Odense Food Festival: Nu starter salget af SPIS! Ude-billetterne

Skrevet af: Jens Erik Møller
Mmoks. Foto: Rico Feldfoss
Mmoks. Foto: Rico Feldfoss

Der er lige godt et par måneder til endnu, men det er ikke spor for tidligt at overveje, hvor du skal spise ude til SPIS! Odense Food Festival. Selve festivalen løber i dagene 10.-16. september, og blandt det mest populære er de såkaldte SPIS! Ude arrangementer.

Tirsdag 17. juli starter salget af de eftertragtede SPIS! Ude-billetter – og billetterne plejer at forsvinde hurtigt, så anbefalingen er, at man ikke bør vente alt for længe med at sikre sig plads på sin yndlingsrestaurant.

I år kan du spise ude på restauranter som Under Lindetræet, mmoks, Kok og Vin, Fynboen, Gringas og Druen & Bønnen. Alle har de sammensat helt særlige menuer, som kun fås til SPIS! Ude.

Og hvis du vil undgå, at tænderne kommer til at løbe i vand, så bør du ikke læse videre, for der er lagt op til helt ekstraordinære gastronomiske oplevelser.

Ristet rødfisk eller majs-iscreme med popcorn

Hos Under Lindetræet, der ligger ved H. C. Andersens hus, laver chefkok Brian Madsen en eventyrlig menu med ristet rødfisk med fennikel, dild og hummer sauce til forret, mens hovedretten er okse højreb med rødbeder og syltede løg. Desserten består af citron, lakrids, marengs og yoghurt. Prisen for den eventyrlige menu er 395 kr.

Mmoks serverer en fireretters menu kreeret af køkkenchef, Mads Friis Nielsens. Her eksperimenteres der med råvarerne, og du kan til SPIS! Ude blandt andet sætte tænderne i Grillet nakkefilet med fyldt løgskaller, gærede ribs og sauce på haler og solbær samt en dessert bestående af en Iscreme på majs med brombær, saltet karamel og popcorn. Prisen er her 300 kr.

Kammuslinger, and eller chokolade tacos

Har du mod på en autentisk bistrooplevelse, så skal du spise hos Kok og Vin. Her får du kammuslinger med fynsk rygeost, blomkål & mandler; du får Svendborg gourmetgris med hestebønner, knoldselleri, sprød svær & Sauce Robert; og til dessert kan du nyde en lækker solbærtærte med henkogte bær, marengs og honningis. Prisen er 230 kr.

Du kan også vælge en menu med fire serveringer hos Fynboen. Den består blandt andet af saltet torsk med kærnemælksauce, rapand på flere måder og en dessert med fynske pærer med frossen yoghurt, brændt chokolade, mandelkage og saltet karamel. Menuen koster 325 kr., og det er derudover muligt at tilkøbe en vinmenu til 250 kr., som er speciel sammensat til denne menu.

Hvsi du vil have autentisk mexicansk street food, kan du vælge at besøge Gringas, hvor Geoff Bubear står i køkkenet. Der er blandt andet ossobuco og ovnstegte grøntsager og nødder, gulerodssalat med peanut mole og rødbeder på tre måder. Og til dessert kan du prøve lækre chokolade tacos. Hos Gringas koster Spis! Ude menuen 275 kr.

Overdådigt ostebord og græskar trifli

Endelig kan du lægge vejen forbi Druen & Bønnen, der ligger på Flakhaven. Og Druen & Bønne har valgt at gå all-in på gastronomiske oplevelser under SPIS! Odense Food Festival. Fra onsdag 12. september til lørdag 15. september byder restauranten på forskellige koncepter i deres sædvanlige franskinspirerede stil.

Onsdagen står i ostens tegn med et overdådigt ostebord, og torsdag og lørdag forkæles gæsterne med sæsoninspirerede mundfulde af blandt andet krabbe bisque, confiteret and og græskar trifli med sød tonkabønnecreme og knasende græskarkernecrumble. Er du til bøf og creme brulee, så skal du booke bord fredag aften.

Hvis du er blevet sulten efter at have læst om de forskellige SPIS! Ude menuer, kan du læse mere om dato og tidspunkter på www.spisodense.dk, hvor du også fra 17. juli kan købe billet til en af disse helt ekstraordinære restaurantoplevelser.

