Odense-firma lancerer ny app: Last minute bordbestilling med rabat

Skrevet af: Redaktionen

Hvis du er typen, som ofte er lidt for sent ude med at bestille bord til aftenens restaurantbesøg, så er der netop kommet en app til dig. Appen hedder GOTABLE og er en digital platform, hvor restauranter og gæster mødes om salg af borde last minute.

GOTABLE giver restauranterne mulighed for at sælge deres ledige borde til en reduceret pris, så de sikrer at fylde restauranten op.

Som restaurantgæst giver appen dig et hurtigt overblik over ledige borde og priser på byens bedste spisesteder, så du hurtigt og nemt kan booke et bord og få rabat på lige netop den restaurantoplevelse, som du har lyst til.

På den måde er appen en win-win-løsning for restauranter og gæster.

Fynsk iværksætter fik en fiks ide

Det er den odenseanske iværksætter, Søren Aarhus, der er idemanden bag og grundlæggeren af GOTABLE. Han fik ideen til appen på en rejse i Australien for otte år siden, hvor han og konen fik brug for at bestille en hotelovernatning i sidste øjeblik og faldt over hjemmesiden lastminute.com. 

“Vi havde fået nok af at overnatte i bilen, så vi fandt en hjemmeside, hvor vi kunne booke en overnatning last minute. Det var genialt, for hotellerne kunne få fyldt op, og vi kunne hurtigt finde et sted at sove. Det var ren win-win for alle parter, og det blev jeg inspireret af. Så kimen til GOTABLE blev skabt der,” siger Søren Aarhus og tilføjer:

“Last minute booking er i dag normalt i hotelbranchen, men det er et forholdsvist nyt koncept i restaurationsbranchen, selvom der er et stort potentiale. Så vores app er relativt nyskabende, og den rammer ned i et behov hos både restauranter og gæster.”

Der findes allerede flere online bookingsystemer, men GOTABLEs koncept adskiller sig fra de andres. Hos GOTABLE kan du nemlig ikke booke restaurantbesøg flere dage i forvejen. Der er fokus på her og nu-behov, og derfor kan du kun bruge appen til at finde et sted at spise i dag. Og det er der en god grund til:

“Tanken med appen er, at vi vil hjælpe restauranter med at få fyldt op i tilfælde af no shows og sene afbud, og at det skal være nemt for sultne folk på farten at få et overblik over, hvor der er ledige borde,” fortæller Søren Aarhus.

GOTABLE er nemt og bekvemt for alle parter

Det er nemt for både gæster og restauranter at bruge GOTABLE.

Restauranterne kan lægge ledige borde op i appen med kort varsel, og de bestemmer selv antal borde, tidsrum og rabatprocent. Hvis bordet ikke bliver solgt, kan de også selv pille det af igen.

Som bordsøgende kan du hurtigt se, om der er et ledigt bord, der matcher dine behov. Du kan søge på by, afstand, antal gæster, og hvornår du tidligst og senest kan ankomme. Så finder appen de borde, der matcher dine ønsker.

Flere odenseanske toprestauranter er med

GOTABLE er netop blevet lanceret og dækker i første omgang kun Odense, men på sigt er det planen at udvide appen til resten af landet.

“Vi starter i Odense, fordi der er et spændende, voksende restaurationsmiljø med mange gode spisesteder, men vi vil også gerne ud i andre byer. Hvornår det bliver, afhænger af, hvordan opstarten i Odense går,” forklarer Søren Aarhus.

GOTABLE afslører løbende, hvilke odenseanske restauranter de samarbejder med. Indtil videre har de offentliggjort fire navne, og det er:

  • mmoks
  • Restaurant Cro’n
  • Bryggeriet Flakhaven
  • Fynboen

Hvis du er nysgerrig på, hvem der ellers kommer med i ordningen, så hold øje med GOTABLEs facebookside.

GOTABLE støtter FN’s verdensmål

Hver gang du benytter appen, donerer GOTABLE et beløb til organisationer, som støtter FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling, hvilket blandt andet handler om at afskaffe sult og fattigdom i verden samt at sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle. Det sker i samarbejde med udviklings- og nødhjælpsorganisationen ADRA Danmark.

