Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Byen skal summe af liv: Odense Opening afslører masser af gratis events

Af Michael Qureshi
”Visualisering: Kengo Kuma & Associates, Cornelius Vöge og MASU planning”
”Visualisering: Kengo Kuma & Associates, Cornelius Vöge og MASU planning”

Åbningen af det ny H.C. Andersens Hus bliver startskuddet på ODENSE OPENING – et nyt, ambitiøst format, der vil underholde, udfordre, oplyse og tilbyde nye perspektiver på Odense – og verden.

Programmet er bredt sammensat og tæller alt fra STRØM til børn med Rumpistols ’Tilbage Til Fremtiden’, et unikt lydværk af Trentemøller, verdenspremiere på ”H.C. Andersen i Minecraft” med TrierGaming og JudexGaming samt en perlerække af design- og kunstinstallationer, musik- og talks-navne.

ODENSE OPENING er gratis og finder sted på forskellige venues i Odense bymidte fra den 30. juni til den 6. juli.

Med en revitaliseret bymidte og åbningen af det byens nye vartegn, H.C. Andersens Hus, er Odense klar til at skyde sommeren i gang med ODENSE OPENING – et storstilet kulturformat der kombinerer talks, musik, kunstinstallationer, aktiviteter og events.

Ambitionen er at underholde, udfordre, oplyse og binde publikum sammen i nye fællesskaber gennem kunstneriske oplevelser, der sætter både byen og verden i nyt perspektiv.

Perfekt affyringsrampe

Borgmester Peter Rahbæk Juel uddyber;

“Åbningen af H.C. Andersens Hus er den perfekte affyringsrampe for ODENSE OPENING, som bliver by-fejring på en måde, vi ikke har set det før.

Kulturliv, restauranter og butikker er endelig genåbnet og midtbyen har med en lang række byomdannelsesprojekter fået nye og grønne arealer.

Vi er for alvor klar til, at odenseanerne og gæster udefra indtager byen og bliver en del af de mange underholdende og kunstneriske oplevelser, ODENSE OPENING lægger op til.

Jeg glæder mig rigtig meget til at genopdage Odense og blive inspireret på ny,” siger Odenses borgmester.

Et væld af inspirerende oplevelser og aktiviteter

Med inspiration fra det nye museum, der vil tale som (og ikke om) H.C. Andersen, tager ODENSE OPENING afsæt i den folkekære forfatters kunstneriske univers – i det eventyrlige, magiske, overraskende, forunderlige, poetiske og filosofiske – indenfor fire gennemgående spor: VIDEN OG INSPIRATION, KUNST, MUSIK og BØRN.

 VIDEN OG INSPIRATION: ODENSE OPENING omdanner Sortebrødre Torv til en stor talk-scene for både børn og voksne, hvor debattører, forfattere og kunstnere vil reflektere over H.C. Andersens relevans og betydning i dag. På talk-scenen kan man blandt andre opleve Rane Willerslev, Knud Romer, Rasmus Tantholdt, Svend Brinkmann, Bente Klarlund, Anne Sophia Hermansen og mange flere.

KUNST: Gennem kunst og byrumsdesign vil ODENSE OPENING sætte nye perspektiver på det velkendte. Kuratorer Lea Kirstine Møller og Lise Kapper har tidligere designet udstillinger og udsmykningskoncepter til museer, byrum og festivaler. I grænsefeltet mellem kunst, design og udsmykning har de kurateret og designet et atmosfærisk univers, der veksler mellem fordybelsesrum og udsmykning af ruter i byrummet.

Her kan man gå under hvide silkebannere, følge sporet af lysende cirkler og lade blikket se byen på ny gennem kalejdoskoper der hænger fra byens træer.

Hele sommeren vil værket Arc Zero af den australske kunstner James Tapscott omfavne en af broerne i Eventyrhaven. Kunstværket dannes af en ring af lysende tåge, som simulerer oplevelsen af at gå igennem en portal til en anden verden.

MUSIK: Musiksporet byder på både koncerter og lydinstallationer.

Som noget helt ekstraordinært komponerer Trentemøller et unikt lydværk til P-kælderen under det nye H.C. Andersens Hus og skaber dermed en atmosfærisk stemning i det ellers sjæleløse, anonyme offentlige rum. Derudover etableres festivalens musikscene i Munke Mose, som byder på koncerter med bl.a. Lydmor, Kwamie Liv og Carl Emil Petersen.

BØRN: ODENSE OPENING danner ramme for flere aktiviteter i børnehøjde.

Foruden børne-talks med navne som Sofie Østergaard og Sebastian Klein, kan børn i alderen 6-12-år med en spirende musiker i maven deltage i workshoppen STRØM til børn, hvor de får frie rammer til at komponere elektroniske værker på iPads.

Desuden vil musikeren Rumpistol præsentere ’Tilbage til fremtiden’ og  tage børnene med på en tidrejse ved den elektroniske musikworkshop.

Samtidig inviterer de populære youtubere Emil Trier (TrierGaming) og David Jæger (JudexGaming) til Minecraft-event i Odeon, hvor de i fælleskab med de tilmeldte børn åbner den spritnye H.C. Andersen-verden i Minecraft.

Verdenspremieren på H.C. Andersen-verdenen i Minecraft kan følges på TrierGaming og JudexGamings youtubekanaler og spillet bliver samtidig tilgængeligt globalt, så børn fra hele verden kan bygge med.

Del artikel

Andre læser også