Odense Food Festival: Nu starter salget af SPIS! Ude-billetterne

Skrevet af: Jens Erik Møller
Mmoks. Foto: Rico Feldfoss
Mmoks. Foto: Rico Feldfoss

Der er lige godt et par måneder til endnu, men det er ikke spor for tidligt at overveje, hvor du skal spise ude til SPIS! Odense Food Festival. Selve festivalen løber i dagene 10.-16. september, og blandt det mest populære er de såkaldte SPIS! Ude arrangementer.

Tirsdag 17. juli starter salget af de eftertragtede SPIS! Ude-billetter – og billetterne plejer at forsvinde hurtigt, så anbefalingen er, at man ikke bør vente alt for længe med at sikre sig plads på sin yndlingsrestaurant.

I år kan du spise ude på restauranter som Under Lindetræet, mmoks, Kok og Vin, Fynboen, Gringas og Druen & Bønnen. Alle har de sammensat helt særlige menuer, som kun fås til SPIS! Ude.

Og hvis du vil undgå, at tænderne kommer til at løbe i vand, så bør du ikke læse videre, for der er lagt op til helt ekstraordinære gastronomiske oplevelser.

Ristet rødfisk eller majs-iscreme med popcorn

Hos Under Lindetræet, der ligger ved H. C. Andersens hus, laver chefkok Brian Madsen en eventyrlig menu med ristet rødfisk med fennikel, dild og hummer sauce til forret, mens hovedretten er okse højreb med rødbeder og syltede løg. Desserten består af citron, lakrids, marengs og yoghurt. Prisen for den eventyrlige menu er 395 kr.

Mmoks serverer en fireretters menu kreeret af køkkenchef, Mads Friis Nielsens. Her eksperimenteres der med råvarerne, og du kan til SPIS! Ude blandt andet sætte tænderne i Grillet nakkefilet med fyldt løgskaller, gærede ribs og sauce på haler og solbær samt en dessert bestående af en Iscreme på majs med brombær, saltet karamel og popcorn. Prisen er her 300 kr.

Kammuslinger, and eller chokolade tacos

Har du mod på en autentisk bistrooplevelse, så skal du spise hos Kok og Vin. Her får du kammuslinger med fynsk rygeost, blomkål & mandler; du får Svendborg gourmetgris med hestebønner, knoldselleri, sprød svær & Sauce Robert; og til dessert kan du nyde en lækker solbærtærte med henkogte bær, marengs og honningis. Prisen er 230 kr.

Du kan også vælge en menu med fire serveringer hos Fynboen. Den består blandt andet af saltet torsk med kærnemælksauce, rapand på flere måder og en dessert med fynske pærer med frossen yoghurt, brændt chokolade, mandelkage og saltet karamel. Menuen koster 325 kr., og det er derudover muligt at tilkøbe en vinmenu til 250 kr., som er speciel sammensat til denne menu.

Hvsi du vil have autentisk mexicansk street food, kan du vælge at besøge Gringas, hvor Geoff Bubear står i køkkenet. Der er blandt andet ossobuco og ovnstegte grøntsager og nødder, gulerodssalat med peanut mole og rødbeder på tre måder. Og til dessert kan du prøve lækre chokolade tacos. Hos Gringas koster Spis! Ude menuen 275 kr.

Overdådigt ostebord og græskar trifli

Endelig kan du lægge vejen forbi Druen & Bønnen, der ligger på Flakhaven. Og Druen & Bønne har valgt at gå all-in på gastronomiske oplevelser under SPIS! Odense Food Festival. Fra onsdag 12. september til lørdag 15. september byder restauranten på forskellige koncepter i deres sædvanlige franskinspirerede stil.

Onsdagen står i ostens tegn med et overdådigt ostebord, og torsdag og lørdag forkæles gæsterne med sæsoninspirerede mundfulde af blandt andet krabbe bisque, confiteret and og græskar trifli med sød tonkabønnecreme og knasende græskarkernecrumble. Er du til bøf og creme brulee, så skal du booke bord fredag aften.

Hvis du er blevet sulten efter at have læst om de forskellige SPIS! Ude menuer, kan du læse mere om dato og tidspunkter på www.spisodense.dk, hvor du også fra 17. juli kan købe billet til en af disse helt ekstraordinære restaurantoplevelser.

SPIS Odense Food Festival

Food Festival fyldt med oplevelser for den madglade

SPIS! Ude er en del af SPIS! Odense Food Festival, hvor alt kommer til at handle om mad i Odense. Om mandagen kan du for eksempel tage med på svampetur, om tirsdagen er der flødebollekursus, og om onsdagen er der smagsforedrag på First Hotel Grand med fokus på blæksprutter som mad – inklusiv smagsprøver.

