Odense går jule-amok i denne uge: Så meget sker der i byen

Skrevet af: Michael Qureshi

Nogen vil mene, at det stadig er lidt for tidligt med alt det juleri.

Andre er allerede ved at komme godt i julestemning og kan ikke få nok af det hele.

Uanset hvad så går Odense fuldstændig jule-amok i denne uge.

Der sker nemlig rigtig mange forskellige ting, som man bør tage ind og opleve.

Her kan du få et overblik over, hvad du kan glæde dig til af jule-events i ugens løb.

Odenses største juletræ tændes på Flakhaven

Traditionen tro spreder julestemningen sig i Odense Citys gader, når juletræet og julebelysningen tændes på lørdag den 17. november kl. 17.00.

Hos Odense City har de afsløret, at juletræet i år bliver det største nogensinde i Odenses historie.

“I år bliver juletræet på Flakhaven næsten dobbelt så stort som de tidligere år – og er dermed det største juletræ i Odenses historie,” skrev de på Facebook.

Det bliver pyntet med ikke mindre end 40.000 LED-pærer samt en ny flot stjerne med en diameter på hele 2 meter.

Gratis julekoncert før juletræet tændes

Lørdag d. 17 november før juletræet tændes på Flakhaven er der gratis julekoncert med et 40-50 mands brassband på scenen i Odense Rådhushal.

Programmet bliver flot og underholdende med musik fra bl.a. Disney-filmen “Frozen”, kendte og traditionelle juleklassikere i lækre arrangementer, og en uropførelse af Leif Munk Hansens “Migrants”.

Publikum får også lov at røre stemmerne i fællessangen “Juletræet med sin Pynt”.

Julebelysning tændes i Brandts Klædefabrik

Julen nærmer sig med hastige skridt og indledes for alvor i Brandts Klædefabrik, når områdets julelys tændes i intime, hyggelige omgivelser. Det sker på fredag d. 16. november.

Traditionen tro udsmykkes hele området i Brandts Klædefabrik med alskens julepynt og funklende julelys, som pryder områdets sjælefulde stræder.

På dagen får Brandts Klædefabrik fint besøg af Julemanden, som har taget sig tid til at hjælpe med nedtællingen til, at julelysene tændes.

De første 500 børn vil have mulighed for at få en gratis godtepose, og så kan de alle få taget et billede med Julemanden og måske nå at hviske ham et lille ønske i øret.

På Amfipladsen vil der denne eftermiddag være mulighed for at købe hjemmelavede godter til ganen.

Blandt andet vil der være mulighed for at smage Fredo’s hjemmelavede gløgg eller de hjemmelavede æbleskiver fra Konditoriet Kagedåsen, m.m.

Eftermiddagen byder desuden på underholdning fra den internationale jazzscene, når Isa & Fyn’s Finest spiller op og forkæler publikum med første klasses, stemningsfyldte jazz-toner.

Julelysene tændes præcis kl. 17.00.

Foto: Brandts Klædefabrik

Juletræet tændes i Zoo

Kom og vær med til at byde julen velkommen i zoologisk have, når det store juletræ tændes på fredag den 16. november kl. 17.00.

Efter juletræstænding og fællessang står Julemanden klar til at tage imod årets juleønsker. Der er desuden gratis godteposer til de første 200 børn.

Tag familie og venner med til en hyggelig eftermiddag i zoologisk have og kom i ægte julestemning.

Denne dag er ZOO åben til kl. 20.

Julemarked i Odd Fellow Palæet

Lørdag d. 17. november er der julemarked i Odense C.

På julemarkedet vil der mulighed for at købe hjemmelavede delikatesser (småkager, konfekt mm.), juledekorationer, adventskranse, håndarbejde, bøger og ”små julelopper” m.m. til rimelige priser.

Desuden vil der være særlige aktiviteter for børn som f.eks. klip af julepynt, oplæsning af juleeventyr, dans om juletræet og dekorering af brunkager. Der vil være en café, hvor man kan købe kaffe, kage, saftevand m.m.