SPIS Odense Food Festival

Food Festival fyldt med oplevelser for den madglade

SPIS! Ude er en del af SPIS! Odense Food Festival, hvor alt kommer til at handle om mad i Odense. Om mandagen kan du for eksempel tage med på svampetur, om tirsdagen er der flødebollekursus, og om onsdagen er der smagsforedrag på First Hotel Grand med fokus på blæksprutter som mad – inklusiv smagsprøver.

Ugen indeholder også Restaurantcrawl, mjødsmagning og lørdag kan du deltage i konkurrencen om at bage Fyns bedste brunsviger.

Endelig omdannes Flakhaven 14. og 15. september til et sandt madmekka med salgsboder, der sælger alverdens lækkerier. Der bliver fyldt med fynske specialiteter, der er fødevarer, som du aldrig har smagt og råvarer, som du virkelig burde smage. Der er også gratis gastro-aktiviteter til børn og voksne på pladsen.

Helt særligt juni-tilbud: Køb din Vi Elsker 90’erne billet inden sommerferien

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Morten Ryming
Foto: Morten Ryming

Vi Elsker 90’erne bliver årets største sommerfest i Odense, og MigogOdense er mediepartner på 13 timers total fest.

Forleden lagde den store 90’er karavane Rødovre ned med over 17.000 publikummer, hvor især Scooter, Vengaboys, Eiffel 65 og Boyzlife var helt forrygende.

Der har aldrig været et større line up på samme plakat af 90’er stjerner, og det har man i den grad også mærket i forsalget.

I Odense buldrer billetsalget også afsted, og der er ingen tvivl om, at odenseanerne glæder sig til det store show, hvor navne som Scooter, Cascada, Eiffel 65, Right Said Fred, Vengaboys og Boyzlife (sammenkobling af Westlife og Boyzone) er blandt hovednavnene.

Helt særligt juni-tilbud

I et forsøg på at melde udsolgt allerede før august har MigogOdense sikret sig et antal billetter, som vi nu de næste 14 dage kører som et helt særligt juni-tilbud.

Du sparer nemlig 100 kr. på Vi Elsker 90’er billetten, hvis du helt eksklusivt køber den igennem MigogOdenses særlige link lige her. 

Billetterne bliver dyrere hver måned frem til 24. august, så det er bare om at få fingrene i dem nu.

Her er plakaten for årets Line Up til Vi Elsker 90’erne

  • Daze
  • Scooter
  • Cascada
  • Eiffel 65
  • Right said Fred
  • Londonbeat
  • N-trance
  • Snap
  • Boyzlife
  • Real McCoy
  • DJ Quicksilver
  • Rob’n Raz feat
  • DJ Flex
  • DJ Giorgio Prezioso
  • Vengaboys
  • HIT N’HIDE
  • Vengaboys
  • Real McCoy
  • DJ Quicksilver
  • Rob’n Raz feat. DJ Flex
  • DJ Giorgio Prezioso
  • Voice of KLF
  • Danny Kool
  • Alice Deejay
  • Dario von Slutty
  • Da Buzz
  • D-Devils

Hvad: Vi Elsker 90’erne
Hvornår: Lørdag d. 24. august 2019
Hvor: Kongens Have
Billetterne koster med MigogOdenses link lige nu frem til 24. juni
549 kr. for en festbillet med 13 timers GIGA-fest
1199 kr. for Drink & Dance (fri bar) med 13 timers GIGA-fest
Køb billetter her

Har serveret mad i Odense siden 1965: Stadig håb for Under Lindetræet

Skrevet af: Michael Qureshi

I storhedstiden var Restaurant Under Lindetræet et fyrtårn i Odenses gastronomiske verden.

Siden har det været lidt op og ned for det hyggelige spisested. Lige nu er fremtiden dog meget uvis. Under Lindetræet er faktisk lukket efter forpagteren Brian Madsen efter 14 år i spidsen stoppede sidste dag i maj.

Under Lindetræet har serveret mad for gæster siden 1965, så er det en institution i byen, der er lukket. Men ejeren af bygningen satser ikke på, at det er permanent.

Han fortæller, at der har været dialog med flere interesserede, men det har hidtil ikke udmøntet sig i en aftale. Der er heller ingen garanti for, at man viderefører Under Lindetræet i sin oprindelige form.

“Jeg har ikke lagt mig fast, om det skal føres videre, som det er, eller om der skal ske noget nyt. Det kommer an på, hvad der er af muligheder. Dem vil jeg da forholde mig til,” siger ejer af bygningen, Jes Petersen, til fyens.dk

Kom som en bombe

Det kom som en bombe, da Brian Madsen meldte sin beslutning ud.

