MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Odense Teater er fremtidssikret: Modtager stor milliondonation

Af Christina Frederiksen
Foto: Rico Feldfoss
Foto: Rico Feldfoss

Det er en stor dag for Odense Teater, som har modtaget den sidste finansiering til ”Odense Teater – med respekt for fortiden og mod på fremtiden”.

Louis-Hansen Fonden har givet en generøs donation på fem millioner kroner, og dermed er projektet til 100 millioner kroner fuldt finansieret.

Tidligere har teatret modtaget 80 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, 10 millioner kroner fra Augustinus Fonden, mens Odense Teater selv bidrager med fem millioner kroner.

“Dette er endnu en glædelig dag for Odense Teater.

Vi kan nu fortsætte med at realisere et moderne og fornyet teater med respekt for bygningen og vores rige historie.

Nu får vi skabt et teater, som lever op til nutidens kunstneriske, publikumsmæssige og teknologiske krav og forventninger, så vi sikrer, at Odense Teater forbliver et fyrtårn for scenekunsten i mange år fremover,” siger teaterdirektør Jacob Schjødt.

Sæson 2024/25 bliver ikke berørt af projektet

Renoveringen inkluderer en modernisering af sceneteknikken, som sætter Odense Teater i stand til at levere flottere forestillinger i fremtiden, og af publikumsfaciliteterne med fokus på at forbedre tilgængelighed og komforten for gæsterne.

Forbedringerne vil også bidrage til en mere bæredygtig fremtid for teatret både i hverdagen og i teaterproduktioner.

Der er allerede sat gang i forarbejdet med projektet, hvor der først og fremmest skal udarbejdes og indhentes tilbud på alle processer.

Odense Teater vil melde en tidsplan ud for ombygningen så snart, at det er muligt.

Det er dog sikkert, at sæsonen 2024/25 ikke vil blive berørt af projektet.

Mens renoveringsarbejdet står på, vil Odense Teater ikke kunne benytte Store Scene, men der vil fortsat blive produceret teater undervejs.

Dette vil kunne ske på teatrets uberørte scener, ligesom Odense Teater vil gå i dialog med Odense Kommune og andre lokale aktører om lån og leje af egnede teatersale, som kan benyttes, mens projektet bliver gennemført.

Del artikel

Andre læser også