MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Slut med snus: Odense Kommune forbyder alle former for tobak

Af Christina Frederiksen
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons

Antallet af steder, hvor man må ryge, bliver færre og færre.

Det har de fleste rygere nok vænnet sig til og de fleste ikke-rygere glædet sig over siden rygeloven blev indført i 2007.

I Odense Kommune går man dog skridtet videre i forsøget på at få færre ansatte til at ryge og blive afhængige af den usunde nikotin.

Kommunens økonomiudvalg har i dag vedtaget et forbud mod snus, tyggetobak og e-cigaretter som puff bars og vapes i arbejdstiden.

Det skriver dr.dk.

Det betyder, at man har udvidet den nuværende rygepolitik for kommunens ansatte fra at gælde cigaretter og e-cigaretter til at omfatte alle former for tobak og nikotin bortset fra rygeafvænningsprodukter, som er godkendt af Lægemiddelstyrelsen.

“Odense Kommune er en af de største arbejdspladser på Fyn, og jeg synes, det er enormt vigtigt, at vi over for vores unge mennesker siger, at det her skal man ikke bruge,” siger Cæcilie Crawley, politisk ordfører i Socialdemokratiet, til dr.dk.

Beskæftigelses- og socialrådmand i Odense Christoffer Lilleholt er sikker på, at det nye forbud kommer til at virke. Men han er principielt imod et forbud.

“Men vi kan ikke se noget problem i, at hvis man for eksempel sidder på sit eget kontor eller klipper græs og ikke generer nogen andre, så tager man selv det valg.

Og hvad er så det næste, man gerne vil forbyde i det her Forbudsdanmark? Er det smør på brødet eller alkohol til julefrokoster?

Vi synes, vi har en god grænse ved, om det påvirker andre,” siger han til dr.dk.

Sagen skal behanldes endeligt i Odense Byråd sidst i oktober.

Del artikel

Andre læser også