Åbner på tirsdag: Odense-profiler står bag Café Kongens Have

Skrevet af: Kamilla Kilias

I juli overtog Morten Bay, Stig Berthelsen og Leo Rebaz Café og Restaurant Kongens Have, og de har i løbet af den seneste måned givet det lidt af en make-over.

På tirsdag har de deres officielle åbning, og de er mere end klar til at byde odenseanerne indenfor.

En gammel kending har henover sommeren fået nyt liv. Det har krævet den helt store renovering og idéudvikling for at opfylde de krav og ambitioner, de tre herrer har med den nye Café og Restaurant Kongens Have:

”Vi vil skabe et sted i øjenhøjde. Her skal være hyggeligt og gæsterne skal have en god oplevelse. Og så skal det hele selvfølgelig være til rimelige priser,” fortæller Leo strålende af entusiasme, mens Stig anerkender en enighed og tilføjer:

”Men det skal ikke gå på kompromis med kvaliteten.”

Masser af plads på caféen

Det understreger den generelle tilgang, som drengene har til stedet. Intet gøres halvt, og der er tænkt over detaljerne for at gøre plads til alle:

”Man skal have lyst til at opholde sig her længere tid ad gangen. Vi har derfor inddelt caféen i forskellige området. Her skal både være studievenligt, plads til hygge og selvfølgelig almindeligt cafébrug,” fortæller Stig og referer til caféens indretning.

Caféens kæmpe vinduesparti med udkig til gaden er indrammet af et langt bord med barstole og masser af stikkontakter, der byder de studerende hjerteligt velkommen.

I en anden krog af caféen kan man slænge sig i sofaen med en kop kaffe og hyggelig snak, mens det resterende rum er fyldt ud med caféborde og stole, hvor man nemt kan nyde den mad, caféen serverer.

Menukortet er lækkert


Maden på menukortet har de også været ekstra omhyggelige med. De har med inspiration fra udlandsrejser sammensat alt fra Bali-inspireret bowls til London-inspireret åbne sandwich.

Alt sammen med udgangspunkt i, at det skal være indbydende og smage godt.

I den forgangne uge har de holdt ’prøveuge’ i caféen, for at få de sidste detaljer finpudset:

”Vi har den seneste uge haft venner og bekendte samt walk-ins til at prøvesmage menukortet, og så har vi justeret småting efter deres feedback,” fortæller Stig, hvortil Leo tilføjer, at deres burger for eksempel har fået ny dressing efter prøveugen.

”Vores menukort er bredt uden at være kæmpestort,” forklarer Stig og mener, at de har lidt til enhver smag.

Spændende samarbejde med Odense Teater


Caféen ligger lige op ad Odense teater, og det kommer også til at være synligt i deres serveringer. Der kommer til at være signatur drinks i forlængelse af de store forestillinger på teateret.

Den første forestilling hvortil der kommer en drink, er Anne Sophie Hedvig. Drinken vil her blive serveret i Tekander og kopper. Selve drinken er stadig under udarbejdelse, men den vil med garanti indeholde Hendrick’s Gin.

Har også natklubben Nunchi

Både Stig og Leo har længe arbejdet i diskoteksbranchen, og selvom der ikke kommer en direkte forbindelse mellem caféen og klubben Nunchi, som de er indehavere af, så har de gjort nytte af deres tidligere erfaringer:

”Vi er meget detaljeorienteret, og så har vi lært at tage den med ro,” siger Leo, mens Stig tilføjer, at hastværk er lastværk.

De har derfor taget sig god tid med selve åbningen af caféen, som officielt kan byde folk velkomne tirsdag d. 21. august kl. 10.

De vil senere hen yderligere åbne en bar i lokalerne og i september en restaurant på stedets øverste etage.

Vinbar lukkede pludseligt: Nu er lokalerne sat til leje

Skrevet af: Redaktionen

Som MigogOdense kunne fortælle for et par uger siden, så lukkede Noé Vinbar ret pludseligt fra den ene dag til anden.

De trak sig samtidig også ud af restaurant-festivalen DinnerDays og lukkede ned for bordbestillinger.

Forklaringen lød fra driftsansvarlige Mads Friis på, at langtidssygdom havde ramt hårdt, og at man var klogere i uge 7 eller 8.

Men nu ser det ud til, at Noé Vinbar endegyldigt lukker i de eksisterende rammer.

Der er plastret stort “Til Leje” skilt på facaden, og i cvr-registret meldes selskabet under tvangsopløsning.

Lokaler i Kongensgade er til leje

Erhvervsejendomsmægleren Colliers bekræfter over for MigogOdense, at de har fået lokalerne i Kongensgade til leje.

Noé Vinbar har ellers været en af byens populære vinbarer, hvor de det seneste år har satset på servering af mad suppleret med god vin og cocktails.