Ugen indeholder også Restaurantcrawl, mjødsmagning og lørdag kan du deltage i konkurrencen om at bage Fyns bedste brunsviger.

Endelig omdannes Flakhaven 14. og 15. september til et sandt madmekka med salgsboder, der sælger alverdens lækkerier. Der bliver fyldt med fynske specialiteter, der er fødevarer, som du aldrig har smagt og råvarer, som du virkelig burde smage. Der er også gratis gastro-aktiviteter til børn og voksne på pladsen.

Base i Odense: Fynbo overtager hele home Erhverv-kæden

Skrevet af: Michael Qureshi
Mikkel Søby (v) og Henrik Bendix Poulsen-Svane
Mikkel Søby (v) og Henrik Bendix Poulsen-Svane

Home a/s sælger nu sin erhvervskæde home Erhverv fra mæglervirksomheden.

Køberne er Mikkel Søby og fynboen Henrik Bendix Poulsen-Svane. Begge har været franchisetagere i home Erhverv i en årrække.

De otte erhvervscentre fordelt rundt i landet fortsætter deres drift og virke under navnet indtil 2020.

home a/s er en del af Danske Bank-koncernen, som et datterselskab ejet af Realkredit Danmark.

”Vi sælger home Erhverv-kæden, fordi vi vil fokusere endnu mere på de 167 private boligforretninger, der er inde i en god udvikling med stigende markedsandele,” siger adm. direktør Uffe Drejer i home a/s.

Den nye indehaver forklarer, at det nuværende navn fortsætter mindst et år endnu.

”home Erhverv kæden fortsætter til 2020 under samme navn, og der er ikke taget stilling til et nyt navn endnu,” siger Henrik Bendix Poulsen-Svane.

To velkendte profiler som nye ejere

Henrik Bendix Poulsen-Svane har været indehaver af home Erhverv Fyn, med base i Odense og home Erhverv Jylland Syd, der har base i Kolding, siden 2015.

Henrik har i det daglige arbejde primært fokus på salg af investerings- og projektejendomme og har opbygget et bredt og stærkt netværk blandt nationale såvel som internationale investorer.

Mikkel Søby har været indehaver i home Erhverv siden 2010 og driver i forvejen tre home Erhvervscentre i København, Hillerød og Helsingør – ligesom han er bestyrelsesformand for erhvervsmæglernes ejendomsportal, Ejendomstorvet.dk, der er Danmarks største portal for erhvervslokaler.

Med det nye ejerselskab kommer home Erhverv endnu tættere på markedet, og det vil komme kunderne til gode.

”Vi er glade for, at vi har indgået en aftale med Mikkel Søby og Henrik Bendix Poulsen-Svane. De er velkendte, dygtige, og de har kompetencerne til at udvikle en erhvervskæde yderligere,” udtaler Uffe Drejer.

Navnet består altså, og det samme gør samarbejdet mellem home og home Erhverv.

Fortsat samarbejde med Danske Bank-koncernen

Et frasalg er ikke et farvel til mange års samarbejde mellem bolig og erhverv – eller samarbejdet med Danske Bank-koncernen.

”Vi vil fortsætte samarbejdet med det ”nye” home Erhverv på kommercielle vilkår,” siger Uffe Drejer.

”Vi har traditionelt og historisk altid haft et godt samarbejde med Danske Bank-koncernen, og det falder derfor naturligt for os at bibeholde dette. Samtidig skal vi videreudvikle home Erhverv og vores interne samarbejde,” siger Henrik Bendix Poulsen-Svane

home Erhverv vil særligt fokusere på det voksende projektmarked i provinsen i samarbejde med homes boligforretninger.

”Tanken er at fokusere på provinsen bl.a. med projektsamarbejdet med de eksisterende home bolig-butikker. Det kan vi gøre endnu bedre i den nye konstruktion,” siger Mikkel Søby.

De nye ejere kalder det en force i det marked, som vi har nu, og som vi ser ind i, at home Erhverv har en meget slank struktur.

”Vi er pt. ikke blandt de største, men vi vil etablere os yderligere med bund i faglige kompetencer og en struktur, som er mindre omkostningssårbar, fordi vi outsourcer nogle interne opgaver.

Eksempelvis laver vi analysearbejde med ekstern samarbejdspartner,” siger Henrik Bendix Poulsen-Svane.

Skriver historie i Odense: Astralis vinder stor titel og 8 mio. kr.

