MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vild præstation: Odenseaner skriver historie i Japan

Af Christina Frederiksen
Foto: SvømDanmark
Foto: SvømDanmark

SvømDanmark og dansk udspringssport runder en af de helt store milepæle, når det tiende verdensmesterskab i high diving starter i morgen.

Med Annika Bornebusch på deltagerlisten er Danmark for første gang nogensinde repræsenteret, når mesterskabet starter i den japanske by, Fukuoka. 

”Jeg føler mig klar og glæder mig vildt meget.

Jeg har lige deltaget i en konkurrence på den græske ferieø Kreta, og det gik rigtig godt.

Min træner og jeg har forberedt et nyt spring og gjort springserien en anelse sværere.

Hvad det ender med point- og resultatmæssigt, må tiden vise, men jeg er ambitiøs og springer efter et godt dansk resultat,” siger Annika Bornebusch.

Foto: SvømDanmark

Den 31-årige high diver er ankommet til Japan med endnu et friskt danmarksmesterskab i bagagen. Sammen med landstræner ved verdensmesterskabet, Mads Søndergaard, har teamet de seneste dage forberedt sig på konkurrencerne. 

”Vi er så klar, som vi overhovedet kan være, og jeg forventer, det bliver de berømte marginaler, der afgør, hvordan det kommer til at gå.

Dem kommer vi til at jagte, og så håber vi på et resultat, der er bedre eller på niveau med hendes seneste sammenlignelige konkurrencer,” siger Mads Søndergaard.

Fra 10 til 20 meter på 3 år

Da SvømDanmark sammen med High Diving Denmark afholdt det første danmarksmesterskab på Gymnastikhøjskolen i Ollerup i 2020, troede ikke mange, at den ekstreme genre af udspringssporten ville udvikle sig så hurtigt i Danmark, som den har gjort.

VM I HIGH DIVING:

Verdensmesterskabet finder sted fra tirsdag den 25. juli til torsdag den 27. juli.

Hver high diver springer fire spring, og summen af springenes point lægges til sidst sammen.

Annika Bornebusch springer sine to første spring tirsdag klokken 04.30 (dansk tid) og sine to sidste spring onsdag klokken 05.00 (dansk tid). 

World Aquatics (tidligere FINA) har afholdt VM i high diving siden 2013.

Inden da har danskere deltaget i uofficielle verdensmesterskaber f.eks. den danske Magnus Gardarsson, som vandt konkurrencerne tilbage i 2003. 

Især taget i betragtning af at Danmark er et af verdens fladeste lande, og High Diving ofte foregår udendørs for at finde de høje udspringssteder. 

Allerede tre år efter var Danmark repræsenteret med Annika Bornebusch og Jonas Madsen ved europamesterskabet, og nu gælder det så historiens første verdensmesterskab med dansk deltagelse. 

”Da vi begyndte, havde Annika ikke et eneste spring fra 20 meter – nu står hun overfor at skulle springe fire.

Det svarer til at starte med at dyrke skihop og pludselig skulle hoppe fra den helt store skihopbakke,” siger Mads Søndergaard og uddyber:  

”Hun har kæmpet benhårdt for at nå hertil, og hun har skullet lære alt fra bunden, da hun ikke har en baggrund som eliteudspringer. Det er meget imponerende, og mange i high diving-miljøet finder forståeligt stor motivation i hendes historie,” siger Mads Søndergaard.

Del artikel

Andre læser også