Gratis film hele ugen: Årets Filmfestival i Odense er skudt i gang

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: Odense International Film Festival
Foto: Odense International Film Festival

I dag mandag begyndte Odense International Film Festival.

Den har eksisteret siden 1975, og er dermed landets ældste filmfestival. I hele uge 35 hylder man kortfilmen som medie og kunst, og alle de kreative mennesker, der lægger deres sjæl deri.

Og der er masser at glæde sig til for filmelskere. For i år deltager i alt 111 film i festivalkonkurrencen, og du kan se dem alle gratis. Dog skal du huske at reservere billet på forhånd via www.filmfestival.dk

I alt er blev der indsendt 2655 kortfilm til festivalen, svarende til cirka 27 dage med film nonstop.

Af dem er 111 fra 35 forskellige lande blevet udvalgt, og i løbet af festivalugen vises de i programmer á fem til otte små film.

Programmerne varer i alt op til to timer. Hvis filmskaberne er tilstede på festivalen, vil de ved visningerne fortælle om deres film og besvare eventuelle spørgsmål fra publikum.

Hvilke film, der vises hvor, kan du se her

Få din egen film bedømt af professionelle filmfolk

Foruden de mange filmfremvisninger af konkurrencefilmene, så er der mange andre filmarrangementer i ugens løb.

Du kan blandt andet blive introduceret til en af filmens største mestre: Stanley Kubrick. Det sker tirsdag aften kl. 19, hvor du gratis kan se hans mesterværk Eyes Wide Shut i Magasinet med introduktion af filmens executive producer, Jan Harlan.

Men du kan også meget andet end at se film. Har du selv en filmskaber gemt i maven, kan du eksempelvis få feedback på åbningsscenen i din egen film af garvede filmfolk ved arrangementet Den Gode Åbning. Alle ved, at en god og fængende start på en film er altafgørende, og fredag 31. august kan du altså få din egen filmåbning bedømt af et panel på Teater95B.

Filmfestivalen er desuden vært for en række forskellige foredrag om filmens verden – alt lige fra hvordan man fastholder den oprindelige idé bag en film, når selve produktionen går i gang til speed-meetings mellem filmskabere og komponister af filmmusik

Det fulde program for Odense International Film Festival kan ses her

Filmklassikere på storskærm

Fire aftener i ugens løb vises der film på storskærm ved Amfiscenen ved Brandts kl. 21.

Der lægges ud med den danske film Underverdenen onsdag aften.

Torsdag aften er der dobbelt op på Quentin Tarantino. En af hans mest ikoniske film Pulp Fiction vises kl. 21, men før det vil Tiptoe Bigbands store orkester dykke ned i de omfattende soundtracks fra Tarantinos samlede værker.

Derfor kan du allerede fra kl. 20 opleve en helt særlig Tarantino-filmkoncert ved Amfiscenen, hvor Tiptoe Bigband sammen med to vokalsolister fortolker nogle af filminstruktørens musikalske valg i nye, spektakulære arrangementer.

Fredag er det blevet tid til diskoklassikeren Grease, der vises i en særlig syng-med-version, så hvis du ikke kan se Grease uden at synge med på ”Greased Lightning” og ”You’re the one that I want”, så er det altså – om ikke et krav – så i hvert fald tilladt denne aften.

Filmaftenerne på storskærm sluttes af lørdag aften med kultfilmen E.T., om et rumvæsens møde og rørende venskab med drengen Elliott.

Alle storskærmsvisningerne er gratis.

Afsluttes med awardshow

Som den grande finale på filmfestivalen afsluttes ugen med et stort awardshow med skuespiller Thomas Levin som vært.

Her er der både flotte kjoler, takketaler og champagne i glasset, når der blandt de 111 deltagende film skal findes vindere i de fire hovedkonkurrencer: Den Danske Konkurrence, Animationskonkurrencen, Dokumentarkonkurrencen og Ungdomskonkurrencen.

Alle fire vindere sendes videre til det internationale Oscarakademis nomineringsudvalg, og de er derfor potentielt med i opløbet om at vinde en Oscar til næste års Oscarshow.

