Odense-firma lancerer ny app: Last minute bordbestilling med rabat

Skrevet af: Redaktionen

Hvis du er typen, som ofte er lidt for sent ude med at bestille bord til aftenens restaurantbesøg, så er der netop kommet en app til dig. Appen hedder GOTABLE og er en digital platform, hvor restauranter og gæster mødes om salg af borde last minute.

GOTABLE giver restauranterne mulighed for at sælge deres ledige borde til en reduceret pris, så de sikrer at fylde restauranten op.

Som restaurantgæst giver appen dig et hurtigt overblik over ledige borde og priser på byens bedste spisesteder, så du hurtigt og nemt kan booke et bord og få rabat på lige netop den restaurantoplevelse, som du har lyst til.

På den måde er appen en win-win-løsning for restauranter og gæster.

Fynsk iværksætter fik en fiks ide

Det er den odenseanske iværksætter, Søren Aarhus, der er idemanden bag og grundlæggeren af GOTABLE. Han fik ideen til appen på en rejse i Australien for otte år siden, hvor han og konen fik brug for at bestille en hotelovernatning i sidste øjeblik og faldt over hjemmesiden lastminute.com. 

“Vi havde fået nok af at overnatte i bilen, så vi fandt en hjemmeside, hvor vi kunne booke en overnatning last minute. Det var genialt, for hotellerne kunne få fyldt op, og vi kunne hurtigt finde et sted at sove. Det var ren win-win for alle parter, og det blev jeg inspireret af. Så kimen til GOTABLE blev skabt der,” siger Søren Aarhus og tilføjer:

“Last minute booking er i dag normalt i hotelbranchen, men det er et forholdsvist nyt koncept i restaurationsbranchen, selvom der er et stort potentiale. Så vores app er relativt nyskabende, og den rammer ned i et behov hos både restauranter og gæster.”

Der findes allerede flere online bookingsystemer, men GOTABLEs koncept adskiller sig fra de andres. Hos GOTABLE kan du nemlig ikke booke restaurantbesøg flere dage i forvejen. Der er fokus på her og nu-behov, og derfor kan du kun bruge appen til at finde et sted at spise i dag. Og det er der en god grund til:

“Tanken med appen er, at vi vil hjælpe restauranter med at få fyldt op i tilfælde af no shows og sene afbud, og at det skal være nemt for sultne folk på farten at få et overblik over, hvor der er ledige borde,” fortæller Søren Aarhus.

GOTABLE er nemt og bekvemt for alle parter

Det er nemt for både gæster og restauranter at bruge GOTABLE.

Restauranterne kan lægge ledige borde op i appen med kort varsel, og de bestemmer selv antal borde, tidsrum og rabatprocent. Hvis bordet ikke bliver solgt, kan de også selv pille det af igen.

Som bordsøgende kan du hurtigt se, om der er et ledigt bord, der matcher dine behov. Du kan søge på by, afstand, antal gæster, og hvornår du tidligst og senest kan ankomme. Så finder appen de borde, der matcher dine ønsker.

Flere odenseanske toprestauranter er med

GOTABLE er netop blevet lanceret og dækker i første omgang kun Odense, men på sigt er det planen at udvide appen til resten af landet.

“Vi starter i Odense, fordi der er et spændende, voksende restaurationsmiljø med mange gode spisesteder, men vi vil også gerne ud i andre byer. Hvornår det bliver, afhænger af, hvordan opstarten i Odense går,” forklarer Søren Aarhus.

GOTABLE afslører løbende, hvilke odenseanske restauranter de samarbejder med. Indtil videre har de offentliggjort fire navne, og det er:

  • mmoks
  • Restaurant Cro’n
  • Bryggeriet Flakhaven
  • Fynboen

Hvis du er nysgerrig på, hvem der ellers kommer med i ordningen, så hold øje med GOTABLEs facebookside.

