Odense Street Food har planen klar: Så mange madboder kommer der

Skrevet af: Michael Qureshi
Bjørn Hentze midt i byggerodet, der fredag 1. september har forvandlet sig til Storms Pakhus - Odense Street Food. I den kommende weekend er der generalprøve med gratis øl og cocktails.
Bjørn Hentze midt i byggerodet, der fredag 1. september har forvandlet sig til Storms Pakhus - Odense Street Food. I den kommende weekend er der generalprøve med gratis øl og cocktails.

Af Morten Hopballe

Lige på den anden side af pinsen begynder Odense Street Food at præsentere de madoplevelser, som odenseanerne kan glæde sig til i Storms Pakhus.

”Vi skal have 24 madboder, men det er ikke sikkert, at de alle sammen er klar, når vi åbner sidst i juli eller i starten af august. Det vigtigste er, at vi får de rigtige,” siger Bjørn Hentze og tilføjer:

”Odense Street Food skal servere mad fra hele verden, men vi kommer til at lægge vægt på lokale råvarer, og at de enkelte madboder har nogle gode madhistorier at fortælle. Storms Pakhus – Odense Street Food skal være et sted, hvor odenseanerne kommer ned for at få gode madoplevelser med gode historier.”

Bjørn Hentze er en del af den odenseanske virksomhed Bargroup, der sammen med Copenhagen Street Food står bag det nye Storms Pakhus – Odense Street Food.

Bargroup, der driver flere barer og spisesteder i Odense, har selv pønset på idéen om et street food-marked i Odense i flere år og har holdt øje med udviklingen i København og Aarhus, så da folkene bag Copenhagen Street Food henvendte sig, var betænkningstiden meget kort.

”Den viden, de har om street food, og den viden, vi har om Odense, gjorde, at vi ret hurtigt besluttede os for at gå med i projektet. Vi vil gerne være med til at skabe noget nyt for odenseanerne, og det, vi skaber med Storms Pakhus, er i høj grad nyskabende,” siger Bjørn Hentze.

Og nyskabende bliver det i Storms Pakhus. Ud over de 24 madboder vil stedet byde på otte forskellige barer med alt fra cocktails og specialøl til gin og tonics og vin. Samtidig vil Storms Pakhus få en række kreative værksteder.

”Vi vil gerne åbne dørene for kreative værksteder – alt fra kunstnere til en cykelsmed eller en barbershop – som skal være med til at skabe liv i pakhuset hele dagen og give vores gæster mere end den gode madoplevelse at komme efter. Og så har vi også planer om at afholde forskellige arrangementer hen over året for at hylde stedets mangfoldighed,” siger Bjørn Hentze, der har en klar ambition med stedet:

”Jeg både tror og håber, at Storms Pakhus – Odense Street Food kan være det sted, der binder byen sammen med havneområdet.”