I alt uddeles 12 priser med et samlet præmiebeløb på cirka 200.000 kr. foruden diplomer, statuetter og blomster.

Vinderfilmene kan ses i Café Biografen søndag 2. september.

Billetter til de mange filmfremvisninger og arrangementer kan reserveres her

Gratis afbestilling giver tryghed: Smageriets konfirmationsmenuer har alt til den store dag

Skrevet af: Redaktionen

Bøgen, der springer ud, flere solskinstimer og glade konfirmander plejer at være sikre tegn på forårets kommen.

Status er dog, at vi i år står i et andet scenarie, og mange konfirmationsfester er blevet aflyst eller rykket.

Det kan være utrygt at skulle lægge for mange planer for den festlige dag, men med Smageriet bliver maden ikke én af dem – her kan du nemlig gratis tilpasse eller afbestille menuen indtil 8 dage før levering. Tjek det ud lige her

Fleksibel med gratis afbestilling

På trods af stadig mange ubekendte kan du trygt bestille din konfirmationsmenu hos Smageriet.

Smageriet leverer gennemtænkte konfirmationsmenuer til hele landet – og man kan helt gratis tilpasse og annullere bestillingen helt frem til 8 dage før konfirmationen.

Med den udvidede fleksibilitet kan man uden problemer få den dag, man drømmer om fyldt med familie, venner og den gode mad som samlingspunkt.

Foto PR

Flere forskellige menuer som både buffet eller tallerkenanretning

Når du lader Smageriet stå for maden til konfirmationen, kan du glæde dig til smagsoplevelser udover det sædvanlige.

Du kan bestille din menu allerede nu – der er flere forskellige menuer at vælge imellem og alt leveres færdigtilberedt i hele landet (fastland & brofaste øer) og anrettet på flot, hvidt porcelæn.

Uanset om I foretrækker buffet eller færdigtilberedt mad til tallerkenserveringer kan Smageriet imødekomme jeres ønsker.

De tilbyder nemlig både velsmagende konfirmationsmenuer med enten 2 og 3 retter fra 199,- pr. kuvert, som kunne friste med rosastegt oksefilet, bearnaisesauce, nye kartofler i brunet smør, grønne asparges og knasende frisk salat med jordbær.

Foto PR

Her er også mulighed for større konfirmationsbuffeter (fra 159,- pr. kuvert), og du sammensætter selv blandt et stort udvalg af forskelligt kød, lækre salater, kartofler & tilbehør.

Maden anrettes på fade á mellem 10-15 kuverter, så der er flere muligheder for servering enten på buffet eller som bordservering.

Det giver gode, fleksible muligheder i forhold til bordplan og god plads mellem jeres gæster.

Uanset om I vælger tallerkenservering eller fadanretning, så slip for besværet i køkkenet og lad Smageriet stå for den kulinariske del af jeres helt særlige dag.

Hvad: Smageriets konfirmationsmenuer
Hvor: Leveres i hele landet (fastland & brofaste øer)
Hvornår: Smageriet tilpasser levering efter din spisetid
Hvor meget: Fra 159 kr./kuvert (ex. miljøtillæg & levering)
Hvordan: Læs mere lige her

Her laver de overdådige donuts: Donut-shop i Odense genåbner på fredag

Skrevet af: Daniel Poulsen

I stuen på Odense Banegård venter Kanita Muminovic sammen med resten af sit hold spændt på, at det bliver fredag.

Hun er butikschef hos butikken Mr. CoDo, der genåbner på fredag den 29. maj, efter Odenses helt nye donut-shop var tvunget til at lukke ned i midten af marts grundet Corona-krisen.

Men nu tager man revanche.

Butikken kommer til at bugne af lækre donuts, og som tilbehør bliver der mulighed for at kombinere en menu med en donut og kaffe til en skarp pris.

Mr. CoDo vil også have kolde drikkevarer klar i køleskabet og byder også på varm kakao til tørstige gæster, fortæller de, da MigogOdense kigger forbi.