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: PR
Foto: PR

Odense Congress Center har hele weekenden været spækket med det bedste af det bedste inden for gaming og e-sport.

ODINCON har blandt andet budt på kæmpe netværksparty (LAN) og en stor EXPO, hvor en lang række udstillere har vist deres nyeste gear, gadgets og spil frem.

Men her til eftermiddag var det tid til det helt store højdepunkt – ESL Pro League Finals, som er sæsonfinalen i spillet CS:GO (Counter Strike: Global Offensive), hvor de bedste hold fra Europa, Nordamerika, Asien og Sydamerika dyster.

Her dystede danske Astralis mod det nordamerikanske storhold Team Liquid i den intenste Grand Final, som tilskuerne i Odense kunne opleve på tætteste hold.

Tæt kamp indtil Astralis øgede tempoet

Holdene spillede bedst ud af 5 runder, og efter de to første runder stod den 1-1.

Derefter så Astralis sig ikke tilbage og med cifrene 3-1 kunne Astralis lade sig hylde foran de mange tilskuere her i Odense.

Udover hovedpræmien på 250.000 dollars, vinder Astralis også en ekstra bonuscheck på én million dollars. Det vil sige over 8 mio. danske kroner i præmiepenge til de danske drenge.

Astralis vinder ekstra-præmien, da de vinder en såkaldt Intel Grand Slam.

Trofæet uddeles, hvis et hold vinder fire titler inden for et spænd på ti turneringer i ESL- og Dreamhack-regi.

Astralis er det første hold i historien, som formår at gøre dette.

Dermed må man sige, at Astralis har haft et vildt 2018, hvor de turnering efter turnering har vist, at de er verdens bedste CS:GO hold.

Genialt koncept: Kom til Smørrebrødsfestival i Arkaden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Vort Daglige Smørrebrød
Foto: Vort Daglige Smørrebrød

Smørrebrød og festival.

To koncepter, som danskerne elsker.

Men hvorfor ikke kombinere de to ting og lave en smørrebrødsfestival?

Det er netop tanken bag Smørrebrødsfestival 2019, der afholdes af Vort Daglige Smørrebrød, som Smørrebrødsjomfruen Heidi Kronholm står bag.

Du kan læse mere om Vort Daglige Smørrebrød her.

Smørrebrødsfestivalen afholdes den 2. februar 2019 fra kl. 11.30-13.00 i Arkaden Food Market, og konceptet er lige til at forstå.

Otte stykker smørrebrød og en dejlig kold fadøl

En billet til smørrebrødsfestivalen koster 275 kr. for voksne og 150 kr. for børn (under 12 år).

En billet giver adgang til otte forskellige slags smørrebrød og med i billetten er også en valgfri sodavand eller fadøl.

Maden serveret anrettet på tallerkener og hvis den bliver tom, kan kan der ske genopfyldning ved midterbordet hvor de står klar med flere smørrebrød.

Der vil være særlige priser på snaps i 3 cl. glas eller flaske til alle festivalgæster.

Foto: Vort Daglige Brød

Ægte fynsk smørrebrød i Arkaden

Vort Daglige Brød åbnede i Arkaden Food Market den 6. december og udover at afholde smørrebrødsfestival, består den nye bod til dagligt af fynsk smørrebrød – både madpakker to go, samt lækre, traditionelle stykker smørrebrød til at nyde i Arkaden.

Heidi har det meste af sin tid slået sine folder på Fyn, men da smørrebrødsmutter skulle lære, at lave det helt rigtige smørrebrød, arbejdede hun både for Ida Davidsen og Restaurant Schønnemann i København.

Nu er hun atter på Fynsk jord, hvor hun serverer gode madder lavet på fynske råvarer med sidevogn – nemlig snaps.

Snapsen er, som Heidi, fra Fyn og den er naturligvis ikke et krav, men et tilbud om at fuldende smørrebrødsoplevelsen på traditionel vis.

Menuen kommer til at afspejle Heidis Humør, men der vil naturligt være nogle klassikere på kortet, som ikke er til at komme uden om. Her til jul serveres der blandt andet sildemadder og risalamande til dessert.

Du kan læse mere om Vort Daglige Brød lige her.

Hvad: Smørrebrødsfestival
Hvor: Arkaden Food Market v/ Vort Daglige Smørrebrød
Hvornår: 2. februar 2019 fra 11.30-13.00
Pris: 275 kr. pr. person. inkl. en valgfri sodavand eller fadøl. Børn under 12 år: 150 kr. inkl. en valgfri sodavand.

Du finder mere info om billetsalg lige her.