Odense får en Food Avenue: Op til 15 nye spisesteder på vej

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Centermanager Tim Mayer foran det store piratskib i Rosengårdcentret.
Centermanager Tim Mayer foran det store piratskib i Rosengårdcentret.

Du har måske lagt mærke til, at der er ved at ske ting og sager i Rød Gade i Rosengårdcentret? Gaden er nemlig ved at blive omdannet til en såkaldt “Food Avenue”, hvor op til 15 madsteder åbner.

En masse nye madsteder og en stor udendørs terrasse

Nogle af madstederne er eksisterende madsteder, som flytter fra andre steder i centret, mens andre er nye. Centermanager Tim Mayer fortæller til MigogOdense:

“Ved udgangen af 2018 vil Rød Gade i Rosengårdcentret have gennemgået en omfattende forvandling til en såkaldt “Food Avenue”. Vi vil gerne sætte nye standarder for centrets gastronomiske udvalg og invitere alle til at blive og nyde en dejlig spiseoplevelse.

Vi vil bl.a. ændre Rød Gade ved at skabe en ny atmosfære med en rummelig, åben arkitektur, et moderne design og høj kvalitet samt hyggelige indendørs- og udendørs siddeområder.” Han fortsætter:

“Hele spiseoplevelsen vil blive markant forbedret, når vi byder op til 15 nye madkoncepter og restauranter velkomne. Det vil være en blanding af nye internationale og regionale gastronomiske koncepter. Derudover kommer den nye Food Avenue til at bestå af en stor udendørs terrasse.”

Fokus på børnefamilierne

Udover at forbedre rammerne og spisestederne i Rosengårdcentret kommer der fremover også større fokus på events:

“Vi fokuserer også på events i centret. Det inkluderer bl.a. aktiviteter for børn som f.eks. det store piratskib, som vi på nuværende tidspunkt har stående i centret. Det er dybest set en stor legeplads i midten af centret.

Derudover tilbyder vi også gratis børnepasning i weekenderne, hvor vores personale f.eks. maler sammen med børnene. Det er meget vigtigt for os, at vi har nogle gode faciliteter for børnefamilier,” siger centermanager Tim Mayer.

Foto: Rosengårdcentret.

Fodbold på storskærm

Der er dog ikke kun fokus på at stille børnefamilierne tilfreds:

“Vi har også en masse andre events i støbeskeen. F.eks. har vi planer om at vise den kommende VM-slutrunde i fodbold på en stormskærm,” siger centermanager Tim Mayer.

En gennemgående forvandling

Den nye Food Avenue er en del af Rosengårdcentrets nye strategi, som skal forbedre centret på en række parametre:

“Detailhandlen ændrer sig, og med denne nye strategi forbereder vi Rosengårdcentret på fremtiden. Vi vil ikke blot være et shoppingcenter; vi stiler efter at blive THE PLACE TO BE. Det inkluderer både shopping, spisesteder, events og underholdning,” siger centermanager Tim Mayer.

Forvandlingen af Rød Gade er som sagt gået igang, og det forventes, at første del vil stå færdig i første kvartal af 2019.

Værtshusgæst blev slået ned: Påtalte manglende mundbind

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke alle, der har lige nemt ved de nye regler om mundbind. Det blev tydeligt i går aftes, da Fyns Politi måtte rykke ud til én af Odenses mindre værtshuse, Skandsen.

Det skriver Fyens.dk.

Her havde en gæst på stedet bedt en anden gæst om at tage mundbind på – og det havde fået det til at slå klik for den anden gæst.

Vedkommende blev så arrig over påtalen, at han slog manden ned med knytnæveslag og efterfølgende sparkede ham i siden, da han lå på gulvet.  Manden flækkede angiveligt det venstre øjenbryn.

Fyns Politi fortæller, at manden blev anholdt kl. 21.30 og sigtet for vold.

Tomme gader og god dialog: Fyns Politi roser odenseanerne

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi har alle (igen) skulle vænne os til en ny hverdag, hvor corona-restriktioner endnu engang sætter begrænsninger for os.

Blandt andet på byens restauranter, caféer og beværtninger, der fra i går er blevet pålagt at lukke kl. 22.

Der har derfor også været ekstra fokus på netop disse steder fra Fyns Politis side, men i går aftes var der stadig kun ros tilovers:

“Tak Fyn! Vores patruljer melder om rigtig godt samarbejde og god dialog med restauratører, erhvervsdrivende og borgere i forbindelse med de nye retningslinjer for Covid-19 på hele øen her til aften.

God weekend! Mvh Vagtchefen” skriver Fyns Politi på Twitter.

To timer forinden havde Fyns Politi også lagt et billede ud fra Odenses gågade, hvor der var helt tomt.

“Husk nu afstand og afspritning, når du går i byen eller til fest. Kun sammen kan vi bryde smittekæden og holde fast i livsglæden. Som i kan se på foto, så ser det flot ud i Odense gågade her i aften – hold fast i det.” skrev de.

Nye COVID-19-tal offentliggjort: Så mange er smittet i Odense Kommune

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Coronaen hærger igen i samfundet, og det får konsekvenser for både mennesker og virksomheder.

Efter en stille genåbning tidligere på sommeren har smittetallene været nogenlunde stabile – men siden starten af september er de kun gået én vej, og det er desværre opad.

Dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der i skrivende stund er 70 tilfælde af smittede i Odense. Incidensen ligger nu på 34 pr. 100.000 indbyggere.

Incidensen vurderes som kritisk, hvis tallet ligger på over 30.

På landsplan er der tale om 589 nye tilfælde siden i går, og ni patienter er yderligere blevet indlagt. 206 er erklæret corona-fri siden i går.

Aldersmæssigt fordeler de sig hovedsageligt på de 20-29 årige, hvoraf 4032 er bekræftet smittet.

For at komme corona-spredningen til livs, indførte regeringen i går nye restriktioner. Dem kan du læse om her