ANNONCE
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Odenses første emballagefri butik: Silo Marked får en drømmestart

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Silo Marked
Foto: Silo Marked

Går du i et supermarked og skal have produkter som ris, pasta, krydderier og andre produkter til madlavningen, så er det oftest pakket ind i emballage med plastik.

Men det kommer man ikke til at finde, når Odenses første emballagefri butik Silo Marked åbner i februar.

Som MigogOdense kunne fortælle i november, så håbede butikkens indehaver Cristiana Cardoso på hjælp udefra for at kunne 100% i mål med at have butikken topklar til februar.

Foto: Silo Marked

Har hentet 83.000 kroner i crowdfunding

Hun startede således en crowdfunding, hvor man kunne donere alt fra 10 kr. og opefter for at hjælpe hende i gang med at købe de her siloer/beholdere som produkterne skal være i.

Drømmen var 70.000 kr., og nu er hun en hel måned før åbningen i mål. Faktisk har Silo Markeds crowdfunding hentet knap 83.000 kr.

Cristiana Cardoso er oprindeligt fra Portugal, men har fundet vej til eventyrbyen Odense, hvor alt kan lade sig gøre.

Cristiana går meget op i bæredygtighed, og har en uddannelse fra SDU i miljøledelse, hvor hun efterfølgende har arbejdet som miljøkonsulent i en affaldsvirksomhed.

Jubler over drømmestart

Hun jubler over drømmestarten på butikken, før den overhovedet er åbnet.

“Det er så fantastisk,” siger hun til MigOgOdense.

“Jeg har fået så meget positiv feedback. Det handler ikke kun om penge. Det handler om, at andre er vilde med idéen om en emballagefri butik,” fortsætter hun.

Fra begyndelsen drømte hun om at indsamle 70.000 til at bakke butikken op i begyndelsen, men det har overgået hendes vildeste fantasi.

“Jeg havde håbet på at nå de 70.000 kr, men jeg havde slet ikke regnet med, at jeg ville nå over – og slet ikke, at det ville blive næsten 13.000 kr ekstra.

Jeg glæder mig meget til at åbne. Planen er, at det bliver midt i februar,” afslører hun.

Foto: Silo Marked

Køb lokale og økologiske fødevarer i løsvægt

Butikkens koncept bliver en alternativ løsning til dig, som er træt af unødvendig engangsemballage og som savner en mere miljøvenlig måde at handle dagligvarer på.

Hos Silo Marked vil du få mulighed for at købe lokale og økologiske fødevarer i løsvægt og uden emballage.

Butikken kommer også til at sælge et bredt sortiment af bæredygtige non-food varer såsom hygiejneprodukter, køkkenprodukter og rengøringsudstyr.

Inden længe går Cristianas drøm i opfyldelse, hvor hun åbner dørene op for hendes nye bæredygtige univers i Nørregade 30 i Odense C.

Er du blevet nysgerrig på den nye bæredygtige butik i Nørregade, kan du læse meget mere om SILO Marked på deres Facebookside.

Del artikel

Seneste nyt