Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Klar til at bruge 100 mio. kr.: Odense vil være Danmarks grønneste storby

Af Redaktionen

Artiklen er skrevet af byensejendom.dk

Odense vil være Danmarks grønneste storby, og har udarbejdet en handleplan med henblik på at realisere visionen.

Planen indeholder 33 konkrete handlinger inden for 6 overordnede temaer samt en række målsætninger.

Eksempelvis skal alle odenseanere maksimalt have 300 meter til et grønt område fra deres bopæl, og kommunens natur- og skovarealer skal fordobles inden 2030.

Derudover vil Odense Kommune gå foran og etablere grønne facader på 10 kommunale bygninger.

De grønne facader skal på lidt plads give store grønne kvaliteter og brande Odense som en moderne grøn by.

Byens borgere skal også hjælpe til med begrønning af byen. Kommunen vil give borgerne mulighed for at plante foran deres egen bolig på kommunale arealer.

Handleplan for 100 mio. kr.

Mange af handlingerne realiseres sammen med borgere, fonde og virksomheder. Samlet set indeholder handleplanen projekter for 100 millioner kr.

“De første 20 millioner kr. har vi afsat i budgettet.

For Venstre og jeg er dette kun en begyndelse, for der skal flere penge til, for at det ikke kun bliver en plan, men at vi også får den ført ud i livet.

Rigtigt mange af de penge, som vi har sat af nu, skal gå til at sikre, at vi får lavet det grønne område ude ved Dalum Papir, som vi også har lovet,” sagde by- og kulturrådmand, Jane Jegind, da byrådet den 10. oktober 2018 godkendte handleplanen.

Ved Dalum Papir er planen at udvikle et sammenhængende naturområde langs Odense Å, så Fruens Bøge udvides og bindes sammen med stierne ved Dalumgård og videre ud langs Odense Å.

Projektet etableres sammen med de private udviklere af området, Danmarks Naturfredningsforening, Friluftsrådet, Dansk Ornitologisk Forening og de gadeforeninger i Dalum, som har ønsket naturområdet og stierne.

Også andre store danske byer har ambitioner om at blive grønnere.

Odense har 21.000 vejtræer

Aarhus skal efter planen have 10.000 nye træer inden 2025, og på Frederiksberg har man ligeledes en plan om at styrke kommunens grønne identitet med endnu flere træer.

I forvejen er Frederiksberg den kommune med flest vejtræer per meter vej. I alt har Frederiksberg Kommune 6.500 vejtræer og mindst ligeså mange parktræer.

Odense har til sammenligning godt 21.000 vejtræer, og kommunen har 120 træer per 1.000 indbyggere, hvilket er 2-3 gange så mange som kommunerne Aarhus, Aalborg og København.

Del artikel

Andre læser også