Åbner på tirsdag: Odense-profiler står bag Café Kongens Have

Af Kamilla Kilias

I juli overtog Morten Bay, Stig Berthelsen og Leo Rebaz Café og Restaurant Kongens Have, og de har i løbet af den seneste måned givet det lidt af en make-over.

På tirsdag har de deres officielle åbning, og de er mere end klar til at byde odenseanerne indenfor.

En gammel kending har henover sommeren fået nyt liv. Det har krævet den helt store renovering og idéudvikling for at opfylde de krav og ambitioner, de tre herrer har med den nye Café og Restaurant Kongens Have:

”Vi vil skabe et sted i øjenhøjde. Her skal være hyggeligt og gæsterne skal have en god oplevelse. Og så skal det hele selvfølgelig være til rimelige priser,” fortæller Leo strålende af entusiasme, mens Stig anerkender en enighed og tilføjer:

”Men det skal ikke gå på kompromis med kvaliteten.”

Masser af plads på caféen

Det understreger den generelle tilgang, som drengene har til stedet. Intet gøres halvt, og der er tænkt over detaljerne for at gøre plads til alle:

”Man skal have lyst til at opholde sig her længere tid ad gangen. Vi har derfor inddelt caféen i forskellige området. Her skal både være studievenligt, plads til hygge og selvfølgelig almindeligt cafébrug,” fortæller Stig og referer til caféens indretning.

Caféens kæmpe vinduesparti med udkig til gaden er indrammet af et langt bord med barstole og masser af stikkontakter, der byder de studerende hjerteligt velkommen.

I en anden krog af caféen kan man slænge sig i sofaen med en kop kaffe og hyggelig snak, mens det resterende rum er fyldt ud med caféborde og stole, hvor man nemt kan nyde den mad, caféen serverer.

Menukortet er lækkert


Maden på menukortet har de også været ekstra omhyggelige med. De har med inspiration fra udlandsrejser sammensat alt fra Bali-inspireret bowls til London-inspireret åbne sandwich.

Alt sammen med udgangspunkt i, at det skal være indbydende og smage godt.

I den forgangne uge har de holdt ’prøveuge’ i caféen, for at få de sidste detaljer finpudset:

”Vi har den seneste uge haft venner og bekendte samt walk-ins til at prøvesmage menukortet, og så har vi justeret småting efter deres feedback,” fortæller Stig, hvortil Leo tilføjer, at deres burger for eksempel har fået ny dressing efter prøveugen.

”Vores menukort er bredt uden at være kæmpestort,” forklarer Stig og mener, at de har lidt til enhver smag.

Spændende samarbejde med Odense Teater


Caféen ligger lige op ad Odense teater, og det kommer også til at være synligt i deres serveringer. Der kommer til at være signatur drinks i forlængelse af de store forestillinger på teateret.

Den første forestilling hvortil der kommer en drink, er Anne Sophie Hedvig. Drinken vil her blive serveret i Tekander og kopper. Selve drinken er stadig under udarbejdelse, men den vil med garanti indeholde Hendrick’s Gin.

Har også natklubben Nunchi

Både Stig og Leo har længe arbejdet i diskoteksbranchen, og selvom der ikke kommer en direkte forbindelse mellem caféen og klubben Nunchi, som de er indehavere af, så har de gjort nytte af deres tidligere erfaringer:

”Vi er meget detaljeorienteret, og så har vi lært at tage den med ro,” siger Leo, mens Stig tilføjer, at hastværk er lastværk.

De har derfor taget sig god tid med selve åbningen af caféen, som officielt kan byde folk velkomne tirsdag d. 21. august kl. 10.

De vil senere hen yderligere åbne en bar i lokalerne og i september en restaurant på stedets øverste etage.