Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fra Café-burgeren til storby-stemning: De hotte steder der har forandret Odense

Af Madsvin.com
Foto: Kok & Vin
Foto: Kok & Vin

Tilbage i 2009, da skribenten her flyttede til Odense, var den odenseanske restaurantscene meget skarpt opdelt i to lejre: caféer og gourmetrestauranter.

Caféerne serverede det samme, som de altid havde gjort, og gourmetrestauranterne var på daværende tidspunkt fra de øvre hylder med dertilhørende høje priser.

Den gyldne middelvej

For rigtigt mange mennesker betød det, at der manglede en gylden middelvej, hvor god mad kunne købes til en god pris.

Den mangel spotter Martin Pilsmark, og starter i 2010 Restaurant No. 61, der med sine ”tre retter god mad fra gode råvarer til en god pris”-koncept hurtigt slår sig fast som en af Odenses mest populære restauranter.

Kort efter åbner Kok & Vin dørene, hvor de ligeledes kører med tre retter til en god pris, dog kombineret med et bugnende à la carte kort og en vinkælder de fleste går og drømmer om.

I de følgende år vælter det ind med restauranter, hvor bl.a. Sæson Spisested, mmoks, Bacchus og Restaurant Fynboen byder sig til med spændende menuer og kokkehåndværk til gode priser.

En ny måde at få brunch på

Hos en af byens ældre gourmetrestauranter, Restaurant Under Lindetræet, beslutter man i 2014 at udvikle på den ellers traditionelle brunch.

Væk med spandevis af æg og bacon og ind med et brunchmåltid fordelt over fire serveringer, hvor der nikkes anerkendende til fordums dyder i netop æg og bacon, men derudover er der også åbnet op for luksuriøs, klassisk morgenmad, lune serveringer og en dessert.

Flere restauranter som Restaurant Nordatlanten og The Balcony har sidenhen fulgt trop med en mere luksuriøs brunch.

God frokost til en god pris

I november 2015 åbner Soup Stone Café dørene op i St. Gråbrødrestræde. Med sig har man fyldige kvalitetssupper lavet fra bunden, lækre sandwiches og asiatiske street food retter til fornuftige priser.

Soup Stone Café har da også hurtigt fået opbygget sig et fast publikum, og kunne i år åbne dørene op for Soup Stone Campus, deres café ude omkring Syddansk Universitet.

Street food – Næste skridt for Odense

Med street food markedernes umættelige popularitet i både Aarhus og København er næste skridt for Odense allerede lagt. Vi får ikke bare ét men hele to street food markeder, og det sker allerede inden året er omme.

Street Food i Storms Pakhus

Storms Pakhus er allerede lanceret med en række lækre madboder, og Arkaden Food Market er næste projekt, der åbner i byen.

Street food markederne giver en ny og unik mulighed for at indtage lækker og uprætentiøs mad i afslappende rammer, og herfra ses der umådeligt meget frem til at street food markederne indtager Odense.

Del artikel

Andre læser også