Det betyder, at hver gang du bruger appen til at booke et bord, så hjælper du andre med at få mad på bordet eller at få et bedre liv.

Jesper Buchs pølsegryde slår pizza: Her er børnefamiliernes yndlingsretter

Skrevet af: Redaktionen

De fleste kender Jesper Buch som den benhårde superiværksætter fra Løvens Hule på DR 1 og ikke mindst som stifter af JustEat, der gjorde ham til mangemillionær.

Men de færreste ved, at rigmanden også er en legende ved spisebordet hos tusindvis af børnefamilier.

Jesper Buchs opskrift på hjemmelavet pølsegryde slår nemlig pizza, burger og boller i karry med flere længder på top ti-listen over de mest populære retter hos danske børnefamilier.

Listen er opgjort af Mambeno, der er Danmarks mest populære madplans- og opskrift app til børnefamilier.

Hos Mambeno forsøger man også at målrette deres app mod Odense, hvor man  kan se, hvad der hitter her i det fynske.

“Vi er glade for at se, at vi også har god aktivitet i Odense, som også i sig selv rykker på madfronten i byen.

Men når man ikke lige er ude og spise på en af de gode Odense-restauranter, så er det meget rart at have nogle simple og gode opskrifter at falde tilbage på.

Det hjælper Mambeno med,” siger Morten Resen, der er medejer af Mambeno, til MigogOdense.

Ingen pizza eller bolognese i top ti

På Mambenos Top ti Jesper Buchs pølsegryde nemlig nummer fire på listen over de mest populære opskrifter – og hverken pizza, boller i karry eller spaghetti bolognese er at finde på top ti.

1. Kyllingetærte med spinat
2. Spaghetti i fad med oksekød og grønt
3. Sammenkogt ret med kylling
4. Jesper Buchs berømte pølsegryde
5. Grøntsagslasagne
6. Gratineret kylling i fad
7. Paprikagryde med kylling
8. One pot pasta med pølser og grøntsager
9. Stegte nudler med kylling og sesam
10. Pasta med rejer i tomatsauce

Morten Resen: Jesper er en glimrende kok!

Opskriften på Jesper Buchs pølsegryde kom på madplanen hos Mambeno, da GoLittle app-stifteren Morten Resen besøgte den kendte erhvervsmand i Spanien.

Mambeno er ejet af GoLittle, som Jesper Buch blandt andet har investeret i.

“Jesper er jo mager som en ræv i parringstid. Så at han var en glimrende kok og kunne røre en pølsegryde med bacon og masser af fløde sammen på rekordtid kom som en ret stor overraskelse.

Men selvom opskriften er simpel, smager den fuldkommen fantastisk!

Vores egne unger elsker den, og det samme gør tusindvis af andre familier, har det vist sig,” siger Morten Resen.

Hent opskriften på pølsegryden gratis

Opskriften kan hentes gratis på mambeno.dk/jesper eller i Mambenos app i App Store. Og selvom Jesper Buch mener, at retten kræver masser af piskefløde, kan den (trods alt) også laves i en lidt mere fedtfattig udgave.

Listen er udarbejdet i perioden 1. oktober 2016 – 1. oktober 2018 og tager udgangspunkt i flere end 2 millioner besøg på mambeno.dk.

Unik spiseoplevelse: Kæmpe navne laver gourmetaften på Hotel Grand

Skrevet af: Simone Vestergaard

First Hotel Grand inviterer til en unik vin- og madoplevelse i hjertet af Odense, når Winemakers Dinner finder sted d. 25. oktober fra kl. 18-22.30. 

På denne aften går mad og vin op i en højere enhed, når Løgismose med det kendte vinhus Domaine Michelot og kokken Per Hallundbæk byder indenfor til en unik gourmetaften.

Per Hallundbæk har over 30 års erfaring fra restaurant- og hotelbranchen, både som kok, souschef, køkkenchef og direktør.

Han har tidligere ført Falsled Kro op som Fyns største bejler til en Michelin-stjerne.

På aftenen vil den erfarne kok servere en skøn fem retters menu med nyfortolkning af klassikere fra Bourgogne, til vinene fra Domaine Michelot.