“De sidste 14 år har jeg dedikeret min tid og min karriere til at drive Restaurant Under Lindetræet, og det har været en fantastisk rejse, der har budt på et væld af gode oplevelser, og vi har i dag mange gæster hver eneste måned, som nyder alt fra vores topanmeldte – og næsten altid udsolgte – brunch til Eventyrmenuen om aftenen med de velafstemte vine til.

Men 14 år er også længe, at være det samme sted, og jeg kan mærke, at det for mig er tid til at prøve noget nyt, hvorfor jeg pr. 31. maj ikke længere vil drive Restaurant Under Lindetræet,” fortalte han dengang.

Jordbærfestival i næste uge: Hvem laver Odenses bedste jordbærkage?

Skrevet af: Redaktionen

Sommer er også lig med jordbær-sæson.

Det fejrer de hvert år i Tarup Center, hvor der pyntes op hele ugen, og der sker en masse aktiviteter med de lækre jordbær i fokus.

I år er ingen undtagelse, og i næste uge løber Jordbær-festivalen så af stablen i shoppingcenteret.

Som kulmination på ugen afvikles Odenses største jordbærkagedyst. Du kan være med, hvis du selv synes, du laver den vildeste jordbærkage.

Lørdag d. 29. juni kan alle der har mod på bagningens kunst aflevere en kage med jordbær som hovedingrediens samt opskrift mellem kl. 9-9.30.

Bedømmes af eksperter

Kagerne bedømmes af dommerpanelet, som består af konditor Pia Grønnegaard som til dagligt underviser i konditorlinjen på Kold og konditor Charlotte From Sveistrup fra Bæk’s Konditori.

Der vurderes på udseende, konsistens og smag.

Fra Kl. 12.00 kåres tre vindere, der alle kan se frem til flotte præmier.

Førstepræmien er et gavekort på 3000 kr. til Tarup Centers butikker. Hvis man vil deltage, skal man senest på fredag d. 21. juni tilmelde sig på konkurrence@tarupcenter.dk.

Det oplyser Tarup Center.

Hvis man ligefrem vinder har Tarup Center eller måske nogen fra dommerpanelet ret til at sætte vinderkagen i produktion.

Professionelle i konditorbranchen kan ikke deltage.

Du kan læse mere om reglerne her

Blandt Odenses bedste burgere: Vind en aften for 4 personer på Burger Shack

Skrevet af: Redaktionen

Der er efterhånden så mange burgersteder i Odense, at det kan være svært at finde rundt i, hvad der lige passer ind i ens personlige smag.

I april lavede vi så den helt store Burger-tour i samarbejde med vores medejere Gastromand, der har en af Danmarks største madblogs.

Her fik vi kåret Odenses bedste burgere – du kan læse guiden her.

Burger Shack har fået en glimrende start som Odenses nye favorit burgerjoint.

Gode detaljer på burgeren og fritterne

Blandt andet skrev vores anmelder følgende;

Når du træder ind i en af de to restauranter, får du lidt træhyttestemning.

Stolene er slidte, og det samme look går igen på borde og andre ting, men bare rolig – det er meningen.

Menukortet er overskueligt, for der er egentlig ikke synderlig meget at vælge imellem.

Du kan få en burger med oksekød, kylling eller vegetarmulighed. Fritter kan købes til og også som menu med en valgfri drikkevare.

Selve bollen er blød og greasy. Bøffen er lyserød og har en god smag og duft af grill.

Grøntsagerne virker friske og sprøde, og det samme opleves når man vælger bacon til – og det gør man jo! Det skulle også være pickles i burgeren, og det kunne da også ses, men smagen var der ikke.

Vælger du deres fritter, så går du heller ikke helt galt i byen. Sprøde og godt krydret, samt drysset med parmesan – fin detalje.

Dip kan tilkøbes, og de har hver især også en god smag.

Burger og fritter fra Burger Shack.

Web: https://burgershack.dk/

Adresse: Englandsgade 2, 5000 Odense C + Vintapperstræde 6, 5000 Odense C

I anledning af at det er mandag, man skal have noget at se frem til den kommende weekend, så udlodder vi i samarbejde med Burger Shack 4 store burgermenuer til en god aften med venner/veninder/familie.

Sådan vinder du;
Like opslaget lagt på MigogOdenses Facebook mandag d. 17. juni kl. 19.10
Skriv mindst to du vil dele den lækre præmie med

Vi trækker en vinder på fredag d. 21. juni.