Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe ambitioner: Odense Teater skal fornyes for 100 mio. kr.

Af Michael Qureshi

Odense Teater vil lave en restaurering og modernisering af teatrets oprindelige og historiske akse.

Byen, regionen og kulturen fortjener en landsdelsscene, som både rummer historien og fremtidens scenekunst.

Ved fonds- og egne midler vil teatret blive istandsat fra hoveddørene, gennem foyerområdet og ind på Store Scene – hele vejen ned til bagvæggen.

Der er tale om et ambitiøst projekt til 100 millioner kroner, hvoraf A.P. Møller Fonden bidrager med 80 millioner kroner og Odense Teater selv bidrager med 5 millioner kroner. Der arbejdes fortsat på den sidste finansiering.

Det skriver Odense Teater tirsdag i en pressemeddelelse.

Vil fremtidssikre et af landets ældste teatre

Med moderniseringen af Odense Teater ønsker A.P. Møller Fonden at fremtidssikre et af landets ældste teatre, som det naturlige udgangspunkt for scenekunst i en af landets mest betydelige byer.

Projektet omfatter både istandsættelse af publikumsområder og modernisering af sceneteknikken.

Publikumsområderne skal renoveres og bringes tættere på teatrets oprindelige udtryk med lysere farver, genåbning af den historiske ”kongetrappe”, bedre publikumsfaciliteter samt forbedrede adgangsforhold for kørestolsbrugere og gangbesværede.

Projektet vil også betyde, at Odense Teater bliver mere bæredygtigt – i hverdagen og i sine teaterproduktioner.

Istandsættelsen dækker både foyerområderne, publikumsfaciliteter i kælderen samt publikumsområdet på Store Scene, hvor gæsterne kan se frem til større komfort, når de overværer forestillingerne.

Herudover skal al teknik, herunder lys, lyd, drejescene, scenetræk med mere moderniseres, hvilket vil give Odense Teater mulighed for flottere og mere ambitiøse opsætninger.

Sidst men ikke mindst får teatrets medarbejdere bedre arbejdsforhold bag scenen.

Tak til kæmpe donation

Teaterdirektør Jacob Schjødt glæder sig over virkeliggørelsen af et projekt, som sikrer, at Odense Teater kan leve op til sine forpligtelser, udvikle og højne sit kunstneriske niveau og publikumsoplevelsen.

“Jeg kan ikke overdrive betydningen af denne donation for Odense Teater.

Vi har et smukt og vidunderligt teater, men det er en slidt bygning, hvor vi leverer scenekunst på højeste niveau på trods af faciliteterne.

Med fondens gavmilde donation kan vi løfte teatret – en landsdelsscene – til et helt nyt niveau, som vil kunne mærkes af publikum, medarbejdere og alle andre, som besøger denne bygning,” siger Jacob Schjødt og fortsætter:

“Vi har længe drømt om at føre Odense Teater ind i fremtiden – og nu står vi med et projekt, hvor vi forener nutidens teatermagi med respekten for vores historiske bygning.

Jeg vil gerne sende en stor tak til A.P. Møller Fonden, som har gjort det muligt for os at gøre drømmen til virkelighed.

Samtidig vil jeg også takke vores dygtige medarbejdere på teatret, som har arbejdet med projektet.

Det er i høj grad deres fortjeneste, at vi står her i dag. Odense Teater er i dialog med flere andre fonde om det resterende beløb, men projektet har dog allerede et så sikkert fundament, at det vil blive gennemført.”

Kan ikke benytte Store Scene

Forarbejdet med projektet er allerede i gang, og Odense Teater melder en tidsplan ud, når den er klar.

Mens renoveringsarbejdet står på, vil Odense Teater ikke kunne benytte Store Scene, men der vil fortsat blive produceret teater undervejs.

Det vil være på uberørte scener, ligesom Odense Teater vil gå i dialog med Odense Kommune og andre lokale aktører om lån og leje af egnede teatersale, som kan benyttes, mens projektet bliver gennemført.

Det bliver utrolig spændende at komme i gang med projektet, og vi lover at holde jer informeret undervejs.

Først og fremmest er det vigtigt at understrege, at der ikke sker nogen ændringer i sæson 23/24 overhovedet.

Her spiller vi præcis som planlagt og annonceret. Så du kan godt glæde dig – eller købe en billet eller to – til nogle fantastiske teateroplevelser.

Del artikel

Andre læser også