MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

MigogOdenses følgere har talt: Her er byens bedste fastelavnsboller

Af Stine Kjølby Christensen

Så er der kun seks dage til, at årets fastelavn finder sted!

Det ser ud til at blive en anderledes udgave i år, men er der noget som Corona ikke kan gå ind og lave om på, så er det … Fastelavnsboller!

Dem behøver vi nemlig hverken at spritte af, holde afstand til eller nøjes med fem. Faktisk må du spise lige så mange, du overhovedet vil – og vi vil næsten vove at påstå, at det hjælper mod corona blues.

I Odense finder der en lang række steder, der har specialiseret sig i fastelavnsbollekunsten. I går gjorde vi den frækhed at bede vores følgere på Instagram om at udvælge lige præcis det sted, der lavede deres favorit.

Der var flere gode bud, men fire gik igen – og det er disse fire, vi har integreret i vores guide til Byens Bedste Fastelavnsboller.

Wendorff

Netop Wendorff, der har en afdeling i både Asylgade i Odense, Svendborg og Fåborg, var nok det sted, der blev nævnt flest gange.

Hos Wendorff lever man efter “Kronen på bagværket”, og det kan både ses og smages overalt i bageriet.

Hos Wendorff går man selvfølgelig også all in på fastelavnsfejringen – og dette bliver med fem lækre varianter, der kan få det meste mundvand til at løbe løbsk.

  • Hindbær i wienerbrødsbolle
  • Sveske i wienerbrødsbolle
  • Nougat i wienerbrødsboller
  • Citron i vandbakkelse
  • Kaffe/amaretto i vandbakkelse

Alle laves med god, gammeldags piskefløde og flødecreme.

Kan man ikke overskue de mange valgmuligheder, så blev varianten med citron udpeget som en favorit af flere. Alternativt kan du jo bare købe dem allesammen og lade dine smagsløg afgøre det.

Mr. Torp

Hos Mr. Torp i Vintapperstræde er man også sprunget med på fastelavnsbollebølgen og er allerede nu klar med årets to varianter: Hindbær og hvid chokoladecreme og kaffe/karamel.

Mr. Torps må siges at adskille sig rent visuelt fra de gængse og klassiske fastelavnsboller med sit mere kunstneriske udtryk – og på vores Instagram blev de altså også fremhævet mange gange.

Er du derfor frisk på at prøve noget nyt og spændende, er det måske Mr. Torp, der skal sørge for årets fastelavnslækkerier.

Rise’s brød

Endnu en overlegen genganger i vores afstemning. Rise’s Brød på Hunderuovej i Odense ser ud til at imponere flere, så selvfølgelig er de også repræsenteret i guiden.

Hos Rise’s gør man en dyd ud af at lave godt og lækkert bagværk med de reneste råvarer og bedste teknikker – og måske er dette også et oplagt sted at besøge, hvis du netop drømmer om en god, gammeldags konditor-fastelavnsbolle.

Her får du nemlig muligheden for at vælge mellem flere forskellige varianter; alle med det tilfælles, at der ikke er sparet på noget.

Årets fastelavnsbollevarianter kommer med enten flødecreme, fløde/hindbær, Sarah Bernhardt/abrikos og flødecreme/sveske.

Lagkagehuset

Ganske vist er Lagkagehuset ikke et lokalt foretagende i Odenses – men når det kommer til fastelavnsbollekunsten, så er de altså svære at komme udenom – og hvorfor skulle vi egentlig?

Allerede siden starten af januar har du kunnet mæske dig i både gammeldags, wienerbrøds- og flødeskumsfastelavnsboller i Lagkagehuset i hele landet. Odense inklusive.

Især fastelavnsbollerne med fløde er en sikker vinder, og du kan vælge i mellem varianter med creme/vanilje, hindbær/Sarah Bernhardt og blåbær/nougat. I år er familien derudover blevet udvidet med en Kaffe & Saltkaramel. 

What’s not to like?

Find din nærmeste Lagkagehuset her.

Del artikel