En masse variationer af donuts

Kanita Muminovic fortæller begejstret til MigogOdense, at donut-shoppen vil prøve at have så mange forskellige og eksperimenterende donuts som muligt.

“Det er faktisk forskelligt, hvad vi har af udvalg. Vi varierer hver dag. Vi vil satse på at have de største donuts, have fyld i dem og så mange variationer, at folk altid kan prøve noget forskelligt, når de kommer forbi,” fortæller butikschefen.

Teamet bag Mr. CoDo vil rigtig gerne vise en masse odenseanere, at de stadig laver donuts med masser af smag, flot pynt  og fyld.

Fra fredag den 29. maj og 14 dage frem får man en donut til kun 15 kroner, så der er masser af muligheder for at få smagt et pragteksemplar af en donut – eller en hel kasse hvis man er virkelig lækkersulten.

Butikken vil desuden have berlinere med fyld og frugt med chokolade til de gæster, der har lyst til at snacke noget andet end donuts, når de er forbi i den genåbnede butik.

Der er faktisk mere at glæde sig over. For i løbet af kort tid vil Mr. CoDo udvide med en ekstra afdeling, hvor de vil lange velsmagende donuts over disken.

Vind donuts fra Mr. CoDo

Er du hurtig, kan du nå at vinde fire donuts fra butikken. I en konkurrence i forbindelse med genåbningen udlodder stedet 4 x 4 valgfrie donuts.

Du kan deltage her og måske være heldig, hvis du deltager inden torsdag aften.

Er heldet ikke med dig i denne omgang, skal du ikke fortvivle.

Ejeren forsikrer, at der kommer masser af konkurrencer, da teamet hver uge vil afholde en minikonkurrence på deres Facebook-side. Manager hos Mr. CoDo, Kanita Muminovic, uddyber konceptet til MigogOdense.

“Nogle gange bliver det til børn, andre gange til mødre, til studerende eller til fodboldhold. Vi kan komme ud til en masse forskellige mennesker, og det er netop, hvad vi gerne vil med disse konkurrencer.

Som en ekstra ting vil donutshoppen desuden levere gratis til erhverv ved bestillinger over 20 donuts, så festligheder af enhver art kan have velsmagende kager.

Den gratis service vil allerede gælde fra genåbningen fredag, så alle kan nyde en solid donut, hvis en reception, fødselsdag eller weekenden skal fejres lidt ekstra.

Hvad: Genåbning af Mr. CoDo d. 29. maj klokken 10.

Hvor: Østre Stationsvej 27, 5000 Odense C

Åbningstider: mandag til søndag fra 10:00-19:00

Facebook: https://www.facebook.com/Mr-CoDo

24 grader venter i Odense: Det fantastiske vejr starter i pinsen

Skrevet af: Redaktionen

Den netop overståede weekend bød på masser af regn og blæst.

Så det er i den grad opløftende med udsigt til masser af sol og sommerlige temperaturer i pinsen. Det starter allerede på torsdag d. 28. maj, hvor DMI lover masser af sol og op til 20 grader.

Fredag bliver der masser af sol i Odense og temperaturer, som holder sig i omegnen af de 20 grader.

Det er et højtryk, som lægger sig over Danmark, som udløser de høje temperaturer.

Der bliver rig lejlighed til at nyde weekenden og den ekstra fridag med 2. pinsedag på mandag d. 1 juni, hvor det ser ud til at ligge meget stabilt omkring de 18 skønne grader.

Selv om de fleste skal tilbage til hverdagen efter pinsen, så kan man i hvert fald godt nyde, at man lover hele 24 grader i Odense-området onsdag d. 3. juni.

Vejrudsigten for den kommende uge i Odense – Kilde: DMI

Juni starter sommerligt

Det betragtes som en sommerdag, når temperaturen runder 25 grader, så juni starter sommerligt.

“Der venter sommerligt vejr i pinsen, som er perfekt til at være uden for og til at grille. Især på Fyn og i Jylland kan man komme helt op omkring de 23-24 grader,” forklarer Frank Nielsen, vagthavende ved DMI.

Så man kan godt finde solcremen frem og gør grillen klar til nogle hyggelige dage.