GOTABLE støtter FN’s verdensmål

Hver gang du benytter appen, donerer GOTABLE et beløb til organisationer, som støtter FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling, hvilket blandt andet handler om at afskaffe sult og fattigdom i verden samt at sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle. Det sker i samarbejde med udviklings- og nødhjælpsorganisationen ADRA Danmark.

Det betyder, at hver gang du bruger appen til at booke et bord, så hjælper du andre med at få mad på bordet eller at få et bedre liv.

Lækkert vin-event i denne uge: Smag på 10 Bourgogner for en 50’er i vinbutik

Skrevet af: Redaktionen

Vinbutikken Bichel Vine har gjort en dyd ud af at skabe særarrangementer, som skiller sig ud i Odense.

Bichel Vine med butikker i Århus og København udvidede i 2018 med en butik lige her i Odense i Nørregade. Siden har der ikke været stille fra deres side med en masse forskellige spændende arrangementer.

I december gav de et juletræ, hvis man købte vin i butikken, og i marts i år kunne man smage på 25 vine for 25 kr.

Nu er de her igen, hvor man i denne uge fra torsdag til lørdag kan få lov til at smage 10 vine fra Bourgogne for 50 kr.

Attraktiv pris for vinentusiaster

Ægte vinentusiaster vil hurtigt spotte, at det er en attraktiv pris for at komme ind og få smagt på forskellige gode vine og årgange.

“Hos Bichel elsker vi Bourgogne og vi vil gerne dele ud af vores begejstring!

Det er enkelt at gøre vores kunder til lige så store Bourgogne-fans som os selv – man skal bare smager det.

Vi ved godt, at Bourgogne ikke er billigt, men vi har fundet 10 vine fra Bourgogne, som for det første er til at betale og som for det andet giver fantastisk meget vin for pengene,” siger Lars Bo Henriksen, direktør for Bichel Vin, til MigogOdense.

De udvalgte vine er følgende;

Hvidvine
Chablis 2017, Louis Michel
Bourgogne Blanc 2015, Patrice Rion
Viré-Clessé 2016, Domaine de Roally
Bourgogne Blanc 2107, Domaine Paul Pernot

Rødvine
Bourgogne Rouge “Vierge Romaine” 2017, Domaine Machard de Gramont
Hautes-Côtes de Nuits “les Dames Huguettes” 2017, Patrice Rion
Chorey-les-Beaune “Vielles Vignes” 2017, Domaine Machard de Gramont
Chambolle-Musigny “Nazoires” 2017, Domaine Machard de Gramont
Gevrey-Chambertin “Vielles Vignes” 2015, Domaine Rossignol-Trapet
Savigny-les-Beaune “Talmettes” 2015, Domaine Simon Bize

 

Foto: Bichel Vine

 

Hvad: Vin-event i Bichel Vine
Hvor: Nørregade 29
Hvornår:
Torsdag d. 25. april
Fredag d. 26. april
Lørdag d. 27 april

Du kan købe din billet på 50 kr. her

Danske Bank Bygningen blev købt for kæmpe beløb: Nu skal de nye planer udføres

Skrevet af: Redaktionen

Sidste år blev en af Odenses mest markante bygninger solgt i en handel for svimlende 133 mio. kr.

Bygningen er nok mest kendt som Danske Bank bygningen på Flakhaven 1, og det var den odenseanske ejendomsinvestor Karsten Bill Rasmussen, som stod bag købet.

Nu vil han skabe liv og glade dage på den centrale plads i Odense C.

Det fortæller han i et interview med Fyens.

“Vi skal have gang i Flakhaven, for det er i dag en død plads. Hvis du kommer til en by i Tyskland eller England, og går ind på den centrale plads i byen, så er der altid liv.

Det er der ikke på Flakhaven i dag, men det skal vi have lavet om.

Det kan både blive en god forretning og god ejendom for byen i forhold til, hvad den har været indtil nu. Som bank lukkede den jo om eftermiddagen og var lukket om lørdagen. Nu er der chance for, vi kan holde den åben syv dage om ugen og i nogle flere timer hver dag,” siger han til avisen.

