MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny udvikling: Odense Zoo skal lukke dørene fra fredag

Af Michael Qureshi

Tirsdag eftermiddag meldte statsminister Mette Frederiksen om nye skærpede restriktioner, der blandt andet sænker forsamlingsforbuddet fra 10 til 5 personer.

Nu kommer yderligere meldinger fra Sundhedsministeriet, der kræver, at blandt andet Zoologiske Haver skal lukke porten i fra på fredag d. 8. januar.

Det skriver man i en pressemeddelelse tirsdag aften, og det går blandt andet ud over Odense Zoo.

“Udendørs kulturinstitutioner, forlystelsesparker, zoologiske anlæg, akvarier mv., skal holdes lukket for offentligheden (gældende fra fredag den 8. januar 2021),” skriver man.

Værst tænkelige tidspunkt

Det kommer på værst tænkelige tidspunkt for Odense Zoo, der fra på lørdag d. 9. januar skulle have magiske lysaftener, som de har satset stort på.

Forleden kunne MigogOdense blandt andet fortælle om Lysaftenerne;

“Denne gang vil der være fokus på livet under vand med fortryllende lysinstallationer som gopler, koraller, havfruer og meget mere.

Det var planen, at man kunne opleve haven som en oase af lys hver lørdag i januar og februar.”

Der skal også færre kunder i butikkerne

I dagene op til nytår vrimlede det med mennesker i dagligvarebutikker, men her kommer der også større krav om færre kunder i butikkerne.

“Som følge af ændringerne i afstandsanbefalingen nedjusteres antallet af, hvor mange personer der kan opholde sig indendørs på samme tid i for eksempel dagligvarebutikker. Arealkravene i dagligvarebutikkerne øges, så færre kunder kan lukkes ind,” skriver Sundhedsministeriet.

Det er den nye variant af Corona kendt fra Storbritannien som er skyld i yderligere restriktioner.

Der er flere steder i landet indikationer på en tiltagende samfundsmitte med cluster B.1.1.7. Den britiske virusvariant vurderes af SSI at være omkring 50-70 pct. mere smitsom end tidligere kendte COVID-19-varianter i Danmark.

Del artikel

Andre læser også