Da Noé Vinbar pludselig lukkede ned for nylig lød forklaringen;

“Lige nu er vinbaren lukket ned for en stund. Vi har været ramt af noget langtidssygdom blandt personalet, og vi arbejder lige nu på at genetablere stedet.

Men det er desværre usikkert, hvad der kommer til at ske. Vi er forhåbentligt klogere omkring uge 7 eller uge 8,” sagde Mads Friis til MigogOdense.

Åbnede i 2016

Det var i 2016, at ejerne Peer og Kim Sjødahl satsede på vinbaren midt i Odense.

Noé Vinbar åbnede primært med fokus på topvine på glas.

Vin og cocktails er stadig til stede, men der er gennem tiden også kommet mere fokus på servering af mad.

Så brunch, frokost og aftenservering har den seneste tid været en del af Noé. Men det er slut nu.

Store minusser på bundlinjen

Dykker man lidt ned i regnskaberne kan man se, at Noé Vinbar ikke ligefrem har været en bragende succes på bundlinjen. I to regnskabsår har den givet et større minus.

I etableringsåret i 2016 var årets resultat på minus 1,6 mio. kr. og seneste regnskab viser et minus på 1,3 mio. på bunden.

Snak om en eventuelt konkurs eller problemer på likviditeten vil man dog ikke spekulere i offentligt.

“Det er slet ikke noget, jeg kan kommentere på,” sagde Mads Friis til MigogOdense forleden.

Klar igen i foråret: Smørrebrødsbuffet på hotel er populært

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: First Hotel Grand.
Foto: First Hotel Grand.

First Hotel Grand i Odense er atter klar til at introducere deres populære smørrebrødsbuffet.

Det kører i foråret 2019 på fire lørdage i hver måned. Det første arrangement starter lørdag d. 23. februar.

På smørrebrødsbuffeten de dygtige kokke på hotellet skabt en ekstraordinær frokostoplevelse, som kombinerer det klassiske smørrebrød med et moderne tvist.

Man kan spise lige så mange, man vil, og trille fra hotellet smilende og mæt.

Smørrebrød på Grand

Både de traditionelle og til de eventyrlystne

På smørrebrødsbuffeten finder du alle de højtbelagte fristelser, traditionelt tilberedt og belagt med omhu.

Til de eventyrlystne har smørrebrødsbuffetens kokke genskabt de klassiske stykker med et moderne tvist, så buffeten imødekommer enhver smag.

Et godt eksempel er den klassiske smørrebrødsvariant med æg og rejer. Hos First Hotel Grand består den her i 2019 af økologiske æg, røgede grønlandske rejer og hjemmerørt mayonnaise.

Men ikke alt er som i gamle dage, for den hjemmerørte mayonnaise er ikke hvid, men derimod næsten skriggrøn.

Hvad: Smørrebrødsbuffet
Hvor: Grand Hotel
Hvornår:
Lørdag d. 23 februar
Lørdag d. 16. marts
Lørdag d. 6. april
Lørdag d. 25. maj

Book bord her

Byggeplaner godkendt: Gammel skole forvandles til boliger

Skrevet af: Redaktionen
Sådan skal de nye boliger se ud
Illustration: Sandal Ejendomme
Sådan skal de nye boliger se ud Illustration: Sandal Ejendomme

På grunden hvor den gamle Fyns Privat Skole ligger, skal der nu bygges 25 nye boliger.

Byrådet i Odense vedtog forleden en lokalplan, hvor nye boliger bygges på hjørnet af Ivar Vinds Vej og Demantsvej i Hjallelse.

Indtil 2016 var der fuld af liv i bygningerne på Fyns Privat Skole, men de seneste år har den stået tom.

Der er stor interesse for at bygge boliger i attraktive område.

“Der er ikke nogen tvivl om, at Dalum er et meget eftertragtet område at bo i i Odense. Rigtigt mange vil gerne bo i vores forstæder og ikke mindst i Dalum.

Derfor lytter vi med interesse, når en privat bygherre ønsker at opføre nye boliger, sagde by- og kulturrådmand, Jane Jegind, ifølge Byens Ejendom.

Bygning skal rives ned

Projektet kræver, at den eksisterende bygning på ejendommen rives ned, så der kan opføres ny bebyggelse.

Det er kvarter primært med villaer, parcelhuse, rækkehuse og enkelte etageboliger. Der ligger flere bevaringsværdige bygninger fra slutningen af 1800-tallet og 1920´erne. Flere af dem er opført i forbindelse med Dalum Fabriksby.

De nye boliger på skolegrunden opføres i 1,5-2,5 etager, og lokalplanen sikrer, at bygningerne danner bygade ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej og trapper ned i højden ind mod eksisterende boliger umiddelbart nord for planområdet.

Ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej kan opføres 2 nye bygninger i 2,5 etager med 8 og 12 lejligheder, og ind mod Zacharisvej kan der opføres 5 rækkehuse 1,5 etage.