MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter drømmestart: Odenses første emballagefri butik lukker efter to år

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Silo Marked
Foto: Silo Marked

I november 2019 kunne vi berette, at Odense fik sin første emballagefri butik kaldet Silo Marked.

Butikkens koncept var at tilbyde en alternativ løsning til folk, som var trætte af unødvendig engangsemballage og som savnede en mere miljøvenlig måde at handle dagligvarer på.

Hos Silo Marked i Nørregade fik man mulighed for at købe lokale og økologiske fødevarer i løsvægt og uden emballage, og det viste sig hurtigt, at odenseanerne var vilde med det.

Butikkens indehaver Cristiana Cardoso indsamlede hele 83.000 kroner i crowdfunding, før butikken overhovedet havde åbnet.

Nu, to år senere, kan vi dog fortælle, at Silo Marked lukker permanent.

Prioriteter har ændret sig

På butikkens sociale medier fortæller Cristiana, at det har været to fantastiske, men også udfordrende år, og at hun vælger at lukke butikken, fordi hendes prioriteter i livet har ændret sig.

Jeg har nydt at starte projektet op i Odense og det har været en fornøjelse at møde så mange søde mennesker, der rent faktisk har taget grøn omstilling til sig ved at købe bæredygtige og plastikfri produkter.

Jeg lukker Silo Marked fordi mine prioriteter i livet har ændret sig over de sidste 2 år og jeg glæder mig til nye eventyr,” skriver hun på Facebook.

Men, men… det er ikke alt dårligt nyt. Elsker du Silo Markeds koncept, vil du blive glad for at høre, at Cristiana har andre (bæredygtige) planer i støbeskeen.

“Silo Marked lukker, men det betyder ikke, at Odense stopper med at have en bæredygtig aka emballagefri butik. Nej, nej! Der kommer noget nyt spændende i stedet for. Vi må desværre ikke røbe noget endnu!”

Hvad det præcist drejer sig om, må vi vente i spænding på.

Del artikel

Andre læser også