Vil skabe bedre muligheder for caféer og butikker

Helt konkret er der planer om at forvandle bygningens facade, som den var i gamle dage. Det vil man gøre blandt andet for at skabe bedre muligheder for at få caféer og butikker ind i bygningen.

Arkitekten bag den meget renæssance-prægede paladsstil var odenseaneren C. Lendorf, der i et samarbejde med professor Herholdt ligeledes stod bag opførelsen af Odense Rådhus.

Planerne om ombygning handler om bygningens facade, hvor Karsten Bill Rasmussen vil installere nye døre og vinduer.

Vinduerne skal gå helt ned til soklen, og den nye ejer er inspireret af, hvordan bygningen så ud i gamle dage, før man i sin tid ændrede facaden.

Derudover vil han etablere tre nye indgangspartier, som skal ligge i bygningens to sider og i midten. Også her er Karsten Bill Rasmussen inspireret af bygningens tidligere udseende.

Danske Bank er flyttet

Danske Bank flyttede for nylig ”hjem” til Albani Torv 2 i nybyggede kontorer for at samle forskellige afdelinger under ét tag.

Ejendommen har siden november 2016 været på udenlandske hænder, hvor M7 Real Estate sammen med den amerikanske kapitalforvalter HIG Capital købte 67, hovedsagelig, filialejendomme af Danske Bank.

Men nu har Karsten Bill Rasmussen, der ejer et stort antal ejendomme i Odense, altså overtaget.

Ejendommen andrager i alt 5.586 kvm, hvoraf de 1.451 kvm er beliggende i kælderen, og indeholder alt fra velkomstområde, kontorer og kantine.

Rift om billetter: Verdens største løbefest på oppustelig bane kommer igen til Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto fra Gung Ho i England
Foto fra Gung Ho i England

Vi er vant til en del forskellige motionsløb her i Odense og omegn.

Men sidste år blev Odense introduceret til forhindringsløbet Gung-Ho. De kalder det selv for verdens største løbefest på oppustelig bane.

Det var en kæmpe succes sidste år i august, og derfor er det ikke overraskende, at vi igen her i 2019 kan se frem til at få besøg af konceptet igen.

Lørdag d 25. maj vender det retur til Tusindsårsskoven med 10 oppustede, kæmpestore forhindringer, fordelt på 5 km.

En vanvittig løbefest fyldt med sjove overraskelser, udfordringer og oplevelser. Der er plads til hele famillien. Konceptet er enkelt: Man skal have det sjovt!

Der er også rift om billetterne allerede. Hele 15 start-tidspunkter er allerede udsolgt. Dermed er der kun 12 starttidspunkter ledige.

Billetterne bliver også dyrere jo tættere, man kommer på løbsdagen.

Det handler om at udfordre hinanden

Løbet adskiller sig fra andre fun-runs på grund af de store forhindringer.

En vigtig detalje er også, at man ikke nødvendigvis behøver at have en perfekt kondition for at deltage. Ingen bliver målt i tid – det er fun run for alle. Man kommer til at hoppe, springe, kravle og løbe på de 5 km.

Det handler om at have en fest og udfordre sig selv på en sjov måde. Udfordre sine venner og grine af dem når de vælter rundt i de oppustelige giganter.

En seriøst sjov dag

Man kan blandt andet opleve verdens største luftmadras. Hold nu fast! 12 meter bred, 32 meter lang og 5 meter høj. I alt dækker den 378 kvartmeter og 1.890 kubikmeter.

Forhindringerne har navne som: The Wall, Born Slippy, Surfin’ og The Final Countdown – alle forhindringerne er navngivet efter nogle af pophistoriens mest populære sange.

Både voksne og børn kan være med til løbet. Arrangørerne anbefaler dog at børn, er minimum otte år gamle. Alle børn under 12 år skal løbe sammen med en voksen.

Det afholdes i København, Aalborg, Århus og Odense i år.

Hvad: Gung Ho – løbefest på oppustelig bane
Hvor: Tusindsårsskoven
Hvornår: Lørdag d. 25. maj
Billetter her