Gæster for første gang Danmark

Nicolas Mestre fra Domaine Michelot gæster for første gang Danmark, og med sig har han årets høst fra 2016 årgangen, samt ældre udvalgte vine fra familiens historiske domaine i en af Bourgognes fineste hvidvinskommuner.

Løgismose har længe haft et godt samarbejde med Domaine Michelot – et samarbejde, der faktisk startede for præcis 20 år siden.

“Det er første gang i mange år, at vi har besøg af Domaine Michelot.

Det er et mindre vinhus drevet af familien selv, så det er ikke så ofte, de besøger Danmark.

Domaine Michelot er meget specielt.

Det er jo en hjørnesten i Løgismoses sortiment, og et vinhus der har været med i rigtig mange år – og som vi har et rigtig godt og nært forhold til.

Derudover laver de vine på et utroligt højt niveau.” fortæller Remi Sahner, salgschef hos Løgismose.

Et arrangement udover det sædvanlige

Det er første gang at denne konstellation er blevet en realitet, og Remi Sahner er meget glad for at kunne give de kommende gæster en helhedsoplevelse udover det sædvanlige.

“Med dette arrangement har vi fået muligheden for at lave en perfekt aften med kombinationen af vinhuset og Per – som også er en gammel kending af Løgismose.

Så gæsterne kan godt forvente en aften med god vin og mad på højt niveau, i fantastiske rammer.” fortæller Remi og afslutter:

“Det er en af de helt specielle aftener på året, og en aften vi glæder os rigtig meget til.”

Aftenens menu er:
– Syltet pighvar med persillecreme og små porrer
– Torsk med snegle ragout, peberbacon og bagt fennikel
– Kanin med sennepcreme og glaskål
– Gratineret and fra Dombes ”Bourguignon” med nye løg og karl johan aroma
– Brie de Meaux med brioche, salater og trøffelvinaigrette

Det får du:
– Kir Royale & Snacks
– 5 retters menu med tilhørende vine
– Kaffe & sødt
– Vand under middagen

Pris pr. person 995 kr. (ekskl. booking gebyr på 25 kr.)

Læs mere og køb din billet til arrangementet her.

Kan et tog hedde Brunneren? Odense griner af de skøreste forslag til Letbanen

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Letbane Odense
Foto: Letbane Odense

“Du skal bare tage Brunneren i retning mod Hjallese.”

Forestil dig den sætning, hvis en dansk turist kommer til Odense og skal en tur med Letbanen.

Det kan meget vel blive virkelighed, når Letbanen står færdig om nogle år.

Lige nu er der en afstemning i gang om, hvad de 16 forskellige Letbane-vogne skal hedde.

En af de helt store favoritter er nemlig “Brunneren” med reference til vores elskede nationalret – Brunsvigeren.

Ikke desto mindre kan der også refereres til andet, hvis man tænker lidt latrinært.

Vi har taget et kig på, hvad der især på sociale medier som Facebook diskuteres på navnene, og her er vores bud på de mærkeligste/skøreste/sjoveste navneforslag til Letbanen.

Sjoveste forslag

Det hele skal kunne sammensættes efter sætningen;

At rejse er at…

BRUNNEREN (at rejse er…lige så godt som brunsvigeren)

FODFÆSTET (at rejse er…at miste fodfæstet)

SOLNEDGANGEN (at rejse er…at se solnedgangen nye steder)

SMAGEN (at rejse er…at smage på verden)

PERSPEKTIVET (at rejse er…at forny sit perspektiv)

UNDRINGEN (at rejse er…at undre sig)

SINDET (at rejse er…at flytte sit sind)

KOMMENTARER PÅ Odense Letbanes Facebook-side

Nu skal der stemmes

Hele Odense fik mulighed for at byde ind med mulige navne, og de er nu blevet evalueret og udvalgt.

Nu skal der så stemmes på de bedste bud, så man kan indsnævre det til 16 letbanevogne.

“I har hjulpet med at finde et samlende tema og en liste med konkrete navneforslag. Her i tredje fase er dine krydser afgørende – Odenses letbanetog får de 16 navne med flest stemmer.

Stem ved at udfylde stemmesedlen herunder med højst 5 krydser,” skriver Odense Letbane.

Der trækkes lod om gavekort på 3000 kr. til ODEON.

Deadline er 24. oktober.

Du kan stemme og se alle navne-forslagene her