MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Dem skal du besøge: Odense har fået tre nye gallerier

Af Ane Johanne Damgaard
OMG i Overgade.
OMG i Overgade.

Maj er fyldt med fridage og gode muligheder for at udforske det odenseanske byliv.

Her i byen er vi allerede så priviligerede at have et sandt overflødighedshorn af steder, man kan søge hen, hvis man har brug for at få sig en på opleveren.

Og nu er der altså tilføjet tre nye perler til Odenses kunstscene.

Vi har nemlig fået tre nye gallerier, som alle tre bringer et friskt pust og nye perspektiver hertil. De ligger alle i midtbyen, så du kan nemt tage på en tour-de-kunst forbi dem alle tre.

Nyt liv i gamle lokaler

I april 2024 stoppede Kunstgalleriet Odense i sin nuværende form, og blev overtaget af det unge galleri, Nielsen Contemporary. Lokalet i Søndergade fortsætter derfor med at huse gallerivirksomhed, som det har gjort siden 1990, men med nye ejere og andre kunstnere.

Showroomet i Søndergade 3 bliver ændret til Nielsen Contemporary, og kunsten bliver også anderledes. Som navnet antyder, er den friske samtidskunst i højsædet. Her vil der blive vist både dansk og international samtidskunst af høj kvalitet.

Om man kan lide det udstillede eller ej, er selvfølgelig op til den enkelte at vurdere, men der vil være en stor variation af stilarter og udtryksformer i de forskellige udstillinger.

Du finder blandt andet Oliver Pavic, Roy Wang, Indigo Richards, Anders Quist Nielsen, Raphaël Ampuero, Morten Tillitz, Mikkel Larris, Henriette Hagelskjær og Birgitte Ran i det nye galleri.

Du kan læse mere her.

Hvor: Søndergade 3, 5000 Odense C

Tankevækkende kunstudstillinger

Mindmachine Atelier & Art Galleri er et 200 kvm stort galleri og atelier i rustik New Yorker-stil med højt til loftet. Galleriet åbnede i april 2024 med den tankevækkende kunstudstilling “Out Of Darkness”. 

I en tid præget af konflikt, miljømæssige udfordringer og stigende mentale sundhedsproblemer står verden overfor en dyb og udfordrende mørkhed og bekymring over, hvordan fremtiden kommer til at udfolde sig.

Udstillingen rejste spørgsmålet om lysets transformative kraft i en verden, der synes indhyllet i skyggerne. I en tid, hvor mange føler sig fanget af “Mørket”, fungerer udstillingen som et symbol på håb og en påmindelse om, at der altid findes et lys for enden af tunnelen. 

Kunstner og Galleriejer Emil Tonne søger nemlig med sit nye galleri at udfordre konventionelle perspektiver og præsentere alternative måder at betragte verden på.

Du finder mere info lige her.

Hvor: Buchwaldsgade 51C, 5000 Odense C

Et galleri for alle

Et lille nyt galleri beliggende i Overgade 36 midt i Odense gamle bydel så dagens lys den 1. november sidste år.  

De har 11 kunstnere tilknyttet galleriet, som går under navnet One More Gallery. Lørdag den 6. januar var der fernisering på udstillingen ‘ Nytårsløfter’ med fire kunstnere, der hver giver et bud på 2024 løfterne.

One More Gallery er et galleri, der henvender sig til alle både prismæssigt og motivmæssigt. Det er vigtigt for galleriet, at værkerne skaber glæde, smil og forundring, og at de samtidig kan købes med hjem uden, at man som gæst går derfra uden et værk kun på grund af prisen.

Galleriets kunstnere er fra hele landet, og de har to lokale med fra Odense.

Du kan blive endnu klogere her.

Hvor: Overgade 36, 5000 Odense C

Del artikel

Andre læser også