, og ni patienter er yderligere blevet indlagt. 206 er erklæret corona-fri siden i går.

Aldersmæssigt fordeler de sig hovedsageligt på de 20-29 årige, hvoraf 4032 er bekræftet smittet.

For at komme corona-spredningen til livs, indførte regeringen i går nye restriktioner. Dem kan du læse om her