Alle er velkomne, og det er gratis. Børn må dog kun deltage i følgeskab med en voksen.

Overskuddet går ubeskåret til velgørende formål.

Læste du vores artikel om risalamande isen, som netop er lanceret i Odense?

Burgerkæde kommer til byen: The Burger Concept åbner snart i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Brødrene bag The Burger  Concept
Brødrene bag The Burger Concept

Silkeborg, Holstebro, Viborg, Egå og snart Odense.

Den fremadstormende burgerkæde The Burger Concept slår snart dørene op til deres femte og største restaurant.

Den kommer til at ligge i Odense, og der er store forventninger til indtoget i Danmarks tredjestørste by.

“Vi glæder os nemlig enormt meget til at forsyne vores fynske venner med de saftigste burgere med alt det bedste tilbehør såsom sprøde fries, der knaser tilpas meget mellem tænderne, og smager endnu bedre med en lækker dip efter eget valg.

Få en iskold milkshake, der altid lige kan klemmes ned sammen med en toplækker burger fra vores spændende menukort,” lyder det fra indehaverne og brødrene Simon og Morten Franck Jacobsen i en pressemeddelelse.

På deres Facebook søger de også pt personale blandt andet en restaurantchef.

PR-foto

Åbner i Rosengårdcentret

Når Odenses nyeste burgerrestaurant åbner bliver det i Rosengårdcentret, der i forvejen satser meget på deres Food Avenue.

“Når vi åbner vores nye burger-restaurant i Rosengårdcentret, som i øvrigt bliver vores hidtil største, bliver det med udgangspunkt i nye tiltag, der skal skabe en hyggelig atmosfære, så vores kære kunder kan nyde deres måltid i hyggelige, nærmest hjemlige, omgivelser.

Det er nemlig sådan, vi bedst kan lide det her hos The Burger Concept, og hygge er vel et begreb, der kan forstås, hvad enten man er fra Jylland, Fyn eller Sjælland?,” lyder det fra brødrene, der har stor succes med konceptet i de fire øvrige byer.

Åbner med et brag

Da restauranten åbnede i Holstebro var det med gratis burgere, så mon ikke de finder på noget lignende i Odense?

“Når vi slår dørene op for vores nyeste The Burger Concept restaurant i Odense i udgangen af 2019, bliver det med et brag, der kan sammenlignes med, hvad der sker på himlen, når klokken slår 24 på nytårsaften.

Vi kører nemlig med vilde og knaldgode åbningstilbud, så alle madglade burger elskere kan få en smagsprøve på, hvad der venter dem, når de i fremtiden aflægger Rosengårdcentret et visit og slentrer ned ad Food Avenue, som er et nyt tiltag i det store indkøbscenter.”

Burgerbrødrene satser på solide burgere til fornuftige priser, og det har givet pote i de jyske byer. De fleste af deres burgermenuer ligger på 79 kr.

Du kan læse mere om The Burger Concept her

Unikt foredrag i Odense: Drabscheferne fortæller om de største sager

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

I løbet af et år dukker mange spændende mennesker op i Odense for at holde foredrag.

Men det er sjældent, at man møder to så fascinerende foredragsholdere på samme scene.

Drabscheferne Kurt Kragh og Ove Dahl kommer nemlig til Odense næste år, hvor de fortæller om de mest spektakulære drab i nyere dansk historie.

Kurt Kragh og Ove Dahl er Danmarks mest erfarne og respekterede drabsefterforskere og har indgående kendskab til nogle af de mest gruopvækkende drabssager i Danmark.

På denne aften deler Kragh og Dahl detaljer om sagerne, som du ikke havde mulighed for at læse i aviserne. Der er dog noget tid endnu, men arrangørerne fra Tikko melder, at billetsalget allerede stryger afsted, så man skal nok være hurtigt ude.

Du skal sætte kryds i kalenderen ved den 6. maj 2020, hvor du kommer i over to timers selskab med de profilerede drabschefer. Du kan booke billetter her

De syv motiver – unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder

De to garvede drabsefterforskere fortæller om de syv motiver, der typisk ligger bag et drab – jalousi, begær, profit, magt, udstødelse, hævn eller fanatisme.

De kommer i foredraget ind på konkrete og store landskendte sager som Amagermanden, Stewardesse-drabet og Sonay-drabet, der i tidens løb trak store overskrifter, og giver et helt unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder.

Foredraget gør dig også klogere på, hvorfor nogle mennesker vælger at begå den ultimative og frygtelige forbrydelse – at slå et andet menneske ihjel.

Du kan læse mere om det her.

Har mødt mange mordere

Kurt Kragh og Ove Dahl har været med til at opklare nogle af de mest opsigtsvækkende mord i Danmark og har siddet ansigt til ansigt med både mænd og kvinder, der har taget livet af andre mennesker

Kurt Kragh har været i politiet i 37 år, heraf 27 år som kriminalkommisær og souschef i Rejseholdet. Her var Kurt primært efterforskningsleder af en række af de tungeste drabssager både i Danmark og uden for landets grænser.

Ove Dahl har været ansat 40 år i politikorpset, heraf de sidste otte år som drabschef ved Københavns Politi, hvor han også har været souschef og røverichef.

Både Kurt Kragh og Ove Dahl er kendte ansigter på TV og er forfattere til flere bøger om efterforskningsarbejde og de konkrete sager, de gennem tiden har arbejdet på.

Hvad: Foredrag – Drabscheferne
Hvor: Odense Congress Center
Hvornår: Onsdag d. 6. maj 2020
Billetsalg her

Smagen af jul: McDonalds lancerer risalamande som Sundae-is

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto McDonalds
PR-foto McDonalds

Det er sjældent, at fastfood-giganten McDonalds lancerer et produkt kun tiltænkt det danske marked.

Men det er lige præcis, hvad der sker i denne uge, når McDonalds Danmark lancerer deres Sundae Deluxe Is à l’amande.

Altså en af deres klassiske Sundae-is, der smager af risalamande-is.

Julen begynder allerede på torsdag i de danske McDonald’s restauranter.

Her lancerer McDonald’s en variant i sundae-deluxe serien. Sundae Deluxe Is à l’amande. Den er på menuen frem til 20 januar.

Den består af klassisk sundae-is, mandelsplitter, kirsebærsauce og flødeskum.

Ingen jul uden risalamande

En tidligere sæsonvariant har været æble/kanel sidste efterår. McDonald’s har store forhåbninger til den. Varianten er helt igennem udtænkt og udviklet i Danmark.

Det skriver McDonalds i en pressemeddelelse.

“Der er selvfølgelig en del ikoniske produkter på vores menu, når vi er McDonald’s.

Derudover udvikler vi løbende danske produkter i tråd med danskernes præferencer og ønsker.

For mig er det ikke jul uden ris ala mande, og sådan er der mange danskere, der har det.

Man kan få traditionel ris ala mande mange steder.

Når vi lancerer en udgave, er det selvfølgelig med et McDonaldsk glimt i øjet.

Vi håber, at vi med vores kolde take på alle danskeres yndlingsjuledessert kan gøre vores til, at så mange som muligt kommer i julestemning,” siger Marie Halmø Hürdum, marketingdirektør, McDonald’s Danmark.

Hindbærsnitte-is og White Russian Is

Her i Odense er vi dog vant til, at der eksperimenteres med is. Paradis Is i Aalborg har tidligere også lavet en risalamande is, hindbærsnitte-is.

Det er en ny vej, McDonalds gerne vil tage, at de laver helt specifikke produkter rettet mod et lokalt marked som Danmark. Det fortalte McDonalds marketingsdirektør til Dansk Markedsføring forleden;

“Det er klart, at vi skal have ikoniske og populære produkter som Big Mac og McNuggets på menuen, men reelt har vi mulighed for også at produktudvikle og markedsføre i tråd med danskernes ønsker,” sagde hun.